Spausdinti

Cukinijų blynai yra pats geriausias dalykas, koks tik gali atsitikti vasarą, dar, žinoma, geri dalykai yra švieži pomidorai, agurkai, braškės, vyšnios, agrastai, serbentai, kopūstai, žiediniai kopūstai, saldūs pipirai, šviežios morkos, žali žirneliai, šviežios mažos bulvės ir t. t.

Mūsų namuose cukinijų blynai kepami nuo amžių amžinųjų, man tai tikrai nieko nėra skaniau. Yra du būdai: agurotį arba cukiniją tiesiog riekelėmis, tada į miltus ir tuomet apkepti, arba sutarkuoti burokine tarka, kiaušinių, miltų ir blynai skaniausi pasaulio.

Aš dar kepu tokius, apie kuriuos tuoj parašysiu, – tai su cukinijom, varške ir lašiša. Ir pusryčiams, ir vakarienei, ir pietums – viskam tinka…. Skanumas begalinis, tik miltų dedu nelabai daug, tai juos kepti reikia atsargiai ir gražiai, o rūkytos lašišos gabalėlį įdedu į vidų, t. y. šaukštą tešlos palyginu, tada sulenkiu gražiai lašišos keletą gabalėlių ir ant viršaus vėl šaukštas tešlos, kad įdarą uždengtų. Ką aš čia dabar paistau? Visi juk supranta, apie ką kalba eina…

Dabar trumpai apie varškę. Kai ji iškepa, tai kažkaip beveik dingsta tame blyne ir į vieną gražų, skanų, pasipūtusį blyną pavirsta… Tiesa, dar krapų sauja šviežių – oi kaip reikalo nepagadina… O šiaip, jei lašišamėgiai esate, kaip aš, tai dar galima ir lašišos gabalą suraityti ant blyno viršūnės… Nors grietinė nepakenks ir koks gi blynas be grietinės, bet viskas taip minkšta ir sodru, kad net jokios grietinės netrūksta… Vėlgi, aš tuos blynus kepu iš akies, varškės dedu truputėlį mažiau, nei cukinijos, kiaušinių negailiu, o su miltais per daug nesišvaistau.

Ir pusryčiams, ir vakarienei, ir pietums – viskam tinka….

Cukinijų, varškės ir lašišos blynai

0
komentarai
54
Porcijos
4 asm.

Reikės:

1 vidutinio dydžio cukinijos (apie 300 g)
200 g pusriebės varškės
3 kiaušinių
40 g miltų (1,5 kupino v. š. miltų)
Šaukšto smulkintų krapų
apie 100 g lašišos rūkytos arba sūdytos, plonai pjaustytos
druskos, pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Cukiniją sutarkuojame burokine tarka, įmušame kiaušinius, įtrupiname varškę, pamaišome, kad varškė ir kiaušiniai subyrėtų, ir susimaišytų.

2

Įdedame miltų, druskos, pipirų ir krapų.

3

Kepant į blyno vidų įdedame lašišos gabaliuką.

Ingredientai
Patarimas

Kadangi druska pradės iš cukinijos leisti vandenį, tai antras blynų užėjimas gali pasirodyti truputį skystesnis, t.y. gali norėtis įdėti papildomai miltų, jei labai suskystės tešla… Tai galima truputėlį jų įdėti, gal pusę šaukšto, kad per daug nesitaškytų.

Alternatyva

Aš dar kepu su… hmm.. kaip čia dabar gražiau pasakyti, kad žmonės sveikuoliai neįsižeistų. Su pieniškomis dešrelėmis arba virtu kumpiu, kurį galima sutarkuoti… Nes vaikai kartais nusprendžia, kad viską nori patys valgyti, o šaukšto valdyti dar nelabai gerai moka, tai, žinoma, visko prigalvoji. Vienas iš prigalvojimų buvo tokie blyneliai… Technologija tokia pati, daugiau cukinijų, truputį mažiau mėsos (virtas kumpis, kuris susismulkina arba susitarkuoja), kiaušiniai, truputis miltų – labai populiarūs ir skanūs blynukai…

Jei yra likusios bulvių košės, tai ją sumaišyti su tarkuota cukinija ir vėlgi blynus iškepti. Dar tarkuotą cukiniją su stambiai tarkuotomis bulvėmis kartais kepu, bet tik bėda čia yra tokia, kad cukinija iškepa greitai, o poniai bulvei reikia laiko, taigi labai ilgai ir po dangčiu, ir ant mažos ugnies tokie blynai gaminasi…

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Labai puikus receptas,tikrai! Tik as,taupydama suvartojamo aliejaus kieki,transformavau ji i apkepa.Aciu uz receptuka.

  2. Šiandien išbandžiau šiuos blynus. Nuostabiai gavosi! Tikrai labai, skanūs ir sotūs blyneliai. Rekomenduoju:)

  3. Kepiau pagal si recepta, gavosi tikrai labai skaniai, tik kazkodel blynai tapo nepanasus i blynus, nes sugriuvo bevartant… Gal kita karta ilgiau apkepti reikes. O gal visa ta mase galima orkaitej kaip koki apkepa iskepti?

  4. Kepiau pagal si recepta, gavosi tikrai labai skaniai, tik kazkodel blynai tapo nepanasus i blynus, nes sugriuvo bevartant… Gal kita karta ilgiau apkepti reikes. O gal visa ta mase galima orkaitej kaip koki apkepa iskepti?

  5. Gardūs tie blynai:) Bet…Blynų tešla, kol be druskos, tiršta, bet nuo druskos akimirksniu suskystėja..ir pusantro šaukšto miltų tikrai per mažai…Kepiau du kartus šiuos blynus, ir abu kartus pirmoji keptuvė virto koše…Kepdama antrąjį kartą, tikėjausi, gal pavyks, neskubėjau apversti, bet nesisekė…kitas keptuves teko gelbėti miltais ir recepte jų vis dėlto per mažai nurodyta…

  6. Patarčiau sutarkavus cukiniją apibarstyti druska ir palikti pusvalandžiui, kad isšsiskirtų nereikalingas skystis, kurį po to sekmingai galima nupilt. Tada įdėjus druskos į tešlą, ji nebus tokia trapi ir skysta.

  7. Šiandien išbandžiau šiuos blynus, tai tikėjausi kad bus lengviau.
    Nes blyno apvertimas tikrai reikalauja kantrybės, ar įrankių specialių.. kad jis nesuirtų.
    Na bet šiaip netaip pavyko jį apkepti iš abiejų pusių, tačiau jis iškepęs atrodo toks lyg žalias, vidus lyg neiškepęs.. skonis geras tikrai, lašiša puikiai tinka. Tačiau tas skystumas, blyno ne itin patiko, lyg veltųsi burnoje.
    Kepiau atrodo net ilgiau nei 10 minučių, tačiau jie tokie lengvai pažeidžiami.
    Bandžiau dar miltų įdėti, tai truputį apversti lengviau tapo, tačiau skonis toks pats. Arba aš kažką blogai darau, arba jie tokie turi būti.
    🙂

  8. Šiandien išbandžiau šiuos blynus, tai tikėjausi kad bus lengviau.
    Nes blyno apvertimas tikrai reikalauja kantrybės, ar įrankių specialių.. kad jis nesuirtų.
    Na bet šiaip netaip pavyko jį apkepti iš abiejų pusių, tačiau jis iškepęs atrodo toks lyg žalias, vidus lyg neiškepęs.. skonis geras tikrai, lašiša puikiai tinka. Tačiau tas skystumas, blyno ne itin patiko, lyg veltųsi burnoje.
    Kepiau atrodo net ilgiau nei 10 minučių, tačiau jie tokie lengvai pažeidžiami.
    Bandžiau dar miltų įdėti, tai truputį apversti lengviau tapo, tačiau skonis toks pats. Arba aš kažką blogai darau, arba jie tokie turi būti.
    🙂

  9. As labai panasius blynelius kepu,bet kadangi nevalgau zuvies,dedu juostelemis pjaustyta kumpi,ir dar bulviu itarkuoju per smulkia burokine tarka.Mano seimyna kaipmat sudoroja viska ir negaili pagyru mamytei 🙂

  10. O galima siuos blynelius kepti konvekcineje krosneleje? Taip viskas sveikuoliskai atrodo, kad nesinori blynus aliejuje kepti… bet va galvoju kaip tuos blynus reiktu kepti…?

  11. Labai skaniai gavosi, kepiau Užgavėnėms, kaip „pagrindinį” patiekalą. Aš sutarkuotą cikinija truputį pasūdžiau ir palaikiau, išsiskyrė skystis, kurį nupyliau, tad kuo puikiausiai pavyko. Žodžiu, super receptas 🙂

  12. Mūsų šių metų cukinijos atradimas! Beprotiškai skanūs blynai, kartais vietoj lašišos į vidų dedame sūrio Džiugas – malonus ir sodrus skonis 🙂

  13. Nereprezentacines isvaizdos gavosi, pusiau zali, o ir siaip lasisa iskepus nelabai, geriau jau jos tiesiog salia pasipjaustyt….

  14. Aš savo šeimą maitinu maždaug 6 mėnesius su cukinijų blynais.Tai nenusibostantis maistas.Į sutarkuotą gabalą cukinijos dar įtarkuoju 1ar 2 vidutinio didumo obuolius.Šie blynai būtinai turi būti su kiaušiniu.Geriausia 2k.Reikia ir druskos miltų ir neblogai įberti manų miltų, pieno ar kefyro.Valgome su grietine ir nesaldžia uogiene: obuolių, braškių, bruknių ir t.t .Kepti tokiu blynus reikia ant nedidelės ugnies-tada jie šiek tiek nugaruoja.

  15. Aš savo šeimą maitinu maždaug 6 mėnesius su cukinijų blynais.Tai nenusibostantis maistas.Į sutarkuotą gabalą cukinijos dar įtarkuoju 1ar 2 vidutinio didumo obuolius.Šie blynai būtinai turi būti su kiaušiniu.Geriausia 2k.Reikia ir druskos miltų ir neblogai įberti manų miltų, pieno ar kefyro.Valgome su grietine ir nesaldžia uogiene: obuolių, braškių, bruknių ir t.t .Kepti tokiu blynus reikia ant nedidelės ugnies-tada jie šiek tiek nugaruoja.

  16. Blynai istizo, gavosi kose….teko gelbeti miltais…varske netinka, pagal recepta per daug kiausiniu, todel jie prisvyla…

  17. na o man gavsi tobuli, nors ir be lasisos, nes neturejau 🙂 purus, minkstuciai, naujo ir idomaus skonio.. tik pasiskaiciuosi komentarus miltu iskart dejau daugiau, tesla gavosi tikrai tirsta, bet blynai lb grazus 😉

  18. Kepiau orkaiteje! Gavosi tobuli 🙂 Tik vietoj paprastu miltu, dejau pilno grudo miltus ir tik 1 šaukštą. Būtinai kartosiu 🙂

  19. Kepiau orkaiteje! Gavosi tobuli 🙂 Tik vietoj paprastu miltu, dejau pilno grudo miltus ir tik 1 šaukštą. Būtinai kartosiu 🙂

  20. Nieko gero. Blynai skysti, svyla, sunku apversti ,baisiai tyška, po kepimo reikia valyti visą virtuvę. Skonis prastas, lašiša sukietėjo ir tapo visai neskani, žodžiu nerekomenduoju, nes 10 balų sistemoje duočiau ne daugiau 4. Daugiaut ikrai nekepsiu.

  21. Nieko gero. Blynai skysti, svyla, sunku apversti ,baisiai tyška, po kepimo reikia valyti visą virtuvę. Skonis prastas, lašiša sukietėjo ir tapo visai neskani, žodžiu nerekomenduoju, nes 10 balų sistemoje duočiau ne daugiau 4. Daugiaut ikrai nekepsiu.

  22. Labai skanus blyneliai. Neturejau krapu, idejau petrazoliu .Kepiau orkaiteje. Su jogurtu nuo stalo dingo akimirksniu.Vaikai vos ne kiekviena diena praso iskepti. ,,Idara” sugalvoju vis nauja. SUPER.

  23. Man pirma keptuvė gavosi nekaip, blynai suiro, tada įdėjau daugiau miltų ir paėmiau lietinių keptuvę. Joje viskas iškepė puikiai, pavyko lengvai blynus apversti, skonis super!
    Dėjau 2 kiaušus vietoj 3 ir šiek tiek krakmolo. Bandžiau pagal kažkieno patarimą palaikyti tarkuotas cukinijas su druska, tačiau skysčio neatsirado, kuri būtų buvę galima nusunkti.
    Kepsiu tikrai dar ir dar, man labai patiko 🙂

  24. seniai šį receptą Jūsų kyngoje paskaitinėju, vakar ryžausi bandyt, super, labai skanu, miltus tai dėjau iš akies, žiūrėdama, kad kuo tirštesnė tešla būtų, niekas nesuiro 🙂 kepsiu dar ne kartą 🙂

  25. seniai šį receptą Jūsų kyngoje paskaitinėju, vakar ryžausi bandyt, super, labai skanu, miltus tai dėjau iš akies, žiūrėdama, kad kuo tirštesnė tešla būtų, niekas nesuiro 🙂 kepsiu dar ne kartą 🙂

  26. Pirma karta kepiau šiuos blynus, super gavosi, tik miltų dejau beveik dvigubai, ir labai gerai įkaitinti keptuvę. Ačiū Beatai

  27. Pirma karta kepiau šiuos blynus, super gavosi, tik miltų dejau beveik dvigubai, ir labai gerai įkaitinti keptuvę. Ačiū Beatai

  28. Pirmą kartą gaminau iš cukinijos, blynai gavosi puikūs! Šiek tiek sudėtinga apversti, bet pavyko. Labai skanu 🙂

  29. Gavosi puikiai – normalūs visai nepatižę blynai, tik kiaušinių įdėjau 2, miltų šaukštu daugiau, o cukinija puikiai nusisunkė:-) Tik įdomu, keliems žmonėms parašytas receptas, nes 2 suaugusiems ir 1 mažam valgytojui buvo kaip tik kepant iš dvigubos normos…;-) Iš parašytų kiekių man teišėjo 2,5 keptuvės blynų…

  30. Gavosi puikiai – normalūs visai nepatižę blynai, tik kiaušinių įdėjau 2, miltų šaukštu daugiau, o cukinija puikiai nusisunkė:-) Tik įdomu, keliems žmonėms parašytas receptas, nes 2 suaugusiems ir 1 mažam valgytojui buvo kaip tik kepant iš dvigubos normos…;-) Iš parašytų kiekių man teišėjo 2,5 keptuvės blynų…

  31. Ačiū už recepta. Blynai tobuli Tik , kad naudijau cukinija iš daržo tokia nemazą, mažiau sultinga ji mabau nei jaunos. . Dėjau varškės iš pokelio ir kiaušinių dėjau tik du. O miltus naudojau avižinius viso grūdo , jie labiau išbrinksta ir sugeria drėgme. Ir vartėsi gerai ir visai nesitaškė.

Rašyti komentarą