8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 4 gabalėlių baltos žuvies filė
  • saujelės čiobrelių
  • 6 skiltelių česnako
  • 2 skardinių (po 400 g) smulkintų pomidorų ar pomidorų tyrės 1–2 šaukštelių cukraus
  • druskos, pipirų
  • 1 citrinos žievelių
  • .....

Baltos žuvies troškinys su pomidorų padažu

(2)

Šis troškinys man kvepia atostogomis ir Italija, prinokusiais pomidorais ir viduržemio jūros regiono sodriais aromatais. Lengvai pagaminama, tik žuvį atlaisdinkite arba naudokite šviežią. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Susmulkiname česnakus. Alyvuoges supjaustome žiedais. Citrinų žieveles smulkiai sutarkuojame. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus, suberiame česnakus ir šiek tiek juos pakepiname, kol ims skleisti aromatą. Suberiame ir… Daugiau…

Negaliu be silkės, arba Visada mėgstamiausi: burokėliai, obuoliai, silkė, avinžirniai

(2)

Aš dievinu silkę, ir nieko negaliu padaryti su savimi, o gal ir nenoriu ką nors keisti. Silkę galiu valgyti dažnai ir visaip paruoštą, bet labiausiai… Daugiau…

Salotos su skumbre iš serijos „Viskas suskaičiuota“

(2)

Pasidalinsiu šiandien su jumis vienomis naujomis savo salotomis. Kartais labai gailiuos, kad tik kartą pasigaminu ir kitą kartą vėl puolu ką nors naujo daryt, nes… Daugiau…

Silkės užkandis su marinuotomis bulvėmis ir burokėliais

(2)

Kas nemėgsta silkės? Aš tai mėgstu. Ir labai. Manau, kad nei viena svarbi tautos šventė ar didesnis giminės susiėjimas negali apsieiti be silkės, na dar… Daugiau…

Rūkytos žuvies salotos

(0)

Tai mano vienos mėgstamiausų rūkytos žuvies salotų su tikrai puikiausiais lietuviškais ingredientais – bulvėmis, burokėliais, obuoliais. Na, o salieras gal kiek ir naujadaras, bet labai… Daugiau…

Naminiai žuvų piršteliai

(10)

Žuvų piršteliai labai mėgstami vaikų, todėl dažnai atsiduria mūsų pirkinių krepšeliuose. Bet, jei norisi natūralumo ir namų prieskonio – pasigaminkite pirštelius patys. Ypač gerai, kad… Daugiau…

Garuose kepta žuvis

(0)

Visiems reikia turėti bent vieną receptą, kaip skaniai paruošti žuvį. Tokį jums čia ir paruošiau – tai galėtų būti super greita vakarienė arba tas atvejis,… Daugiau…

Blyneliai su krevetėmis

(5)

Vytaro Radzevičiaus, kuris ir knygą išleidęs yra iš visų savo kelionių, puikieji blyneliai su krevetėmis – tikrai nepakartojami. Ir labai lengvai pagaminami – jachote jis… Daugiau…

Šiltos salotos su kepta lašiša

(12)

Tai tokie geri pietūs ar vakarienė, kad sunku ir patikėti. Ir sotūs, ir maistingi, dar sveiki, o jau skanūs… Visos mes, kai valgėme, tik lingavome… Daugiau…

Garuose kepta menkė su šoninė

(3)

Ar nors du kartus per savaitę ant savo stalo pakviečiate žuvį? Įvairiausių tyrimų rezultatus, rodančius, kad verta ją valgyti, net neabejoju skaitėte, todėl geriau pakalbėkime… Daugiau…

Silkė su agurkų ir mangų salsa bei juodos duonos trupiniais

(2)

Kūčioms visuomet ruošiu bent vieną silkės patiekalą kitaip. Ne vienus metus ant stalo karaliavo aštri citrinų sultyse marinuota silkė, o šiemet gaminsiu šią. Saldus mangas… Daugiau…

Rimo keptas karšis

(5)

Genialu tai, kas paprasta. Rimas iš Preilos mums papasakojo receptą, mes pagal jį pagaminome. Aš tikrai nesu valgiusi puikesnio karšio. Skanumynas. Taigi belieka laukti vasaros,… Daugiau…

Garuose kepta lašiša su daržovėmis

(2)

Jei keptas maistas kiek pabodo, o gal kas iš namiškių raukosi, pajutęs kepamos žuvies kvapą ar šiaip bandote ateiti į sveikesnės mitybos kelią – šis… Daugiau…

Bulvių sklindžiai su rūkytu unguriu

(0)

Bulviniai blynai yra tokie skanūs, kad juos galima valgyti, valgyti ir valgyti. Nenoriu jų atsisakyti ir per šventes, tad galvodama, kaip suderinti tą blynų kasdieniškumą… Daugiau…

Salotos su rūkytu unguriu

(2)

Praėjusią vasarą susipažinau su žveju Rimu. Jei būsite Neringoje, tai Rimas Preiloje turi labai geros žuvies. Visa Rimo istorija yra mano vasaros žurnale. Tai va,… Daugiau…

Kepta lašiša su padažu „Daržo choras“

(12)

Valgyti galima vien akimis, o šį patiekalą tai jau tikrai: spalvotas, gaivus, traukiantis ir vaizdu, ir kvapu. Puiki vakarienė šeimai. Gilią ir didelę keptuvę įkaitiname,… Daugiau…

Šiltos šparagų ir lašišos salotos

(4)

Tiesiog nuostabiai skanu. Šias salotas gaminau Tymo turguje, smidrų festivalyje. Buvo pageidavimas recepto. Tai štai jis ateina. Galite pasirinkti, kaip noríte paruošti smidrus – pakepti… Daugiau…

Lašiša citrininiame sultinyje ir žirnelių piurė

(1)

Spalvos tokios pavasariškos, o patiekalas gaivus, lengvas ir ryškus. Ideali savaitgalio vakarienė.

Ypatingai skani silkė

(17)

Šiais metais tai mano mėgstamiausias silkės receptas. Su džiovintais grybais, moliūgu ir viską į visumą sujungiančiu daržovingu padažu „Daržo choras“.  „Daržo choro“ ir kitų „Beatos… Daugiau…

Gravlax arba sūdyta lašiša

(11)

Receptas tiems, kuriems maistas turi būti ne tik skanus, bet ir gražus.

Lašišos salotos su persimonais

(12)

Oj šitos salotos, įkvėptos mano kulinarinių atostogų iš Portugalijos, sulaukė tiek pagyrimų iš filmavimo komandos dėl skonio bei išvaizdos. O pasigamina lengvai ir greitai. Pirmyn… Daugiau…

Aštrūs traškūs kalmarai

(3)

Aštrūs kalmarų gabaliukai su daug prieskonių, gaivios saldžiarūgštės agurkų salotos – puikus vakarinio pasisedėjimo pasirinkimas. O jei daug draugų namuose-gaminkite dvigubai, nes greitai viską suvalgys… Daugiau…

Gaivios burokėlių salotos su… žuvų taukais

(0)

Rudeniop nori nenori pradedi ieškoti to kažko, kas dienoms tamsėjant leistų jaustis sveikesniam, gyvybingesniam, linksmesniam. Va štai jums mano pasiūlymas rudenį valgyti ne tik daugiau… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.