8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 160 g miltų
  • 200 g cukraus
  • 120 g liesos grietinės arba jogurto
  • 150 g sviesto
  • 4 kiaušinių
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 60 g maltų migdolų
  • .....

Tortas per penkias minutes

(1)

Viską reikia daryti greitai. Aną dieną žiūrėjau savo mėgstamą TV laidą, na, nepasikuklinusi pasakysiu, kad mėgstamiausią, nes ją visada pasižiūriu ne tik TV, bet ir per kompą. Tą šeštadienį buvo laida apie viską spėjančias moteris, iš pradžių apie rašytoją, keturių vaikų mamą, gyvenančią Norvegijoje, o paskui jau LRT šnekusis dėmuo: Zita Kelmickaitė ir Edita Mildažytė,… Daugiau…

Challah arba baltos duonos pynė

(2)

Challah yra tradicinė žydų pinta balta duona. Ji įvairiose virtuvėje turi skirtingus pavadinimus, bet jos esmė viena – tai minkšta, puri, mielinė balta duona, o… Daugiau…

Mandras zuikis su džiovintais pomidorais

(2)

Gyvendama Anglijoje įpratau sekmadienį kepti tokį didesnį patiekalą, ir visi susėsdavome prie stalo bendrų pietų. Neseniai vieną sekmadienio rytą šaldytuve suradusi parduotuvėje „Arvi kalakutai“ pirktos smulkintos… Daugiau…

Lėtai kepta rytietiška ėriuko mentė

(0)

Šitaip paruošta mentė man skaniausia, todėl visada ją taip ir gaminu: kaskart keisdama prieskonių derinius mėgaujuosi vis kitokiu rezultatu, bet mėsa visada minkšta ir sultinga…. Daugiau…

Avienos tadžinas su slyvomis ir bulvėmis

(1)

Pradedame Velykinę savaitę, o ją labai gerai pradėti planu, ką gaminsite šventinį savaitgalį. Man aviena ir ėriena labai patinka, o ir labai tinkama mėsa Velykoms…. Daugiau…

Šakočio pyragas

(25)

Ieškojau ir galvojau, kaip čia atkartojus šakotį namuose. Aišku, kad tokio volo ir pečiaus namuose nėra ir nebus, bet šakočio tai norisi. Kąži ką darydavo… Daugiau…

Povelykinių sumuštinių idėjos arba kai kiaušinių dar tuzinas liko

(2)

Tepame pavasarinius sumuštinius; Kiaušinius supjaustome kubeliais. Susmulkiname svogūnų laiškus ir krapus, beriame prie kiaušinių. Pagardiname kiaušinius druska, pipirais ir sumaišome su majonezu. Dedame po šaukštą… Daugiau…

Figūriniai šventiniai sausainiai su spalvotu citrininiu glaistu

(25)

Sviestiniai sausainiai su vanile – klasikų klasika. Paprasti ir be priekaištų. Aptepti švelnių spalvų glajumi – tikra puošmena Velykų stalui ir geriausia dovana į Velykų… Daugiau…

Velykinis kiaulienos vyniotinis su figomis ir obuoliais

(21)

Kiauliena puikiausiai maloniai tinka su vaisiais. Džiovintos figos pamirkomos obuolių sultyse tampa nuostabiausio įmanomo aromato ir gardumo. Ir puikiai čia įsipaišo patogūs, kvapnūs „Kotanyi“ Provanso… Daugiau…

Velykinis keksas – stalo karalius

(78)

Praėjusių metų Velykoms aš siūliau kepti Velykų pynę, o šiais –  kepinį žavų savo geltonumu, gerą, patikrintą, dosnų ir didelį keksą. Tokiai tešlai galime rasti… Daugiau…

Velykinis pilno turtingo skonio pyragas su riešutiniu morengu

(11)

1. Lazdyno riešutus berkite į skardą ir dėkite į 200 laipsnių orkaitę trumpam (5-7 minutes), kol suskeldės luobelės ir pasklis aromatas. Ištraukus iš orkaitės leiskite atvėsti… Daugiau…

Įdaryti kiaušiniai – Mimoza

(3)

Gaminame: Kiaušinius išilgai perpjauname pusiau ir atsargiai išimame trynius. Trynius pertriname per sietelį. Ridikėlių daigus susmulkiname peiliu ir beriame prie trynių. Į trynių masę beriame… Daugiau…

Kiaulienos vyniotinis su obuolių sūriu ir karamelizuotais svogūnais

(6)

Gaminame: Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir pakepiname ant keptuvės apie 20 minučių kol suminkštės, truputį paruduos ir iškeps. Kiaulienos išpjovas pabarstome druska ir pipirais. Kumpį ištiesiam… Daugiau…

Velykų boba

(45)

Džiovintus vaisius nuplauname ir užpilame karštu vandeniu, kad šiek tiek pabrinktų. Šiek tiek pašildome pieną. Iš 2/3 miltų ir šilto pieno išsukame košelę. Į ją… Daugiau…

Velykų pynė

(8)

Ši mano Velykų pynė gavosi taip: aš pradžioje norėjau kepti brioche, bet paskui tiesiog pritrūkau laiko, nes brioche – tradicinis prancūziškas mielinės tešlos kepinys su… Daugiau…

Įrašas

Lėtai keptas kiaulės kumpis su blyneliais ir rytietiškomis salotomis

(6)

  Ruošiame kiaulienos kumpį: Grūstuve sutriname stambius prieskonius, vėliau įberiame cinamono bei įdedame kelis šaukštus rudojo cukraus. Šiuo prieskonių mišiniu įtriname kumpį. Mėsą dosniai pasūdome… Daugiau…

Beatos vištienos vyniotinis

Įdarytos vištos vyniotinis su briuselinių kopūstų garnyru

(0)

Gaminame vyniotinį: Ryžius nuplauname, užpilame šaltu vandeniu, įmetame kelis stiebelius šafrano ir pastatome virti. Kol ryžiai verda, atskiriame vištos kaulus nuo mėsos. Perpjauname vištos odą… Daugiau…

Beatos sausainiai Brutti ma buoni

Brutti ma Buoni

(47)

  Lazdyno riešutus beriame į orkaitę ir paskrudiname 7-10 minučių 200 laipsnių orkaitėje. Kol skrunda riešutai, atskiriame 8  kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus plakame elektriniu… Daugiau…

Beatos vištiena, troškinta raudoname vyne a la coq ou vin su šokolado padažu

Vištiena, troškinta raudoname vyne a la coq ou vin su šokolado padažu

(15)

Nauja nata suskambantys minkštutėliai vištienos gabalėliai.

Beatos šventinė višta

Višta Kalėdoms

(41)

Gardi, kvapni šventinė višta ir nemažiau puikūs priedai – mėsos kukulaičiai, kepti burokėliai. Ne gėda bet kuriai šeimininkei.

Beatos kiaulienos sprandinė puode

Sprandinė puode

(9)

  Šiuo atveju puodas veikia beveik kaip orkaitė, tiesa, gana drėgna, beveik garų principu veikianti orkaitė. Didelis mėsos šmotas sėdi sau ant svogūnų ir morkų,… Daugiau…

Beatos sprandinės kepsnys su peperonata

Kiaulienos kepsnys su bazilikais ir peperonata

(5)

Peperonata yra itališkos kilmės dalykas, jis gali būti įvairiai paruoštas ir skirtingai naudojamas. Galima dėti daug svogūnų ir ilgai troškinį naudoti kaip padažą makaronams ar… Daugiau…

Beatos Viktorijos pyragas

Viktorijos sumuštinis (Victoria Sandwich)

(33)

  Gali prireikti pieno vieno ar dviejų šaukštų, jei bet per tiršta tešla, turi būti drimbančios konsistencijos. Svarbu labai gerai ištrinti sviestą su cukrumi ir… Daugiau…

Beatos skanioji kalakuto koja

Kalakuto koja

(13)

Skaniausia kalakuto koja mano gyvenime!



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.