Spausdinti

Jei nemėgstate bulvių, tai bent akis paganykite. Reikės labai kruopščiai supjaustyti, bet argi rezultatas to nevertas? Prieskoniai čia klasikiniai, bet jūs galite ir pagal save skonį pareguliuoti: česnakai, kmynai, raudonėliai, rozmarinai – viskas tinka.

 

 

Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Reikės:

500 g bulvių
50 g sviesto
šaukštelio Provanso žolelių
kelių čiobrelių šakelių
žiupsnelio druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Bulves nuskutame ir supjaustome labai plonais griežinėliais. Geriausia tai padaryti specialia pjaustykle mandolina.

2

Sviestą šiek tiek pašildome, kad būtų minkštas, bet dar ne skystas, jį pasūdome ir įberiame pipirų.

3

Nuskiname čiobrelių lapelius ir kartu su Provanso žolelėmis sužeriame į sviestą, gerai sumaišome.

4

Įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Kepimo formeles patepame prieskoniais pagardintu sviestu. Bulves sudedame į likusį sviestą ir atsargiai išmaišome, kad nesutraiškytume bulvių griežinėlių.

5

Dedame griežinėlius ant pjaustymo lentos neilgomis eilutėmis vieną ant kito, nuo krašto vis palikdami po kelis milimetrus, ir susukame rožytes. Bulvių rožytes meiliai sudedame į formeles ir kepame apie 20 minučių, kol krašteliai gražiai apskrus.

Ingredientai
Patarimas

Rinkitės didesnes pailgas bulves, jas bus lengviau pjaustyti ir suvaldyti.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą