Beatos virtuvė
BV_Spring_mag3314_omletas
Reikės:
  • 4 kiaušinių
  • 70 ml pasukų arba pieno
  • 25 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 4 smidrų
  • ½ nedidelės cukinijos
  • kelių griežinėlių poro arba laiškinių svogūnų
  • po saują krapų, petražolių
  • .....

Omletas su smidrais

(0)

Šis pusryčių omletas – geras būdas jų užvalgyti nuo pat ryto. Cukiniją supjaustome mažais kubeliais, susmulkiname porą ir prieskonines žoleles. Įkaitiname orkaitę iki 190 oC. Įkaitintoje keptuvėje išlydome sviestą, suberiame cukinijų gabalėlius ir porus, pakepiname, kol jie suminkštės, – apie 4 minutes. Kiaušinius išplakame su pasukomis, suberiame žoleles ir sūrį. Ant daržovių į keptuvę supilame kiaušinių plakinį, išdėliojame smidrus… Daugiau…

BV_Spring_mag3303_makaronai

Makaronai su smidrais, krevetėmis, mėtomis ir citrinomis

(4)

Pavasariškai gaivūs ir skanūs makaronai. Klasikinis derinys. Mėtos, citrinos, krevetės ir smidrai puikiausiai dera. Makaronus galite pasirinkti kokius tik norite,… Daugiau…

IMG_6298

Smidrų pyragas

(2)

Šį pyragą pagaminti gali kiekvienas, sudėtinės dalys prieinamos visiems, o rezultatas – tikras gardumynas. Iškočioji pirktinę tešlą, ištepi ją minkšta… Daugiau…

pudingas2

Kakavinis šokoladinis pudingas

(6)

Pudingai, jie šiap jau turi kažkokio iškilmingumo, kai susiraitęs savo patogiame fotelyje, gali mažais šaukšteliais skanauti ir mėgautis kiekvienu sodriu,… Daugiau…

Beatos virtuve_kesadilija_indiska

Kesadilija su sezoninėmis daržovėmis

(3)

Kesadilija – meksikiečių virtuvės viešnia ir tikras „pirštelių“ maistas! Ir beveik visiems kažkiek patinka meksikietiška virtuvė. Man pačiai tai ji… Daugiau…

balandeliai2

Balandėliai su kalakutiena ir avižų kruopomis

(2)

Tradiciniai, nostalgiški balandėliai. Tik įdaras su malta kalakutiena ir daugiau daržovių, žalumos ir avižų kruopomis. O mano padažas gaminimui „Daržo… Daugiau…

kepsneliai

Kalakutienos kepsneliai ant keptos salotos

(0)

Gaivu, sveika ir labai vasariška. Vaikams gal ir prireiks kelių bulvyčių, tačiau ir kepta salota labai subtili ir atstoja kitus… Daugiau…

pietus su tofu3

Tofu su daržovėmis truputį rytietiškai

(3)

Oi, kaip sveika ir skanu, gaivu net. Rytietiški aromatai ir skoniai man labai patinka. Valgiau pietums ir ilgai dar valgyti… Daugiau…

IMG_3015

Panakota (pasiflorų arba rabarbarų)

(0)

Tai gaivus ir Italija kvepiantis vasariškas desertas, turintis neribotas galimybes variacijoms – pagrindą galite daryti maišydami pieną ir grietinėlę, daryti… Daugiau…

IMG_0420

Sbrisolona – itališkas sausainis, apsimetantis pyragu

(8)

Sbrisolona  - itališkas paprastas pyragas, kepamas vos iš kelių ingredientų. Kilęs iš Lombardijos regiono, Mantuvos miesto, įsikūrusio netoli Gardos ežero…. Daugiau…

IMG_0338

Avokaduose kepti putpelių kiaušiniai

(0)

Vis dar kepate kiaušinius duonoje? Idėja išbandymui: kepkite avokaduose – rytinis omega 3 paketas garantuotas! Skonis avokado šiek tiek pasikeičia,… Daugiau…

IMG_0134

Špinatų gratinas

(0)

Puiki alternatyva bulvėms prie kasdienio (ar net šventinio) kepsnio! Arba galimybė valgyti daugiau špinatų! O dažnai šaldytų špinatų būna užsilikę… Daugiau…

tofu final

Naminis tofu sūris

(17)

Tofu – baltymiausių baltymų šaltinis. Parduotuvėse jau beveik visose yra, tačiau koks džiaugsmas ir namuose jo pasigaminti! Nėra sunku, pati išbandžiau…. Daugiau…

BV_Lith_book3488 cr

Citrininės vištienos šlaunelės

(14)

Šios šlaunelės – toks greitas vakarienės patiekalas, kai viskas po ranka ir belieka tik viską apjungti, nusiųsti į „soliariumą“, o… Daugiau…

Beatos virtuve_eriuko papilve

Ėriuko papilvė (šoninė) skanioji

(0)

Na, o dabar pakalbėsiu apie mažiau populiarią ėriuko dalį, papilvę (šoninę)… Man Jūratė iš Gegio Stalui apie ją užsiminė ir… Daugiau…

Datuliu ir riešutu sviesto saldainiai

Datulių ir riešutų sviesto saldainiai pagal Mi ir Do

(6)

Šie saldainėliai yra vienas iš tų patiekalų, kurių per visokius draugų pasibuvimus nelieka greičiausiai ir visi sužavėti klausia, ko tokio… Daugiau…

IMG_0217

Kepti sumuštiniai su putpelių kiaušiniais

(3)

Į darbą, į mokyklą ar tingiems pusryčiams… Sumuštiniai neveltui yra daugelio mėgstamiausias pusryčių ar pavakarių patiekalas. Traški duona, išsilydęs sūris, kumpis…Mmm…. Daugiau…

aviziniai sokoladiniai sausainiai

Avižiniai šokoladiniai sausainiai be gliuteno ir kiaušinių

(11)

Jeigu galvojate, kad esatę ragavę skaniausių šokoladinių sausainių, meskit šią mintį iš galvos ir imkite į rankas šį receptą. Nėra… Daugiau…

suktinukai2

Sluoksniuotos tešlos suktinukai su padažu „Tikras Italas“

(8)

Šie suktinukai - paprastumo viršūnė ir išsigelbėjimas, kai užgriūna svečiai ar reikia kokių nors greitų užkandžių prie alaus, vyno… Viens, du… Daugiau…

Beatos virtuve_pavasariniai_makaronai

Pavasariniai žali makaronai

(0)

Lengvi ir pavasariški, ir gaivūs. Kai saulė žaidžia lauke, o jūs tik ir norite bėgti, džiaugtis, būti. Produktų greičiausiai turite… Daugiau…

tinginys

Tamsus tinginys su kakava

(4)

Slunkius ar tinginys, ar pažįstate daug jam abejingų?? Kas? Ir negalvokite, kad tik lietuviai tokį valgo, va, italai taip pat… Daugiau…

IMG_0230

Gaivios salotos su putpelių kiaušiniais

(1)

Pavasaris už lango! Jaučiate? Kur jau čia ir valgyti taip sunkiai nesinori vakare. Tačiau vis vien kažko norisi. O putpelių… Daugiau…

darzoviu curry

Daržovių karis Daržo choro pagardintas

(9)

Daržovių karį labai mėgstu ir gan dažnai gaminu. Jis tinka su visokiomis daržovėmis, o dar – labai mėgiamas dideliuose susibūrimuose,… Daugiau…

Beatos dvieju rusiu sumustiniai

Dviejų rūšių sumuštiniai – su silke, juoda duona, avokadu, varške

(1)

Nežinote, ką pagaminti draugams ar sau, o šaldytuvas beveik tuščias? Manau, kad šie tautiški sumuštiniai nepaliks abejingų. Vienintelė išimtis –… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.