Spausdinti
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
45 min.

Lazanijai:

lazanijos lakštų
800 g skardinėse konservuotų pomidorų ar pomidorų tyrės (passata)
gabalo moliūgo (apie 250 g)
poros šaukštelių kaparėlių
1 poro
saujos žaliųjų alyvuogių
alyvuogių aliejaus kepimui
3-4 česnako skiltelių
elių šakelių šviežių čiobrelių
šaukštelio džiovintų raudonėlių
druskos, 
pipirų
2 šaukštų balzamiko acto

Bešamelio padažui reikės:

20 g sviesto
300-400 ml pieno
2 šaukštų miltų
druskos, pipirų
60 g kietojo sūrio
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Susipjaustome porą ir pakepiname keptuvėje su aliejumi.

2

Supjaustome arba sutarkuojame moliūgą. Dedame kepti prie poro.

3

Supjaustome česnaką ir įdedame kepti prie kitų daržovių. Tuomet supjaustome alyvuoges ir su kaparėliais įdedame į daržoves. Viską pamaišome ir leidžiame apšilti.

4

Įdedame konservuotus pomidorus arba passatą į daržoves ir išmaišome. Leidžiame pasitroškinti 10-15 minučių.

5

Kol daržovės troškinasi, pasiruošiame bešamelio padažą: puode ištirpiname sviestą, įdedame miltų ir viską gerai išmaišome, kol pasidaro vientisa košelė. Tuomet nuolat maišant vis po truputį supilame pieną. Įdedame druskos, tarkuoto sūrio ir pipirų. Viską išmaišome ir išjungiame ugnį.

6

Į daržovių troškinį įpilame balzamiko acto, įdedame čiobrelių, raudonėlių, druskos ir pipirų. Išjungiame ugnį.

7

Ant kepimo indo dugno dedame padažo, tuomet dedame lazanijos lakštus ir ant viršaus baltojo padažo. Tuomet užklojame naujos lazanijos lakštus ir vėl dedame daržovių ir bešamelio padažus. Taip viską susluoksniuojame iki viršaus.

8

Lazaniją dedame kepti į 180 laipsnių orkaitę 45 minutės.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Cia ne i tema, bet kepiau siandien grikiu, morku ir tuno apkepa. Superinis skonis. Is jusu knygos maista pietums jau beveik savaitei susiplanavau.
    Aciu, kad esate ir rasote.

Rašyti komentarą