8241
Beatos virtuvė
Beatos žuvis dorada

Dorada kepta su petražolėmis, sviestu ir citrina.

(17)

Citrina labai skaniai valgosi ir žuviai suteikia skonio bei aromato. Na, o apie petražolių, česnako ir sviesto įtaką žuviai pasakoti nereikia, nes jie seni, tūkstantyje visokiausių receptų įprasminti deriniai.

Print Friendly
Reikės:
  • Trijų doradų
  • 60-80 g sviesto
  • druskos
  • pipirų
  • petražolių saujos
  • 5-6 riekelių citrinos
  • 4-5 skiltelių česnako
  • laiškinių česnakų (jei jų nėra, puikiai tinka laiškiniai svogūnai)

Pasimaitina šeši suaugę, beje.

 

Kaip paruošti:
1. Doradas išvalykite ir vieną jų pusę įpjaukite tris kartus išilgai.
2. Į žuvų pilvo ertmę sudėkite nupjautus petražolių kotus bei kuokštelį laiškinių česnakų.
3. Česnakus nulupkite ir sutrinkite su druska grūstuvėje ar  plokščiąja peilio dalimi.
4. Minkštą sviestą sumaišykite su česnakais, druska ir gera sauja smulkintų petražolių.
5. Žuvį truputį pabarstykite druska ir pipirais.
6. Sviestą su prieskoniais įtaisykite į įpjovas, o likusį sudėkite į žuvies vidų.
7. Ant kiekvienos žuvies uždėkite po porą plonų citrinos griežinėlių.
8. Pašaukite į iki 180˚C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 50 minučių kol žuvis pakeis spalvą, o citrina lengvai susitrauks ir paruduos, bet nesudegs.

Taigi apie žuvį. Žuvis Dorada. Tiksliau, visos trys, po puskilogramį svėrusios. Labai dar pasižymėjo petražolės ir jų kotai, kuriuos šiaip gal ir išmestumėte, bet jie puikiai tinka žuviai į pilvą įgrūsti, kartu su laiškiniais česnakais (chives).
Žuvis ši labai skanu su ryžiais, kuskusu ir salotomis. Iš jos išbėgs skanaus sviestinio skysčio,  jį užpilkite ant žuvies ar ryžių, ar kuskuso… Štai toks paprastas receptas, bet kaip sakė valgytojai – karališkas (nes žuvis šviežutėlė).

 P. S. Dėl nuotraukų kokybės blog‘e ir dėl paskutinės nuotraukos gavau ne vieną pastabą iš draugų, ir net esu spiriama prie sienos ją pakeisti… Nežinau, kaip čia bus dabar…

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (17)
Komentarai
  1. ask_for_more parašė:

    ačiū. visiškai gerulė žuvis gavosi 🙂 per kokias atostogas būtų įdomu pamėgint ir šviežesnį variantą, nei „akcijinė rimi“

  2. Deimante parašė:

    Įpjoviau išilgai. Kaip rašėte, o nuotraukoje skersai. Bet iš esmės gavosi skaniai. Papildomai doradas aš sudejau ant citrinos griezineliu, kad nepriskrustu. Tikrai nepakenke, o padazo neliko. Bet kadangi valgem su salotomis, tai neprireikė.
    Visiems skanaus!

  3. Vaiva parašė:

    aš petražoles pakeisčiau pankoliais arba krapais 🙂 su petražolėm žuvis man kažkaip blankiai…. va krevetes visuomet barstau petražolėmis:)

  4. Ramunas parašė:

    Vaiva, o krapu skonis nepermuš zuvies skonio? Nebent saikingai idet.

  5. wanda parašė:

    labai skanu, tik nereikia kepti 50 min, uztenka 15-max 20

  6. elina parašė:

    Jau kelintą kartą kepu -na išties labai skanu ir paprasta 🙂

  7. Ramunele parašė:

    As pabandziau suvyniot i folija pradziai. Dar idejau topinambu ir brokolio. Super!
    Kepiau 20 min. folijoje, 5 atvirai:)

  8. Marius parašė:

    Sis receptukas paprastas ir tinkantis bet kokiai zuviai, bet tik nedekit ant citrinos griezinėliu, kaip siulo Deimantė, zuvies vienas sonas apkarto nuo citrinos zieveles.

  9. Simona parašė:

    sveiki! gal keistas klausimas, bet – kokią kepimo programą naudoti? grill? 🙂

  10. Jurgita parašė:

    O koks būtų skaniausias garnyras prie šios žuvies?

  11. Inga parašė:

    Sveiki 🙂 O ar žvynus nuvalote prieš ruošiant?

  12. Agne parašė:

    Kepiau doradą pagal šį receptą. Gavosi super! Tik aš vietoj petražolių dėjau rozmariną: tiek į sviestą, tiek dar į vidų prikimšau. Ir gausiai česnako pridėjau.

  13. Indrė parašė:

    Kai svarstėme, ką visą savaitgalį grilinti sodyboje, jog paįvairinti mėsišką meniu, vieniems pietums pasirinkome dorodas, o ruošiau jas pagal šį receptą: jokių ingridientų nekeičiau, visus naudojau, tik gausiau pridėjau papildomų kapotų česnakų į vidų. Pavyko nuostabiai: sultinga, skoniais persismelkusi žuvis, kurią valgėme fish & chips principu – su bulvytėmis ir majonezu. Taigi, receptas puikiai tinka ne tik orkaitei, bet ir lauko kepsninei: mes kepėme ant malkomis iškūrentos kepsninės anglių, grotelėse, kas minutę perversdami kitą pusę, viso – apie 20 min., o marinavosi žuvis šaldytuve pernakt. Jeigu galėčiau, pridėčiau ir nuotraukas: ant kepsninės, veriamos dūmo, žuvytės gulėjo nepaprastai patraukliai :)))

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.