Spausdinti

Užsaldina gyvenimą penkiom dienom į priekį.

 

Banoffee arba bananų ir karamelės tortelis

0
komentarai
25
Porcijos
6 asm.

Reikės:

400 g digestives sausainių
150 g sviesto
cinamono
maskarponės, bet nebūtina
skardinės Dulche de leche arba Rududu, arba kondensuoto pieno virto ilgai ir nuobodžiai
6 bananų
300 ml grietinėlės
šaukšto cukraus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Sausainius susmulkinti iki trupinių (virtuvės kombainas geriausiai dirba, bet galima ir kočėlu, daužant per maišelį, kuriame sudėti sausainiai).

2

Sviestą išlydyti, supilti į dubenį, kuriame sausainių trupiniai. Trupiniai truputį sušlampa kaip smėlis, bet nesulimpa į gabalą…

3

Trupinius suspausti į formą, geriausia – garbanotais krašteliais su išimamu dugnu… (Man iš šio kiekio išėjo vienas didelis ir keturi mažiukai). Taigi, trupinius suspausti ir gražiai išlyginti, čia bus pagrindas tortuko. Formą dėti į šaldytuvą ir palikti sustingti.

4

Tada, kai jau viskas sutvirtėja, tepiau maskarponės sluoksniuką ploną, tada karamelės truputį daugiau, tada kroviau pjaustytus bananus ir juos truputį spaudžiau į karamelę…

5

Ir viskas, dabar tik grietinėlę išplakti ir galima, jei turit konditerinį maišelį, padaryti rožytes 🙂 arba kaspinėlius, ar ką tik norit…

6

Ir viskas – galima dabar į šaldytuvą porai valandų… Bet galima iš karto valgyti… Ai, tiesa, iš formos reikia atsargiai išimti…

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Sveiki, o kur tokiu sausainiu galima nusipirkti, nes maximos 3x nera tokiu;/ kokiais sausainiais galima pakeisti?

  2. Sausainiu yra Prismoje, bet kas ju nerandat, manau, turetu tikti ir Sekga sausainiai, svarbu, kad butu trapus. Sugunde mane sis receptas, tad karik pagaminau, rytoj ziuresim koks bus rezultatas:) tik su karbuotom formom beda buvo, nes tokios neradau, dariau i nedideles skardines formele, tikiuosi pavyks graziai isimti:)

  3. Atsiprasau, bet gal galite atsakyti, nes nuasipirkau visus produktus ir ryt rite si torta darysiu, bet pastebejau, kad yra dar pamineti du produktai (cukrus ir cinamonas) ir nera recepte parasyta kur juos naudoti, nes manau, kad tai yra nepilnas receptas, tai gal galite dabat atsakyti?!

  4. Sveiki, man 13 m. Jau esu daug išbandžiusi jūsų receptukų. Daug kartų mačiau pyragus tokiu banguotu krašteliu, tad norėjau paklausti: kokią turite formą (tą banguotu krašteliu, apvalią) ? Kokia firma, skersmuo? :]

  5. oooo būtina digestives sausainiai, ar laaabai pasikeistų skonis ir konsistencija jeigu tai būtų selga ar gaidelis?

  6. aciu labai uz receptuka, teko ragauti drauges pagaminta, o siandien gaminsime ir patys! 🙂

  7. Aš dėjau avižinius sausanius vietoj Digestive. Kas ragavo, pyragą gyrė. Vis dėlto pagrindas buvo kiek linkęs trupėti.

  8. Laba diena, Beata. Sakykite ar galima mascarpone isplakti kartu su grietinele ir uzpilti sia mase ant bananu? Ruosiuosi daryti si gaminy jau si savaitgali, tik pamaniau,kad mascarpone butu galima suplakti su grietinele ir gautusi kaip cheescake’as? Ir digestive naudosiu be jokiu priedu,nes cia kur gyvenu ju yra visokiausiu rusiu:)

Rašyti komentarą