Beatos virtuvė
kokoso sriuba_su vistiena
Reikės:
  • 400 g kokosų pieno
  • 200 ml vištienos/daržovių sultinio
  • nedidelio gabalėlio vištienos krūtinėlės
  • apie 50 g ryžių
  • druskos, cukraus, pipirų pagal skonį
  • .....

Kokosų pieno sriuba su vištiena

(0)

Kartais taip norisi visai kitokių, dar neatrastų skonių… Ši kokosinė vištienos sriuba nustebins netikėtu prieskonių deriniu ir bent mintimis nukels į Tolimuosius Rytus. Pasigaminkime! Užverdame sultinį, juo užpilame ryžius. Krakmolą ištirpiname nedideliame kiekyje kokosų pieno ir paliekame trumpam pastovėti. Į puodą supilame likusį kokosų pieną, sudedame raudonėlius, imbierą, saldžiųjų paprikų miltelius (jeigu norisi aštriau, galima… Daugiau…

keksiukai

Sveikuolių keksiukai su daržovėmis

(1)

Natūraliai saldūs keksiukai su morkomis arba cukinijomis ir obuoliais. Saldumas juose ne agresyvus, o subtilus – tik iš daržovių ir… Daugiau…

kreminio_surio_pyragas

Klasikinis kreminio sūrio pyragas

(48)

Toks sūrio pyragas – lengvai paruošiamas, prabangus ir išraiškingo skonio. Labai dažnai juo gardžiuotis turbūt būtų per didelis savęs lepinimas,… Daugiau…

prusiia_kvadrateliai su grybais_teslos_beatos_virtuve

Sluoksniuotos tešlos kvadratėliai su grybais

(5)

Greitas užkandis, kai norisi kažko skanaus. Paruošimas užtruks vos 10 minučių, o dar po 15 minučių ir maži, ir dideli… Daugiau…

Beatos virtuve_makaronai su brokoliais

Makaronai su brokoliais ir saldžiomis bulvėmis, arba valgo net ir tie, kurie nemėgsta brokolių

(2)

Neseniai buvau Vaikų ligoninėje, kvietė mane Rasa, ji ten užsiima su vaikais ergoterapija – lavina jų smulkiąją motoriką, paprasčiau pasakius, padeda… Daugiau…

sonkauliai su troskintais kopustais ir obuoliais_Beatos virtuve

Šonkauliai su troškintais kopūstais ir obuoliais

(7)

Čia susitinka viskas, ką nesunkiai rasite bet kurioje parduotuvėje ar turguje. Žinoma, šis patiekalas užtikrintai atstovauja Lietuvai. Kopūstas yra nuostabi… Daugiau…

ELUX_Baked_cod_CMYK

Garuose kepta menkė su šoninė

(3)

Ar nors du kartus per savaitę ant savo stalo pakviečiate žuvį? Įvairiausių tyrimų rezultatus, rodančius, kad verta ją valgyti, net… Daugiau…

pupeliu tikras italas

Itališka pupelių sriuba su padažu „Tikras Italas“

(1)

Itališka pupelių sriuba, mano išbandyta ne kartą ir, užpuolus šalčiams, tinkanti pietums ar šeimos vakarienei. Soti ir šildanti sriuba. Pilna daržovių… Daugiau…

BV_xmas_2495

Aguonų pyragas tortas

(26)

Originaliame recepte, kuris po Lietuvą pasklido iš Nijolės Marcinkevičienės knygos „Metai už stalo“, buvo ir džiūvėsėlių, ir daugiau kiaušinių. Panašų… Daugiau…

BV_xmas_2481

Silkė su agurkų ir mangų salsa bei juodos duonos trupiniais

(2)

Kūčioms visuomet ruošiu bent vieną silkės patiekalą kitaip. Ne vienus metus ant stalo karaliavo aštri citrinų sultyse marinuota silkė, o… Daugiau…

Beatos virtuve_Izabele_kepa

Šokoladinis tortas ir kakaviniai sausainiai su grietininiu kremu

(4)

Šiandien ryte pasižiūrėjau į savo virtuvės grindis ir palingavau galvą. Na, ką darysi – dviejų dienų pasekmė: trupiniai ir šokolado… Daugiau…

BV_xmas_2557

Aromatinga kepta višta su cinamonu ir muskatais

(5)

Kepta višta skanu ir paprastą metų sekmadienį šeimai, ir per mažesnių ar didesnių progų minėjimus. Ši – lengvai šventinė ir… Daugiau…

kalakutas_Beatos virtuve

Keptas kalakutas ir bulvės su žąsų taukais

(14)

Šis derinys ant mano kalėdinio stalo puikuojasi nuo tada, kai susipažinau su savo vyru Tomu. Dabar kalakutas man savas kaip… Daugiau…

BV_xmas_2623

Antelė, įdaryta raugintais kopūstais ir džiovintomis slyvomis

(27)

Tai mūsų Ievos šeimos receptas. Nors ji pati mėsos nevalgo, bet prisiekia, kad tai skaniausias keptos anties variantas ir jos… Daugiau…

BV_xmas_2649

Skrudinti karamelizuoti riešutai ir vaisiai

(8)

Užsienyje maisto parduotuvės man beveik kaip muziejai. Aš viską fotografuoju, ragauju, o grįžusi namo bandau pagaminti. Štai dėl šio recepto… Daugiau…

Beatos virtuvė. Perliniu kruopu blyneliai su lasisa

Perlinių kruopų blyneliai su lašiša

(1)

Įkaitiname sriubai skirtą puodą ir įpilame aliejaus. Įkaitusiame aliejuje pakepiname perlines kruopas maždaug 15 minučių ir užpilame 1 l vandens…. Daugiau…

IMG_9699

Gurmanų kakava the Best

(3)

Taigi, viskas labai paprasta. Vandenį užsiverdam, pasidarom kavos arba gal likę nuo ryto. Tada imam tą kavą. Užsikaičiam pieną taip… Daugiau…

tatin

Prancūziškas obuolių tartas

(2)

Labai paprastas paruošti, turintis daugiau nei 100 metų istoriją, pyragas. Pyrago legenda pasakoja, kad dvi seserys Tatin, valdžiusios šeimos viešbutį… Daugiau…

kimchi

Kimči

(4)

Pasaulį užkariavęs korėjietiškasis kimči – su prieskoniais fermentuoti pekininiai kopūstai (ar kitos daržovės). Kimči – tikras lietuviškojo rauginto kopūsto giminaitis,… Daugiau…

Bulviu rozytes_Beatos virtuve

Bulvių rožytės

(1)

Jei nemėgstate bulvių, tai bent akis paganykite. Reikės labai kruopščiai supjaustyti, bet argi rezultatas to nevertas? Prieskoniai čia klasikiniai, bet… Daugiau…

BV_Autumn_6000

Bulvės su traškia plutele ir česnakiniu petražolių sviestu

(10)

Šitaip ruošti bulves mėgsta mūsų kaimynai estai. Puikiausias pavyzdys, kaip paprastą bulvę dar paprastesnėmis priemonėmis paversti rafinuotu užkandžiu. Bulvių griežinėliai… Daugiau…

BV_Autumn

Žalias kugelis su špinatais ir rūkytu varškės sūriu

(5)

Graži, skani ir žalia bulvinio blyno draugystė su špinatais ir sūriu. Kepame orkaitėje, tad riebalų kiekis sumažėja iki minimumo, o… Daugiau…

Beatos virtuve_spalvoto meduolio diena

Spalvoto meduolio dienos imbieriniai meduoliai

(18)

Spalvoto meduolio diena – linksmas reikalas. Meduolio dieną vaikai ir suaugusieji visoje Lietuvoje gali pabūti kartu, pamarginti miestų kepyklėlėse keptų… Daugiau…

kriausiu pyragas

Grynas kriaušių pyragas su šokoladu

(16)

Superinis pyragas – dingsta nuo stalo žaibo greičiu. Tikrai. Toks pilnas, turtingas ir rimtas šokoladinis gardėsis, pilnas riešutų taurumo ir… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.