Spausdinti

Sriubos aštrumą ir tirštumą galima reguliuoti pagal jos valgytojų pageidavimus. Tačiau verta atminti, jog nepagailėjus aštrumo, gali prireikti ir grietinės.

Aš šios sriubos neįsivaizduoju be keleto svarbių produktų: kumino, pomidorų, česnakų, čili pipirų ir kalendros visai skonio fiestai užbaigti. Na, o visi kiti ingredientai: mėsa, daržovės ir pupelės – čia jau pasirinktinai.

Sriubą geriausia gaminti viename inde, kuriame viskas ir atliekama: pakepinama mėsa, po to, sudėjus visas daržoves ir prieskonius, verdama. Arba sriubos gaminimo procesą galima pradėti keptuvėje, o pabaigti puode.

 

Chili sriuba arba kai norisi pakelti ūpą

0
komentarai
64
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
50 min.

Reikės:

2 šaukštų aliejaus
300 g maltos jautienos
1 didelio svogūno
4 skiltelių česnako
1 saliero lapkočio
2 paprikų (geltonos arba raudonos)
400 g savo sultyse konservuotų pomidorų arba tiek pat ir truputį daugiau pomidorų sulčių
1-2 šaukštų pomidorų pastos
2 litrų jautienos arba vištienos sultinio
1 žalio čili pipiro
1 raudono čili pipiro
1 kupino šaukštelio malto kumino
1 šaukštelio maltos kalendros
1 šaukštelio smulkinto raudonėlio
1 šaukšto čipotle pastos ar padažo arba 0,5 šaukštelio smulkintos rūkytos paprikos
1 šaukštelio maltos raudonosios paprikos
žaliosios citrinos sulčių
grietinės
kalendros
1 skardinės konservuotų raudonųjų pupelių (galima ir patiems išsivirti)
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Verdame sriubą:

1

Kad ir kaip nuspręstumėte gaminti, pirmiausia imkitės mėsos. Ją susmulkinkite ir pakepinkite gerai įkaitintoje keptuvėje, kad mėsa iš visų pusių gražiai apskrustų. Apkepintą mėsą apibarstykite mėsos prieskoniais ir sudėkite į dubenėlį.

2

Smulkiai supjaustykite svogūnus ir salierus. Toje pačioje keptuvėje atskirai pakepinkite svogūnus ir salierus. Kepkite, kol šie suminkštės.

3

Tada sudėkite smulkiai supjaustytus čili pipirus. Jei norite, kad sriuba būtų aštresnė, pipiruose palikite sėklytes. Jei mėgstate švelnesnį maistą, pastarąsias išimkite. Kepinkite čili pipirus kartu su svogūnais ir salierais. Daržoves pabarstykite susmulkintu česnaku.

Reklama
41011
4

Kai svogūnai, salierai ir čili pipirai gražiai apkeps, į keptuvę galite grąžinti mėsą. Ją sumaišykite su prieskoniais, kurie sriubai suteikia ypatingo skonio: kuminu, malta kalendra, malta paprika, rūkyta paprika ir raudonėliu. Viską gerai pakaitinkite, kad prieskoniai pradėtų kvepėti.

5

Laikas imtis daržovių. Paprikoms aš papratai nulupu odelę su skustuku, tuomet jos suverda ir beveik pradingsta sriuboje. Nuluptas paprikas supjaustykite smulkiais gabaliukais ir sudėkite į puodą su mėsos ir daržovių mase.

6

Į mėsos ir daržovių masę taip pat sudėkite konservuotus pomidorus ir pomidorų pastą. Viską užpilkite sultiniu ir ant nedidelės ugnelės virkite bent 40 minučių.

7

Kai sriuba jau bus beveik išvirusi, sudėkite konservuotas pupeles. Paragaukite, ar netrūksta druskos, įberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų.

8

Galiausiai sriubą pagardinkite citrinos arba žaliosios citrinos sultimis, šviežia kalendra arba petražolėmis. Sriubos skonį reguliuokite taip, kaip jums atrodo geriausia. Galbūt jums norėsis, kad ji būtų labiau pomidoriška? Tuomet įdėkite dar pomidorų pastos. Jei norėsis rūgštumo, į sriubą įspauskite laimo sulčių. Sriubą galima pagardinti ir grietine – ši numalšins aštrumą. Ir šiaip grietinė myli sriubą…

Ingredientai
Patarimas

Prie sriubos puikiai tiks česnakinė duona. Ją darome taip: paimame šaukštą minkšto sviesto, dvi skilteles smulkinto česnako, druskos ir smulkiai pjaustytų petražolių. Viską sumaišome ir užtepame ant batono riekių. Šias pašauname į karštą orkaitę, kad apskrustų. Skanaus!

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Receptas – „Aštri mėsos ir pupelių sriuba arba Kai norisi pakelti ūpą”, tačiau pupelių prie ingredientų sąrašo nėra 🙂 Na čia tik pastabėlė, manau kad prasprūdo berašant 😉

  2. O kokių ir kiek pupelių reikia? 🙂 nes tarp ingridientų jų nėra, o recepto gamyboje jau atsiranda 🙂
    Ačiū 🙂

  3. pupelės savo nuožiūra, todėl jų ir nėra recepte.. Beata norėtų įdiegti daugiau savarankiškumo ir skatina pasikliauti savo galva.. receptas nėra tikslus, jis tik orientyras..

  4. Sriuba fantastiska! 🙂 Maniskis visa laika praso tik sios sriubos, dziaugiuos, kad pagaliau recepta galima skaityti begaminant, nes siaip vis stabdydavau laida per TV3 play 😀

    Dekui Beata uz paprastus, skanius receptus!

  5. Labai skani sriuba, čili pipirą dėjau tik vieną, tai mūsų skoniui buvo kaip tik! Ačiūū 🙂

  6. Puikus receptas ! Išbandytas Gintarės virtuvėje ir įtrauktas į jos mėgiamiausiųjų receptų sąrašą (užrašų knygelėje, kurių nebūna per daug) ! :):) Ačiū,Beata. 😉

  7. Labai gardi sriuba 🙂 darau ne su faršu, o su pjaustyta jautiena, primenu guliašovą, gėris 🙂

  8. Labai gardi sriuba 🙂 darau ne su faršu, o su pjaustyta jautiena, primenu guliašovą, gėris 🙂

  9. Šita sriuba nereali! Gaminu jau kokį dešimtą kartą ir tik dabar prisiruošiau pagirti receptą. Valgom paprastai be grietinės, bet privalomai su laimu arba citrina – ta rūgštelė sriubai labai reikalinga!

  10. Sriuba tikrai superine, skoniu ivairove labai derinasi, tikrai nera per astri. Dziaugiuosi ja pasirinkus. Ir kaip saket puikiai tinka i vyro sirdi 🙂 Tobula…

  11. Kelioms cia porcijoms? Norise pasidaryt daugiau sito gerio 😀

    p.s. gal zinot kur kaune galima rasti cipotles padazo?

  12. Pati skaniausia sriuba! Vaikai jos nuolat prašo, tai ir gaminu, bent 2 kartus per mėnesį 🙂

  13. Koks puikus receptas ir kaip laiku! Kaip tik esu pupelių užmerkus ir faršą atšildžius barščiams su „galkutėm”, bet nuosprendis aiškus: barščiai palauks, vakarienei – čili! 🙂

  14. Labai skani sriubytė! Kai pagaminau, net bijojau paragauti, 🙂 galvojau bus aštru, bet tikrai rekomenduoju, aštrumas labai normos ribose, skanu, tik kita karta dėčiau daugiau faršo. Ačiū Beata už nuostabius receptus! 😉

  15. Super sriubytė gavosi, o paprikas butinai reikia nulupti ir citrinu sulčiu nepamirškite!

  16. Ar tiktu, jei vietoje cili pipiro deciau konservuotas pupeles aitriuju papriku padaze?:) Ar atstotu reikiama astruma?:)

  17. Čia gi tradicinė vengriška sriuba vadinama „babgujaš” – (tariasi, kaip rašosi nźn.) pupelių gujašas

  18. Nuostabu!! Neseniai atradau chili sriuba lietuvoje ir uzsinorejau namie pasigaminti. Pirmas rastas receptas internete buvo kaip is pakelio. Sis Beatos receptas tiesiog alsouja autentika ir per skoni nukelia i Meksika. As dar uzsibarstau dziugo surio.

  19. Ačiū už recepta labai skani sriuba 🙂 dariau be rūkytų pipirų padažo bet vistiek gavosi super

  20. Galima pagaminti netradicinę: mėlynasis svogūnas, paprika spalvota, pomidorai, salieras, viską pakepinam ant sviesto, čili pipiriukai pagal skonį, paprikos milteliai, daug prieskoninių žolelių, puode užverdam vandenį su lauro lapu ir pipirais, supilam į puodą troškintas daržoves, sudedam orkaitėje keptą ir smulkintą stirnieną, pupelių koncervuotų indelį, smulkinto česnako pagal skonį, 3 šaukštus pomidorų padažo,drusko pagal skonį, pagardinam krapais ir puiki čili-mėsos sriuba garuoja ant stalo 🙂

  21. Ačiū Beata, sriuba begalo aromatinga ir skani. Jūsų receptai puikūs, niekad nenusiviu jais ir jeigu trūksta įdėju drąsiai pasikliaunu tuo ką siūlote. Nepraraskit įkvėpimo:)

  22. Beata superinis jusu sriubytes receptukas. Tik as dejau dvi raudonas cili su seklom ir labai mazai buvo astrumo. Dar kokia puse saukstelio aitrios paprikos dejau. Dabar kai noresiu cili tai tik sita virsiu

  23. Mūsų šeima labai myli šitą sriubą. Receptas bazinis, antrą kartą darant, galima pasikoreguoti pagal save. Aš visada dedu dvigubai daugiau faršo ir daugiau aitriųjų pipirų. Bet kas šitai sriubai būtina, tai kuminas, kalendra ir čipotlė. Be jų sriuba nesigauna tokia, kokia turi būti 🙂

Rašyti komentarą