8241
Beatos virtuvė

Citrininis kefyro ir braškių sluoksniuotinis

(9)
Reikės:
  • 500 ml Vilkyškių kefyro
  • 125 ml plakamosios grietinėlės
  • 75–100 g cukraus
  • 3 kiaušinių baltymų
  • trečdalio vanilės ankšties
  • 0,5 citrinos sulčių ir žievelių
  • 2 šaukštų želatinos
  • 100 ml vandens
  • 300 g braškių
  • Biskvitui:
  • 100 g minkšto sviesto
  • 100 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukšto pieno
  • 50 g moliūgų sėklų
  • 75 g miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos

Kas sugalvojo, kad tortas būtinai turi stovėti? Vasarą visi nori pagulinėti, aš taip pat neįsivaizduoju vasaros be gero pagulėjimo ant žemės – ant smėlio, žolės, samanų. Tai ir šis tortas toks – jis nori gulėti sau dubenyje. Tokius desertus labai mėgsta britai, o vadina juos trifle. Jam tinka bet koks dubuo, o skanauti paprasčiausia kabinant šaukštais. Būsiu atvira – šį desertą lengva suvalgyti visą, su niekuo nesidalijant.

Vasarai artėjant link finalo, kai braškės baigiasi, išbandykite jį su avietėmis. Ir nepamirškite, kad kefyras tinka ne tik šaltibarščiams. !!! Man, tiesą sakant, skaniausias gerai atšaldytas „Vilkyškių“ kefyras, jis man kažkoks gaivesnis nei kiti, su labai gerai subalansuota rūgštele, be to ir patogi įvairių dydžių pakuotė leidžia pasirinkti, ar gersiu viena jį, ar dalinsiuos su šeima. Todėl net nekilo klausimų, koks kefyras tiktų šiam tinginiui tortui. Žinoma,  „Vilkyškių“.

Malonią rūgštelę sušvelnina ir pasaldina grietinėlė, o labai gerai išplakti kiaušinių baltymai kremui suteikia ypatingo purumo. Jei dėl termiškai neapdorotų baltymų labai nerimaujate, galite jų atsisakyti, tik rezultatas nebus toks pats.

Gaminame: įkaitiname orkaitę iki 190 °C (viršutinis ir apatinis kaitinimas). Moliūgų sėklas sutriname maisto smulkintuvu. Rupius moliūgų sėklų miltus sumaišome su kvietiniais, kepimo milteliais ir druska.

Kitame dubenyje gerai išsukame sviestą su cukrumi. Įmušame kiaušinius ir įpilame pieno, labai gerai išplakame. Suberiame sausų ingredientų mišinį ir lengvai išmaišome. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, sukrečiame gautą masę, šiek tiek palyginame ir kepame apie 30 minučių, kol švelniai paruduos. Ar iškepęs, patikriname mediniu iešmeliu. Paliekame atvėsti.

Želatiną užpilame vandeniu, kad apsemtų, ir pabrinkiname apie 10 minučių. Kefyrą sumaišome su cukrumi, nutarkuotomis citrinų žievelėmis ir išskobtomis vanilės ankšties sėklytėmis. Kitame dubenyje gerai išplakame grietinėlę iki purios, standžios konsistencijos. Atskirai iki standžių putų išplakame baltymus.

Išspaudžiame citrinų sultis į nedidelį puodelį, sudedame išbrinkusią želatiną ir kartu pakaitiname, kol želatinos grūdeliai visiškai ištirps. Pravėsusią želatiną supilame į kefyro masę nuolat maišydami, sukrečiame grietinėlę ir lengvais judesiais išmaišome. Sudedame standžius baltymus. Atsargiai sumaišome.

Braškes nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir perpjauname pusiau. Biskvitą sutrupiname iki rupių trupinių. Sluoksniuojame aukštame inde: šonus išklojame braškėmis, beriame biskvito trupinių, užpilame kefyro kremo. Vėl užberiame trupinių, dedame braškių ir kremo. Taip sluoksniuojame, kol sunaudosime visus ingredientus. Puošiame braškėmis ir biskvito trupiniais.

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (9)
Komentarai
  1. vida parašė:

    bandyt ir skanaut…puikus

  2. Faustina parašė:

    Kol yra braškių reiktų išbandyti.Turėtų būti gardu. Ačiū, Beatai už išradimus 🙂

  3. Virginija parašė:

    O valgyti jį galima iš karto ar reiktų, kad pastovėtų šaldytuve?

  4. Rasyte parašė:

    Labai gražiai atrodantis skanėstas.

  5. Inta parašė:

    Pasigaminau – skonis tobulas! Nuvyle tik kiausiniai, kuriu baltymai iki standumo neissiplake :/ Ber del zelatinos visa mase pastingo-pastandejo pakankamai. darysiu dar, tik is dvigubai daugiau visko 🙂

  6. Skirmantė parašė:

    O kokio tirštumo turi gautis kremas? Gavosi skystokas, įmaišius baltymus, jie kilo į viršų; bet finale skonis gavosi puikus

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.