8241
Beatos virtuvė
Beatos kebabas

Avienos kebabas / kofta su tadziki padažu

(6)

Vasara lėkštėje man šitie kebabai…

Print Friendly
Reikės:
  • 500 g maltos ėrienos (avienos)
  • 1,5 šaukštelio malto kumino
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 2 šaukštų džiūvėsėlių
  • 1 šaukštelio raudonėlio (oregano)
  • 1 šaukštelio džiovintų mėtų
  • 4 skiltelių česnako
  • druskos, pipirų

Kaip paruošti:
1. Visus aukščiau išvardintus dalykus sudedame į vieną krūvą, gerai paminkome.
2. Formuojame tokias dešreles ir jas mauname ant metalinio iešmelio, dedame į šaldytuvą, kad pastovėtų (galima iš karto kepti grilyje arba karštoje orkaitėje).
Valgosi labai skaniai su tadziki ir pitos duona bei daržovėmis.
Tadziki
Visi daro, kaip nori, o aš darau šitaip maždaug:
Vieną agurką sutarkuoju burokine tarka, užbarstau druskos, leidžiu truputį pastovėti, druska paleidžia vandenį iš agurko (agurkas ilgas, neluptas), tą vandenį (keli šaukštai) nusunkiu, tada įpilu porą šaukštų balto vyno acto, pora skiltelių česnako susmulkinu iki košelės ir dedu prie agurko, tada įdedu jogurto, čia UK yra greek yogurt, Lietuvoje galima pasidaryti patiems, bet kas čia varginsis, parodykit??? Taigi, jei ne visada turiu greek yogurto, nepuolu į paniką, naudoju paprastą, stengiuosi truputį riebesnį natūralų jogurtą. Pabaigai įdedu gerą saują smulkintų mėtų, geriausia – šviežių, ir druskos pagal skonį, man paprastai druskos ir acto kartais reikia papildomai dėti, nes patinka, kai jaučiasi skonis, o ne birzgalas…
Iš to paties faršo labai gerai išeina ir maltinukai, tiesiog orkaitėje kepti, o po to minėtame padaže padažyti… Iškart atostogomis pakvimpa
Gero savaitgalio…

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (6)
Komentarai
  1. nb parašė:

    Kaip sakė vienas dėdulė iš Rodo, kai ieškojome parsivežimui tadziki padažo – po gerų poros minučių aiškinimo – aaaa, dzadziki 🙂

  2. d.k. parašė:

    kai vasara buvome graikijoje, paragavome tadziki. taip jis mums patiko, kad dabar daznai gaminu namuose ir gaunasi ne blogesnis, nei graikijoje.

  3. Goda parašė:

    Skanuuu

  4. Vygis parašė:

    Na, nereikia tik… Jogurtą mano žmona padaro tokį, kad jūsų „nupiepę“ graikai net nesapnavo…:) O jūs – kas gi čia varginsis…:)

  5. Kristina parašė:

    O kiek laiko ir kokio karscio orkaiteje kepti reikia?? Ir tuos liulia ir maltinukus?? Mano vyras aviena labai megsta, visai pabandyciau 🙂
    Aciu

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.