Beatos virtuvė
tinginys
Reikės:
  • 200 g sviesto
  • 200 g plakamosios grietinėlės
  • 150-200 g cukraus (jei mėgstate saldžiau)
  • žiupsnelio druskos
  • 85g Kepinių ir desertų kakavos „Beatos virtuvė
  • 250 g sausainių
  • .....

Tamsus tinginys su kakava

(0)

Slunkius ar tinginys, ar pažįstate daug jam abejingų?? Kas? Ir negalvokite, kad tik lietuviai tokį valgo, va, italai taip pat turi ir mėgsta, tik šokoladine dešra vadina… Sausainių ir kakavos ryškus duetas, sviestas, – beveik geriausi dalykai. Garantuotai skanu, saldu, tąsu, kakaviška. Išbandžiau su rimta, riebia ir puikiai šokoladą pavaduojančia mano Kepinių ir desertų kakava… Daugiau…

IMG_0230

Gaivios salotos su putpelių kiaušiniais

(0)

Pavasaris už lango! Jaučiate? Kur jau čia ir valgyti taip sunkiai nesinori vakare. Tačiau vis vien kažko norisi. O putpelių… Daugiau…

darzoviu curry

Daržovių karis Daržo choro pagardintas

(6)

Daržovių karį labai mėgstu ir gan dažnai gaminu. Jis tinka su visokiomis daržovėmis, o dar – labai mėgiamas dideliuose susibūrimuose,… Daugiau…

Beatos dvieju rusiu sumustiniai

Dviejų rūšių sumuštiniai – su silke, juoda duona, avokadu, varške

(1)

Nežinote, ką pagaminti draugams ar sau, o šaldytuvas beveik tuščias? Manau, kad šie tautiški sumuštiniai nepaliks abejingų. Vienintelė išimtis –… Daugiau…

FullSizeRender_1

Gaivi lengva brokolių, bolivinių balandų kruopų ir citrinų sriuba

(0)

Yra tokia garsi grakiška siurba, kurioje daug kiaušinių. Ji panaši į mūsų rūgštynių, tik mes dedame rūgštynes ir paskui įleidžiame… Daugiau…

Beatos virtuve_kakavinis pyragas su glaistu

Kakavinis pyragas su kakaviniu glaistu

(6)

O čia tai pyragas – žvaigždė! Nepalieka abejingų ir dar labai praktiškas, nes namuose kone visą laiką visų reikalingų ingredientų… Daugiau…

Raminta_chalvos sausainiai su kukuruzu miltais

Chalvos sausainiai su kukurūzų miltais

(5)

Sveiki, esu Raminta, gyvenu netoli Kėdainių, mokausi vienoje Kėdainių gimnazijoje. Rudenį būsiu abiturientė. Mano svajonių profesija – konditerija. Kol kas nežinau,… Daugiau…

IMG_3899

Super sočios salotos

(6)

Moliūgas! Jis tikrai dar turėjo išgyventi? O gal jau ir prie pabaigos? Tada ta atsisveikinimo proga siūlau labai skanias, sočias… Daugiau…

Beatos virtuve_pupeliu misraine

Pupelių ir keptos duonos mišrainė

(6)

Soti ir šventiška mišrainė. Pagaminta su sėklų pilna juoda duona „Beatos virtuvė“ ji bus dar turtingesnė ir išraiškingesnė. Tiks savaitgalio… Daugiau…

IMG_0320

Fettuccine su grybais

(5)

Fettuccine – tai tokie juosteles primenantys plošti makaronai, dažniausiai susukti į jaukius lizdelius. Pats žodis fettuccine verčiamas kaip „nedidelės juostelės“ ir tai viena mėgstamiausių italų… Daugiau…

Beatos virtuve_bulviniai blynai_bulve ir bulve

Bulviniai blynai „Bulvė ir Bulvė“ (paprastos ir saldžiosios bulvės)

(3)

Na, ką aš jums pasakysiu, man nė kiek ne gėda ir aš galiu tikrai bulvinius blynus valgyti ir vasarą, ir… Daugiau…

kalafioria

Žiedinių kopūstų salotos

(3)

Žiediniai kopūstai – sotūs ir gražūs savo žiedynais, be to ir labai maistingi. Nors šiaip jų yra ir geltonų, ir… Daugiau…

Beatos virtuve_energetinis zaliasis kokteilis_Grazina Gum

Žalias energinis kokteilis

(5)

Toks kokteilis labiausiai tinka kelio į sveiką mitybą pradžioje – jis gardus ir labai naudingas. Blenderis itin smulkiai sumala žalėsius,… Daugiau…

Beatos virtuve_BLT sumustinis

Šoninės, salotų ir pomidorų draugystė arba BLT

(11)

Jei nežinojote, tai leiskite jums pristatyti: BLT yra kitapus Atlanto populiarus klasikinis sumuštinis. Šiomis raidėmis „užkoduoti“ angliški žodžiai bacon, lettuce… Daugiau…

IMG_0235

Citrusų marmeladas

(1)

Ar žinojote, kad sausis ir vasaris yra pats marmeladų virimo sezonas? Viduržiemį prasideda Sevilijos apelsinų sezonas, o būtent šios rūšies… Daugiau…

Beatos abrikosu uogiene

Migdolų riešutais gardinta džiovintų abrikosų ir kriaušių uogienė

(7)

Ar ilgais žiemos vakarais nepasiilgstat uogienių virimo malonumo? Aš tikrai pasiilgstu, tad praėjusią savaitę nusprendžiau sunaudoti savo virtuvės spintelių turinį… Daugiau…

salmon lemom brodetto

Lašiša citrininiame sultinyje ir žirnelių piurė

(0)

Spalvos tokios pavasariškos, o patiekalas gaivus, lengvas ir ryškus. Ideali savaitgalio vakarienė.

Alaca corbasi sriuba

Alaca corbasi – „margoji” sriuba

(1)

Alaca corbasi – arba „margoji” sriuba tradiciškai yra kildinama iš Gaziantep regiono pietryčių Turkijoje, todėl dažnai sutinkama Gaziantep virtuvę pristatančiuose… Daugiau…

sausio sumustinis

Trijų sūrių suvožtinis

(6)

Tokie sumuštiniai-suvožtiniai labai tinka ilgais žiemiškais vakarais, kai net pats nežinai, ko norisi, bet būtinai – sočiai, arba kai netikėtai… Daugiau…

scones

Morkų ir rozmarinų angliškos bandelės – scones

(15)

Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską. Sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į miltus. Rankomis įmasažuokite sviestą į miltus, kol… Daugiau…

Beatos virtuve_dideli blynai

Dideli pusryčių blynai

(11)

Imame dubenį, jame išplakame kiaušinius su cukrumi (galite dėti ir daugiau, nei šaukštą, jei norisi saldesnių). Tuomet į plakinį supilame… Daugiau…

Vistiena Cacciatore_troskinys

Vištiena Cacciatore arba labai greitas itališkas vištienos troškinys

(24)

Paskutinį kartą kai dariau šį patiekalą, gaminimui turėjau lygiai 10 minučių. Pašoviau į orkaitę ir išskubėjau į mokyklą susirinkti vaikų,… Daugiau…

sriuba_crema conde

Sriuba „Crema Conde”

(3)

Užkaičiame puodą vandens ir išverdame pupeles. Jau išvirusias kartu su vandeniu pilame į trintuvą arba sutriname maisto smulkintuvu puode, kur… Daugiau…

peanut spaht

Pilno grūdo spaghetti su žemės riešutų – salierų padažu

(6)

Salierai ir žemės riešutai – ne pats dažniausias, bet labai geras derinys, o šis receptas – sotus ir išraiškingas. Daugiau… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.