Beatos virtuvė
agotos duona_smidrai_sumustinis
Reikės:
  • „Agotos“ duonos
  • 125 g brie sūrio gabaliukų
  • 8 smidrų
  • 2 šaukštų medaus
  • 1 šaukštelio vorčesterio padažo
  • 5-6 šaukštų lazdyno riešutų
  • saujelės baziliko lapelių
  • sviesto

Juodos duonos sumuštinis su brie sūriu bei smidrais

(1)

Nieko nepasakysi, pavasarį norisi visai kitokių sumuštinių – pavyzdžiui, su smidrais. Ir su juoda tikra duona, sviestu plonai aptepta. O dar, jei rastumėt šaldytuve brie sūrio ir spintelėje šiek tiek medaus – susikonstruosite tokį sumuštinį, kuriuo vienu, nelabai tikiu, kad apsiribosite… Šiam sumuštiniui rinkausi „Vilniaus duonos“ kepykloje kepamą juodą ruginę duoną „Agota“ – ar atkreipėte kada dėmesį… Daugiau…

whoopie sausainukai

Sluoksniuoti (pertepti) sausainiai

(1)

Pagardintus saldžiu kremu, trapius ir tirpstančius burnoje – tokius sausainius rekomenduoju situacijose „kai norisi ko nors skanaus“, bet eiti į… Daugiau…

citrinine vistiena su spinatais

Citrininė vištiena su kreminiais špinatais

(3)

Galiu sakyti, kad tai mano šių metų atradimas toms dienoms, kai vakarienei paruošti tėra dvidešimt minučių. Šaldiklyje visada turiu šaldytų… Daugiau…

pyragas grikiu_prussia

Pyragas su grikiais, pomidorais ir sūriu

(2)

Grikių košė, salotos su grikiais, grikių maltinukai, grikių blynai – viskas išbandyta? Tikrai ne. Šios maistingos kruopos naujai atsiskleidžia ir… Daugiau…

fritata_smidrai_h

Fritata su smidrais

(1)

Smidrai – mano meilė. Šis pusryčių omletas – geras būdas jų užvalgyti nuo pat ryto. Dabar, kai prasidėjo jų sezonas,… Daugiau…

keksas

Chalvos keksas

(7)

Šio kekso grynumas ir gerumas pasireiškia, kai nors ir privalgęs esi, bet ranka tiesias paiimti dar ir dar vieną gabaliuką…. Daugiau…

saulegrazu daigu salotos_zurnalas pavasario 2015

Saulėgrąžų daigų salotos su virtais be lukštų kiaušiniais ir moliūgų sėklomis

(0)

Kiaušinis man yra tikrasis greitasis maistas, pagerinantis bet kokias salotas. Aišku, jei juos mėgstate. Čia jį siūlau išvirti be marškinėlių,… Daugiau…

khinkali_koldunai_Gruzija

Khinkaliai – gruziniški koldūnų pusbroliai

(0)

Ne vienas mano draugas jau apsilankė Gruzijoje, net ir mano Bronė prieš kelis metus buvo trumpam nuskridusi į Adžarijos regione… Daugiau…

Beata_kalafioru salotos

Keptų kalafiorų, lęšių ir ridikėlių salotos su mango čatnio užpilu

(0)

Šios salotos gimė kalafiorų „skandalo“ įkarštyje, bet nieko bendra su juo neturi. Na, nebent kalafiorą. Bet jau tuoj tuoj ateis jų… Daugiau…

nekeptas_varskes_tortas_pavasario_zurnalas

Nekeptas šokoladinis varškės tortas

(14)

Puikus, bet paprastas gardėsis. Ir dar labai skanus. Gaivus ir įspūdingas. Nieko kepti nereikia, tik sumaišyti. Pagrindas iš šokoladinių sausainių,… Daugiau…

blauzdeles

Vištienos blauzdelės su alyvuogėmis, kaparėliais bei datulėmis

(5)

Tai super greitai pagaminami pietūs ar vakarienė. Įkvėpimas iš Yotam Ottolenghi virtuvės. Žinoma, geriausia apie kitos dienos pietus ar vakarienę… Daugiau…

BV_Xmas15_1830

Makaronai su sūriu, pomidorais ir pupelėmis

(0)

Makaronai su pupelėmis nukelia į Italiją, Ligurijos regioną, iš kur ir kilęs sotus makaronų ir pupelių patiekalas. Tai soti ir… Daugiau…

zuvies pirsteliai

Naminiai žuvų piršteliai

(2)

Žuvų piršteliai labai mėgstami vaikų, todėl dažnai atsiduria mūsų pirkinių krepšeliuose. Bet, jei norisi natūralumo ir namų prieskonio – pasigaminkite… Daugiau…

visagrude su sumustinukais du

„Roboto akis“ arba savaitgalio sumuštinis

(1)

Sumuštiniai gali būti va štai tokie linksmi, o sumuštinių duona gali būti kepama ir su viso grūdo dalių miltais. Būtent… Daugiau…

Varskes apkepas su kokosais ir vysniomis_Beatos virtuve

Varškės apkepas su vyšniomis ir kokosais

(35)

Šį apkepą sumaniau, kai turėjau varškės ir 5 minutes laiko, ir visai nenorėjau dėti jokių miltų. Bus šlapias, įdomios tekstūros… Daugiau…

spurga

Cukinijų ir fetos spurgos

(2)

Tai puikus užkandis vakarėliui draugų ar gimtadieniui, o gal net ir lengvi pietūs? Labai skanūs, išraiškingo skonio. Rūgštus ir kvapnus… Daugiau…

sveicaru_mesainiai

Vištienos mėsainiai su „Šveicarų“ sūriu

(5)

Šituos tai galiu valgyti kasdien. Pavasarį aš juos truputį palengvinu, nes valgau mėsainį be bandelės, hahaha. Bet ir be, ir… Daugiau…

Blynų tortas su varškės kremu ir uogomis01_Beatos virtuve

Blynų tortas su varškės kremu ir uogomis

(9)

Blynų tortą galite iškepti bet kada ir bet kur. Jį maloniai sutinka ir vaikai, ir suaugusieji. Kai aplink gausu įvairiausių… Daugiau…

_MG_5460 copy

Riešutų tortas su vyšniomis ir šokoladu (be gliuteno)

(42)

Pavasaris ar ne, dieta ar sportas, vis tiek jei ne kasdien, tai tikrai bent kartą per savaitę visi nusipelno gabaliuko… Daugiau…

IMG_6298

Smidrų pyragas

(13)

Šį pyragą pagaminti gali kiekvienas, sudėtinės dalys prieinamos visiems, o rezultatas – tikras gardumynas. Iškočioji pirktinę tešlą, ištepi ją minkšta… Daugiau…

Kerbedziui sriuba morku

Ryški morkų sriuba su kokosų drožlėmis

(4)

Pirmiausia, supjaustome svogūnus smulkiais kubeliais, česnaką susmulkiname. Imbiero šaknį nuskutame šaukštuku ir sutarkuojame smulkia tarka. Įkaitiname puode aliejų ir sviestą,… Daugiau…

Beatos virtuve_vietnamas_blyneliai

Vietnamietiški banh xeo blyneliai su įdaru

(6)

Vietnamo virtuvę drąsiai galima priskirti pasaulio geriausiųjų top’ui. Žinomiausi patiekalai yra pho sriuba ir vasaros arba pavasario suktinukai, na, bet… Daugiau…

zalgiris_lasisos-salotos

Rūkytos lašišos salotos

(7)

Greitos salotos, kai nesinori mėsos, bet ir vien žalių lapelių nepakanka… Dar vienas šių salotų įdomumas – pieno šlakelis salotų… Daugiau…

charcio_gruzija_beatos virtuve

Gruziniška charčio sriuba

(4)

Klasikinė charčio sriuba visuomet verdama iš jautienos. Net jos pavadinimas, išvertus iš gruzinų kalbos, reiškia „jautienos sriuba“. Tai rūgštoka, aštroka… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.