Beatos virtuvė
Blynų tortas su varškės kremu ir uogomis01_Beatos virtuve
Reikės:
  • Lietiniams:
  • 2 kiaušinių
  • 2 nubrauktų šaukštų cukraus
  • 2 šaukštų mėgstamo aliejaus
  • 4 šaukštų pieno
  • 200 g persijotų miltų
  • 400 ml šalto vandens
  • žiupsnelio druskos
  • .....

Blynų tortas su varškės kremu ir uogomis

(1)

Blynų tortą galite iškepti bet kada ir bet kur. Jį maloniai sutinka ir vaikai, ir suaugusieji. Kai aplink gausu įvairiausių uogų – blynų tortas yra geriausia dovana.

keksiukai liepai

Šokoladiniai keksiukai su šilauogėmis ir maskarponės kremu

(5)

Pam pa ram pam, nelabai jau lepino šiluma mus liepa, bet va gėrybėmis tai tikrai. Ir mėlynes šaukštais valgėm ir… Daugiau…

sopa de limo_citrinine sriuba_Beatos virtuve

Citrininė sriuba – Sopa de lima

(1)

Aitriosios paprikos, žaliosios citrinos ir tortilijos – kas galėtų geriau atspindėti sombrerų, kaktusų, Sikejroso ir Kalo paveikslų kraštą? Aistros verda… Daugiau…

abrikosu shrub_Beatos virtuve_sirupas

Abrikosų ir vyšnių SHRUB’as

(2)

Taigi, truputis teorijos. Shrub’as – tai sirupas, bet jame yra mažiau cukraus nei tradiciniame sirupe, o rūgštelę palaiko ne tik… Daugiau…

Beatos virtuve_brusketa_kalendorius

Brusketa su persikais, pomidorais, ožkų pieno sūriu ir citrininiais čiobreliais

(1)

Žvaigždėto dangaus, šilčiausio Baltijos vandens ir Lietuvos šiltnamiuose skaniausiai prinokusių pomidorų mėnuo – tegul vasara tęsiasi visu pajėgumu. Pomidorai nenusakomai… Daugiau…

Beatos virtuve_slyvu ir avieciu uogiene

Slyvų ir aviečių uogienė

(0)

Avietes valgom iš rankų ir nuo krūmo, bet kaip smagu jas suporuoti su prisirpusiomis slyvomis. Citrinų gaivumas paryškina aviečių saldumą…. Daugiau…

choco bababa

Šokoladinis bananinis kokteilis

(1)

Viens du, ir maistas, ir gėrimas, ir saldumynas. O kaip vaikai mėgsta!.. Bet ir suaugusiems, aišku, patinka. 99% kakava čia puikiai… Daugiau…

Beatos virtuve_turkiski sausainiai su kokoso drozlem

Şekerpare – turkiški sausainiai su manų kruopomis ir kokoso drožlėmis

(4)

Šį kartą linkėjimai nuo Jolitos Koruklu iš Stambulo (ji parašė nuostabią knygą apie Turkijos virtuvę) – turkiškų sausainių „şekerpare“ receptas. Pavadinimas… Daugiau…

Beatos virtuve_sklindziai su rukytu unguriu

Bulvių sklindžiai su rūkytu unguriu

(0)

Bulviniai blynai yra tokie skanūs, kad juos galima valgyti, valgyti ir valgyti. Nenoriu jų atsisakyti ir per šventes, tad galvodama,… Daugiau…

Beatos virtuve_vysniu ir serbentu uogiene

Vyšnių ir raudonųjų serbentų uogienė

(2)

Serbentų ar vyšnių perteklius puikiai realizuojasi puode su žvaigždiniais anyžiais. Vyšnios tokios universalios ir skanios uogos, kurios puikiai atsiskleidžia uogienėse… Daugiau…

IMG_2590

Traškios bei gaivios obuolių ir salierų salotos su rūgštynių padažu

(1)

Na štai tokie pietūs ar vakarienė man labai patinka. Toks gaivumas užburia, o dar ir kynva kruopos su savo maistingumu… Daugiau…

Beatos virtuve_rukyto ungurio salotos

Salotos su rūkytu unguriu

(2)

Praėjusią vasarą susipažinau su žveju Rimu. Jei būsite Neringoje, tai Rimas Preiloje turi labai geros žuvies. Visa Rimo istorija yra… Daugiau…

Beatos virtuve_skrebutis su uogomis

Prancūziškas cinamoninis skrebutis su uogomis

(3)

Atostogų pusryčiai, kai dar nebūtinai baigėsi braškių sezonas, bet jau noksta vyšnios, avietės, šilauogės, mėlynės. Kiaušinio ir pieno plakinyje išmirkyta… Daugiau…

Beatos virtuve_burokeliu salotos su anakardziu suriu_Ievos Alvidovos

Gražgarsčių, jaunų burokėlių ir žaliavalgiško anakardžių sūrio salotos

(1)

Šios Ievos (ji sveiko gyvenimo būdo mylėtoja, tinklaraštininkė, čia mano bloge jau pasakojo apie kombučią ir cukinijų spagečius) salotos, dėl… Daugiau…

kepti rabarbarai

Kepti rabarbarai su jogurtu ir pistacijomis

(0)

Dar viena odė rabarbarams ir ši – jau beveik klasikinė, nes rabarbarai kepti ir saldūs. Ir taip smagi man ta… Daugiau…

riesutinis braskiu tartas

Riešutinis braškių tartas

(3)

Taigi, įkvėpimu šiam tartui  tapo nuo kitų patiekalų likę riešutai. Taip, liko maltų lazdyno riešutų ir graikiškų riešutų, stovėjo sau… Daugiau…

salotos rabarbarai2

Rabarbarų ir burokėlių salotos

(1)

Rabarbai!.. Koks jų lapų grožis. Ir pastebėjote, kad pasirodo rabarbarai ir tada jau braškių užgultis?? Braškės ir rabarbarai labai draugauja…. Daugiau…

Beatos virtuve_naminiai ledai

Patys geriausi naminiai ledai

(95)

Šis receptas prasideda nuo to, kad išsitraukiame iš spintelės gerą plaktuvą ir nusiperkame ar darže prisirenkame braškių. Mano kulinarijos studijoje… Daugiau…

Beatos virtuve_cukiniju spageciai_Ieva Alvidovna

Cukinijų spagečiai su kreminiu avokadų padažu ir vyšniniais pomidorais

(8)

Šį receptą atsiuntė Ieva – ta pati sveiką gyvenimą ir maistą mylinti mergina, kuri rašė mano žurnale apie daiginimą, o… Daugiau…

Beatos virtuve_braskiu uogiene su bazilikais

Braškių uogienė su bazilikais

(11)

Braškės ir baziliko sąjunga senokai žinoma gastronomijos sluoksniuose, o dabar ją galima išbandyti ir savo virtuvėse. Skonis nustebina citrinos gaiva… Daugiau…

Beatos virtuve_sparagines pupeles_Koruklu

Šparaginės pupelės su jogurtu pagal Jolitą Koruklu

(2)

Jogurtas yra nepaprastai mėgstamas Turkijoje. Jis čia valgomas tiek pusryčių, tiek pietų ar vakarienės metu, su mėsa, vaisiais ar daržovėmis…. Daugiau…

Savory tart with spring onions 5

Sūrus pyragas su rikota ir pavasariniais svogūnėliais

(1)

Šis pyragas ypač geras pavasarį ir vasarą, kai yra šviežių svogūnėlių, kai kartais norisi kažko tokio. Pasiruošite per 15 minučių, na,… Daugiau…

Beatos virtuve_rikotos blyneliai su braskemis

Švelnūs ir purūs rikotos blyneliai su braškėmis

(16)

Neįtikėtinai purūs ir minkšti blyneliai, puikiai tinkantys valgyti su braškėmis. Itališką rikotą galite keisti lietuviška varške, tik ją gerai pertrinkite… Daugiau…

pusrytis kose2

Skrudintų avižinių dribsnių „pusrytis“

(8)

Kaip gerai, kai gali pasidaryti pusryčius greit, kai žinai, kad turi visko po ranka, tada tik vienas du – ir… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.