8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 300–350 g virtų bulvių su lupenomis
  • ryšelio smidrų
  • ryšelio ridikėlių
  • 100 g vyšninių pomidorų
  • 2–3 šaukštelių kaparėlių
  • Padažui:
  • ½ citrinos sulčių
  • .....

Vasariškos bulvių salotos su smidrais

(0)

Šioms salotoms sunaudokite paskutinius pavasario šauklius – smidrus ir ridikėlius. Lengvas, gaivus ir greitai paruošiamas garnyras prie keptos, rūkytos žuvies ar vištienos šašlyko. Gaminame: šviežias bulves kruopščiai nuplauname, tačiau neskutame. Išverdame jas pasūdytame vandenyje (apie 10 minučių, kol suminkštės, bet ne pervirs). Leidžiame atvėsti. Smidrus nuplauname. Jų kotelius nupjauname. Smidrus perpjauname per pusę. Užverdame erdvų… Daugiau…

Rabarbarų ir kriaušių pagardas

(0)

Rytietiškų skonio natų pagardas, tinkantis ir tepti ant skrudintos duonelės, ir prie sūrio ar mėsos. Ragaudami jausite ir aiškų rūgštumą,… Daugiau…

Rabarbarų kompotas

(0)

Gaivus ir aromatingas gėrimas – tikras vaisių punšas arba beveik karštas vynas. Tinka gerti šaltą, o galite ir pasišildyti juo… Daugiau…

Dideli blynai su šokoladiniu riešutiniu kremu ir bananais

(1)

Tai mano Izabelė pasiprašė šių saldžių ir ypač sočių blynų. Abu su Jurgiu po du blynus suvalgė. Tokius blynus kepu… Daugiau…

Smidrai su šonine ir kiaušiniu

(0)

Taip ruošti man juos patinka labiausiai – lengvai pakepinu smidrus keptuvėje su alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis. Dažnai net nespėju… Daugiau…

Tarte flambee su smidrais

(8)

Tarte flambee yra Alzaso regione populiarus kepinys – savotiška Pietų Vokietijos ir Šiaurės Rytų Prancūzijos pica. Ant mielinės tešlos pagrindo… Daugiau…

Gaivus kokosų ir mango tortas

(16)

Idėja šiam tortui kilo atsitiktinai, kai mano akys netyčia užkliuvo už kelių prinokusių mangų, tvarkingai gulinčių ant virtuvinės spintelės. Tada… Daugiau…

Su pankoliais keptos bulvės

(0)

Tai tipiškas itališkas „contorno“, arba garnyras prie ėrienos šventinio kepsnio, nors tikrai gali būti ir pagrindinis patiekalas su žaliomis salotomis…. Daugiau…

Kitokia, bet labai skani lazanija su daržovėmis ir sultiniu

(1)

Lazanija be pomidorų? Be bešamelio? Be bolonezė padažo? Tikrai taip, būna ir tokių lazanijų! Mano draugė ir kolegė Vilma, taupydama… Daugiau…

Dideli varškės blynai

(7)

Minkšti ir purūs, lengvi varškiniai blynai su trintomis uogomis. Tikrai negalima jų atsivalgyti. Taps šeimos favoritais. Gaminame: kiaušinius išplakame su… Daugiau…

„Summer rolls“ su antiena

(2)

Azijos skoniai  vis dažniau atkeliauja ir ant mūsų stalų. Labai gaivus, lengvas užkandis. Galite gaminti ir su krevetėmis ar tik… Daugiau…

Šokoladinis pyragas su kavos pupelėmis ir šokoladiniu glajumi

(3)

Kas mėgstate šokoladinius šokoladiškiausius kepinius, tiems tikrai norėsis šio pyrago. Sodriam ir drėgnam kepiniui dar daugiau skonio suteiks grūstos kavos pupelės… Daugiau…

Pikantiška mišrainė su kietuoju sūriu

(5)

Tik nesakykite, kad jums nemiela pasimėgauti vaikystės maistu. Žinoma, kasdien tokios mišrainės nevalgysi, bet manau, jog daugeliui ji siejasi su… Daugiau…

Kišas arba paprastai nepaprastas pyragas

(0)

Kai norisi kažko greitai, bet šiek tiek neįprastai ir lengvai – renkuosi kišą. Kišas tai toks nesaldus pyragas, o į… Daugiau…

Makaronai su tuno kotletukais

(0)

Patiekalas, tikriems tuno ir makaronų mėgėjams. Tikrai greiti ir sotūs pietūs garantuoti, o jei ruošite kotletukus vakarienei, patiekite su salotomis…. Daugiau…

Kreminiai makaronai su cukinijomis, žirneliais ir rūkyta lašiša

(3)

Tik sumaišei, pašovei, rankas nusiplovei, ir prašau, rezultatas, kreminiai minkštučiai skanučiai makaronai su rūkyta lašiša. Tiesa, man patinka porus ir salierus… Daugiau…

Batatų ir mėlynųjų pelėsių sūrio sriuba

(2)

Šioje sriuboje susitinka turbūt visi skoniai, dėl kurių patiekalai mums atrodo ypatingai gardūs: saldumas, rūgštumas, švelnus karstelėjimas. Tikrai nustebinsite draugus…. Daugiau…

Meksikietiškos tortilijos

(0)

Smagi ir skani iš Meksikos importuota idėja draugų vakarėliui ar šeimos savaitgaliui. Daug spalvų ir kūrybos, o darbo virtuvėje visai… Daugiau…

Kepti bulviniai ežiukai su varškės ir peletrūnų padažu

(8)

Jau ne kartą kepėme, virėme, degustavome patiekalus su „Obelių“ rapsų aliejumi, o šįkart išbandėme „Obelių“ sviesto skonio rapsų aliejų. Sutikite,… Daugiau…

Sezoninių daržovių pilnas rizotas

(4)

Dabar man labiausiai patinka gaminti tai, kas tinka visiems – ir dideliems, ir mažiems. Kartą mėginau prastumti šeimai tai, kas… Daugiau…

Varškės skarelės su obuoliais

(4)

Šios tešlos receptas atkeliavo dar iš tarpukario Lietuvos – jei turite knygą „Didžioji virėja“, pavartykite, tikrai rasite panašų receptą. Tokius… Daugiau…

Perlinių kruopų salotos

(4)

Salotos su įvairiomis kruopomis – naujausia mada. Ir maistinga, ir sotu. Šios – su senomis geromis ir sočiomis perlinėmis kruopomis. Tik svarbu… Daugiau…

Pikantiški sparneliai su geltonuoju kariu

(0)

Na kas nemėgsta sparnelių?? Aš tai labai ir šiaip mano bloge yra ne vienas receptas, nes mėgstu juos kiekvieną sykį… Daugiau…

Salotos stiklainyje su avokadais

(0)

Laimingos tos, kurios mėgsta avokadus. O nemėgstančioms siūlau pamėginti, nes tikrai labai skanu ir labai sveika. Šios salotos stiklainyje yra… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.