Beatos virtuvė
Beatos virtuve_turkiski sausainiai su kokoso drozlem
Reikės:
  • Nurodyto kiekio pakaks 10 asmenų pavaišinti
  • 250 g sviesto
  • 3 ½ stiklinės kvietinių miltų
  • 1 stiklinės cukraus pudros (250 ml)
  • 1 šaukšto vanilinio cukraus
  • 2 kiaušinių
  • .....

Şekerpare – turkiški sausainiai su manų kruopomis ir kokoso drožlėmis

(2)

Šį kartą linkėjimai nuo Jolitos Koruklu iš Stambulo (ji parašė nuostabią knygą apie Turkijos virtuvę) – turkiškų sausainių „şekerpare“ receptas. Pavadinimas reiškia „cukraus gabalėlis“. Tradicinis šių sausainių receptas, anot Jolitos, yra visiškai paprastas, be jokių riešutų. Sausainėliai gali būti tiek apvalūs, tiek pailgi. Šį kartą – pagardinti kokoso drožlėmis, kurios suteikia daugiau trapumo ir įdomesnį skonį…. Daugiau…

Beatos virtuve_sklindziai su rukytu unguriu

Bulvių sklindžiai su rūkytu unguriu

(0)

Bulviniai blynai yra tokie skanūs, kad juos galima valgyti, valgyti ir valgyti. Nenoriu jų atsisakyti ir per šventes, tad galvodama,… Daugiau…

Beatos virtuve_vysniu ir serbentu uogiene

Vyšnių ir raudonųjų serbentų uogienė

(2)

Serbentų ar vyšnių perteklius puikiai realizuojasi puode su žvaigždiniais anyžiais. Vyšnios tokios universalios ir skanios uogos, kurios puikiai atsiskleidžia uogienėse… Daugiau…

IMG_2590

Traškios bei gaivios obuolių ir salierų salotos su rūgštynių padažu

(0)

Na štai tokie pietūs ar vakarienė man labai patinka. Toks gaivumas užburia, o dar ir kynva kruopos su savo maistingumu… Daugiau…

Beatos virtuve_rukyto ungurio salotos

Salotos su rūkytu unguriu

(2)

Praėjusią vasarą susipažinau su žveju Rimu. Jei būsite Neringoje, tai Rimas Preiloje turi labai geros žuvies. Visa Rimo istorija yra… Daugiau…

Beatos virtuve_skrebutis su uogomis

Prancūziškas cinamoninis skrebutis su uogomis

(3)

Atostogų pusryčiai, kai dar nebūtinai baigėsi braškių sezonas, bet jau noksta vyšnios, avietės, šilauogės, mėlynės. Kiaušinio ir pieno plakinyje išmirkyta… Daugiau…

Beatos virtuve_burokeliu salotos su anakardziu suriu_Ievos Alvidovos

Gražgarsčių, jaunų burokėlių ir žaliavalgiško anakardžių sūrio salotos

(1)

Šios Ievos (ji sveiko gyvenimo būdo mylėtoja, tinklaraštininkė, čia mano bloge jau pasakojo apie kombučią ir cukinijų spagečius) salotos, dėl… Daugiau…

kepti rabarbarai

Kepti rabarbarai su jogurtu ir pistacijomis

(0)

Dar viena odė rabarbarams ir ši – jau beveik klasikinė, nes rabarbarai kepti ir saldūs. Ir taip smagi man ta… Daugiau…

riesutinis braskiu tartas

Riešutinis braškių tartas

(3)

Taigi, įkvėpimu šiam tartui  tapo nuo kitų patiekalų likę riešutai. Taip, liko maltų lazdyno riešutų ir graikiškų riešutų, stovėjo sau… Daugiau…

salotos rabarbarai2

Rabarbarų ir burokėlių salotos

(1)

Rabarbai!.. Koks jų lapų grožis. Ir pastebėjote, kad pasirodo rabarbarai ir tada jau braškių užgultis?? Braškės ir rabarbarai labai draugauja…. Daugiau…

Beatos virtuve_naminiai ledai

Patys geriausi naminiai ledai

(93)

Šis receptas prasideda nuo to, kad išsitraukiame iš spintelės gerą plaktuvą ir nusiperkame ar darže prisirenkame braškių. Mano kulinarijos studijoje… Daugiau…

Beatos virtuve_cukiniju spageciai_Ieva Alvidovna

Cukinijų spagečiai su kreminiu avokadų padažu ir vyšniniais pomidorais

(8)

Šį receptą atsiuntė Ieva – ta pati sveiką gyvenimą ir maistą mylinti mergina, kuri rašė mano žurnale apie daiginimą, o… Daugiau…

Beatos virtuve_braskiu uogiene su bazilikais

Braškių uogienė su bazilikais

(10)

Braškės ir baziliko sąjunga senokai žinoma gastronomijos sluoksniuose, o dabar ją galima išbandyti ir savo virtuvėse. Skonis nustebina citrinos gaiva… Daugiau…

Beatos virtuve_sparagines pupeles_Koruklu

Šparaginės pupelės su jogurtu pagal Jolitą Koruklu

(2)

Jogurtas yra nepaprastai mėgstamas Turkijoje. Jis čia valgomas tiek pusryčių, tiek pietų ar vakarienės metu, su mėsa, vaisiais ar daržovėmis…. Daugiau…

Savory tart with spring onions 5

Sūrus pyragas su rikota ir pavasariniais svogūnėliais

(1)

Šis pyragas ypač geras pavasarį ir vasarą, kai yra šviežių svogūnėlių, kai kartais norisi kažko tokio. Pasiruošite per 15 minučių, na,… Daugiau…

Beatos virtuve_rikotos blyneliai su braskemis

Švelnūs ir purūs rikotos blyneliai su braškėmis

(15)

Neįtikėtinai purūs ir minkšti blyneliai, puikiai tinkantys valgyti su braškėmis. Itališką rikotą galite keisti lietuviška varške, tik ją gerai pertrinkite… Daugiau…

pusrytis kose2

Skrudintų avižinių dribsnių „pusrytis“

(8)

Kaip gerai, kai gali pasidaryti pusryčius greit, kai žinai, kad turi visko po ranka, tada tik vienas du – ir… Daugiau…

Beatos virtuve_lasisa_darzo choras

Kepta lašiša su padažu „Daržo choras“

(4)

Valgyti galima vien akimis, o šį patiekalą tai jau tikrai: spalvotas, gaivus, traukiantis ir vaizdu, ir kvapu. Puiki vakarienė šeimai…. Daugiau…

BV_Spring_mag3312_belgiskai

Smidrai belgiškai

(2)

Belgija yra mano mėgstama šalis, o belgai vertina gerą, kokybišką maistą. Jie dievina smidrus, bet ne tuos mums įprastus žalius,… Daugiau…

sparagu salotos su lasisa_smidrai_Beatos virtuve

Šiltos šparagų ir lašišos salotos

(1)

Tiesiog nuostabiai skanu. Šias salotas gaminau Tymo turguje, smidrų festivalyje. Buvo pageidavimas recepto. Tai štai jis ateina. Galite pasirinkti, kaip… Daugiau…

BV_Spring_mag3314_omletas

Omletas su smidrais

(1)

Šis pusryčių omletas – geras būdas jų užvalgyti nuo pat ryto. Cukiniją supjaustome mažais kubeliais, susmulkiname porą ir prieskonines žoleles. Įkaitiname orkaitę… Daugiau…

BV_Spring_mag3303_makaronai

Makaronai su smidrais, krevetėmis, mėtomis ir citrinomis

(8)

Pavasariškai gaivūs ir skanūs makaronai. Klasikinis derinys. Mėtos, citrinos, krevetės ir smidrai puikiausiai dera. Makaronus galite pasirinkti kokius tik norite,… Daugiau…

IMG_6298

Smidrų pyragas

(7)

Šį pyragą pagaminti gali kiekvienas, sudėtinės dalys prieinamos visiems, o rezultatas – tikras gardumynas. Iškočioji pirktinę tešlą, ištepi ją minkšta… Daugiau…

pudingas2

Kakavinis šokoladinis pudingas

(11)

Pudingai, jie šiap jau turi kažkokio iškilmingumo, kai susiraitęs savo patogiame fotelyje, gali mažais šaukšteliais skanauti ir mėgautis kiekvienu sodriu,… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.