8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 200 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 200 g 72 proc. juodojo šokolado
  • 4 kiaušinių
  • 100 g sviesto
  • 60 g miltų
  • 1 šaukšto kavos pupelių
  • 1 žiupsnio druskos
  • .....

Šokoladinis pyragas su kavos pupelėmis ir šokoladiniu glajumi

(1)

Kas mėgstate šokoladinius šokoladiškiausius kepinius, tiems tikrai norėsis šio pyrago. Sodriam ir drėgnam kepiniui dar daugiau skonio suteiks grūstos kavos pupelės ir nerafinuoto cukranendrių cukraus glajus. Beje, šis glajus labai universalus, jis puikiausiai tinka ne tik įvairiausiems pyragams ir tortams puošti, bet ir ispaniškoms spurgoms (churros) ar lietuviškiems žagarėliams, skruzdėlyno lapeliams mirkyti. Gaminame: kiaušinius išplakame su… Daugiau…

Pikantiška mišrainė su kietuoju sūriu

(5)

Tik nesakykite, kad jums nemiela pasimėgauti vaikystės maistu. Žinoma, kasdien tokios mišrainės nevalgysi, bet manau, jog daugeliui ji siejasi su jaukumu, namais ir vaikystės šventėmis…. Daugiau…

Upėtakio suktinukai su grybais grietinėlės ir česnakų padaže

(0)

Visi turbūt sutiksite su manimi, kad mes, lietuviai, valgome per mažai žuvies. Dažniausiai tai nutinka tik lankantis restoranuose ar per didžiąsias metų šventes, tad dabar… Daugiau…

Tortas per penkias minutes

(4)

Viską reikia daryti greitai. Aną dieną žiūrėjau savo mėgstamą TV laidą, na, nepasikuklinusi pasakysiu, kad mėgstamiausią, nes ją visada pasižiūriu ne tik TV, bet ir… Daugiau…

Challah arba baltos duonos pynė

(6)

Challah yra tradicinė žydų pinta balta duona. Ji įvairiose virtuvėje turi skirtingus pavadinimus, bet jos esmė viena – tai minkšta, puri, mielinė balta duona, o… Daugiau…

Mandras zuikis su džiovintais pomidorais

(6)

Gyvendama Anglijoje įpratau sekmadienį kepti tokį didesnį patiekalą, ir visi susėsdavome prie stalo bendrų pietų. Neseniai vieną sekmadienio rytą šaldytuve suradusi parduotuvėje „Arvi kalakutai“ pirktos smulkintos… Daugiau…

Lėtai kepta rytietiška ėriuko mentė

(2)

Šitaip paruošta mentė man skaniausia, todėl visada ją taip ir gaminu: kaskart keisdama prieskonių derinius mėgaujuosi vis kitokiu rezultatu, bet mėsa visada minkšta ir sultinga…. Daugiau…

Avienos tadžinas su slyvomis ir bulvėmis

(5)

Pradedame Velykinę savaitę, o ją labai gerai pradėti planu, ką gaminsite šventinį savaitgalį. Man aviena ir ėriena labai patinka, o ir labai tinkama mėsa Velykoms…. Daugiau…

Šakočio pyragas

(28)

Ieškojau ir galvojau, kaip čia atkartojus šakotį namuose. Aišku, kad tokio volo ir pečiaus namuose nėra ir nebus, bet šakočio tai norisi. Kąži ką darydavo… Daugiau…

Grynas kriaušių pyragas su šokoladu

(20)

Superinis pyragas – dingsta nuo stalo žaibo greičiu. Tikrai. Toks pilnas, turtingas ir rimtas šokoladinis gardėsis, pilnas riešutų taurumo ir šokolado mielumo. O kepti galite… Daugiau…

Gaivios salotos su putpelių kiaušiniais

(5)

Pavasaris už lango! Jaučiate? Kur jau čia ir valgyti taip sunkiai nesinori vakare. Tačiau vis vien kažko norisi. O putpelių kiaušiniai, jei nesuvalgėte iš ryto,… Daugiau…

Kakavinis pyragas su kakaviniu glaistu

(25)

O čia tai pyragas – žvaigždė! Nepalieka abejingų ir dar labai praktiškas, nes namuose kone visą laiką visų reikalingų ingredientų būna. Arba beveik visų. Pagrindiniu… Daugiau…

Migdolinis pyragas su avietėmis

(20)

Tai klasikinis migdolų ir aviečių derinys. Šventiškas, bet ir lengvai pagaminamas. Dalį baltų miltų pakeiskite maltais migdolais – pyragas bus drėgnas ir intensyvesnio skonio, truputį… Daugiau…

Povelykinių sumuštinių idėjos arba kai kiaušinių dar tuzinas liko

(2)

Tepame pavasarinius sumuštinius; Kiaušinius supjaustome kubeliais. Susmulkiname svogūnų laiškus ir krapus, beriame prie kiaušinių. Pagardiname kiaušinius druska, pipirais ir sumaišome su majonezu. Dedame po šaukštą… Daugiau…

Figūriniai šventiniai sausainiai su spalvotu citrininiu glaistu

(25)

Sviestiniai sausainiai su vanile – klasikų klasika. Paprasti ir be priekaištų. Aptepti švelnių spalvų glajumi – tikra puošmena Velykų stalui ir geriausia dovana į Velykų… Daugiau…

Velykinis kiaulienos vyniotinis su figomis ir obuoliais

(21)

Kiauliena puikiausiai maloniai tinka su vaisiais. Džiovintos figos pamirkomos obuolių sultyse tampa nuostabiausio įmanomo aromato ir gardumo. Ir puikiai čia įsipaišo patogūs, kvapnūs „Kotanyi“ Provanso… Daugiau…

Velykinis keksas – stalo karalius

(78)

Praėjusių metų Velykoms aš siūliau kepti Velykų pynę, o šiais –  kepinį žavų savo geltonumu, gerą, patikrintą, dosnų ir didelį keksą. Tokiai tešlai galime rasti… Daugiau…

Velykinis pilno turtingo skonio pyragas su riešutiniu morengu

(12)

1. Lazdyno riešutus berkite į skardą ir dėkite į 200 laipsnių orkaitę trumpam (5-7 minutes), kol suskeldės luobelės ir pasklis aromatas. Ištraukus iš orkaitės leiskite atvėsti… Daugiau…

Kokosiniai florentinai

(29)

Dar viena florentinų versija – šįkart su gardžiu kokosų aromatu, šiek tiek „glotnesnės“ išvaizdos, nei įprastiniai. Idealiai tinka dovanoti.

Įdaryti kiaušiniai – Mimoza

(3)

Gaminame: Kiaušinius išilgai perpjauname pusiau ir atsargiai išimame trynius. Trynius pertriname per sietelį. Ridikėlių daigus susmulkiname peiliu ir beriame prie trynių. Į trynių masę beriame… Daugiau…

Kiaulienos vyniotinis su obuolių sūriu ir karamelizuotais svogūnais

(6)

Gaminame: Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir pakepiname ant keptuvės apie 20 minučių kol suminkštės, truputį paruduos ir iškeps. Kiaulienos išpjovas pabarstome druska ir pipirais. Kumpį ištiesiam… Daugiau…

Velykų boba

(46)

Džiovintus vaisius nuplauname ir užpilame karštu vandeniu, kad šiek tiek pabrinktų. Šiek tiek pašildome pieną. Iš 2/3 miltų ir šilto pieno išsukame košelę. Į ją… Daugiau…

Velykų pynė

(10)

Ši mano Velykų pynė gavosi taip: aš pradžioje norėjau kepti brioche, bet paskui tiesiog pritrūkau laiko, nes brioche – tradicinis prancūziškas mielinės tešlos kepinys su… Daugiau…

Įrašas

Lėtai keptas kiaulės kumpis su blyneliais ir rytietiškomis salotomis

(6)

  Ruošiame kiaulienos kumpį: Grūstuve sutriname stambius prieskonius, vėliau įberiame cinamono bei įdedame kelis šaukštus rudojo cukraus. Šiuo prieskonių mišiniu įtriname kumpį. Mėsą dosniai pasūdome… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.