8241
Beatos virtuvė
beef_radang_aut. Vygaile Sukuryte

Aštrus jautienos troškinys iš Balio arba jautiena rendang

(0)
Reikės:
  • 1 kg jautienos kumpio ar mentės
  • 6 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 250 ml kokosų pieno ir šiek tiek kremo
  • 3 - 4 laiškinių svogūnų
  • 8 česnako skiltelių (galima ir mažiau)
  • 5 raudonų čili pipirų (arba paprikos, jei nemėgstate labai aštriai)
  • 4 cm imbiero šaknies
  • 1 šaukštelio maltų baltų pipirų
  • 2 citrinžolių
  • 2 žvaigždinių anyžių
  • 1 šaukštelio tamarind’o (jei nerandate, nenaudokite)
  • 3 kaffir’o laimo lapelių
  • 4 lauro lapelių
  • 1 šaukštelio ciberžolės
  • druskos, rudojo cukraus
  • ryžių patiekimui
  • kalendros lapelių papuošimui

Šiuo receptu pasidalino mūsų draugė Ninie. Ji gyvena Balio saloje, Indonezijoje, dievina Lietuvą ir gerą maistą. Apie Ninie daugiau galite perskaityti mano Žiemos žurnale, ir ten rasite dar ne vieną Azijos virtuvės receptą, o šis yra tikra klasika, jautiena rendang –  aitrus, sodrus, pilnas skonių troškinys.  Ninie žurnale, pasidalino savo žaliuoju kariu bei saldžiais juodaisiai ryžiais, o šį pažadėjome ir blogo aruoduose turėt, nes patiks tiems, kas mėgstą aitrumą ir aštrumą.

Taigi, smulkintuvėje sutriname pasmulkintus laiškinius svogūnus, česnakus, čili pipirus, sutarkuotą imbierą, iki rupios tyrelės konsistencijos.

Puode, kuriame troškinsite, įkaitiname aliejų ir suberiame tyrelę ir pakepiname 3 minutes. Jautieną supjaustome kubeliais ir suverčiame į puodą. Uždengiame puodą ir troškiname ant lėtos ugnies, kol jautiena suminkštėja (užtruks apie pusvalandį), vis pamaišome, ir tada supilame kokosų pieną bei sudedame likusius ingredientus.

Idealiausia būtų viską lėtai troškinti ant žemos ugnies 5 valandas. Patiekiame su ryžiais, papuošiame kalendra.

 

 

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.