Spausdinti

Pamėginkite – nerealus, o svarbiausia, kad taip lengva pagaminti, jog tikrai tikrai gali kiekvienas ir bet kada. Ačiū Nijolei.

Visa recepto legenda – čia.  O tiek produktų skirta didelei (28 cm skersmens) torto formai.

Banoffee pagal Nijolę arba bananinis karamelinis tortas

0
komentarai
40
Porcijos
8 asm.

Reikės:

240 g pakelio sausainių
150 g lazdyno riešutų
120 g sviesto
šaukštelio cinamono
1–2 šaukštų kokosų cukraus (jei turite, pridės grūdėtumo)
1 kg bananų
1 citrinos sulčių
vanilės (cukraus ar ekstrakto truputį)
2–3 šaukštų riešutinio šokolado drožlių (arba 50–80 g juodojo šokolado)
500 ml plakamosios (35 proc.) grietinėlės
1–2 šaukštų cukraus pudros
1 indelio sutirštinto karamelizuoto pieno („Rududu“) arba „Dulche de leche“, jei esate užsienyje
4 šaukštų kavos arba vandens
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Sausainius ir riešutus beriame į maisto kombainą ir sumalame. Galite malti sausainius ir riešutus atskirai, sausainiai labai susmulkės, riešutus paliekam truputį rupesnius. (Jei neturite malimo prietaiso, riešutus sukapokite peiliu, sausainius sutraiškysite kočėlu, sudėję juos į tvirtą maišelį).

2

Sviestą ištirpinam. Užpilam ant sausainių ir riešutų, sumaišom.

3

Torto formos dugne patiesiam kepimo popieriaus, suberiam trupinius, paspaudžiam, kad susigrūstų. Šaunam į 180 C orkaitę maždaug 15–20 min. Jie turi apskrusti. Šie trupiniai labai linkę sudegti, tai kokius 2 kartus išimkite pamaišyti.

4

Bananus supjaustom riekelėm. Išspaudžiam ant jų citrinos sulčių, kad nepajuoduotų, beriam vanilinio cukraus ar lašelį ekstrakto.

5

Karamelę išimam iš indelio, įpilam stiprios karštos kavos arba vandens, pamaišome, kad karamelė suskystėtų.

6

Kai trupiniai bus atvėsę, dėkite bananus, pabarstykite šokoladu, tada tepkite karamelę, vėl šokolado eilė.

7

Pabaigiame išplakta grietinėle su trupučiu cukraus, o ant viršaus dar truputis šokolado.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Na ką aš galiu pasakyt? Čia gi paprasčiausias tinginys, kuris lazanija apsimeta 🙂 Nemėgstu bananų… Liksiu prie tradicinio tinginio varianto…

  2. Na ką aš galiu pasakyt? Čia gi paprasčiausias tinginys, kuris lazanija apsimeta 🙂 Nemėgstu bananų… Liksiu prie tradicinio tinginio varianto…

  3. Beata, išduokite paslaptį, kokie tie „geresni” sausainiai? Kaip suprantu, Du Gaideliai čia per prasti?

  4. Beata negali pasakyt, kokie sausainiai už du gaideliu geresni, nes kaipmat bus apkaltinta reklama, kaip jau su lauro lapais buvo. 🙂

  5. O kokia ta plakamoji grietinėlė? Būna speciali ar išplaksiu paprastą grietinėlę 35% riebumo?

  6. Siandien padariau ir jau paragavom. Mano pastebejimai,man buvo per daug sviesto, na kai sustingo, to nesijaute,bet pats pagrindas toks biski skystokas buvo, kai ji padariau. Ir per daug bananuose citrinos visos, manyciau puse pats tas. Geriau ta kita puse sulciu sudet i grietinele, kur ir cukraus man truko. O siaip darysiu dar kart. Patiko.

  7. Klausimas:
    ar pagrindas turi būti byrus (galutiniame rezultate)? Ar grietinėlę reikia šaltą plakti, ar kambario temperatūros?

  8. sveiki Beata,
    labai noreciau ambasadoriu torto recepto, as ji esu valgius su zemes riesutais, ir biskvitas karameles skonio mmmmmmmmmm, labai skanus,aciu.

  9. Sveiki,norejau paklausti,o nuo lazdyno riesutu nereikia nulupti luobeles,t.y. reikia trupinti nenuluptus?

  10. Labas,
    Super tortas, labai skanus. Aš kai paskudinau sausainius, man jie gavosi visiškai birūs, todėl įdėjau dar truputį lydyto sviesto ir porą šaukštų to pačio Rududu kremo, išmaišiai ir suslėgiau, gavositikrai tvirtas pagrindas.
    P.S. Na o panašumo į tinginį čia su žiburiu nerasi, kaip kad kažkuri rašė :).

  11. Beata, o kada šį tortą geriau gaminti – ar iš vakaro, ar geriau tą pačią dieną? Ar bananai tikrai nepajuoduoja? Ar būtų galima pamaišyti ir braškių? Planuoju pagrindą daryti migdolų riešutais, kadangi turiu. Iš anksto dėkoju už atsakymą 🙂

  12. Skanus pyragas,tik recepte rasoma jog reikia cinamono,cukraus pudros, nors gaminino eigoje neraso kur juos deti.

  13. Turiu labai man svarbų ir „degantį” klausimą. Atėja draugo gimtadienis, tikrai jam gaminsiu šį pyragą, bet turiu problemėlę. Nei jis, nei aš, nemėgstame plaktos grietinėlės.. Miela Beata, sakykit, kuo galėčiau ją pakeisti? Gal kokiu maskarponės kremu ar panašiai??
    Lauksiu bet kokių pasiūlymų, ačiū labai! 🙂

  14. Sveiki. Turiu tokį gal kiek durnoką klausimą. Bananus sverti 1 kg nuluptus ar su žieve? Ir kur dėti cinamoną?

  15. Miela Beata, dariau šį tortą jau 3 kartus, tikrai labai labai skanus, bet tinkamas vaišinti tik artimiausius svečius, nes pagrindas labai byra, trupa ir t.t. Mėginau net 3 skirtingų rūsių sausainius, visada tas pats:/ Priėjau išvados, kad jis būtų nepakartojamas, bet reikėtų daryti kažkokį kitokį pagrindą, kad būtų įmanoma pjaustyti. Gal galėtumėte pasiūlyti kokį receptą būtent pagrindo, kad tiktų šiam tortui ir tvarkingiau pjaustytųsi? Tortas šiek tiek panašus į „Kurmio kalnelį”, tad gal galėtų būti kažkoks šokoladinis biskvito pagrindas?

  16. Sveiki, gaminau su gaidelio sausainiukais, nes tuo metu kitu neturejau. Na ir ka? Vyras jau antra diena giria ir niekaip negali atsidziaugti :):) tik as dejau du indelius karameles, vienu suvilgiau trupinius, kad butu tvirtesnis padas. saldu, bet labai skanu. Aciu, Beata! 🙂

  17. O jeigu sausainiu pagrinda pakepti? (Sausainiai cukrus ir sviestas 150 laipsniu 15 min ir atvesinti?, darau toki kitam tortui?)

  18. Sveiki, jeigu nuo šio pyrago pagaminimo iki valgymo praeitų 1,5 paros. Ar nieko jam nenutiktų? Ačiū už atsakymą

  19. Sveiki. Ačiū. Receptas puikus. Mano pastebėjimas. Sausainius pagrindui pasikeičiau į savos gamyos sviestinius sausainius. Žinau ką dėjau, nes parduotuviniuose sausainiuose visuose yra palmių aliejaus. Į grietinėlę dėjau truputį želatinos. Pagamintą tortą geriau valgyti trečią dieną, kai susistovi. Tada jis dar skanesnis. Bananai nepajuoduoja, išlieka geri. Arba dėti dar ne visai prinokusius.

Rašyti komentarą