Spausdinti

Blynai pusryčiams yra klasika, bet nebūtinai jie turi būti saldūs. Man cukinijos niekada nepabosta, galiu jas valgyti visada. Siūlau labai mėgstamą patiekalą – cukinijų blynus. Vietoje kvietinių miltų naudokite kukurūzų miltus, o jei jų neturite tiks ir kvietiniai, tada rinkitės visagrūdžius, jie čia tinka. Prie blynų dar iškepsite kiaušinį, pridėsite skrudintos šoninės juostelę – tikras restoranas sodyboje.

 

Cukinijų blynai su kiaušiniais ir šonine

0
komentarai
5
Porcijos
2 asm.

Reikės:

2 mažų cukinijų
1 česnako skiltelės
4 kiaušinių blynams ir 4–6 kiaušinių patiekti su blynais
4 šaukštų kukurūzų miltų
50 g tarkuoto kietojo sūrio
1 šaukštelio kmynų
trupučio maltos aitriosios paprikos
žiupsnio druskos, pipirų
alyvuogių ar kokosų aliejaus kepti
100 g juostelėmis pjaustytos šoninės
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Cukiniją sutarkuojame šiaudeliais. Sumaišome su trintais česnakais, sūriu, kukurūzų miltais, 4 kiaušiniais, prieskoniais bei druska. Gerai išmaišome.

2

Blynelius kepame keptuvėje su įkaitintu alyvuogių ar kokosų aliejumi.

3

Atskirai iškepame kiaušinius. Keptuvėje ar orkaitėje paskrudiname šoninę. Uždedame ant blynelių.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą