8241
Beatos virtuvė
tortilijos_D.Jakstaite
Reikės:
  • 400 g virtos (ar keptos) vištienos, suplėšytos
  • 1 didelio svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 4 pomidorų
  • 200 g čederio (galima maišyti kartu su kitais sūriais, pvz. manchego ar mozzarella)
  • .....

QUESADILLOS SU VIŠTIENA

(0)

Justina ir Rimantė (apie kurias rašau naujame Žiemos žurnale) gan dažnai gamina quesadilijas, bet jos ir nepabosta, nes įdarus galite keisti, varijuoti ir sukurti vis naujų. Šios quesadilijos puikuojasi ir mūsų studijoje per Meksikos pamokas. Tai puikus užkandis draugų kompanijoje ar sotūs pietūs į darbą. Taigi, svogūną ir česnaką susmulkinkite ir pakepinkite. Tuomet dėkite susmulkintus… Daugiau…

beef_radang_aut. Vygaile Sukuryte

Aštrus jautienos troškinys iš Balio arba jautiena rendang

(0)

Šiuo receptu pasidalino mūsų draugė Ninie. Ji gyvena Balio saloje, Indonezijoje, dievina Lietuvą ir gerą maistą. Apie Ninie daugiau galite… Daugiau…

15178273_10154774600181306_4077965879702380560_n

Pastarnokų pyragas-tortas

(1)

Gaminame: Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Išklojame kepimo popieriumi dvi apvalias kepimo formas (20-22cm). Ištirpiname sviestą su cukrumi ir medumi… Daugiau…

kanapiniai pyrageliai

Kanapiniai pyragiukai

(4)

Čia buvo atradimas, padaryti taip, kaip senovėje buvo daroma – mielinės bandelės su grūstų kanapių įdaru, o kitaip – kanapiniai… Daugiau…

stalas_4_BV Winter1711315 (1)

Avižinis kisielius

(4)

Avižinis kisielius turi beveik magišką reikšmę senose Lietuvos Kūčių tradicijose, kaip rašoma N. Marcinkevičienės Metuose, avižinis kisielius, iki XX amžiaus… Daugiau…

mazintoss 51

Virtinukai su varške ir peletrūnu

(0)

Virtinukų pasaulyjeeeeee….arba Lietuvoje, Sirutiškyje, Kėdainių rajone, yra tokia vieta su labai aiškia kryptimi: gaminti rankų darbo, kokybiškus virtinius iš vietinių… Daugiau…

_L0A0112

Raudonieji kopūstai šventėms

(3)

Raudonuosius kopūstus panašiai troškina ir anglai, ir vokiečiai. O aš rekomenduoju dar ir burokėlių pridėti – šių daržovių ir spalvos… Daugiau…

keksas su zvaigzdee

Gražuolis šventinis keksas su žvaigžde

(5)

Per Kalėdas – kiekvienam po valgomą žvaigždę prie arbatos. Tai tikrai nuostabu! Visų ir visais laikais mėgstamas skonis, tik šventinė ir… Daugiau…

patiekalai

Žemaitiškas šiupinys

(2)

Šiupinys yra tradicinis Užgavėnių patiekalas iš Žemaitijos. Seniau vietoj kiaulienos šoninės dėdavo kiaulės kojeles, riebią mėsą nuo kiaulės galvos ir… Daugiau…

meksikietiskas cili troskinys

Meksiketiškas kalakutienos troškinys

(3)

Meksikietišką čili troškinį esame įpratinti gaminti su jautiena, o štai čia ją kuo puikiausiai pavaduoja smulkinta „Arvi kalakutai“  kalakutienos mėsa,… Daugiau…

BV_Nutrition_14385

Vaisinis pyragas Kalėdoms ir kitoms žiemos progoms

(15)

Didžiosios žiemos šventės jau čia pat, per jas malonu prisiminti tradicinius kepinius ir išbandyti kažką naujo. Aš šįkart jums siūlau… Daugiau…

Keliauk&Ragauk-136

Rūkytos žuvies salotos

(0)

Tai mano vienos mėgstamiausų rūkytos žuvies salotų su tikrai puikiausiais lietuviškais ingredientais – bulvėmis, burokėliais, obuoliais. Na, o salieras gal… Daugiau…

perliniu kruopu plovas

Perlinių kruopų plovas

(2)

Štai tokia mano interpreracija grucės tematika. Perlinės kruopos visai dera mūsuose, o kadangi su laida „Keliauk ir ragauk. Lietuva“ svečiavausi… Daugiau…

BV Ruduo7850

Šokoladinis burokėlių pyragas

(9)

Labai šokoladinis, tamsus, sodraus skonio ir tekstūros pyragas. Burokėliai šokoladinį skonį ir jo saldumą dar padidina, nuo jų sulčių pyragas… Daugiau…

sakocio pyragas

Šakočio pyragas

(22)

Ieškojau ir galvojau, kaip čia atkartojus šakotį namuose. Aišku, kad tokio volo ir pečiaus namuose nėra ir nebus, bet šakočio… Daugiau…

kastinis

Kastinys ir spirginė

(8)

Namie pasigaminti tikro, žemaitiško kastinio buvo mano sena svajonė. Kai labai svajoji, būtinai išsipildo. Tai ir įvyko – filmavome Žemaitijoje… Daugiau…

Keliauk ir ragauk_Aukstaitija

Rugelach sausainiai su slyvų uogiene

(3)

Rugelach yra žydiškos kilmės ragelis, populiarus Amerikoje. Kai sužinojau apie šį kepinį, pamaniau, kad labai jau jis panašus į lietuviškus… Daugiau…

Gasciunu bandele_Keliauk ir ragauk_Aukstaitija

Aukštaitiškos Gasčiūnų mielinės bandelės

(5)

Šiomis įstabaus skonio bandelėmis, tiksliau – jų stirtomis, mane pasitiko puikioji Gasčiūnų kaimo bendruomenė. Ten važiavom aukštaitiškų patiekalų ragauti ir tradicinių… Daugiau…

pristatymaskeliaukirragauk

Gliumzinis (varškės) pyragas

(18)

Oi, tas gliumzinis pyragas. Susižavėjimas akimirksniu ir, atrodo, nieko nėra už jį geresnio. Švelnus it pūkas ir saldus, nukelia tikrai,… Daugiau…

grikiai

Dzūkiški grikiniai blynai

(1)

Šiuos blynus pirmąsyk paragavau filmuodama savo laidą „Keliauk ir ragauk. Lietuva“. Važiavom su Vyteniu Pauliukaičiu į Dzūkiją atradimų ir skonių… Daugiau…

airanas du

Airano kokteilis

(2)

Šiek tiek karbonizuotas, rūgštus ir gaivinantis rytietiškas rauginto pieno gėrimas „Airanas“ man skanus ir natūralus, be jokių papildomų įmantrybių. Na… Daugiau…

BV_Autumn_6013

Moliūgų ir varškės apkepas su morengų plutele

(9)

Gražuolis rudens spalvų apkepas. Jį laisvai galite vadinti pyragu ar net tortu. Tik čia visai nėra kvietinių miltų, o formą… Daugiau…

apelsinu ir perliniu kuopu pudingas_Beatos virtuve

Apelsininis perlinių kruopų pudingas

(6)

Tai ryžių pudingo giminaitis, tik lietuviškesnis, skanesnis, macnesnis. Labai rekomenduoju išmėginti, ypač, jei jūsų patiekalų – favoritų sąraše ryžių pudingas… Daugiau…

BV_Xmas15_1736

Daugiaryžis su moliūgais

(4)

Moliūgai jau ryškūs, subrendę ir pačiam įkarštyje, todėl siūlau dar vieną būdą juos skaniai sunaudoti. Jaukus, švelnus ir šventiškas daugiaryžis… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.