8241
Beatos virtuvė
meksikietiskas cili troskinys
Reikės:
  • 1 pakuotės „Arvi kalakutai” smulkintos kalakutienos mėsos
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno
  • 2-3 česnako skiltelių
  • 2 šaukštų pomidorų pastos
  • fajita prieskonių mišinio
  • 1/2 šaukštelio malto kumimo
  • .....

Meksiketiškas kalakutienos troškinys

(0)

Meksikietišką čili troškinį esame įpratinti gaminti su jautiena, o štai čia ją kuo puikiausiai pavaduoja smulkinta „Arvi kalakutai“  kalakutienos mėsa, kurioje lygiomis dalimis sumaišoma šviesi sparnelių mėsa ir tamsi blauzdelių mėsa. Ar žinojote, kad tamsi kalakutiena prilyginama žvėrienai, tačiau yra sultingesnė, todėl ir šis čili troškinys gavosi nei per sausas, nei per riebus, žodžiu, valgai… Daugiau…

BV_Nutrition_14385

Vaisinis pyragas Kalėdoms ir kitoms žiemos progoms

(8)

Didžiosios žiemos šventės jau čia pat, per jas malonu prisiminti tradicinius kepinius ir išbandyti kažką naujo. Aš šįkart jums siūlau… Daugiau…

Keliauk&Ragauk-136

Rūkytos žuvies salotos

(0)

Tai mano vienos mėgstamiausų rūkytos žuvies salotų su tikrai puikiausiais lietuviškais ingredientais – bulvėmis, burokėliais, obuoliais. Na, o salieras gal… Daugiau…

perliniu kruopu plovas

Perlinių kruopų plovas

(2)

Štai tokia mano interpreracija grucės tematika. Perlinės kruopos visai dera mūsuose, o kadangi su laida „Keliauk ir ragauk. Lietuva“ svečiavausi… Daugiau…

BV Ruduo7850

Šokoladinis burokėlių pyragas

(6)

Labai šokoladinis, tamsus, sodraus skonio ir tekstūros pyragas. Burokėliai šokoladinį skonį ir jo saldumą dar padidina, nuo jų sulčių pyragas… Daugiau…

sakocio pyragas

Šakočio pyragas

(19)

Ieškojau ir galvojau, kaip čia atkartojus šakotį namuose. Aišku, kad tokio volo ir pečiaus namuose nėra ir nebus, bet šakočio… Daugiau…

kastinis

Kastinys ir spirginė

(7)

Namie pasigaminti tikro, žemaitiško kastinio buvo mano sena svajonė. Kai labai svajoji, būtinai išsipildo. Tai ir įvyko – filmavome Žemaitijoje… Daugiau…

Keliauk ir ragauk_Aukstaitija

Rugelach sausainiai su slyvų uogiene

(3)

Rugelach yra žydiškos kilmės ragelis, populiarus Amerikoje. Kai sužinojau apie šį kepinį, pamaniau, kad labai jau jis panašus į lietuviškus… Daugiau…

Gasciunu bandele_Keliauk ir ragauk_Aukstaitija

Aukštaitiškos Gasčiūnų mielinės bandelės

(5)

Šiomis įstabaus skonio bandelėmis, tiksliau – jų stirtomis, mane pasitiko puikioji Gasčiūnų kaimo bendruomenė. Ten važiavom aukštaitiškų patiekalų ragauti ir tradicinių… Daugiau…

pristatymaskeliaukirragauk

Gliumzinis (varškės) pyragas

(17)

Oi, tas gliumzinis pyragas. Susižavėjimas akimirksniu ir, atrodo, nieko nėra už jį geresnio. Švelnus it pūkas ir saldus, nukelia tikrai,… Daugiau…

grikiai

Dzūkiški grikiniai blynai

(1)

Šiuos blynus pirmąsyk paragavau filmuodama savo laidą „Keliauk ir ragauk. Lietuva“. Važiavom su Vyteniu Pauliukaičiu į Dzūkiją atradimų ir skonių… Daugiau…

airanas du

Airano kokteilis

(2)

Šiek tiek karbonizuotas, rūgštus ir gaivinantis rytietiškas rauginto pieno gėrimas „Airanas“ man skanus ir natūralus, be jokių papildomų įmantrybių. Na… Daugiau…

BV_Autumn_6013

Moliūgų ir varškės apkepas su morengų plutele

(9)

Gražuolis rudens spalvų apkepas. Jį laisvai galite vadinti pyragu ar net tortu. Tik čia visai nėra kvietinių miltų, o formą… Daugiau…

apelsinu ir perliniu kuopu pudingas_Beatos virtuve

Apelsininis perlinių kruopų pudingas

(5)

Tai ryžių pudingo giminaitis, tik lietuviškesnis, skanesnis, macnesnis. Labai rekomenduoju išmėginti, ypač, jei jūsų patiekalų – favoritų sąraše ryžių pudingas… Daugiau…

BV_Xmas15_1736

Daugiaryžis su moliūgais

(4)

Moliūgai jau ryškūs, subrendę ir pačiam įkarštyje, todėl siūlau dar vieną būdą juos skaniai sunaudoti. Jaukus, švelnus ir šventiškas daugiaryžis… Daugiau…

IMG_4641

Greita ir skani pomidorų ir cukinijų sriuba

(8)

Pomidorus nuplaunu ir trinu su blenderiu, gaunasi apie 600-700 ml skysčio. Tada tiesiog perkošiu per sietelį, tai mažiau odelių ir sėklyčių… Daugiau…

FullSizeRender (4)

Odetos Cukinijų Apkepas iš Vasaros žurnalo

(42)

Vasaros Žurnale susikovėm su cukinijom, nes šio gėrio tikrai netrūksta vasara. Ten trys skirtingi virėjai profesionalas, giminė ir BV bendruomenės… Daugiau…

memel-blue_apkepas

Bulvių ir „Memel Blue“ sūrio apkepas su rozmarinais ir grietinėle

(13)

Šviežios bulvės atkeliavo, tai tik spėk jų atsivalgyt, ir virtų, keptų, su krapais ir be jų. O šis apkepas toks… Daugiau…

vandenys_vasara

Gaivūs vasaros gėrimai

(2)

Vasaros gėrimai yra ir malonumas akiai, ir stalo puošmena. Vandenį pralinksminkite ne tik uogomis, bet ir daržovėmis. Pateikiu keletą idėjų,… Daugiau…

saslykai_beatos_tecio

Natūraliose sultyse rauginti šašlykai

(11)

Mano tėtis Jonas jaunystėje su draugais išbandė daugybę šašlykų receptų: su actu, vien tik su prieskoniais, majoneze ir kitaip raugtų…. Daugiau…

vilkyskiu surio verinukai

Spalvingi sūrių vėrinukai

(0)

Šis patiekalas neturi vieno  konkretaus recepto – kiekvienas galime sukurti savo tobulą variantą. Tai tiesiog būdas gražiai ir efektingai patiekti… Daugiau…

blyneliai be kiausiniu

Blyneliai be kiaušinių

(3)

Jei nėra kiaušinių – nebus ir blynų? Kas taip sakė, matyt, nėra valgęs šių nuostabių, minkštučių blynelių su sėmenimis ir… Daugiau…

karkles_mesainis_h

Karklės mėsainis pagal Rolandą

(1)

Su šiuo fantastišku mėsainiu Rolandas dalyvavo pernai, mano vasaros žurnale, „Barbekiu kovose“. Mano tėtis Jonas ten kepė savo firminius šašlykus,… Daugiau…

BV15_1422_panini_06 (1)

Panini su kumpiu ir mocarela, pagardintos persikais

(0)

Kas prieš dešimtmetį pas mus buvo girdėjęs itališką žodį panini (lietuviškai „bandelės“)? Niekas? Dabar tokį paskrudintą itališkos duonos sumuštinį savo… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.