Spausdinti

Net neabejoju, kad kiekvienas turite skaniausiai ir geriausia sparnelių receptą, čia viena iš variacijų aštrių sparnelių tema. jie tikrai kažkokie labai jau geri…

Amerikietiška klasika, labai populiarus užkandis ir baruose ir krepšiniio salėse stebint rungtynes. Mėlynasis pelėsis sūris suteikia pikantiškumo, jis gana mėsingas striprus sūris, bet jo stiprumą puikiai atskiedžia grietinė ir sutarkuotas agurkas. Vištienos sparnelių aštrumą galimą reguliuoti dedant tabasco padažą, jo tiesiog dėkite mažiau ir uoginės paprikos arba kajeno pipiro dėkite mažiau jei norite švelnesnio rezultato, bet šiaip sparneliai gana gerai sugeria visą aštrumą.

Aštrūs vištienos sparneliai su mėlynojo sūrio padažu

0
23
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
50 min.

Sparneliams ir marinatui:

1 kg ar daugiau vištienos sparnelių
3 skiltelių česnako
2 šaukštų tabasco
1 citrinos sulčių
1 šaukšto saldžiosos paprikos miltelių
0,5 šaukštelio kajeno pipiro arba uoginės paprikos
1 šaukšto raudonėlio
3 šaukštų aliejaus
Druskos, juodųjų pipirų

Padažui:

80-100g mėlyno pelėsinio sūrio
150ml liesos grietinės
2 šaukštų majonezo
1 agurko
Kaip gaminti?

Gaminimas

Sparneliai:

1

Česnaką sutrinti arba supjaustyti labai smulkiai.

2

 Sumaišyti su tabasco tipo aštriu pipiriniu padažu, išspausti citrinos sultis, įdėti kajeno pipiro arba uoginės paprikos, saldžiosios paprikos, raudonėlio, aliejaus, druskos ir juodųjų pipirų viską sumaišyti ir užpilti ant sparnelių.

3

 Leisti jiems pasimaruoti keletą valandų arba per naktį.

4

Kepti skardoje arba ant grotelių. Gerai įkaitintoje orkaitėje. Pradžioje kaitrą laikyti pirmas 20 minučių apie 210C, paskui dar pusvalandį kepti sumažinus iki 200C.

Padažas:

1

Mėlyną surį sumaigyti šakute ir sumaišyti su grietine ir majonezu ir su sutarkuotu agurku.

Ingredientai
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. ar tau patinka astrus vistienos sparneliai / man tai patinka . nors tas pasiulymas nieko vertas , kartais pagalvojiu apie kitus . visalaik buna isimciu . as noriu kilti aukstai ,virs debesu . laukiu savo noru issipildymo . laukiu kol zmones pasikeis . neprasau niekieno gerumo . pamastau ,kam mes taip kandziai purtomes praeities . pats didziausias turtas juk buvo musu gerumas . viskas savo laiku . bukime svelnesni .

  2. gaminsiu padažą,nes amerikoje labai patiko. tik nesuprantu koks tas agurkas turi būti……. didelis mažas, ilgavaisis trumpavaisis…..

  3. Sparneliai, kaip sako mano sunus, patys skaniausi pasaulyje. Jie jo sarase dabar yra pirmi, aplenke net mociutes koldunus. Man, asmeniskai, neskanus tas padazas, nors mano vyrui tinka, o sunus net nebando, nes nenori „gadinti” sparneliu. Mes taip marinuojam ir kulseles ir kitokius vistos gabalelius. Dabar vistienos kitaip ir nebevalgom 🙂

  4. Sparneliai nuostabus, tik y padaza vietoj grietines ir majonezo as dejau liesos varskes, krapu ir kefyro. Nes kai pirma karta dariau, man truputy per riebu buvo. Ir kadangi myliu melyna sury, man atrodo antras variantas jy labiau isryskino. Na, bet del skonio nesigincijama;)

  5. Man kažkada Prancūzijoje kelis mėnesius gyventi, tai prancūzas buvo paruošęs antienos su mėlyno sūrio padažu 🙂 Užteko vos sviesto ir sūris pats ištirpo 🙂 O Lietuvoje bandžiau su lietuvišku mėlynu sūriu, tai net nesilydo… varškės skonio kažkoks… Visiškai netoks

  6. Dabar marinuoju, nežinau kas gausis, nes neradau Tabasco padažo pirkti… Pakeičiau jį Beatos „Tikru italu”. Tikiuos skonis bus neblogas 🙂

Rašyti komentarą