8241
Beatos virtuvė
Beatos morkų pyragas

Aušros Morkų pyragas (pagal King Arthur Flour)

(101)

Morkų pyragas yra minkštas, tamsus, kvapnus ir drėgnas, ne per daug saldus; jis būtinai turi būti apteptas storu kremo sluoksniu ir tikrai yra labai labai skanus!

Print Friendly
Reikės:
  • Tešlai:
  • 2 stiklinių miltų
  • 2 arbatinių šaukštelių valgomos sodos
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 arbatinio šaukštelio cinamono
  • 2 stiklinių cukraus
  • 1 ¼ stiklinės aliejaus (rapsų, sojų arba kitokio visiškai bekvapio; alyvuogių aliejus netiks!)
  • 4 kiaušinių
  • 3 stiklinių stambiai sutarkuotų morkų (burokine tarka)
  • 1 ¼ stiklinės graikiškų riešutų (šiek tiek pasmulkintų, bet jokiu būdu nesutrintų į dulkes!)
  • ½ stiklinės geltonų razinų
  • 1 arbatinio šaukštelio malto sauso imbiero (arba 2 valgomi šaukštai šviežio labai smulkiai sutarkuoto)
  • Kremui:
  • 113 g sviesto, kambario temperatūros
  • 280 g Philadelphia sūrio, kambario temperatūros
  • 2 ½ - 3 stiklinės cukraus pudros
  • ¼ arbatinio šaukštelio druskos
  • 2 arbatinių šaukšteliai vanilės ekstrakto

 

Kepame pyragą:

1.     Orkaitę įkaitinti iki 175oC (350oF).

2.     Kepimo skardą/formą ištepti sviestu, negailint –  ir dugną, ir šonus; galima naudoti arba vieną didelę  stačiakampę skardą 9 x 13 x 2” (23 x 33 x 5 cm), arba dvi apvalias 9” (23 cm skersmens) skardas/formas. Skardos dugną ištiesti sviestiniu popieriumi. Popierių taip pat ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir, apvožus skardą, iškratyti neprilipusius miltus.

3.     Miltus, sodą, druską ir cinamoną persijoti. Aš dažniausiai miltus sijoju ant didelio sviestinio popieriaus lakšto, kad jie sijojami po visą stalą neišsilakstytų, ir kad būtų patogu juos paskui supilti į tešlą.

4.     Į didelį dubenį sudėti cukrų ir aliejų, gerai išplakti.

5.     Po vieną dėti kiaušinius, vis išplakant po kiekvieno kiaušinio.

6.     Dėti persijotus miltus ir gerai išmaišyti. Maišymui geriausiai tinka tvirtas medinis šaukštas. Su liauna lopetėle šitos tešlos nepamašysi.

7.     Dėti tarkuotas morkas, riešutus, razinas, imbierą ir vėl viską gerai išmaišyti.

8.     Tešlą sukrėsti į paruoštą formą (ar formas). Kepti apie 35 – 40 minučių, kol pyrago viršus taps sodrios rudos spalvos, o vidurys bus pilnai iškepęs ir nebelips prie testerio.

9.     Ištraukus pyragą iš orkaitės, palaukti 15 – 20 minučių, kol jis šiek tiek atvės, tada skardą apvožti ant lygaus paviršiaus (pjaustymo lentos, padėklo, grotelių,…), nulupti sviestini popierių, vėl atsargiai jį atvožti į “pradinę padėtį” ant kitos skardos ar padėklo ir leisti jam pilnai atvėsti, kelias valandas tai tikrai, o geriausiai – kepti pyragą iš vakaro ir palikti jį atvėsti per visą naktį.

Kremas

1.     Sviestą ir sūrį išsukti su mikseriu arba mediniu šaukštu.

2.     Sudėti cukrų, druską, vanilę ir viską vėl gerai išmaišyti.

3.     Kremas turi būti tokio tirštumo, kad jį nesunkiai būtų galima tepti, toks nei per skystas, nei per tirštas; kremo tirštumą galima lengvai reguliuoti į jį įpylus porą arbatinių šaukštelių pieno arba grietinėlės (jeigu kremas per tirštas), arba įdedant šiek tiek daugiau cukraus pudros (jeigu kremas per skystas).

4.     Kremu aptepti atvėsusio pyrago viršų ir šonus, o jeigu kepate tortą – aptepti apatinio sluoksnio viršų, užvožti antrą sluosknį, aptepti torto viršų ir šonus, o likusiu kremu dekoruoti (jeigu yra toks noras!). Tortas atrodo puikiai ir nedekoruotas, tik apibarstytas smulkintais graikiškais riešutais arba migdolais.

Skanaus!

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (101)
Komentarai
  1. Rita parašė:

    O kokia stikline naudojat? 200 ml?

  2. Jurgita parašė:

    Vanilės ekstrakta gal vaniliniu cukrumi galima pakeist? 🙂

  3. laura parašė:

    Del aliejaus turiu klausimeli. Siaip visi nerafinuoti geri aliejai turi gan stipru skoni ir kvapa ir tik rafinuoti jo neturi, bet ju kazkaip nenoriu naudoti.. Gal tiktu ghee sviestas, kitaip tai tirpintas sviestas, kada paliekamas tik pats geltonas riebalas, o pieno isrugos nugriebiamos. Pagal mane turetu tikti. Ka manote?

    • lina parašė:

      as dejau papras saulegrazu aliejaus toks sviesesnis svelnesnio skonio.. ir dali kokosu aliejaus… super tinka! del gee net nezinau..gal verta pabandyti.. tik kad cia jo nemazas kiekis butu

  4. JJurgita parašė:

    Turiu kls dėl sodos – ji nenugesinama?
    o šiaip patiko receptas – kaip tik visi produktai namie, nieko papildomai susipirkt nereikia- bandysim ir pirštus ir laižysim 🙂

    • Vyrukas parašė:

      Nugesinti nebūtina, nes rūgštelės kažkiek turi ir pačios morkos. O pagrindinis dalykas, dėl ko irgi neverta nugesint tai, kad soda – ne kas kita kaip NaHCO3 , kuris kaitinamas skyla į Na2CO3, H2O ir CO2 🙂
      Nugesinant reakcija panaši būna..

      P.S. prašau manęs nesmerkt – man viskas virtuvėje siejasi su chemija…

  5. paklausimas parašė:

    as taip pat noreciau paklausti kaip cia su tom stiklinem, kiek tas butu ml o dar geriau g. :)??

  6. Dukra parašė:

    Morkų pyragas vienas mano mėgstamiausių, gaminu pagal panašų receptą, gal tik kiek visokie pagardinimai (riešutai ir t.t.) skiriasi.

    Teko kartą kepti šį pyragą ir su alyvuogių aliejumi (Extra Virgin), nes kitokio namuose tiesiog nebuvo. Tad pyliau jo kiek mažiau (tik 1 stiklinę) ir, žinokit, gavosi tikrai puikus pyragas! Taip kad alyvuogių aliejaus tikrai nereikia bijoti! 🙂

  7. klausimas parašė:

    ir man idomu, kaip ten su tomis stiklinemis:)

  8. MIG parašė:

    jooo, kai pamatau recepte matavimus stiklinem is kart verciu kita psl. 😀 nebent jau ZIAURIAI noriu noriu noriu…. bet tada reik atsiversti ir USA konvertavimo puslapi, kur sudeliota kiek gramu miltu telpa i stikline, ir kiek gramu cukraus 🙂

  9. Inta parašė:

    Tai tikrai nuostabus pyragas, „dideliais kasniais“ plintantis ir Vokietijoje.
    Vienoje kavinukeje jis buvo pagardintas dziovintais ananasais-tikras skanumelis.

  10. JJurgita parašė:

    standartinė stiklinė miltų – 200 gr. Paprastai tuo vadovaujuosi ir kitiems produktams matuoti – cukrui ir pan. Pavyksta…

    • Dalele parašė:

      Del stikliniu – VIENA STIKLINE 250 ml.
      JAV gavau dovanu toki rinkinuka metaliu matuokliu – 1 CAP, 1/2 CAP, 1/4 CAP ir t.t. Tai ant ju yra parasyti ir ml, taigi:

      1 cap – 250ml,
      1/2 cap- 125 ml,
      1/3cap -80ml
      1/4cap-60ml.
      o saukstai ir sauksteliai sutampa su musiskiais.
      Viska dariau tiksliai pagal recepta. Viskas gaunasi idealiai. Sodos net truputuka daugiau idejau, bet vistiek nesijaucia.

  11. zemgala parašė:

    O koks čia sūris Philadelphia? Ar Lietuvoje tokį radote kas? Ar galima jį kitokiu pakeisti?

  12. Joana parašė:

    Jei butu ne vidurnaktis tai dabar pat eiciau kepti 🙂 ir man ir draugams patinka morku pyragas. Esu kepusi pagal kelis receptus, bet tokio kuris laaabai patiktu dar nesuradau, tad isbandysiu ir si 🙂 Atrodo puikiai!

  13. JJurgita parašė:

    Dukra, tai kad aliejaus pakanka daug mažiau – ne 1 stiklines, o vieno vieneto vienos ketvirtosios…t.y. tos pačios stiklinės vieno ketvirtadalio..Pastebėjimai – labai saldus pyragas – 2 stiklinės cukraus, razinos savo saldumo priduoda, plius dar morkos..Asmeniškai – cukraus galima mažiau dėt, manau, pakaktų per pusę mažiau kitam bandymui..Su saldžiu kremu – prapultis nuo saldumo, kremo net nebedariau..Pirmakart kepiau naujojoj keramikinėj (lipdukinėj 🙂 ) Berhoffo keraminėj skardoj, tai kai iškepė, nors fotografuok, labai džiaugiuos ir skarda, idealiai pyragams tinka kepti, nes kai iškyla, tie aukšti kraštai oi kaip gerai..Anksčiau bandydavau apvalias stiklines – irgi neblogai, bet sunku popierių įklot, tada skardą reikia rankom plaut 🙂 o čia išėmi, parvalai, šiūkt, brūkšt, švaru, gražu, skanu…

    • Birutė parašė:

      Jeigu recepte parašyta 1 1/4 stiklinės, tai reiškia, kad riekia dėti 1 stiklinę ir dar ketvirtį. Jei reiktų dėti tik ketvirtį stiklinės, reikėtų rašyti 1/4 stiklinės.

  14. JJurgita parašė:

    o tai tau, rūta žalioji…Aš dėjau ketvirtį stiklinės aliejaus, vadinasi, ir tiek pat riešutų..bet matytumėt, koks man puikus pyragas išėjo, kaip puikiai iškilo ir visai kaip geras, nesausas, net nebūčiau pamanius, kad kaip nors receptą pakeičiau 🙂 ir nebūčiau pagalvojus, kad trūksta riebalų…Vadinasi, gali šis puikus morkų pyragas išeiti ir su daug mažiau aliejaus..Bet kas įdomiausia, kad aš jau n metų taip kepu ir obuolių pyragą su daug mažiau aliejaus, nes visada klaidingai suvokdavau tuos skaičius, taip išeina..bet ir tas iškepdavo gerai…Kaip čia paaiškint- pyragams mažiau riebalų reikia?

  15. Vilma parašė:

    Sis pyragas vadinasi PAPRASCIAUSIAS IR SKANIAUSIAS MORKU PYRAGAS PASAULYJE. Tikrai! Nesitikejau, kad pavyks ir bus toks fantastiskas. Tik mazyte pastaba: per daug riebalu. Todel aliejaus mazinau per puse ir kita karta netepsiu tiek daug sviesto skarda ir kepimo popieriu, tiek tikrai nereikia. O siaip nepriekaistingas receptas, tikrai dekoju miela Ausra.

  16. Jurga parašė:

    Super pyragas 🙂 neturejau kitokio aliejaus, tik alyvuogiu, bet suejo, nesijaucia jokio specifinio skonio 🙂 cukriuko dejau maziau, nes nesam megejai labai saldziu pyragu. Net nesitikejau, kad LT rasiu originalu Philadelphia suri, bet radau. Tiesa, skonis toks pat kaip Panemunes pievu 🙂 Zodziu, pyrago skonis tiesiog super, pagaminti lengva, liuks 🙂 tik nesitikejau, kad toks gigantas gausis 😀 bet kai toks skanus, greit sudorosim 🙂

  17. Receptai parašė:

    Panašus receptas buvo įdėtas į žurnalą paragaukime prieš porą metų, bet čia kiek matau žymiai gražesnius 🙂 reikia išbandyti.

  18. A.R. parašė:

    Nuostabus pyragas! Pirma karta kepiau morku pyraga ir superinis gavosi! Sutinku, kad 1 stiklines cukraus pakanka, nes kremas saldus ir razinos prideda saldumo:))) Del aliejaus tai nors naudojau rapsu alieju, girdejau, kad tinka ir saulegrazu. Taip pat philadelphijos 200gr naudojau , bet pilnai pakako!:)
    Aciu uz recepta! Labai puikus!

  19. Mmm parašė:

    Pyragas išėjo daugiau nei nuostabus. Tik turiu pripažinti, kad cinamoną, imbierą, razinas bei riešutus pakeičiau vanile ir apelsinų esencija. Tokio purumo tikrai nesitikėjau, o jau skonis…. Fantastika, ačiū Jums, Aušra!!!

  20. Egle B. parašė:

    dekui uz nuostabu recepta: kepiau savo gimtadienio proga! puikiai gavosi (gal tik riebokokas) ir visi labau isgyre!! ir, aisku, pati pirstukus laiziau. ne veltui kaip dovana gavau tavo knyga, kuria vis dar negaliu atsidziaugt:)) gal jau tau kas taip ir sake, bet dar pati negirdejau, pavadinciau tave lietuviskaja ir moteriskaja Jamie Oliver! (neketinu kesintis i tavo nepriekaistinga originaluma, cia tik komplimentas;) zaviuosi tavo misija dalintis savo receptu rinkimo, gaminimo ir megavimosi maistu kartu su seima ir draugais patirtimi – taip ir toliau!!!!

  21. Kristina Z parašė:

    Aš taip pat vakar kepiau 🙂 Pyragas gavosi nerealus! Kadangi morkų nelb mėgstu, bijojau, kad jų skonis per daug jausis, bet tikrai liko tik jų gerasis skonis ir tikras gardus saldus pyragas 🙂 Dėjau ir aš alyvuogių aliejaus – bet visokių jų būna, šis buvo praktiškai be jokio „antskonio“, tad pukiai „suėjo“ ir jis. Taip pat dariau be kremuko, nes neturėjau ingredientų jam, bet vis tiek gavosi niam niam. O cukraus, pritariu ir kitoms – pakanka ir mažiau 🙂 Ir esminis punktas – gaminau pyragą ne iš tarkuotų morkų, bet iš TIRŠČIŲ, likusių po sulčių spaudimo. Bet gavosi ne ką prasčiau! Tad jokiu būdu jų neišmeskit! Sėkmės 😉

  22. Inga parašė:

    Pyragas atrodo labai skaniai 🙂 Gal išduosite paslaptį iš ko tos morkytės padarytos? Jos suteikia žavesio pyragui 🙂 Iš anksto dėkoju už atsakymą.

  23. Gražina parašė:

    Niekada gyvenime nekepiau pyragų ir va tau-išėjo puikus,gardus pyragas.Žinau kodėl,nes nusotabus receptas.Ačiūūūūūūūūūūūūū už receptą.Dar vienas svarbus ingridientas-įdėti „meilės“

  24. Tune parašė:

    Paziurejau, kad morkos genda ir nusprendziau pabandyti iskepti si pyraga. Siaip man desertai nelabai gaunasi, as labiau „main cours’u“ vireja, bet sitas gavosi puikiai! Aciu uz recepta!
    P.S.: as dejau maziau cukraus ir cukraus pudros ir vis tiek salduma 🙂

  25. Vaida 2 parašė:

    Issikepiau si pyraga vakar, tikrai labai skanus gavosi. Tik aliejaus pyliau viena stikline. I skarda iklojau sviestini popieriu taip , kad tilptu visa pyrago tesla ir netepiau jo jokiu sviestu. Kai iskepiau pyraga, suemus uz sviestinio popieriaus, tiesiog graziai istraukiau is skardos. O gavosi visiskai neriebus. O kremo dariau tik puse kiekio ir taip labai skanu buvo. Cia aisku priklauso nuo kiekvieno asmeniskai skonio kas kaip megsta.

  26. cia jurgai parašė:

    kuri sako , kad sunku iklot popieriu i apvalia skarda. ogi labai paprasta. suslapinkim ji 🙂 na slapia suglamzom i delna , paskui istiesinam , klojam nors ir zvaigzdes formos skarda 🙂 ir pilam , dedam i ja tešla. islindusius krastus apkerpam.. SEKMES!!!!!

  27. Viktorija parašė:

    bandysiu ir aš kept, bet kažkaip man baisu tiek sodos dėt… kad nesigautu kartus…

  28. Viktorija parašė:

    na ir žinokit jautėsi ta soda nerealiai 🙁 negi čia tik man taip?

  29. Laura parašė:

    labai skanus pyragas. Aliejaus dėjau vieną stiklinę, nes kai kurie komentarai išgąsdino. Cukraus dėjau 1,5 stiklinės. ir kremo nepyliau. ir sulaukiau daug komplimentų 🙂

  30. Vaidile parašė:

    O aš matavau stiklinę kaip 250 ml ir puikiai gavosi 🙂 Pyragas nuostabus 😀

  31. Agnė parašė:

    Nuostabus pyragas gavosi! 🙂 nemėgstu saldžiai, tai cukraus dėjau vieną stiklinę, o aliejaus pusę stiklinės, namiškiai labai gyrė ;D Ačiū už receptą, tikrai dar ne kartą bus panaudotas! 🙂

  32. sophie parašė:

    negaliu nepasigirti… trečią pyragą per savo gyvenimėlį kepiau ir jis gavosi….puikus!!!! 🙂 mano išrankusis draugas valgė, pirštelius laižė ir sakė, kad čia skaniausias morkų pyragas, kokį yra valgęs. beje, šiaip jau morkos ir kitos daržovės ar vaisiai jam nelabai. bet va šiam pyrage viskas tiko ir patiko 🙂 aš tik aliejaus ir cukraus šiek tiek mažiau nei recepte dėjau ir razinoms pasakiau „ne“. beje, merginos, būtinai pabandykit su kremu. labai labai gerai 🙂

  33. rim parašė:

    Na, soda tikrai jauciasi. Bet siaip skonis tikrai geras, kiek pavyksta pajausti per soda

    • Tais parašė:

      vietoj sodos puikiai tiko kepimo milteliai, aliejaus dejau 1 stikline, sukraus – 1,5 stiklines, riesutai cia idealiai tinka, bet galima ir be ju. Skonis nepakartojamas, seimyna valandos begyje sunaikino visus pyrago pedsakus.

  34. Gabi parašė:

    Soda ://///

  35. nata parašė:

    Superinis pyragas !!! Cukraus i tesla ir i krema dejau po 1,5 puoduko (pakankamai saldu),kita kart.. galima i krema deti tik puoduka. Tikrai uztenka cia to cukraus,na nebent kas megstate daugiau saldumo, tuomet deda kaip parasyta recepte. Soda kaip cia rasete,man tikrai nesijaute, nes uzgesinau ja actu :)))
    Pyragas isties begalo gardus ir ivertintas draugu,sukapoju akimirksniu :DDDD

  36. d parašė:

    ar kremui tikai reikia 3 stikliniu pudros? nepersaldus iseina?

  37. nata parašė:

    pirma kart kai kepiau: cukraus dejau 1,5 puoduko i tesla ir 1,5 puoduko i krema. Antra kart jau 1,5 i tesla ir tik 1 puoduka i krema – buvo pats tas ir saldumo tikrai uzteko. Pyragas tiesiog tirpsta akimirksniu- DIEVISKAS. O jei megstate arabiska salduma dedate kaip parasyta recepte !!! Skanaus 🙂

  38. Portise parašė:

    Kepiau šį pyragą-tortą savo gimtadienio proga. Visi atėjo antro gabaliuko ir nuo stalo dingo kosminiu greičiu 🙂

  39. parašė:

    Ar tikrai morkas reikia tarkuoti burokine, o ne bulvine tarka?

  40. Agne parašė:

    Pirmą kartą kepiau morkų pyragą,nors daug kartų girdėjau, kad labai skanu…ir man pavyko ir jis tikrai skanus.Aš taip pat dėjau truputį mažiau cukraus, nes ir razinos duoda papildomo saldumo ir dar kremas…Ačiū už šį receptą ir ačiū Beatai už visus kitus receptus, kurie taip paprastam mirtingąjam lengvai suprantami ir įgyvendinami:)

  41. Beatrice parašė:

    skaiciau skaiciau komentarus,ir galvojau kaip dabar apsispresti ar laikytis recepto gaminti su soda ar pakeisti kepimo milteliais,nusprendziau laikytis recepto,teks kita kart kepti su kepimo milteliais,labai jauciasi soda,kazkodel mes su ja ,,nesusidraugaunam,, 😉

  42. Lina parašė:

    Ir aš ką tik išbandžiau pirmąjį gyvenime morkų pyragą…
    Bet esu truputį nusivylusi…
    Nes soda tikrai jaučiasi :/ Kas jos nemėgsta, tikrai rekomenduočiau pakeisti kepimo milteliais… ir man asmeniškai imbieras netiko (dėjau žalio tarkuoto, nes tik tokį turėjau tuo metu).
    Kitą kartą bandysiu kitokį morkų pyrago receptą… Šis ne mano skoniui 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Lina, aš kitą savaitę įdėsiu neseniai išbandyto mano LABAI gero morkų pyrago receptą su obuoliais ir riešutais…super geras pavyko ir jokios sodos nesijautė tiesa jos dėjau vos pusę šaukštelio…

  43. Ramune parašė:

    knygoje šis pyragas su sūdytais žemes riešutais ir be imbiero….

  44. Jurga parašė:

    Na nesuparntu, kaip jūs tą sodą jaučiage. Šis pyragas yra tapęs mylimiausiu mano artimųjų, draugų ir kolegų tarpe, labai dažnai visokiomis progomis esu prašoma jį iškepti. ir tikrai per visą jo kepimo istoriją NIEKAS NIEKADA nėra nė žodžio užsiminęs apie sodą. Na tikria ji nesijaučia. Pyragas yra fantastiškas. Tiea, dedu šiek tike mažiau cukraus ir į patį pyagą, ir į kremą.

  45. Aira parašė:

    As pyliau Carotino alieju-tai maisytas rapsu ir raudonu palmiu vaisiu aliejus. tikrai gavosi labai skanus pyragas ir labai ryskiai geltonas, nes aliejus turi ryskia spalva. ir kremas geras. vietoj sodos dejau kepimo miltelius. man tikrai patiko pyragas, labai dziaugiuosi atradusi dar viena gera recepta 🙂

  46. Dalia parašė:

    Ačiū už receptą. Kepiau. Labai patiko,tik, paskaičiusi komentarus, šį bei tą pakeičiau (kam per saldus) – į tešlą įspaudžiau vienos cirtrinos sultis ir ant viršaus pyrago užpyliau citrinos ir cukraus pudros plakinį. Jei kas pasinaudos pasiūlymu, skanaus! 🙂

  47. Ala parašė:

    Turbūt prasčiausias ragautas ir keptas morkų pyragas – per saldus (nor dėjau mažiau cukraus nei nurodyta recepte) ir per sunkus. Gal ir tiks tiem, kas nėra labai išrankūs, nes valgomas, bet tikrai ne stebuklai…

  48. Jurga parašė:

    Man su soda irgi pernelyg nemaloniai ji jautėsi. Ką tik kepiau su kepimo milteliais (~16 gr šiai normai) ir gavosi, mano manymu, šauniai 🙂

  49. Roberta parašė:

    Ziauriai skanus ir paprastas. Aciu uz recepta!

  50. Raimonda parašė:

    Skanus pyragas gavosi, bet turiu kita klausimeli… Vienoje is parduotuviu pirkausi morku pyraga kepta BE MILTU (1kg/ 47 lt). Brangokas, bet gal kas nors pasakytu jo recepta? Buciau labai dekinga

  51. Adria parašė:

    Tikrai puikus gavosi pyragas ! Butent tas skonis, kurio ir ieskojau. Vienas „kabliukas“ – kremas. Kai idejau cukraus pudra, kremas eme skysteti, o ne tirsteti, kaip kai nurodyta buvo recepte. Na, bet tai nesugadino kepinio. Tiesiog gerai, kad nesudejau viso rekomenduojamo cukraus pudros kiekio is karto. Gaminkite ir palepinkit savo seima siuo puikiu pyragu !

  52. Marija parašė:

    Tikras siaubas… Naktį kėliausi tris kartus! Negalėjau užmigt….. Vis norėjosi dar bent kąsnio :). Na rimtai labai skanu :). Ačiū už receptą!

  53. Kristina parašė:

    Nuostabus, be galo skanus pyragas! Negesinome sodos, bet jos nesijaute. Vietoje graikisku dejome anakardzio riesutus – labai tiko!

  54. Ilona parašė:

    Gerbiamos kepejos ir kepejai, gal numanote, kodel mano pyragas gavosi auksines spalvos? Nu toks sviesus, gelsvas, bet ne tamsus, kaip foto?

  55. Irma parašė:

    Razinas puikiai pkeičia, ananasų gabalėliai, o Filadelfijos surį mascarpones suris, vietoj paprasto cukraus dėti rudo, tik mažiau. Šį piragą jau kepame labai senai, tai anglų receptas, o aliejų galima keisti sviestu. O vietoj visų kitų prieskonių nusipirkit pyrago prieskonius. O šiaip nuostabus pyragas, verta pabandyti kiekvienai šeimininkei.

  56. Karash Meduza parašė:

    Laabai, labai skanus pyragas….

  57. ingutte parašė:

    Gyvenam UK. Laukiuosi…vakar su šeimyna Morison parduotuvėj nusipirkau gabalėlį morkų pyrago, niekad nebuvau ragavusi, netikėjau, kad valgysiu, vis tos užgaidos :))) Tačiau šįryt jau nete ėmiau ieškoti recepto, kad neblūdyti pasirinkau Beatos( jos receptai dažniausiai nesudėtingi ir svarbiausia valgomi :)). Pavyko!!! skonis gavosi panašus į vakar pirkto, tačiau skanesnis, naminis, ir iš pusės darytos porcijos gavosi normalaus dydžio pyragas! Ačiū už puikų receptą! Nerealus!

  58. Jurate parašė:

    Nu bliamba, as gi pasiskaiciau komentarus ir kaskam pasirode jis per riebus, tai pamaniau pridesiu daugiau miltu. Na dar gi sumaniau vietoj aliejaus naudoti 250 g. sviesto, ir pyragas gavosi sausas… 🙁 nereikes kita karta ekperimentuoti, nes taaaip tikejaus gero pyrago 🙂 turbut reikejo deti daugiau sviesto ir maziau miltu…

  59. danielle parašė:

    labai skanus pyragas. nors dar jo neiskepeme bet labai skanus. tai yra tesla skani. labai rekomanduoju!! tikras saunumelis!!!

  60. Justina parašė:

    Einu kept!!!

  61. egidija parašė:

    Dareme viska pagal recepta, idejome kepti, taciau po nurodyto laiko, virsus apkepe, bet vidus dar skystas. Kas ne taip?8(

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Egidija, gal šuo pakastas orkaitėje? nepakankamai karšta ji buvo? Ar tešla labai skysta? Gal dar ir morkos vandeningesnės?

      • Egidija parašė:

        Na taip, nuspendžiau ir aš, kad problema orkaitėje. Kad iškeptų, kepiau dvigubai ilgesnį laiką, nei nurodyta. Padariau išvadą: laikas keisti orkaitę 🙂

  62. vilma parašė:

    Labai skanus gavosi, ačiū.P.s deja ir man soda jautesi:(

  63. Rasuole parašė:

    Ir as ismeginau, tik su mazom korekcijom. 🙂 kepiau silikoninejeformoje, tai pyliau 1 st. aliejaus, netepiau formos – is jos ir taip viskas puikiai issieme. Ir dar vietoj sodos dejau kepimo miltelius. Skonis dieviskas! Ir kepiau 1 val 10 min., bet mano forma aukstesne, tai pyragas buvo storesnis 😉

  64. spalva parašė:

    Pyragas gavosi labai skanus, tačiau šviesus. Kas jam suteikia tą tamsumą?

    • Beata Nicholson parašė:

      Julija, tas tamsumas nuo cinamono ir rudojo cukraus, kuris buvo naudojamas šiame recepte. Galite ir daugiau prieskonių įdėti, naudoti viso grūdo miltus ir dar nuo morkų priklauso, jos taip pat ‘paleidžia’ karoteną ir nudažo tešlą.

  65. ana parašė:

    Niam. Dabar sis pyragas musu favoritas. Dejau pilno grudo ruginiu miltu pet puse su kvietiniais. Ir dauv daug prieskoniu. Ir dar karta niam. O ir pasidaro labai greit, kai vyras morku pritarkuoja. Aciu uz recepts

  66. vida parašė:

    Skanus labai.Neisejo net atvesint 20 minuciu.

  67. Gita parašė:

    Isbandziau ir as. Tai buvo pirmas mano morku pyragas – ir tikrai dar ji kepsiu ne karta! Aciu labai uz si ypatingai skanaus pyrago recepta. Tiesa, kept ji teko vos ne dvigubai ilgiau nei recepte (del ko tarkim sakykim kalti orkaiciu skirtumai), bet va ar galejo del pailginto kepimo apjoduoti pyrage tunoje riesutai?… ( pyragas visvien gavos puikutelis, bet but geriau, kad riesutai ne kiek nenukentetu..)

  68. Mussebarn parašė:

    as dejau puse arbatinio saukstelio sodos ir 2 arbatinius saukstelius kepimo milteliu 😀 , o krema maisiau su sviestu, cukraus pudra ir suriu ir pabaigoje maisant krema ipyliau puse citrinos isspaustos sulciu-kremas gaunasi rugstesnis

  69. Malvina parašė:

    Perskaiciau visus komentarus, kiek suprantu tiems, kas sodos nenugesina ji jauciasi, tiems, kas nugesina – skonis puikus. Tai pagal recepta, kaip? As pati nesu kepusi pyrago su negesinta soda.

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Malvina, aš nenugesinau sodos, ir tikrai skonis puikus. Soda reaguoja su rūgštimi (čia užtenka ir morkų) ir savaime nusigesina. O jei bijote, tada šaukštelį grietinės įdėkit ir irgi soda sureaguos..sekmės

  70. zose parašė:

    Jau seniai kepu si Ausreles pyraga,jis man pats skaniausias.Visaip bandziau ir su soda ir su kepimo milteliai.Soda jauciasi,tad visada kepu su kepimo milteliais.Cukru mazinu ir kepu tiek kiek reikia,kad iskeptu, ibesdama medini pagaliuka,nes ne visada kepu vienodo aukscio skardoje.,kada storesnis,kada plonesnis.

  71. Neringa parašė:

    Labai suintrigavo šis receptas. Noriu ji jį kepti savo dukrom i gimtadieni darzelyje. Tik kaip visad iskilo N klausimu. Ar is jo galima padaryti tortą. Skaiciau skaiciau, kad kaip ir galima, bet nesuprantu ar duosis biskvitas pjaustomas ar reikia pvz iskepti 3 blynus ir tada juos kremu pertepti. Planuociau kepti apvalioj 24 cm blekoj nuimamais krastais. Tai jei teisingai supratau, gausis is to kiekio 2 pyragai?

  72. Rita parašė:

    Kepiau ir aš! Puikumėlis. Aišku nusukau cukraus stiklinę ir aliejaus pusę kiekio. O soda beprotiškai jautėsi. Labai gadino viską… Einu vėl kepti, šį kartą su kepimo milteliais….

  73. Aušra parašė:

    Labai skanus pyragas! Dar kepiau kaip keksiukus. Labai gerai gavosi, tik kremą dariau iš maskarponės sūrio.

  74. ligita parašė:

    gal galite man parasyti is ko padarytos morkytes? ant papuosymo gal galima recepta gauti?

  75. Diana parašė:

    Aciu uz receptą ,labai skanus pyragas ,gaminau pagal receptą na ,tik mažiau aliejaus piliau.

  76. Nena parašė:

    Kepiau labai panašų tortą, tik iš kepinių knygos. Iš čia ir klausimas, ar čia tas pats morkų tortas iš Jūsų knygos? Pamenu, kad buvo sūdyti žemės riešutai, rudasis cukrus, gal dar kažką kitaip reikėjo dėti…Labai noriu iškepti, bet deja,knyga toli toli, už jūrų marių, tai norisi but tikrai, kad rezultatas bus maždaug panašus..

  77. daiva parašė:

    Pyragas labai skanus,kvepia visi namai,dregnas,minkstas ir kvapnus,ėmiausi saviveiklos tai cukraus pyliau tik stikline.aliejaus puse normos ir vietoj sodos dejau du saukstelius kepimo milteliu ir gavosi super ištikruju tai nei to kremo nereikia…

  78. Gitana parašė:

    Kepiau si pyraga velykoms, pagaminau du, viena lietuviu seimai, kita anglu. Anglams ypatingai patiko 🙂 Labai labai skanus buvo…..

  79. Milda parašė:

    Cia recepto originalas
    http://www.kingarthurflour.com/recipes/king-arthurs-carrot-cake-recipe

    Vadinasi, stikline tai ne lietuviska 200 ml, o man rodos 236 ml.

    • Roberta parašė:

      O as kai nezinau tiksliai stiklines dydzio, tai paimu stikline ne per didziausia ir viska ja matuoju. Tada kiekiai gaunasi vienodi ir visada viskas pavyksta. Beje, kepu si pyraga visada kaip torta. Nerealus man jis. Kartais krema darau mascarpones su karamele-labai tinka 🙂

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.