saujos kalendros lapelių ir dar šiek tiek papuošimui
1 laimo patiekimui
kelių šaukšų natūralaus jogurto patiekimui
Toks įprastas ingredientas kaip baltieji ryžiai turi daug maistingesnių giminių. Rudieji ryžiai virs ilgiau, bet ir dovanos daugiau mums skaidulų, riebiųjų rūgščių ir geležies. Šis patiekalas lengvai paruošiamas, spalvingas ir labai gardus. Baltuosius ryžius bandykite keisti rudaisiais ir kituose patiekaluose. Jei naudoti vienus per stipru, maišykite dalimis.
Eiga: ryžius pamirkome šaltame vandenyje, tada nukošiame, užpilame vandeniu ir išverdame pagal pakuotės instrukciją, neperverdame.
Keptuvėje išlydome sviestą, įspaudžiame česnaką ir pakepiname kelias minutes. Suberiame maltą kalendrą bei ciberžolę ir pakepiname dvi minutes. Suberiame išvirusius ryžius ir krevetes, sumaišome ir patroškiname dvi minutes. Nukeliame keptuvę nuo ugnies, suverčiame žirnelius, pasmulkintus svogūnų laiškus, kalendros lapelius ir pasmulkintus anakardžio riešutus. Patiekiame užlašinę laimo sulčių, papuošę joturto šaukštu ir kalendros lapeliais.
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus rasite čia
Laba diena o zirneliai saldyti nekepinti nieko tik atsaldyti?