8241
Beatos virtuvė

Begliutenis pyragas su persikais

(2)
Reikės:
  • 4 kiaušinių
  • 150 g rudo drėgnojo cukraus „Farinas”
  • 50 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 2 šaukštų kokoso miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 2-3 persikų

Greitai užmaišomas ir be galo skanus. Labai tinkamas pyragas tiems, kurie nevartoja miltų ar yra alergiški gliutenui. Receptas  – „viens, du, trys“, kuris sulaukia begalę klausimų:  kas? Kaip? kodėl? O esmė juk paprastume. Persikus galite keisti ir kitais rūgštesniais vaisiais (slyvomis, nektarinais, obuoliais) ar uogomis, tik nedėkite konservuotų! Geriausia dabar kepti su sezoniniais kaulavaisias.

Taigi, kiaušinio trynius atskiriame nuo baltymų. Į trynius supilame aliejų ir cukrų, ir gerai išplakame. Suberiame cinamoną, druską ir kokoso miltus. Išmaišome.

Išplakame baltymus iki beveik kietų putų, tik neplakite iki tokio visiško standumo, kaip morengams. Putos turi būti tokios, kad virš dubens pakėlus plakimo šluotelę, nuo jos baltymai dar tįsdami kristų atgal į dubenį. Dabar atsargiai įmaišome baltymus į masę. Supilame viską į kepimo popieriumi išklotą skardą.

Supjaustome persikus skiltelėmis ir išdėliojame ant masės viršaus. Kepame 180 C orkaitėje (viršus-apačia režimu) apie 30 min. Mediniu pagaliuku patikriname ar po 30 minučių jau iškepė.

Voila!

Print Friendly

Komentarai
  1. Lina parašė:

    Pabandžiau ir patiko.Aišku cukrų pakeičiau 2 bananais ir vietoj persikų dėjau obuolius.Kai sumaišiau tai nelabai supratau kas gausis bet tikrai skanu!Rekomenduoju

  2. Viktorija parašė:

    Nuostabus pyragas. Šiandien gaminau labai patiko!! Rekomenduoju. Daugiau tokių receptų! Angliavandenių taip pat nėra daug 🙂

Palikite komentarą: Lina

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.