Spausdinti

Lęšių ir pomidorų sriuba

0
komentarai
11
Porcijos
4 asm.

Reikės:

1 stiklinės raudonųjų ar rudųjų lęšių
1 svogūno
1 didesnės morkos
3 česnako skiltelių
3-4 cm imbiero šaknies
1-1,5 l daržovių sultinio
400 g skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse
aliejaus kepimui
pusės šaukštelio imbiero miltelių
pusės šaukštelio kumino miltelių
pusės šaukštelio kario miltelių
kelių šakelių kalendros
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname puode įkaitintame su aliejumi.

2

Į puodą įtarkuojame česnaką bei imbiero šaknį.

3

Sudedame prieskonius: kuminą, maltą imbierą bei kario prieskonių mišinį.

4

Morkas smulkiai supjaustome ir sudedame į puodą bei pakepiname.

5

Suberiame lęšius ir užpilame daržovių sultiniu. Viską paverdame 10 – 15 min.

6

Supilame savo sultyse konservuotus pomidorus ir pasmulkiname šaukštu. Įpilame puodelį vandens – sriuba bus ne tokia tiršta. Viską dar šiek tiek paverdame.

7

Su grūstuve viską šiek tiek sutriname, kad gautųsi tarpinis variantas tarp trintos ir „stambios“ sriubos. Paragaujame, ar nesinori šiek tiek druskos.

8

Sriubą išpilstome į dubenėlius ir užbaigiame ją smulkintais kalendros lapeliais.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Labai skani sriuba 🙂 Tik as „paturbinau”mesyte,kadangi mano vyrui sriuba be mesos tai ne sriuba 😀

Rašyti komentarą