Beatos virtuvė
Beatos virtuve_energetinis zaliasis kokteilis_Grazina Gum
Reikės:
  • 2 obuolių
  • 2-3 nektarinų
  • 1-2 bananų
  • laimo/citrinos skiltelės
  • imbiero šaknies skiltelės
  • špinatų ir petražolių ryšulėlio

Žalias energinis kokteilis

(4)

Toks kokteilis labiausiai tinka kelio į sveiką mitybą pradžioje – jis gardus ir labai naudingas. Blenderis itin smulkiai sumala žalėsius, todėl maistingąsias medžiagas mūsų organizmas įsisavina geriau. Žalėsiuose galybė organizmui reikalingų medžiagų: enzimų, chlorofilo, vitaminų, mineralų. Nepamirškite! Kokteilį reikia gerti mažais gurkšneliais – virškinimas prasideda burnoje. Iš nurodyto produktų kiekio susiplaksite 1-2 kokteilio porcijas. Užtruksite… Daugiau…

Beatos virtuve_BLT sumustinis

Šoninės, salotų ir pomidorų draugystė arba BLT

(7)

Jei nežinojote, tai leiskite jums pristatyti: BLT yra kitapus Atlanto populiarus klasikinis sumuštinis. Šiomis raidėmis „užkoduoti“ angliški žodžiai bacon, lettuce… Daugiau…

IMG_0235

Citrusų marmeladas

(0)

Ar žinojote, kad sausis ir vasaris yra pats marmeladų virimo sezonas? Viduržiemį prasideda Sevilijos apelsinų sezonas, o būtent šios rūšies… Daugiau…

Beatos abrikosu uogiene

Migdolų riešutais gardinta džiovintų abrikosų ir kriaušių uogienė

(7)

Ar ilgais žiemos vakarais nepasiilgstat uogienių virimo malonumo? Aš tikrai pasiilgstu, tad praėjusią savaitę nusprendžiau sunaudoti savo virtuvės spintelių turinį… Daugiau…

salmon lemom brodetto

Lašiša citrininiame sultinyje ir žirnelių piurė

(0)

Spalvos tokios pavasariškos, o patiekalas gaivus, lengvas ir ryškus. Ideali savaitgalio vakarienė.

Alaca corbasi sriuba

Alaca corbasi – „margoji” sriuba

(1)

Alaca corbasi – arba „margoji” sriuba tradiciškai yra kildinama iš Gaziantep regiono pietryčių Turkijoje, todėl dažnai sutinkama Gaziantep virtuvę pristatančiuose… Daugiau…

sausio sumustinis

Trijų sūrių suvožtinis

(4)

Tokie sumuštiniai-suvožtiniai labai tinka ilgais žiemiškais vakarais, kai net pats nežinai, ko norisi, bet būtinai – sočiai, arba kai netikėtai… Daugiau…

scones

Morkų ir rozmarinų angliškos bandelės – scones

(15)

Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską. Sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į miltus. Rankomis įmasažuokite sviestą į miltus, kol… Daugiau…

Beatos virtuve_dideli blynai

Dideli pusryčių blynai

(11)

Imame dubenį, jame išplakame kiaušinius su cukrumi (galite dėti ir daugiau, nei šaukštą, jei norisi saldesnių). Tuomet į plakinį supilame… Daugiau…

Vistiena Cacciatore_troskinys

Vištiena Cacciatore arba labai greitas itališkas vištienos troškinys

(21)

Paskutinį kartą kai dariau šį patiekalą, gaminimui turėjau lygiai 10 minučių. Pašoviau į orkaitę ir išskubėjau į mokyklą susirinkti vaikų,… Daugiau…

sriuba_crema conde

Sriuba „Crema Conde”

(3)

Užkaičiame puodą vandens ir išverdame pupeles. Jau išvirusias kartu su vandeniu pilame į trintuvą arba sutriname maisto smulkintuvu puode, kur… Daugiau…

peanut spaht

Pilno grūdo spaghetti su žemės riešutų – salierų padažu

(6)

Salierai ir žemės riešutai – ne pats dažniausias, bet labai geras derinys, o šis receptas – sotus ir išraiškingas. Daugiau… Daugiau…

anties krutinele su vysniu padazu

Anties krūtinėlė su vyšnių padažu

(5)

Tai tikrai ne kasdienė vakarienė, tačiau juk kartais jaučiamės nusipelnę ir tokių. Šis padažas tinka ne tik su antiena. Keptas… Daugiau…

IMG_3974

Pievagrybių ir avinžirnių troškinys su kuskuso kruopomis

(8)

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Supjaustykite smulkiai svogūną ir pakepkite, kol suminkštės. Suberkite prieskonius ir pakepkite apie vieną minutę vis maišant…. Daugiau…

cukiniju, pupeliu ir pomidoru sriuba

Super greita, nerealiai skani cukinijų, pupelių ir pomidorų sriuba

(4)

Kokoso aliejus į puodą patenka pirmas ir ištirpsta, tada ten keliauja smulkiai supjaustytas poras. Pasitroškina 5-7 minutes.  Dabar jau greitai… Daugiau…

Beatos virtuve - pasta alla norma

Pasta alla Norma

(7)

Užtruksite tik 15 minučių, o apie tobulą skonį šeima ar draugai kalbės dar ilgai. Puikus patiekalas ir kasdienai, ir kokiam… Daugiau…

Beatos virtuve_kepti obuoliai su duonos drozlemis

Kepti obuoliai su vaniline varške ir duonos drožlėmis

(0)

Beveik obuolių-varškės pyragas! Švelnus, mažas ir lengvas desertas, kuris įtiks ir dideliems, ir mažiems. Šis desertas gražus pažiūrėti ir gardus… Daugiau…

Beatos virtuve_kuciukai

Bemieliai mažučiai greitučiai

(7)

Kepame kūčiukus: Miltus persijojame ir sumaišome su aguonomis, druska bei kepimo milteliais. Kiaušinį su cukrumi gerai išplakame elektriniu plakikliu. Supilame… Daugiau…

Beatos virtuve_vaikai_kuciukai

Tradiciniai mieliniai kūčiukai

(3)

Šia kūčiukai – tradiciniai, iš purios mielinės tešlos. Jie gerai laikosi kelias savaites, šiek tiek padžiūvę nesukiūžta pamerkti į aguonų… Daugiau…

Beatos virtuvė. Sultingas kiaulienos kepsnys

Sultingas kiaulienos kepsnys

(21)

Prašmatnaus skonio kepsnys – tikrai šventinis.

Beatos virtuvė. Imbierinė eglutė

Imbierinė eglutė

(0)

Imbierinė eglutė – gamyba ir statymas- tikras džiaugsmas su vaikais.

Beatos virtuvė. Aguonų pyragas

Aguonų pyragas

(46)

Pasakiškas aguonų pyragas – nepaliks abejingų jam..

IMG_3777

Burokėlių risotto su ožkos pieno sūriu

(2)

Kai trūksta spalvų – pasikvieskit burokėlius į virtuvę. Tokie šventiškai paprasti, o dar su ožkos pieno sūriu, jie, kaip žinia,… Daugiau…

Beatos virtuve_juoda duona_morku sriuba su duona

Morkų sriuba su duonos traškučiais

(0)

Ši sriuba beveik dieviška trejybė: morkų saldumas, obuolių rūgštumas, imbiero aitrumas. Kreminė, tiršta ir gan soti, nes pilni sėklų traškučiai,… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.