8241
Beatos virtuvė
Beatos maskarpones ir rikotos pyragas

Braškinis gyvenimas: maskarponės ir rikotos pyragas su braškėmis

(71)

Visi visada alpsta ir svaigsta nuo migdolinio braškių torto. Na, o jei neturite laiko, bet turite braškių ir daug svečių – nepamainomas bus greitas braškių tortas…

Print Friendly
Reikės:
  • 400 g braškių
  • 100 g Doria Amaretti sausainių
  • 50 g kakavinių sausainių (pvz. „Selga“ puikiai tinka)
  • 50 g sviesto
  • 1 nedidelio indelio maskarponės sūrio
  • 1 nedidelio indelio rikotos sūrio
  • 3 didelių (arba 4 mažesnių) kiaušinių
  • 100 g cukraus
  • 1 šaukšto (su vidutiniu kaupu) krakmolo
  • citrinos žievelės

O praėjusį savaitgalį aš kepiau kitą, labai populiarų mūsų namuose, braškių panaudojimo desertą. Labai greitai pagaminamas, ir vėlgi labai populiarus, ir mėgstamas sūrio pyragas, arba taip vadinamas cheese cake. Aš pati labiausiai mėgstu sūrio pyragus su maskarpone ir ricotta, o tie, kurie su grietinėlės sūriu, taip vadinamieji New York sūrio pyragai, – jau truputį sunkesnė artilerija. Bet lygiai taip pat gerai viskas pavyksta ir tiesiog iš varškės, tik varškę reikia truputį atskiesti su grietinėle ir gerai gerai sumalti maisto smulkintuvu.
Taigi dabar apie braškių ir maskarponės bei rikotos keptą sūrio pyragą.

 

Kaip paruošti:
1. Sausainius susmulkiname rankomis arba maisto smulkintuvu.
2. Ištirpiname sviestą ir sumaišome su sausainių trupiniais (kol šiek tiek sudrėks, nepaverčiame visko koše).
3. Trupinius išdedame į apvalią (atsegamą) torto kepimo formą.
4. Torto formą su sausainiais įdedame į šaldytuvą, o orkaitę įjungiame, nustatę 180 C.
5. Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių.
6. Trynius išplakame su cukrumi iki baltumo.
7. Į kiaušinių masę dedame maskaropę ir rikotą, šaukštu gražiai išmaišome. Tada įdedame šaukštą krakmolo ir dar kartą gražiai išmaišome. Į masę įtarkuojame nedidelės citrinos žievelę (nebūtina, bet citrina paskolina puikaus kvapo).
8. Iki standžių putų išplakame kiaušinių baltymus. Atsargiai įmaišome po truputį į visą masę. Ji palengvės ir išsipūs dėl baltymų.
9. Išimame torto formą su sausainių padu ir supilame visą skystą masę.
10. Pašauname į orkaitę ir kepame apie 40 min.
11. Sutriname braškes  (jei labai norisi saldžiamėgiškai, tai įdėti šaukštą kitą cukraus). Braškes reikia trinti ne bulvių trintuve, o virtuviniu kombainu ar sriubų smulkintuvu.
12. Kai pyragas iškeps (kai keps, gali truputį pakilti, bet paskui nusileis), išimame ir po kelių minučių ant jo užpilame trintas braškes. Paliekame atvėsti.
13. Braškės gražiai įsigers į sūrio masę, o viršuje pasiliks gražus jų sluoksnelis. Prieš valgant, ant viršaus pridėti pjaustytų braškių.

Jei turite tikslą visus priblokšti – ant pyrago viršaus dar galima ir cukraus pudra pabarstyti, ir mėtos lapelių prismaigstyti. Gero braškinio gyvenimo…

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (71)
Komentarai
  1. ???? parašė:

    ar cia man vienai taip atrodo, kad nei prie vieno recepto nebera buvusiu komentaru? arba nebezinau sioje naujoje svetaineje, kur juos rast??:/

  2. Justė parašė:

    Išbandytas receptas 🙂 Labai gardu..

  3. Rita parašė:

    O kuo galima keisti tuos amaretti sausainius? Ar ju buna Lietuvoje?

  4. Doria amaretti parašė:

    Laba diena, Beata,

    Dukros gimtadieniui noreciau iskepti torta ir dabar renkuosi tarp sio maskarpones ir rikotos pyrago ir baltojo sokolado torto su avietiemis is naujosios Jusu knygos. Del pirmojo turiu klausimeli: kas tie Doria Amaretti sausainiai? Ar galima juos pakeisti kuo nors labiau prieinamu lietuviskuose prekybos centruose?
    Dabar klausimas del baltojo sokolado – avieciu torto: ar galima kuo nors pakeisti kreme plaktus baltymus? As truputi prisibijau termiskai neapdoroto kiausinio (nekokia asmenine patirtis…).

    Labai aciu

    Rasa

    • Beata Nicholson parašė:

      Amaretti sausainiai tokie yra ypatingi, migdolu skonio is abrikosu kauliuku, bet jei tokiu nera, tai imkite paprastus sausainius kokius ala gaidelis arba riebesnius kokius sviestinius ir sutrinkite, del baltymu, tai suprantu nuogastavimus, bet kuo pakeisti nera…is esmes, galite daryti idara kad ir paprasta grietinele su zelatina, be jokiu shokoladu…shokoaldas ir grietinele gali but per riebu ir per sunku ir per kieta baltymai duoda to lengvumo…

    • Vaida parašė:

      taigi paskui kepate 40 minučių, tai viskas ir apsidoroja. Nesuprantu tos žalių kiaušinių baimės – visos ligos juk būna ant lukšto – gerai nuplaukite ir nereikės nieko bijoti.

  5. maskarponės ir rikotos pyragas su braškėmis parašė:

    Beata, o tie nedideli maskarpones ir rikotos indeliai, tai po kiek ml?

    Renata

  6. G parašė:

    nerealus, mano vienas megstamiausiu

  7. Aura parašė:

    Laba diena,
    o kazi ar butu galima i sia surio mase imaisyti trintu uogu,pvz,juoduju serbentu,ar tu paciu braskiu??ar cia kazkaip jos galetu pagadinti sio torto skoni?gal dar ka papildomai reiktu idet kad nepasidarytu mase per skysta??gal kas bandete kada?

  8. Tortas parašė:

    Sveiki pabandziau sita brasiu maskarpones ir rikotos surio torta issikepti, bet manau kad man nesigavo 🙁 is orkaites istraukiau ir jis visas lingavo, bet daugiau ir nebekepiau. Norejau paklausti ar taip ir turi buti? uzpyliau braskiu bet ten kur viduriukas lingavo tai prasiskyre ir jos subeo, manau kad nieko gero tai nezada 🙁

    • Beata Nicholson parašė:

      oi nenusisekimas, reikejo kepti kol butu nustojes linguoti, nes turi linguoti tik truputi liuleti kaip beveik uzsaluses zele…oje oje…bet gal dar valgomas?
      ar jau viso gero jam reikia sakyt?

  9. Tortas parašė:

    As siandien kepiau. Viskas gavos neblogai, bet kai uzpyliau braskes, jos neusigere, tai kai prapjoviau viskas nubego :-(. Gal per ilgai kepiau, nes pyragelis net parudaves is orkaites buvo isimtas…?

  10. Vaida :) parašė:

    Beata, o ar būtina tas braškes trinti? Gal galima būtų perpjautas dėti?

    • Beata Nicholson parašė:

      laisvai galima deti perpjautas, tik papuoshti, paskui papuosimui kad graziai blizgetu patepkite su pashildyta su citrinos sultimis truputi atskiesta raudona ir pertrinta be gabaliuku, kad butu kaip sirupas uogiene, kad blizgetu:)) bet cia tik papuoshimas, jei tingesite terliotis,tai pabarstot braskes cukraus pudra ir grazu ir greita

  11. Vesta parašė:

    Neradau Amaretti sausainiu :/ nusipirkau ‘sponge fingers’ tikiuosi kad kas gausis…ar geriau juos pakeisti paprastais sausainiukais….?

    • Beata Nicholson parašė:

      tiks ir sitie nors geriau tada gal dekite kokius paprastesnisu, tie sponge labai minksti ir trapus ju daug labai reikes sudeti, arba sponge pamaishykite su kokiais paprastais arbatiniais

  12. Roberta parašė:

    O as,Mielosios,vietoje braskiu imaisiau bananu-o gardumas gavosi!!!kita bandziau su sokolado ir kriausiu gabaliukais-sis irgi super gavosi!tas pats pyragas,bet vis kitaip!
    Aciu Tau, Beata!

  13. Lina parašė:

    Aš kaip tik kepu, jau praėjo 40min, bet jis man dar toks skystas. Bandau kept dar ilgiau. Kad tik pavyktų jis man.

  14. Agnė parašė:

    Sveiki Beata, o galima vietoj braškių konservuotus persikus pakeisti , ir papuošimas gražus būtų, klausiu, nes bijau, kad neiškeps 🙂

  15. Gerda parašė:

    Na va kepiau si torta gal kokius 20-30 kartu, tiksliai pagal recepta. Tik uogytes ant virsaus vis skirdavosi. Na ir ka si ryt ruosiaus Joniniu sventimui su kaimynais. Prisizadejau iskept torta. Ir kazkaip sugalvojau idet braskiu ir i vidu mases. Kad nepasileistu idejau daugiau krachmolo. Bet….nelaime….tortas nesigavo. Kaip jau cia kazkuri rase, praejus 40 min jis visas teliuskavo. Toks vaizdas, kad dar labiau nei pries pradedant kepti. Bandau gelbet, kepu toliau. Kepa jau dvi valandas, vaizdas kiek geresnis, bet paciam viduriukyje dar kose. Matyt isgelbet jau ir nepavyks. Tad speju, kad tai del imaisytu i vidu braskiu. O gal ir ne…Bet kokiu atveju liudna ir zinoma gaila sugadintu produktu, juolab kad dariau dideli, is dvigubos dozes .

    • Beata Nicholson parašė:

      oi tikrai labia labia gaila, taip viskas del brashkiu…vaje vaje, jos turi per daug skystumo, ir tada paleidzia viska palaidai…vaje vaje labai apgailestauju

      • Gerda parašė:

        Kadangi ir vel atsidariau si recepta, nes ir vel kepu tortuka, si kart su melynem. Noriu pasakyt kad vis tik torta isgelbet pavyko. Po 3 valandu praleistu 200 laipsniu karscio orkaitej viskas buvo OK. Kaimynai gyre 🙂

  16. Gintare parašė:

    Sveiki 🙂

    Turiu du indelius maskarpones surio,ar nieko tokio jei nedesiu rikotos? nes nesinori pirkti rikotos,o viena maksarpones laikyti kol ismesti reiks 🙂 ar sudaro didele esme? ir del tu sausaineliu,nezinau kur gauti tokiu sausainiu kur jus Beata minit savo recepte,bet yra tokie kieti italiski sausainiai su migdolais (mano mama juos i arbata mirko 🙂 ) ar jie tinka? dekui 🙂

  17. Formos dydis parašė:

    Beata, toks techninis klausimas – kokio dydzio turi buti forma? Zinau jos buna 19cm, 20cm, 23cm ir t.t. Manau nuo to priklauso kepimo laikas? Planuoji sita sedevra kepti bendradarbes gimtadieniui taigi ‘no room for errors’ kaip sakoma 🙂
    Aciu!!

  18. ZIvile parašė:

    Aciu uz puiku recepta,sauniai pavyko,skoni ivertins vyras grizes vakare 🙂

  19. Gita parašė:

    Sveiki,

    Paskaičiau komentarus ir pagalvojau ar šio torto nereikėtų kepti vandens vonelėje? Esu kepusi taip mascarponės sūrio tortą (be rikotos sūrio) Tortas gražiai iškepė, nesuskilinėjo ir nesukrento 🙂

  20. Monika parašė:

    man tai nerealiai patinka Beatos samojis,kaip pvz “ citrina paskolina gardaus kvapo “ 🙂 nice nice :))) ir taip toliau…

  21. monika parašė:

    Jau antra kart darau ir vidus man neiskepa ,lieka skystas.

  22. monika parašė:

    Jau antra kart darau ir vidus man neiskepa,lieka skystas.o virsus sudega..

  23. donata parašė:

    Nuostabaus skonio pyragas!Kita karta tik idesiu truputi daugiau sausainiu:)Aciu uz recepta, viskas pavyko puikiai:)

  24. Jūratė parašė:

    Isivaizduoju, kad Amarettini sausainiai yra kazkas panasaus, o ju yra lietuviskos firmos, maciau ir IKI, ir Maximoj: http://www.victory.lt/site/gallery/3027/Amarettini_maza.jpg

  25. Neringa parašė:

    O as parduotuvej maskarpones negavau, tai pirkau viena indeli rikotos ir pora philadelfijos (po 125g). Kepsiu su juodaisiais serbentais. Ziuresiu, kas gausis 🙂

  26. Viktorija parašė:

    Kokį tortą rekomenduotumėt daryti 30 m. vyrui?:) kad nereiktų 3val po darbo stovеti jį darant, bet būtų gražus ir skanus. Patarimų klausiu Beatos ir skaitytojų visų;)
    braškių sezonas baigėsi..

    Dėkui iš anksto

  27. Edita parašė:

    Labuka,nesu kepeja,bet vis pabandau kazka ir labai patinka tavo receptai. Noreciau paklausti jei as deciau saldytu trintu braskiu? Gal esat bande?

  28. Diana parašė:

    Desertai – ne mano sritis, bet visgi susigundžiau išmėginti šį receptą. Tik keli klausimėliai: ar formą reikia iškloti sviestiniu popieriumi, kad pyrago šonai neprisviltų ir kokiu nustatymu turi būti orkaitė (šildoma iš viršaus ir apačios su vėjeliu ar be jo)?

  29. Egle parašė:

    Labai gardus, bet su braskem man kazko nesigavo, neisigere kaip turejo.. Nieko gal kita kart pavyks.. kaip sakoma pirmas blynas visad prisviles 😀

  30. Austėja parašė:

    Labas, Beata, ar galima vietoj tu amaretti sausainiu deti sviestinius sausainukus is Marks & Spenserio?:)

  31. Laura parašė:

    Labai vykęs pyragas. Vos iškeptas sprogo ore. Taip ir nesužinojau, koks skonis ataušusio…

  32. Gražina parašė:

    Nerealaus skonio pyragas!!! Aciu Beata uz puiku recepta. Jau 2 kartus kepiau ir db orkaiteje … Pirma pyraga dviese su vyru ir suvalgem… nepaprastai skanu buvo. Labai paprasta gaminti ir laaabai skanu!!!

  33. Toma parašė:

    Na su isvaizda tai reiktu padirbeti ,skonis geras bet ties isvaizda tokio tikrai jei reiktu pirkti nepirkciau.o ir aptrupejas su sudziuvusiomis braskemis apetito nesuzadina.Gerai daryti bizni is nieko ir leisti knygas is recetu kurie jau egzistuoja ir teigti jog pati sugalvojau nors pridejau tik viena kita papildoma ingridienta.Maisto gaminimas neturetu buti mada kaip kad ja padaro bet pomegis darbas kuri dedama uzsidegimas aistra o nebetkaip..

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Toma, gal ppirma norėčiau papasakoti jums kas yra šis blogas, čia yra dienoraštis, todėl čia dedu daiktus ir patiekalus ir nuotraukas iš gyvenimo, tokius kokie jie yra, aš nesu parduotuvė ir savo pyragų nepardavinėjų….taip kad čia gali būti jūsų asmeninė nuomonė dėl braškių apetitiškumo…. Jūs taip pat galite daryti biznį iš ko tikrai norite, tik darykite,nesnauskite imkite ir siekite savo svajonės, tikrai galite, visi gali, linkiu jums didelės sėkmės ir aistros ir mėgstamo užsiėmimo, ir kad jūsų pyragai būtų visada tobuli!

  34. Dalia parašė:

    Labai aciu uz nerealu recepta!!! As paprastai pyragu ir tortu nekepu, todel ieskojau paprasto, kad nieko nepridirpciau;-) Gavosi neapsakomau skaniai, nors vietoj rikotos dejau maskarpones 2 indelius. O tie italiski sausainai labai prideda skonio, as manau be ju nebutu taip skanu, todel verta painvestuoti i sausainius! Mano mylimiausias receptas;-)

  35. Juta parašė:

    Sveiki,kokio dydžio formai skirtos šios proporcijos? 🙂

  36. Deimante parašė:

    Sveika, Beata, norejau paklausti ar galima braskes keisti bananais, nes siuo metu sunku ju rasti. Koki kieki bananu reiktu deti ir ar reikia juos kuo nors paskystinti? Aciu! :))

    • Beata Nicholson parašė:

      Labas Deimante, bananai gerai, tik va šitam pyragui noris kokios tai uogos, ar kažko visgi rūgštesnio, kaip ir persikai. Nes su bananais labai jau saldu, nebent su geru kiekiu citrinos rūgšties praskiestumėt. O jei atšildytas uogas kokias naudotumėte? gal turite užsišaldžius? Pabandykite. O jei su bananais, tai 2 tikrai užteks, tik tada dar kokio tai vandenuko šliukštelkite, kad būtų skysta, nes kitaip nesusigers, o tik ant viršaus stovės. Sekmės

  37. kristina parašė:

    Sveika Beta noriu taves paklausti ar braskes galima pakeisti y bananus ir mandarinus

  38. jurgita parašė:

    Oi koks superinis receptukas, kepiau iskart du ir superiskai iskepe ir sirupas braskinis susigere, o skonis mano vyrui ir mergaitei ausys net linksejo, mmm kaip skanu buvo. Gyvenu ne Lt. Tai vasara grizusi atostogu susipirkau visas knygas beata tavo, tu saunuole ir tavo visi teceptykai it liuksiski,. Kartais nesugalvoju ka pietums gaminti, o cia arsiverciu ir op ideja turiu 🙂

  39. jurgita parašė:

    Tik va biski daygiau sausainiu dejau, ir biski cukraus, bet cia skonio reikalas. Kita syki bandysiu su melynem, cia kur gyvenu vasara persiku sezonas buna, reikes butinai isbandyti 🙂 🙂 aciu

  40. egle parašė:

    dekui, Beata uz receptuka. Viskas gavosi labai gerai. Laukiu kol atsals pyragas ir tada rytoj is ryto pulsiu ragauti 🙂

  41. Kristina parašė:

    Puikus lengvas receptas! Aciu, Beata!
    Tik dejau 3/4 maskarpones ir 1/4 trintos varskes, nes neturejau rikotos, bet gavosi tiesiog dangiskas pyragas! Ir nedejau svieziu uogu ant virsaus, kazkaip ju nesinori, tik trintas braskes, beje jos pavirto i tokius savotiskus putesius ir viskas atrodo tiesiog tobulai savo vietose.
    Vyras pavadino pyraga „Svelnus debeselis“:) ir sake , kad reikes pakartoti!:) Aciu!

  42. Deimante parašė:

    O atlikus viska , dar ant virsaus galima pilti zele ir deti i saldytuva, nes noreciau padaryti zele sluoksni ir pribarstyti braskiu?:)

  43. Wabaliukas1 parašė:

    Sveiki, o jai deciau tik maskarpones suri?

  44. Gintare parašė:

    Gavosi puikiai, o skonis nuostabus. Amaretti sausainiai dave pyragui puiku skoni! Aciu Beata 🙂

  45. Agnė parašė:

    O galima būtų naudoti President kreminę varškę?

  46. Agnee parašė:

    laba diena,

    tai kaip supratau vaisu geriau nedeti i krema pries kepant, nes praskies mase? gal galit paminėti kokie vaisia ar ju derinai dar tiktu vietoje braskiu, nes siuo metu dar nera braskiu sezono ir parduotuveje jos neskanios. vaisius reikia sublenderuoti iki koses? taip pat dar galvoju ant virsaus uzpilti zele, ar ji nesusigers i pyraga?

  47. […] ar panašų šedevriuką) ir kur rasti jo receptą. Viskuo buvo pasidalinta. Receptas pasirodo iš Beatos virtuvės o ir aš net neabejoju, kad buvau nei pirma nei paskutinė, kuri jį dar ir namie išbandė ir […]

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.