8241
Beatos virtuvė

Aromatingas troškinys su daržovėmis ir avinžirniais

(2)
Reikės:
  • 400 g maltos avienos
  • 2 svogūnų
  • 4 skiltelių česnako
  • 1 šaukšto malto kumino
  • 1 šaukštelio kalendros
  • 1 šaukštelio saldžios paprikos miltelių
  • 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • 0,5 šaukštelio cinamono
  • 2 lauro lapų
  • kumščio dydžio saliero gumbo
  • 2 morkų
  • 1 skardinės konservuotų avinžirnių (galima ir patiems išsivirti)
  • 2 saujų mažučių pomidorų (jei nėra, tiks 2-3 pomidorai arba iš viso nereikia)
  • 2 skardinių konservuotų pomidorų savo sultyse be odelių
  • 2 saujų razinų
  • šiek tiek aliejaus
  • Druskos, pipirų

Valgome su ryžiais ar su duona, ar vieną troškinį ir, kaip sakiau, jei turite špinatų, tai pabaigoje troškinimo, kai jau nuo ugnies puodas nuimtas, labai paspalvina viską gražiai ir tokio žalumo skanaus priduoda…Čia ir kumino, ir kalendros, ir razinų, ir avinžirnių yra. Puikiai galima be mėsos apsieiti, bet aš dariau su malta aviena. Pabaigai, jei turite, labai rekomenduoju mestelėti špinatų krūvą visą… Valgyti vieną ar tiesiog su šviežiai išvirtais ryžiais. Jei avienos nėra, puikiai tiks jautiena…Šildomės iš vidaus!

Kaip paruošti:
1. Mėsą apskrudiname truputyje aliejaus. Geriausia tai padaryti per du kartus, padalinus ją pusiau.
2. Mėsą dedame į šoną ir pakepiname svogūną, kad būtų minkštas, o pabaigoje sudedame į keptuvę ir česnaką smulkintą.
3. Dedame mėsą atgal ir pilame prieskonius.
4. Pakepiname, leidžiame prieskoniams sušilti, pakvipti.
5. Sudedame daržoves: pjaustytą salierą, morkas, pomidorus, užpilame konservuotais pomidorais.
6. Jei atrodo, kad trūksta skysčio, įpilame pusę stiklinės vandens, įdedame lauro lapų, druskos, pipirų, razinų ir troškiname viską bent valandą.
7. Baigiant troškinti nuo avinžirnių nupilame lauk skystį, ir avinžirnius dedame prie troškinio. Leidžiame jiems sušilti ir viskas.
Čia, šitoje nuotraukoje – be špinatų…. aš juos vėliau įdėjau, prisiminusi…Skanu, skanu.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 3,78 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. Bonvojaz parašė:

    Saliero gumbas? tai cia pastarnokas…? atsiprasau uz neisprusima :)))

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.