Beatos virtuvė
Beatos virtuve_dideli blynai
Reikės:
  • Iškepsite 12 didelių blynų, jiems reikės:
  • 300 ml kefyro
  • 250-280 g miltų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 3 kiaušinių
  • šaukšto cukraus
  • 30 g sviesto
  • .....

Dideli pusryčių blynai

(0)

Imame dubenį, jame išplakame kiaušinius su cukrumi (galite dėti ir daugiau, nei šaukštą, jei norisi saldesnių). Tuomet į plakinį supilame kefyrą. Kitame dubenyje miltus sumaišome su cinamonu, kepimo milteliais ir druska. Pilame kefyro ir kiaušinių masę į miltus ir maišome. Sviestą išlydome ir supilame į blynų tešlą. Išmaišome. Done.  Įkaitiname keptuvę ir kepame. Pilame vieną… Daugiau…

Vistiena Cacciatore_troskinys

Vištiena Cacciatore arba labai greitas itališkas vištienos troškinys

(20)

Paskutinį kartą kai dariau šį patiekalą, gaminimui turėjau lygiai 10 minučių. Pašoviau į orkaitę ir išskubėjau į mokyklą susirinkti vaikų,… Daugiau…

sriuba_crema conde

Sriuba „Crema Conde”

(0)

Užkaičiame puodą vandens ir išverdame pupeles. Jau išvirusias kartu su vandeniu pilame į trintuvą arba sutriname maisto smulkintuvu puode, kur… Daugiau…

peanut spaht

Pilno grūdo spaghetti su žemės riešutų – salierų padažu

(0)

Salierai ir žemės riešutai – ne pats dažniausias, bet labai geras derinys, o šis receptas – sotus ir išraiškingas. Daugiau… Daugiau…

anties krutinele su vysniu padazu

Anties krūtinėlė su vyšnių padažu

(4)

Tai tikrai ne kasdienė vakarienė, tačiau juk kartais jaučiamės nusipelnę ir tokių. Šis padažas tinka ne tik su antiena. Keptas… Daugiau…

IMG_3974

Pievagrybių ir avinžirnių troškinys su kuskuso kruopomis

(5)

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Supjaustykite smulkiai svogūną ir pakepkite, kol suminkštės. Suberkite prieskonius ir pakepkite apie vieną minutę vis maišant…. Daugiau…

cukiniju, pupeliu ir pomidoru sriuba

Super greita, nerealiai skani cukinijų, pupelių ir pomidorų sriuba

(4)

Kokoso aliejus į puodą patenka pirmas ir ištirpsta, tada ten keliauja smulkiai supjaustytas poras. Pasitroškina 5-7 minutes.  Dabar jau greitai… Daugiau…

Beatos virtuve - pasta alla norma

Pasta alla Norma

(7)

Užtruksite tik 15 minučių, o apie tobulą skonį šeima ar draugai kalbės dar ilgai. Puikus patiekalas ir kasdienai, ir kokiam… Daugiau…

Beatos virtuve_kepti obuoliai su duonos drozlemis

Kepti obuoliai su vaniline varške ir duonos drožlėmis

(0)

Beveik obuolių-varškės pyragas! Švelnus, mažas ir lengvas desertas, kuris įtiks ir dideliems, ir mažiems. Šis desertas gražus pažiūrėti ir gardus… Daugiau…

Beatos virtuve_kuciukai

Bemieliai mažučiai greitučiai

(7)

Kepame kūčiukus: Miltus persijojame ir sumaišome su aguonomis, druska bei kepimo milteliais. Kiaušinį su cukrumi gerai išplakame elektriniu plakikliu. Supilame… Daugiau…

Beatos virtuve_vaikai_kuciukai

Tradiciniai mieliniai kūčiukai

(3)

Šia kūčiukai – tradiciniai, iš purios mielinės tešlos. Jie gerai laikosi kelias savaites, šiek tiek padžiūvę nesukiūžta pamerkti į aguonų… Daugiau…

Beatos virtuvė. Sultingas kiaulienos kepsnys

Sultingas kiaulienos kepsnys

(20)

Prašmatnaus skonio kepsnys – tikrai šventinis.

Beatos virtuvė. Imbierinė eglutė

Imbierinė eglutė

(0)

Imbierinė eglutė – gamyba ir statymas- tikras džiaugsmas su vaikais.

Beatos virtuvė. Aguonų pyragas

Aguonų pyragas

(45)

Pasakiškas aguonų pyragas – nepaliks abejingų jam..

IMG_3777

Burokėlių risotto su ožkos pieno sūriu

(2)

Kai trūksta spalvų – pasikvieskit burokėlius į virtuvę. Tokie šventiškai paprasti, o dar su ožkos pieno sūriu, jie, kaip žinia,… Daugiau…

Beatos virtuve_juoda duona_morku sriuba su duona

Morkų sriuba su duonos traškučiais

(0)

Ši sriuba beveik dieviška trejybė: morkų saldumas, obuolių rūgštumas, imbiero aitrumas. Kreminė, tiršta ir gan soti, nes pilni sėklų traškučiai,… Daugiau…

Beatos virtuve_ypatingai skani silke_kucios

Ypatingai skani silkė

(10)

Šiais metais tai mano mėgstamiausias silkės receptas. Su džiovintais grybais, moliūgu ir viską į visumą sujungiančiu daržovingu padažu „Daržo choras“. … Daugiau…

Beatos virtuvė. Perlinių kruopų blyneliai su lašiša

Perlinių kruopų blyneliai su lašiša

(11)

Jaunojo šefo Martyno pasiūlytas, mano išgirtas receptas, kuris įtiks kiekvienam pavargusiam nuo mėsos ir kasdieninio meniu.

Beatos virtuve_sudytas lasisa_gravlax_kucios

Gravlax arba sūdyta lašiša

(10)

Receptas tiems, kuriems maistas turi būti ne tik skanus, bet ir gražus.

Beatos virtuvė. Kūčia

Kūčia

(3)

Mano šeimos receptas, tradicinis Kūčių patiekalas ir geriausiais šios šventės desertas su grūdais, spanguolėm, medum ir aguonų pienu.

Beatos virtuve_silke karaliene_kucios

Silkė karalienė ne pataluose, o menėje: su burokėliais, grybais ir obuoliais

(6)

Man labai patinka tradiciniai silkės patiekalai. Jų laukiu visus metus. Šis – su įprastomis „silkės pataluose“ sudedamosiomis dalimis, bet kitaip… Daugiau…

1 Beatos virtuve_cekiskos kaledos_cukrinukai

Cukrinukai „Rohlicky”

(16)

Jau lapkričio mėnesį Čekijoje, kur beeitum, – parduotuvėje, kirpykloje, vaikų darželyje moterys pradeda kalbėti apie Kalėdinius cukrinukus (Vanocni cukrovi). Prasideda… Daugiau…

Beatos virtuve_cukrinukai „Pracny"

Cukrinukai „Pracny”

(15)

Tai čekiška tradicija – belaukiant Kalėdų kepti cukrinukus. Mano blog’e besisvečiuojanti lietuvė Inga gyvena Čekijoje ir, kai važiuoja į Lietuvą… Daugiau…

Beatos virtuve_nauji trintu pomidoru padazai_plovas_darzo choras

Keptas plovas

(24)

Plovą galima ir orkaitėje pasigaminti. Šio esmė – truputį paskrudinti ryžius ir daržoves. Paskui jau tik supilat cukinijų, morkų, paprikų,… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.