8241
Beatos virtuvė

Blynų tortas su varškės kremu ir uogomis

(15)

Blynų tortą galite iškepti bet kada ir bet kur. Jį maloniai sutinka ir vaikai, ir suaugusieji. Kai aplink gausu įvairiausių uogų – blynų tortas yra geriausia dovana.

Print Friendly
Reikės:
  • Lietiniams:
  • 2 kiaušinių
  • 2 nubrauktų šaukštų cukraus
  • 2 šaukštų mėgstamo aliejaus
  • 4 šaukštų pieno
  • 200 g persijotų miltų
  • 400 ml šalto vandens
  • žiupsnelio druskos
  • Varškės kremui ir uogų pertepti:
  • 400 g pusriebės 9 proc. varškės
  • 100 g miltelinio cukraus
  • 100 g riebios grietinės ar plakamosios grietinėlės
  • 300 g aviečių ar kitokių uogų
  • 200 g cukraus

Uogoms sakome taip, ruošiamės savaitgaliui ir blynus kepame penktadienį. Šiaip jau šis tortas tikras džiaugsmas, ne sykį esu tokį nešusi per gimtadienį dovanų. Tai tik apsidairykite, kieno čia šventė kokia nors artėja rugsėjį ir jau raitokitės rankoves. O ir rugsėjo 1-oji jau matuojasi kuriais – gelsvais ar rausvais lapais pasisveikinti, tai tikrai nudžiuginsite bet kokį mokyklos lankytoją, jei rytą šiuo blynų tortu pradėsite. Jau kad blynų ir varškės mėgėjai šio torto ateina valgyti nė nekviesti, pasakoti turbūt nereikia. Tai papasakosiu, kad šis receptas yra iš mano 2014 m. „Šeimos kalendoriaus“ ir kaip jį pasigaminti.

Tortui reikės 15–20 blynų:

Kiaušinius, cukrų, aliejų ir pieną lengvai išplakame, pasūdome. Beriame persijotus miltus ir išmaišome, išeis labai tiršta tešla. Įpilame 320–350 ml vandens, išmaišome. Geriausia tešlą plikti pastovėti 30 minučių, kad miltai gerai išbrinktų, tada masė bus tirštesnė ir galėsite dar įpilti vandens.

Tešlą gerai išsukame ir kaitiname keptuvę. Keptuvė turi būti geresnio būdo ir netraukti blynų prie savęs. Aš keptuvę popieriniu rankšluosčiu sudrėkinu aliejumi. Liejame blyną ir apkepame abi puses.

Pasiruošiame varškės kremą: elektriniu plakikliu gerai išplakame varškę su milteliniu cukrumi ir grietine ar grietinėle. Uogas su cukrumi gerai pertriname maisto smulkintuvu ar šakute. Šiek tiek uogų pasilikite tortui papuošti. Tepame lietinius uogų ir varškės kremais pakaitomis. Tortą uždengiame maistine plėvele ir leidžiame bent valandą pailsėti šaldytuve. Bet čia jau toks trumpiausias laikas, iš tiesų tas tortas skaniausias, kai pratūno šaldytuve per naktį, tikrai laimėsite iš vakaro jį pasidarę. Ištraukę puošiame uogomis ir smeigiame žvakutes!

Print Friendly

Komentarai
  1. Rūta parašė:

    Patobulinimui: aptepus tortą plaktu kiaušinio baltymu su cukraus pudra,pašauti trumpam į orkaitę 😉

  2. jurga parašė:

    Man gavosi labai skysta tesla.ar taip ir turejo buti?

  3. Renata parašė:

    Laba diena , Beata norejau paklausti kaip isgauti grietineles kieta krema aptepti torta, kad nenuvarvetu?

  4. Jūratė parašė:

    Laba diena, kuo būtų galima pakeisti šiame recepte varškę? Šiuo metu esu užsienyje ir parduotuvėje randu tik labai rūgščią varškę-piurė. Jos tiesiog neįmanoma valgyti. Ačiū.

  5. indre parašė:

    Super tortas

  6. dainora parašė:

    labai skanu!

  7. Rita parašė:

    Kaip tepti idarus: ant vieno blyno tepam varskes kremą, ant kito – uogų įdarą ir t.t.?
    Ar and vieno blyno ir varskes kremo ir uogu idaro, ant kito tas pats ir t.t

  8. Ina parašė:

    O Kas Tai yra Miltelinis cukrus? Gal Tai cukraus pudra?

  9. Inesa parašė:

    Ryt Užgavėnių šventė. Oj,kaip tiks sūnui į darželį šis tortas!:)

  10. Dalia parašė:

    Man tešla gavosi su daug gumulų, jau kiek laiko maišau, jie niekaip nedingsta 🙁 Turbūt kažką ne taip dariau :/

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.