8241
Beatos virtuvė

Apple Crumble arba obuolių trupininis pyragas

(33)

Nesitikėkite, kad šį pyragą galėsite susidėti į plastmasinį indelį ir neštis į darbą. Šis pyragas valgomas karštas su vaniliniais ledais arba grietinėle…

Reikės:
  • Obuolių patalui:
  • 5 obuoliukų
  • saujos razinų
  • 2 cukraus šaukštų
  • cinamono
  • 40 g sviesto
  • Crumble arba trupiniams:
  • 150 g sviesto
  • 150 g miltų
  • 100 g maltų migdolų
  • 100 g rudojo cukraus
  • 50 g baltojo cukraus
  • cinamono, jei patinka

Pasidaro labai greitai, tik svarbu pirštų miklumas čia… Ir variantų jo yra visokių, mano mėgstamiausias yra variantas su maltais migdolais, bet jų gali ir nebūti, migdolus galima keisti miltais, arba avižiniais dribsniais. Aš visada šitą pyragą darau iš akies, bet čia paskutinį kartą į savo šeimininkutės knygą užsirašiau ir matavau, ko ir kiek dedu….

Obuolius geriausiai imti antaninius, rūgščius. Žodžiu, rimti obuoliai iš kaimo geriausiai pasirodys čia, bet jei tokių nėra, tai bandykite rasti obuolius, kurie būtų artimiausi savo skoniu „senoviniam“ obuoliams…

Kaip paruošti:

  1. Obuolius nulupti, supjaustyti postambiais gabalais, dėti į puodą kartu su sviestu, cukrumi, cinamonu ir razinomis. Lengvai patroškinkite, kad obuoliai truputį suminkštėtų, bet jokiu būdu neišvirkite obuolienės…
  2. Dabar reikia padaryti trupinius. Sviestą (būtinai iš šaldytuvo, o ne kambario temperatūros) supjaustykite gabaliukais, užpilkit miltus ir maltus migdolus, ir rankomis trinkite sviestą su miltais ir migdolais. Tarp pirštų lengvais judesiais, per daug nemaigant, kad neišeitų terliūzas.
  3. Sviestui ištirpus nuo jūsų rankų šilumos ir maigymo (užtrukti gali tai iki dešimties minučių maksimum) įberti cukrų, dar gerai pamaišyti ir viskas… (Aš dar dedu cinamono, nes labai jau man patinka cinamonas).
  4. Trupinius užpilti ant obuolių patalo (kuris jau, aišku, yra nebe puode, o ištiestas kepimo inde)
  5. 200 C orkaitėje šitas dalykas turėtų patupėti iki 40 min.

 

Pastaba: nesitikėkite, kad šį pyragą galėsite susidėti į plastmasinį indelį ir neštis į darbą. Šis pyragas valgomas karštas su vaniliniais ledais arba grietinėle… Jo pjaustyti taip pat nereikia ir nepavyks, kabinkite tiesiog šaukštu…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (54 balsai, vidurkis: 4,22 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (33)
Komentarai
  1. Apple crumble yumminess parašė:

    Sveika,

    kepu pati jau antrą kartą. Ir pasakysiu, kad man, asmeniškai, jis labai skanus jau atvėsęs, kai tie crumbles atšąla aš užsipilu dar vyšnių uogienės (kažkaip ledų žiemą nesinori, nors pripažįstu: ledai + pyragas = nuostabus derinys), kuri yra mano pati pačiausia ir mėgaujuosi.

    Ačiū Beata, kad kvepini mano namus ir šildai mano skrandį ir sielą!

    Ieva

  2. Gerbėja parašė:

    Man šis pyragas, tiesiog dieviškas išradimas, lengvas paprastas, skanus ir visad prie pietų stalo tinkamas. Tik mano atradimas,o gal geriau pastebėjimas, labai skanu įmaišyt porą saujų avižinių dribsnių, tai tie trupinukai tokie gaunasi labiau gumbuoti. O iš esmės skonis nelabai ir keičias 🙂

  3. Viktorija parašė:

    Na va, jau kepa šis skanėstas ir pas mane 🙂 tik aš dar įdėjau migdolų, traškių dripsnių ir šokolado gabalėlių į šį pyragą. O ant viršaus pabarsčiau vanilinio cukraus. Žiūrėsim kas gausis : ))

  4. Austėj parašė:

    Fantastiškas pyragas, kepu antrą kartą ir dar tikrai kepsiu, tik man nelabai patinka „košiška“ pyrago idėja, tai as gaminu dar apačią iš tos pačios tešlos tik dedu gerokai mažiau cukraus 🙂 Visi megaujasi šiuo pyragu 🙂

  5. Justina parašė:

    Kepėm kelis kartus. Paprastas ir skanus pyragas 🙂 Sakyčiau, gal ne pyragas, o desertas visgi. Kaip pati autorė įspėjo – reikia kabinti šaukštais, valgyti neatšalusį, o ir skaniausia su vaniliniais ledais.

  6. Dovilė parašė:

    Super! Kepiau su saldžiais obuoliais, vis tiek skanu gavosi. Tik dėjau šiek tiek mažiau cukraus apie 120 g. Ačiū už nuostabį receptuką:-)

  7. Violeta parašė:

    Nepasakyčiau, kad man skanus, vėlėsi aplink burną… tokia košė… kažkaip man nelabai 🙂

  8. Kakava parašė:

    O kaip reiketu paskaiciuoti 9 zmonems kiekius? 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      darykite dvigubą porciją, kiek liks suvalgysite kitą dieną:) arba darykite šitą porciją ir maitinkie visus po ne daug….Priklauso ne nuo žmonių skaičiaus daugiausiai bet nuo to ką jie valgys prieš tai, ir kokia vakaro programa ir kas per žmonės valgys….taigi čia jūs geriausiai kaip šeimininkė nuspresite

  9. Klausimėlis parašė:

    Sveiki! Jeigu aš pabandyčiau vietoj obuoliu naudojti šilauoges? Ka manot? 🙂

  10. Gitana parašė:

    Kepiau šį pyragą, viskas gavosi puikiai buvo laaabai skanu, valgėme su ledais. Bet ir šaltas buvo skanus ryte prie arbatos 🙂 Į obuolius dėjau sviestą, o trupiniams naudojau kepinių margariną, bet skonis vistiek buvo nuostabus. Ačiū už receptą.

  11. Arianda parašė:

    Šita pyragą ragavau pas draugę ir ką galių pasakyti jis nuostabus.Nors labai sotus,bet norėjosi jo dar ir dar.Ačiū draugei,kad pavaišino,o Beatai už nuostabų receptuką.Man tai reto skonio desertas.Skanaus kitiems…

  12. Jolita parašė:

    Dekui Jums uz sita recepta!!!! As visur ieskojau sito pyrago. Jis labai populiarus Amerikoje. Tenai kavineje valgiau, labai patiko. Ir tiesiog svajojau, kad ir pati galeciau issikepti namuose!!!!

  13. Ona parašė:

    Man tai skaniausias is obuoliu pyragu, tikrai daug ju isbandziau, megstu gaminti. Labiausiai patinka, kad mazai teslos, daug obuoliu su cinamonu. Aisku, megstantiems „tikrus“ pyragus sis pyragas nepatiks, nes mazai teslos.

  14. Viktorija parašė:

    kepiau veganišką – gavosi nuostabus 🙂 vietoj sviesto dėjau kokosų aliejų, jo reikėjo dvigubai mažiau gramų nei čia nurodyto sviesto. Ir taip pat gaminau be glitimo, todėl įprastinius miltus keičiau avižų ir ryžių miltais (50/50)

  15. Zosė parašė:

    Paspaudžiau „Print“ mygtuką, bet man atspausdino tik gaminimo eigą, o produktų sąrašo – ne.

  16. Deimantė parašė:

    Labai skanu ! Išbandžiau ! Vietoje ledų dėjau žele tai ir pasiteisino 🙂

  17. Kristina parašė:

    Sveiki,o gaūtųsi kažkas valgomo, jei vietoj obuolių bananus dėčiau? Ir ar reiktų cukraus pamažinti? Nes bananai daug saldesni už obuolius. Ačiū

    • Beata Nicholson parašė:

      bananai ir saldesni ir rugštelės mažai turi,gautusi kažkad, bet jau ne apple crumble, kodėl nenorite dėt obuolių? Gi ne deficitas

      • Kristina parašė:

        Ne deficitas☺ kepėm ir su obuoliais, buvo super skanu. Tiesiog dukrytė norėjo su bananais. Pabandėm, šiaip gal nieko, bet reiktų daaaug bananų, juos patrint ir būtinai su kažkuo šlapiu maišyt. Dabar pjausčiau griežinėliais ir jie apdžiūvo kepant. Na, bet būsiu mažosios kulinarės norą patenkinus

  18. Sigita parašė:

    Bandysiu antrą kartą su per pus mažiau cukraus. Nežinau kodėl, bet gavosi tikrai per daug saldus. Visgi obuolinė dalis motyvuoja pabandyti iš naujo 🙂

  19. Pabllo parašė:

    Kepu jau keliolikta kartą. Super pyragas!

  20. Liudmila parašė:

    Kepiau su miltais be glitimo, super gavosi! tik dejau maziau sviesto, apie 100 gr, labai skanu, aciu uz recepta!

  21. Goda parašė:

    Labai skanus pyragas :)))
    Naudojau pilnagrudzius avizinius miltus ir idejau sauja aviziniu dzibsniu. Kadangi mano obuoliai saldoki, i juos nedejau cukraus ir vietoj razinu dejau dziovintas spanguoles.
    Gavosi puikiai! Ir greitai! Darysiu ir vel.

  22. Eglė parašė:

    Atėjo ruduo ir vėl kepam šį nuostabų pyragą!

  23. Marija parašė:

    Labai skanu, būtinai kepsiu dar… aš obuolius dėjau tarp tešlos sluoksniu ir su saldžią rūgščiais obuoliais, visvien gavosi puikiai! Aciu Beatą!!!

  24. Akvilė parašė:

    Po daug metų atsiminiau šį pyragą, kažkada seniai buvau kepus.
    Pirmą kart nesigavo trupiniai, supratau, kad labai karšta pas mane namie, sviestas ištirpo…Antrą kart darant pasišaldžiau bliudą ir dar jį padėjau ant šaldytos mėsos , kad maigant trupinius, sviestas neištežtų…Gavosi super, labai skanus, trupinukai apskrudo ir buvo traškantys. Ačiū

  25. Parrot parašė:

    Rekomenduoju dėt mažiau cukraus ir daugiau migdolų miltų: 100 cukraus ir 150 migdolų miltų.

  26. Juste parašė:

    O kiek cinamono obuolių patalui dėti? Nenurodytas kiekis.

  27. Ieva parašė:

    O jei neturiu migdolu miltu? Reiketu deti daugiau paprastu miltu? O kazin kas gautusi su kokosu miltais?

  28. Dijana parašė:

    Švedijoje vadinasi aplepaj tik tokį visi švedai kepa! Tešla visada maišoma su miltais ir avižų dribsniais,įvairiom šaldytom uogom ar obuoliais,valgo su ledais ar vaniles padažu,įprasto Lietuviško obuoliu pyrago Švedai nelabai kepa,buvo smagu rasti Lietuvišką receptą!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.