Spausdinti

Na, o dabar pakalbėsiu apie mažiau populiarią ėriuko dalį, papilvę (šoninę)… Man Jūratė iš Gegio Stalui apie ją užsiminė ir sako: „Tai ką padaryt su ja??“ Sako, duosiu, vis tiek niekas neperka, neturime, kur dėti. Na ir pabandžiau, ir ką jūs sau manote? Gardžiausia mėsytė, tas gyvuliukas tikrai jaunas, mažutis, tai tie mėsos gabalėliai visai nedidukai, ir kokia jų ypatybė, kad jie apsukti tokio jungiamojo audinio, kaip plėvės, o viduje plonas įstrižas raumenukas, bet nėra to, ko neiškeptum gerai naudodamas lėtai ir ilgai principą.

Beatos virtuve_eriuko papilve

Tai ir aš sekmadienio pietums, viens du: druska, česnakas, lauro lapų, vos vos mėgstamo kario prieskonių mišinio ir granatų sirupo (nebūtinai) ir išsiunčiau į orkaitę, 160C kaitrą įjungusi ir išvažiavome su Izabele ant ledo. Grižome, Tomas pabaigė viską kepti, daržovės greitai patroškintos, morkos, žirneliai ir šparaginės pupelės.

Mėsa buvo minkšta, kvapni, švelni, tos odelės netrukdė ir iš jų mėsa maloniai lukštenosi. Granato sirupo, jei neturite, galite ir nenaudoti. Jo yra Eastambul parduotuvėje, ir didelėje Rimi prie sulčių mačiau, bet jei nėra, nieko baisaus, ėriuko mėsa yra pati savaime yra saldi.

Beatos virtuve_eriuko papilve

 

 

Ėriuko papilvė (šoninė) skanioji

0
komentarai
2
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
2 val.

Reikės:

2 ėriuko šoninių
3 skiltelių česnako
druskos
pipirų
žiupsnio kumino arba kario prieskonių (nebijokite nesijaus ryškiai, tik bus „pikancija
4 lauro lapų
1 šaukšto granatų sirupo (galima apsieiti ir be jo)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Česnaką išlukštename, sutriname su druska ir sumaišome su pipirais, kuminu ar kariu. Gautu prieskonių mišiniu ištriname mėsą.

2

Imame kaitrai atsparų indą, ant jo dugno tiesiame kelis lauro lapus, pašlakstome granatų sirupu, juo truputį ir mėsą patriname ir  dedame viską į orkaitę 155-160 C ir pamirštame. Galite pridengti folija vienai valandai, paskui kitai nuimti. Aš kepiau gal net ilgiau nei 2 valandas, gal pustrečios.

Ingredientai
Patarimas

Granyrą rinkitės patys, mėgstamą, tinka daržovės, ryžiai, bet kas.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. O aš ėriuko papilvę kepiau pagal anties kojelių porte su perlinėm kruopom receptą. Buvo žiauriai skanu

Rašyti komentarą