Spausdinti

Tai puikus užkandis vakarėliui draugų ar gimtadieniui, o gal net ir lengvi pietūs? Labai skanūs, išraiškingo skonio. Rūgštus ir kvapnus grietinės padažas labai labai dera prie sultingų cukinijų ir fetos spurgų.

 

Cukinijų ir fetos spurgos

0
komentarai
2
Porcijos
12 asm.
Kepimo, virimo laikas
6 min.

Spurgoms:

3 vidutinio dydžio cukinijų ( apie 580 g)
1 svogūno
1 česnako skiltelės
1 citrinos žievelės
80 g - 200 g miltų
2 kiaušinių
2,5 šaukštelių kalendros miltelių
1,5 šaukštelio kardamono miltelių
150 g fetos sūrio
75 g saulėgrąžų aliejaus
75 g alyvuogių aliejaus
druskos

Grietinės ir kalendros padažui:

200 ml grietinės
saujos šviežios kalendros
1/2 citrinos sulčių
žiupsnio druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Pirmiausia pasiruošiame pagardą-padažą. Mažame dubenyje sumaišome grietinę, citrinos sultis, smulkintą kalendrą (gerai nuplautą, žinoma), kardamono miltelius ir žiupsnį druskos. Padedame į šaldytuvą pailsėti.

2

Imamės pačių spurgų. Sutarkuojame cukiniją šiaudeliais arba smulkia burokine tarka. Užbarstome šaukštelį druskos ir paliekame pastovėti apie 10 minučių. Nupilame susidariusį skystį, šiek tiek paspaudžiame, kad daugiau ištekėtų, tik ne per daug, nes norime, kad cukinijos dar būtų kiek drėgnos.

3

Dabar reikia dėti miltus – kiek tiksliai jų reikės, priklauso nuo cukinijose likusio skysčio – nusunkę smarkiau, miltų dėsite 80 g, o jei paliksite kiek daugiau skysčio, gali reikėti ir visų 200 g. Masė turėtų būti kaip labai tiršta blynų tešla, kad spurgos išlaikytų formą, todėl berkite miltus, maišykite ir žiūrėkite, kada jau pakaks.

4

Svogūną ir česnako skiltelę supjaustome labai smulkiai, nutarkuojame citrinos žievelę. Lengvai išplakame kiaušinius.

5

Prie cukinijos, dedame supjaustytus svogūną, česnaką, nutarkuotą žievelę, sudedame miltus, kiaušinius, prieskonius ir šviežiai maltus pipirus. Gerai išmaišome, turi gautis tiršta tešla, tačiau tikrai ne sausa. Sutrupiname fetos sūrį, dedame į masę ir dar kartą pamaišome.

6

Įkaitiname keptuvę ir įpilame aliejaus. Naudoju saulėgražų aliejaus vieną dalį (galite ir rapsų), ir kitą dalį alyvuogių aliejaus, po maždaug 75 g. Kai aliejus gerai įkaitęs, galime kepti.

7

Dviem šaukštais formuojame pailgas, ovalias spurgas ir dedame į aliejų. Vis pavartome jas ir viso kepame apie 6 minutes, kol pasidaro gražiai auksinės ir traškios. Perkeliame ant lėkštės, ištiestos popieriniu rankšluosčiu, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.

8

Iš nurodyto kiekio iškepsite nuo 12 iki 24 spurgų, priklausomai nuo dydžio. Ir jei gaminsite vakarėliui, patariu jas kepti mažesnes, beveik vieno kąsnio. Serviruojame su pasigamintu padažu.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą