Spausdinti

Audriaus kiaulienos kepsnys su peperonata

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.

Kiaulienos kepsniams:

600 g kiaulienos sprandinės
poros dosnių žiupsnių grūstų juodųjų pipirų
poros dosnių žiupsnių džiovintų bazilikų
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų balzamiko acto
druskos

Peperonatai reikės:

2 skiltelių česnako
2 jaunų svogūnų galvų
2-3 paprikų
alyvuogių aliejaus kepimui
žiupsnio džiovintų bazilikų
4-5 šaukštų balzamiko acto
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Sprandinę supjaustome gabalais ir sudedame į indą. Dosniai pagardiname kiaulieną pipirais ir džiovintais bazilikais. Užpilame aliejaus, baziliko acto, druskos ir viską išmaišome.

2

Kiaulieną kepame gerai įkaitintoje grilinėje keptuvėje ar ant grotelių be papildomų riebalų.

3

Kol mėsa kepa, juostelėmis supjaustome paprikas, svogūnus ir susmulkiname česnakus.

4

Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir pakepiname svogūną. Tuomet sudedame česnaką ir po minutės sudedame paprikas. Norime paprikas iškepti, kad suminkštėtų, bet nepasidarytų košė, tad kepame apie 7-10 minučių nuolat pamaišant. Prie paprikos įdedame džiovintų bazilikų, o po kelių minučių kepimo ir balzamiko acto.

5

Mėsą patiekiame su peperonata.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą