Spausdinti

Koks gi ruduo be bulvinių blynų? Juos aš įsigudrinau kepti su cukinijų ir grybų įdaru: dedu šaukštą bulvių tarkių, ant viršaus – ploniausiai pjaustytų cukinijų ar grybų. Man patinka, kai blynukai nedideli, o kitoje pusėje matyti įdaras. Šis receptas yra iš mano 2014 m. „Šeimos kalendoriaus“.

Porcijos
4 asm.

Reikės:

6 bulvių
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
šaukšto manų kruopų
3 labai plonai supjaustytų grybų
1 labai plonai supjaustytos nedidelės cukinijos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Bulves smulkiai sutarkuojame. Jei labai daug skysčio, jį nupilame.

2

Į tarkius beriame manų kruopas, mušame kiaušinius, pasūdome ir išmaišome.

3

Į įkaitintą keptuvę su aliejumi pilame porą šaukštų blynų tešlos. Kol apatinė blyno dalis skrunda, ant kepančio blyno dedame grybų ir cukinijų griežinėlius. Kai apatinė pusė jau apkepusi, atsargiai apverčiame blyną su daržovių griežinėliais, dar pakepiname. Skaniausia valgyti su grietine.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Beata, O kaip smulkiai reikia tarkuoti bulves? Ar burokine tarka ar taip kaip cepelinams ir kugeliui su tarkavimo masina? Aciu

Rašyti komentarą