8241
Beatos virtuvė

Birūs rudieji ryžiai su krevetėmis ir žirneliais

(1)
Reikės:
  • 500 g rudųjų ryžių
  • 30 g sviesto
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 šaukštelio maltos kalendros
  • 1 šaukštelio ciberžolės
  • 150 g virtų krevečių be kiauto
  • 100 g šaldytų žirnelių
  • 2 laiškinių svogūnų
  • 50 g pakepintų anakardžio riešutų (nebūtinai)
  • saujos kalendros lapelių ir dar šiek tiek papuošimui
  • 1 laimo patiekimui
  • kelių šaukšų natūralaus jogurto patiekimui

Toks įprastas ingredientas kaip baltieji ryžiai turi daug maistingesnių giminių. Rudieji ryžiai virs ilgiau, bet ir dovanos daugiau mums skaidulų, riebiųjų rūgščių ir geležies. Šis patiekalas lengvai paruošiamas, spalvingas ir labai gardus. Baltuosius ryžius bandykite keisti rudaisiais ir kituose patiekaluose. Jei naudoti vienus per stipru, maišykite dalimis.

Eiga: ryžius pamirkome šaltame vandenyje, tada nukošiame, užpilame vandeniu ir išverdame pagal pakuotės instrukciją, neperverdame.

Keptuvėje išlydome sviestą, įspaudžiame česnaką ir pakepiname kelias minutes. Suberiame maltą kalendrą bei ciberžolę ir pakepiname dvi minutes. Suberiame išvirusius ryžius ir krevetes, sumaišome ir patroškiname dvi minutes. Nukeliame keptuvę nuo ugnies, suverčiame žirnelius, pasmulkintus svogūnų laiškus, kalendros lapelius ir pasmulkintus anakardžio riešutus. Patiekiame užlašinę laimo sulčių, papuošę joturto šaukštu ir kalendros lapeliais.

mazintos 4

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 4,60 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Loreta parašė:

    Laba diena o zirneliai saldyti nekepinti nieko tik atsaldyti?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.