Spausdinti

Minkšti ir purūs, lengvi varškiniai blynai su trintomis uogomis. Tikrai negalima jų atsivalgyti. Taps šeimos favoritais.

 

 

 

Dideli varškės blynai

0
komentarai
10
Porcijos
4 asm.
Gaminimo laikas
10 min.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Reikės:

3 kiaušinių
3–4 šaukštų cukraus
350 g varškės
70 ml kefyro ar graikiško jogurto
žiupsnio druskos
5 šaukštų viso grūdo kvietinių miltų
2 šaukštų kama miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnio muskato
aliejaus kepti
grietinės patiekti
trintų uogų patiekti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Kiaušinius išplakame su cukrumi ir ištriname su varške. Įpilame kefyro, pasūdome ir išmaišome.

2

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, kama miltais ir muskatu (jei neturite kama miltų, keiskite juos viso grūdo kvietiniais, speltų, avižiniais miltais arba maltais riešutais). Persijojame. Įmaišome miltus į varškės masę. Tešla bus tiršta, grietinės konsistencijos.

3

Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi kepame didelius blynus. Patiekiame su grietine ir uogomis.

Ingredientai
Patarimas

Kama miltai, importas iš kaimynų estų, tai skrudintų rugių, kviečių, miežių ir džiovintų žirnių grūdai. Visos šios sudėtinės dalys yra plikomos, džiovinamos, skrudinamos, valomos ir galiausiai susmulkinamos iki į miltus panašios konsistencijos. Viena iš pagrindinių sudėtinių „Kama“ miltų dalių – žirnių milteliai.

Juos rasite didžiosiuose prekybos centruose. Labai skanu įmaišyti į jorgurtą, kefyrą, palikti išbrinkti ir skanauti.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Išbandžiau šiandien šį receptą :). Apskritai GAVOSI labai skanūs varškėčiai. GAVOSI, nes šiaip varškėčiai niekada nepavykdavo.O toliau, tai jie visai nepanašūs į Beatos nuotraukoje esančius blynus, mat tešla, net su nurodytu kiekiu miltų gavosi tirštoka, kad padaryt tikrai didelius blynus (ne lietinių dydžio aišku), ir vartant plyšo. Tad aš įdėjau dar šaukštą miltų ir tada jau man reikėjo su dviem šaukštais dėti tešlą į keptuvę, nes tešla pasidarė gerokai lipni. Bet blynai nebeplyšo ir išsipūtė :). Receptą pasilieku ateičiai, nes svarbiausia, kad varškėčiai GAVOSI ir buvo labai skanu :)!
    Tiesa, dėjau tik paprastus kvietinius miltus ir keturis šaukštus cukraus (kas nemėgsta saldžiai, bus per saldu su tokiu kiekiu). Taip pat naudojau rūpią sausą varškę, o ne tą drėgną, smulkią, kur mažuose pakeliuose būna (dėl ko tikrai tikiu tešlos konsistencija galėjo gerokai skirtis).

  2. Gyvenu jau 10 metų Estijoje. Čia ir atradau stebuklinga KAMA. Puikus produktas, visada mano virtuvėje.Ačiū už įdomų blynelių-varškėčių receptą, būtinai išbandysime su vaikais:)

  3. Super receptas☺️ Labai skanūs blynai☺️☺️ Aš vietoj kefyro dėjau grietinės☺️ Vis tiek gavosi puikūs☺️

  4. Išbandžiau-kadangi naudojau 4 kiaušinius,papildomai dėjau keletą šaukštų migdolų miltų. Taip pat įpyliau į tešlą aliejaus ir kepiau eketrinėje vaflių keptuvėje. Labai vykęs receptas!!!

Rašyti komentarą