8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 900 g viščiuko broilerio sparnelių „Tulpės” (stambiausia sparnelio dalis su kaulu)
  • 100 g sviesto
  • 70 g maltų džiūvėsėlių
  • 70 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 šaukšto Provanso žolelių
  • 1 šaukštelio druskos
  • .....

Vištienos sparneliai „Tulpės“ traškia plutele

(2)

Galite taip ruošti ir paprastas blauzdeles… ir net vištienos ar kalakutienos krutinėlės gabalėlius Įjungiame kaitiname orkaitę iki 190 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Sviestą ištirpiname. Kitame dubenyje sumaišome džiūvėsėlius, sūrį, Provanso žoles, druską ir pipirus. Kauliukų galiukus apvyniojame folija, kad jie kepdami nedegtų. Sparnelius suvilgome tirpintu sviestu ir apvoliojame sūrio bei džiūvėsėlių mišiniu. Pašauname į orkaitę ir kepame… Daugiau…

Valdorfo salotos pagal Beatą

(0)

Yra pasaulyje keletas klasikinių salotų, išvardinsiu kada prie progos. Šiandien apie vadinamąsias Valdorfo salotos, kurios yra sukurtos prašmatniame Niujorko viešbutyje tokiu pat pavadinimu. Esmė jų… Daugiau…

Enčilados

(3)

Tai dar vienas artėjančio savaitgalio projektas, kai turite virtos ar keptos vištienos ir norite ją kitoniškiau sunaudoti. Šis variantas greitas ir itin skanus. Orkaitę įkaitiname… Daugiau…

Kalakutienos maltinukai su gaiviomis salotomis

(0)

Labai greiti pirmadienio pietūs arba vakarienė visai šeimai. Orkaitę įkaitiname iki 190 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Smulkiai supjaustome svogūnus. Į dubenį sukrečiame maltą mėsą,… Daugiau…

Savaitgalio projektas. Pavasarinė vištienos sriuba

(0)

Siūlome jums šio savaitgalio projektą su viena višta: išsiverdame sultinį, nukauliname vištieną ir mėsą atsidedame, o ją sunaudojame sriuboje ir pasigaminame enčiladas. O pirmiausia, atgaivinanti,… Daugiau…

Žiediniai kopūstai, batatai ir vištienos kepsnys su gremolata

(0)

Jau rašiau, kokį renesansą pasaulio šefų virtuvėse išgyvena žiediniai kopūstai, tad nesikartosiu. Gal tik užsiminsiu, kad šiame patiekale žiediniai kopūstai skanesni yra kepti, o ne… Daugiau…

Vištienos, grikių ir moliūgų salotos

(1)

Keletą mėnesių skraidžiau maršrutu Vilnius-Londonas, Londonas-Vilnius. Kodėl prisigalvojau, kad man reikia? Todėl, kad jei nesurikiuosi savęs, visi tie savarankiški mokymaisi, bent jau man, neturi jokio… Daugiau…

Vištienos pyragas su bulvių kepurėle

(7)

Vištiena – nemirštanti vakarienių klasika, tik į klasiką kartais norisi pažiūrėti kitaip. Šis daržovių ir vištienos troškinys puikiai tinka norint sunaudoti vakar keptos vištos likučius… Daugiau…

QUESADILLOS SU VIŠTIENA

(4)

Justina ir Rimantė (apie kurias rašau naujame Žiemos žurnale) gan dažnai gamina quesadilijas, bet jos ir nepabosta, nes įdarus galite keisti, varijuoti ir sukurti vis… Daugiau…

Lavašo suktinis su vištiena

(1)

Įvairių rūšių plokščiaduonė yra puiki alternatyva sumuštinių duonai. Šis derinys su obuoliais ir salierais – gaivus ir šventiškas. Puikiausiai tiks pirmosioms (ir antrosioms) iškyloms ant… Daugiau…

Daržovių lazanija su vištiena

(8)

Lazaniją galima pagaminti be makaronų, bet be sūrio – niekaip neapsieisime. Ypač, jei tai kietasis sūris „Prussia“, viliojantis subtiliu aromatu ir užburiantis švelniu saldžios grietinėlės… Daugiau…

Kuskusas su vištiena ir avinžirniais

(8)

Kuskusas vis stipriau įsitvirtina lietuvių virtuvėse ir lėkštėse, na bent jau manojoje vietą jis rado senokai. Šis kuskusas su vištiena paruošiamas per 15 minučių, o… Daugiau…

Citrininė vištiena su kreminiais špinatais

(3)

Galiu sakyti, kad tai mano šių metų atradimas toms dienoms, kai vakarienei paruošti tėra dvidešimt minučių. Šaldiklyje visada turiu šaldytų špinatų, o vištiena – taip… Daugiau…

Vištienos blauzdelės su alyvuogėmis, kaparėliais bei datulėmis

(9)

Tai super greitai pagaminami pietūs ar vakarienė. Įkvėpimas iš Yotam Ottolenghi virtuvės. Žinoma, geriausia apie kitos dienos pietus ar vakarienę pagalvoti dieną prieš, nes skaniausia,… Daugiau…

Vištienos mėsainiai su „Šveicarų“ sūriu

(6)

Šituos tai galiu valgyti kasdien. Pavasarį aš juos truputį palengvinu, nes valgau mėsainį be bandelės, hahaha. Bet ir be, ir su bandele – labai skanu…. Daugiau…

Garuose kepta višta

(0)

Kas ieško, tas randa. Čia apie tai, kad ieškodama žemaitiškų patiekalų, radau vištos, marinuotos grietinėje ir keptos su bruknėmis, receptą. Tai nėra ši vištą, kurią… Daugiau…

Aromatinga kepta višta su cinamonu ir muskatais

(6)

Kepta višta skanu ir paprastą metų sekmadienį šeimai, ir per mažesnių ar didesnių progų minėjimus. Ši – lengvai šventinė ir nuostabiai dera su briuseliniais kopūstais,… Daugiau…

Keptas kalakutas ir bulvės su žąsų taukais

(14)

Šis derinys ant mano kalėdinio stalo puikuojasi nuo tada, kai susipažinau su savo vyru Tomu. Dabar kalakutas man savas kaip pusbrolis, nors neneigsiu, kad reikėjo… Daugiau…

Antelė, įdaryta raugintais kopūstais ir džiovintomis slyvomis

(36)

Tai mūsų Ievos šeimos receptas. Nors ji pati mėsos nevalgo, bet prisiekia, kad tai skaniausias keptos anties variantas ir jos mamytės pasididžiavimas. Paragavusi šios antelės… Daugiau…

Vištienos blauzdelės su pievagrybiais

(8)

Paprastume slypi laimė, tiesa? Štai tokios paprastos, gardžios ir greitos vakarienės idėja. Vištienos blauzdelės išlieka labai sultingos, skonis subtilus, o ta rūkyta šoninė ar kumpis… Daugiau…

Vištienos ir grybų perloto

(10)

Perloto gal ir nebe naujiena, bet kas rudenį tarsi naujai atrandu, koks jis šildantis patiekalas. Ne paslaptis, mums, lietuviams perlinės kruopos yra artimos širdžiai ir skrandžiui…. Daugiau…

Balandėliai su kalakutiena ir avižų kruopomis

(3)

Tradiciniai, nostalgiški balandėliai. Tik įdaras su malta kalakutiena ir daugiau daržovių, žalumos ir avižų kruopomis. O mano padažas gaminimui „Daržo choras“ čia yra tikras pagalbininkas,… Daugiau…

Kalakutienos kepsneliai ant keptos salotos

(0)

Gaivu, sveika ir labai vasariška. Vaikams gal ir prireiks kelių bulvyčių, tačiau ir kepta salota labai subtili ir atstoja kitus garnyrus. Na, o jei dar… Daugiau…

Citrininės vištienos šlaunelės

(37)

Šios šlaunelės – toks greitas vakarienės patiekalas, kai viskas po ranka ir belieka tik viską apjungti, nusiųsti į „soliariumą“, o per tą laiką dar ir… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.