8241
Beatos virtuvė
Beatos aštrūs vištienos sparneliai su sūrio padažu

Aštrūs vištienos sparneliai su mėlynojo sūrio padažu

(22)
Reikės:
  • - Sparneliams ir marinatui:
  • 1 kg ar daugiau vištienos sparnelių
  • 3 skiltelių česnako
  • 2 šaukštų tabasco
  • 1 citrinos sulčių
  • 1 šaukšto saldžiosos paprikos miltelių
  • 0,5 šaukštelio kajeno pipiro arba uoginės paprikos
  • 1 šaukšto raudonėlio
  • 3 šaukštų aliejaus
  • Druskos, juodųjų pipirų
  • Padažui:
  • 80-100g mėlyno pelėsinio sūrio
  • 150ml liesos grietinės
  • 2 šaukštų majonezo
  • 1 agurko

net neabejoju, kad kiekvienas turite skaniausiai ir geriausia sparnelių receptą, čia viena iš variacijų aštrių sparnelių tema. jie tikrai kažkokie labai jau geri…

Amerikietiška klasika, labai populiarus užkandis ir baruose ir krepšiniio salėse stebint rungtynes. Mėlynasis pelėsis sūris suteikia pikantiškumo, jis gana mėsingas striprus sūris, bet jo stiprumą puikiai atskiedžia grietinė ir sutarkuotas agurkas. Vištienos sparnelių aštrumą galimą reguliuoti dedant tabasco padažą, jo tiesiog dėkite mažiau ir uoginės paprikos arba kajeno pipiro dėkite mažiau jei norite švelnesnio rezultato, bet šiaip sparneliai gana gerai sugeria visą aštrumą.

Česnaką sutrtinti arba supjaustyti labai smulkiai. Sumaišyti su tabasco tipo aštriu pipiriniu padažu, išspausti citrinos sultis, įdėti kajeno pipiro arba uoginės paprsikos, saldžiosios paprikos, raudonėlio, aliejaus, druskos ir juodųjų pipirų viską sumaišyti ir užpilti ant sparnelių. Leisti jiems pasimaruoti keletą valandų arba per naktį. Kepti skardoje arba ant grotelių. Gerai įkaitintoje orkaitėje. Pradžioje kaitrą laikyti pirmas 20 minučių apie 210, paskui dar pusvalandį kepti sumažinus iki 200.
Kol kepą pasigaminti padažą.

Mėlyną surį sumaigyti šakute ir sumaišyti su grietine ir majonezu ir su sutarkuotu agurku.

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (22)
Komentarai
  1. labai parašė:

    nerealiai skaniai 🙂

  2. lasas parašė:

    Aciu uz puiku recepta, ka tik pasigaminom. labai skanu!

  3. alex parašė:

    geras uzkandis prie alucio, nesveikai skanus sparneliai

  4. ramune parašė:

    cia dar labai tinka saliero stiebai! Tada bus tikrai amerikoniskas uzkandis 🙂

  5. live parašė:

    ar tau patinka astrus vistienos sparneliai / man tai patinka . nors tas pasiulymas nieko vertas , kartais pagalvojiu apie kitus . visalaik buna isimciu . as noriu kilti aukstai ,virs debesu . laukiu savo noru issipildymo . laukiu kol zmones pasikeis . neprasau niekieno gerumo . pamastau ,kam mes taip kandziai purtomes praeities . pats didziausias turtas juk buvo musu gerumas . viskas savo laiku . bukime svelnesni .

  6. Goda parašė:

    Kaip skanuu.. niam niam.. O tas padažas tokia atgaiva.. ačiū

  7. Remis parašė:

    o koks agurkas: šviežias ar marinuotas?

  8. Justė parašė:

    Visiškai tobuli. Niekaip neatsibosta 🙂

  9. marius parašė:

    gaminsiu padažą,nes amerikoje labai patiko. tik nesuprantu koks tas agurkas turi būti……. didelis mažas, ilgavaisis trumpavaisis…..

  10. Laura parašė:

    Sveika, Beata 🙂 man idomu kokiu kitu suriu butu galima pakeisti pelesini?

  11. Monica parašė:

    Man irgi idomu del surio, nes su melynu pelesiu nevalgau.. gal koks kitas galimas?:)

  12. Adrija parašė:

    Ar galima naudoti vietoj melinojo surio naudoti feta?

  13. Inesa parašė:

    Sparneliai, kaip sako mano sunus, patys skaniausi pasaulyje. Jie jo sarase dabar yra pirmi, aplenke net mociutes koldunus. Man, asmeniskai, neskanus tas padazas, nors mano vyrui tinka, o sunus net nebando, nes nenori „gadinti“ sparneliu. Mes taip marinuojam ir kulseles ir kitokius vistos gabalelius. Dabar vistienos kitaip ir nebevalgom 🙂

  14. Simona parašė:

    Sparneliai nuostabus, tik y padaza vietoj grietines ir majonezo as dejau liesos varskes, krapu ir kefyro. Nes kai pirma karta dariau, man truputy per riebu buvo. Ir kadangi myliu melyna sury, man atrodo antras variantas jy labiau isryskino. Na, bet del skonio nesigincijama;)

  15. Gintarė parašė:

    nerealiai ir vištiena ir padažas! 🙂

  16. Šarūnas parašė:

    Man kažkada Prancūzijoje kelis mėnesius gyventi, tai prancūzas buvo paruošęs antienos su mėlyno sūrio padažu 🙂 Užteko vos sviesto ir sūris pats ištirpo 🙂 O Lietuvoje bandžiau su lietuvišku mėlynu sūriu, tai net nesilydo… varškės skonio kažkoks… Visiškai netoks

  17. Ieva parašė:

    Dabar marinuoju, nežinau kas gausis, nes neradau Tabasco padažo pirkti… Pakeičiau jį Beatos „Tikru italu“. Tikiuos skonis bus neblogas 🙂

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.