Spausdinti

Aštri žirnių sriuba

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.

Reikės:

1 svogūno
1 stiklinės skaldytų žirnių
300 g moliūgo gabalo
kiaušinio dydžio imbiero šaknies
3 česnako skiltelių
1 aitriosios paprikos
aliejaus kepimui
1 šaukšto ciberžolės miltelių
1 šaukšto kario miltelių
1 šaukšto kumino miltelių
1 šaukšto kumino sėklų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Ant ugnies palaikome aitrųjį pipirą, kad iš visų pusių truputį pajuoduotų – tokiu būdu sriuba įgaus ryškesnio skonio.

2

Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome ir pakepiname puode su trupučiu aliejaus.

3

Smulkiai supjaustome imbierą ir kartu su aitriąja paprika sudedame į svogūnus ir česnaką.

4

Tuomet sudedame ciberžolę, kumino miltelius ir sėklytes, karį ir viską išmaišome bei pakaitiname, kad prieskoniai sušiltų.

5

Supjaustome moliūgą ir įdedame į puodą su prieskoninėmis daržovėmis ir prieskoniais. Viską pakepiname.

6

Tuomet į puodą supilame skaldytus žirnius ir viską užpilame vandeniu. Verdame apie valandą, kol žirniai gerai suvirs.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą