Beatos virtuvė
kepti rabarbarai
Reikės:
  • 500 g natūralaus jogurto (graikiškas labiausiai tinka)
  • 50-80 g cukraus pudros
  • 400 g rabarbarų
  • 100 ml saldaus vyno (muskato)
  • 70 g cukraus
  • 1 citrinos žievelės
  • 20 g pistacijų
  • .....

Kepti rabarbarai su jogurtu ir pistacijomis

(0)

Dar viena odė rabarbarams ir ši – jau beveik klasikinė, nes rabarbarai kepti ir saldūs. Ir taip smagi man ta jų rūgštelė! Jogurtas viską apkloja savo švelnumu ir gaivumu, citrina pagyvina ir pagilina skonį, o pistacijų traškumas ir žalumas suteikia šventiškumo. Mažiau kalbų, daugiau rabarbarų. Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Pusę citrinos nuskutame juostelėmis skustuku, o… Daugiau…

riesutinis braskiu tartas

Riešutinis braškių tartas

(3)

Taigi, įkvėpimu šiam tartui  tapo nuo kitų patiekalų likę riešutai. Taip, liko maltų lazdyno riešutų ir graikiškų riešutų, stovėjo sau… Daugiau…

salotos rabarbarai2

Rabarbarų ir burokėlių salotos

(1)

Rabarbai!.. Koks jų lapų grožis. Ir pastebėjote, kad pasirodo rabarbarai ir tada jau braškių užgultis?? Braškės ir rabarbarai labai draugauja…. Daugiau…

Beatos virtuve_naminiai ledai

Patys geriausi naminiai ledai

(78)

Šis receptas prasideda nuo to, kad išsitraukiame iš spintelės gerą plaktuvą ir nusiperkame ar darže prisirenkame braškių. Mano kulinarijos studijoje… Daugiau…

Beatos virtuve_cukiniju spageciai_Ieva Alvidovna

Cukinijų spagečiai su kreminiu avokadų padažu ir vyšniniais pomidorais

(8)

Šį receptą atsiuntė Ieva – ta pati sveiką gyvenimą ir maistą mylinti mergina, kuri rašė mano žurnale apie daiginimą, o… Daugiau…

Beatos virtuve_braskiu uogiene su bazilikais

Braškių uogienė su bazilikais

(6)

Braškės ir baziliko sąjunga senokai žinoma gastronomijos sluoksniuose, o dabar ją galima išbandyti ir savo virtuvėse. Skonis nustebina citrinos gaiva… Daugiau…

Beatos virtuve_sparagines pupeles_Koruklu

Šparaginės pupelės su jogurtu pagal Jolitą Koruklu

(1)

Jogurtas yra nepaprastai mėgstamas Turkijoje. Jis čia valgomas tiek pusryčių, tiek pietų ar vakarienės metu, su mėsa, vaisiais ar daržovėmis…. Daugiau…

Savory tart with spring onions 5

Sūrus pyragas su rikota ir pavasariniais svogūnėliais

(1)

Šis pyragas ypač geras pavasarį ir vasarą, kai yra šviežių svogūnėlių, kai kartais norisi kažko tokio. Pasiruošite per 15 minučių, na,… Daugiau…

Beatos virtuve_rikotos blyneliai su braskemis

Švelnūs ir purūs rikotos blyneliai su braškėmis

(12)

Neįtikėtinai purūs ir minkšti blyneliai, puikiai tinkantys valgyti su braškėmis. Itališką rikotą galite keisti lietuviška varške, tik ją gerai pertrinkite… Daugiau…

pusrytis kose2

Skrudintų avižinių dribsnių „pusrytis“

(8)

Kaip gerai, kai gali pasidaryti pusryčius greit, kai žinai, kad turi visko po ranka, tada tik vienas du – ir… Daugiau…

Beatos virtuve_lasisa_darzo choras

Kepta lašiša su padažu „Daržo choras“

(4)

Valgyti galima vien akimis, o šį patiekalą tai jau tikrai: spalvotas, gaivus, traukiantis ir vaizdu, ir kvapu. Puiki vakarienė šeimai…. Daugiau…

BV_Spring_mag3312_belgiskai

Smidrai belgiškai

(2)

Belgija yra mano mėgstama šalis, o belgai vertina gerą, kokybišką maistą. Jie dievina smidrus, bet ne tuos mums įprastus žalius,… Daugiau…

sparagu salotos su lasisa_smidrai_Beatos virtuve

Šiltos šparagų ir lašišos salotos

(1)

Tiesiog nuostabiai skanu. Šias salotas gaminau Tymo turguje, smidrų festivalyje. Buvo pageidavimas recepto. Tai štai jis ateina. Galite pasirinkti, kaip… Daugiau…

BV_Spring_mag3314_omletas

Omletas su smidrais

(1)

Šis pusryčių omletas – geras būdas jų užvalgyti nuo pat ryto. Cukiniją supjaustome mažais kubeliais, susmulkiname porą ir prieskonines žoleles. Įkaitiname orkaitę… Daugiau…

BV_Spring_mag3303_makaronai

Makaronai su smidrais, krevetėmis, mėtomis ir citrinomis

(8)

Pavasariškai gaivūs ir skanūs makaronai. Klasikinis derinys. Mėtos, citrinos, krevetės ir smidrai puikiausiai dera. Makaronus galite pasirinkti kokius tik norite,… Daugiau…

IMG_6298

Smidrų pyragas

(7)

Šį pyragą pagaminti gali kiekvienas, sudėtinės dalys prieinamos visiems, o rezultatas – tikras gardumynas. Iškočioji pirktinę tešlą, ištepi ją minkšta… Daugiau…

pudingas2

Kakavinis šokoladinis pudingas

(9)

Pudingai, jie šiap jau turi kažkokio iškilmingumo, kai susiraitęs savo patogiame fotelyje, gali mažais šaukšteliais skanauti ir mėgautis kiekvienu sodriu,… Daugiau…

Beatos virtuve_kesadilija_indiska

Kesadilija su sezoninėmis daržovėmis

(3)

Kesadilija – meksikiečių virtuvės viešnia ir tikras „pirštelių“ maistas! Ir beveik visiems kažkiek patinka meksikietiška virtuvė. Man pačiai tai ji… Daugiau…

balandeliai2

Balandėliai su kalakutiena ir avižų kruopomis

(3)

Tradiciniai, nostalgiški balandėliai. Tik įdaras su malta kalakutiena ir daugiau daržovių, žalumos ir avižų kruopomis. O mano padažas gaminimui „Daržo… Daugiau…

kepsneliai

Kalakutienos kepsneliai ant keptos salotos

(0)

Gaivu, sveika ir labai vasariška. Vaikams gal ir prireiks kelių bulvyčių, tačiau ir kepta salota labai subtili ir atstoja kitus… Daugiau…

pietus su tofu3

Tofu su daržovėmis truputį rytietiškai

(3)

Oi, kaip sveika ir skanu, gaivu net. Rytietiški aromatai ir skoniai man labai patinka. Valgiau pietums ir ilgai dar valgyti… Daugiau…

IMG_3015

Panakota (pasiflorų arba rabarbarų)

(1)

Tai gaivus ir Italija kvepiantis vasariškas desertas, turintis neribotas galimybes variacijoms – pagrindą galite daryti maišydami pieną ir grietinėlę, daryti… Daugiau…

IMG_0420

Sbrisolona – itališkas sausainis, apsimetantis pyragu

(8)

Sbrisolona  – itališkas paprastas pyragas, kepamas vos iš kelių ingredientų. Kilęs iš Lombardijos regiono, Mantuvos miesto, įsikūrusio netoli Gardos ežero…. Daugiau…

IMG_0338

Avokaduose kepti putpelių kiaušiniai

(0)

Vis dar kepate kiaušinius duonoje? Idėja išbandymui: kepkite avokaduose – rytinis omega 3 paketas garantuotas! Skonis avokado šiek tiek pasikeičia,… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.