8241
Beatos virtuvė
sakocio pyragas
Reikės:
  • 200 g sviesto
  • 200 g miltų
  • 200 g cukraus
  • 10 kiaušinių
  • 80 ml grietinėlės 36%
  • citrinos žievelės
  • miltinio cukraus papuošimui

Šakočio pyragas

(22)

Ieškojau ir galvojau, kaip čia atkartojus šakotį namuose. Aišku, kad tokio volo ir pečiaus namuose nėra ir nebus, bet šakočio tai norisi. Kąži ką darydavo anksčiau, kai nebūdavo kantrybės šventės ir šakočio sulaukti, pagalvojau, ir atsiverčiau puikią lietuviškų receptų knygą. Ir ten buvo jis. Puikus, nuostabus, orkaitę pripažįstantis ir į šakotį savo tešla panašus pyragas…. Daugiau…

sumustiniai su virtais kiausiniais

Povelykinių sumuštinių idėjos arba kai kiaušinių dar tuzinas liko

(2)

Tepame pavasarinius sumuštinius; Kiaušinius supjaustome kubeliais. Susmulkiname svogūnų laiškus ir krapus, beriame prie kiaušinių. Pagardiname kiaušinius druska, pipirais ir sumaišome su majonezu. Dedame po šaukštą… Daugiau…

Velykų sausainiai

Figūriniai šventiniai sausainiai su spalvotu citrininiu glaistu

(23)

Sviestiniai sausainiai su vanile – klasikų klasika. Paprasti ir be priekaištų. Aptepti švelnių spalvų glajumi – tikra puošmena Velykų stalui ir geriausia dovana į Velykų… Daugiau…

Nugarinės vyniotnis

Velykinis kiaulienos vyniotinis su figomis ir obuoliais

(21)

Kiauliena puikiausiai maloniai tinka su vaisiais. Džiovintos figos pamirkomos obuolių sultyse tampa nuostabiausio įmanomo aromato ir gardumo. Ir puikiai čia įsipaišo patogūs, kvapnūs „Kotanyi“ Provanso… Daugiau…

Beatos velyku_keksas grazuolis_mz

Velykinis keksas – stalo karalius

(76)

Praėjusių metų Velykoms aš siūliau kepti Velykų pynę, o šiais –  kepinį žavų savo geltonumu, gerą, patikrintą, dosnų ir didelį keksą. Tokiai tešlai galime rasti… Daugiau…

Velykinis pyragas

Velykinis pilno turtingo skonio pyragas su riešutiniu morengu

(11)

1. Lazdyno riešutus berkite į skardą ir dėkite į 200 laipsnių orkaitę trumpam (5-7 minutes), kol suskeldės luobelės ir pasklis aromatas. Ištraukus iš orkaitės leiskite atvėsti… Daugiau…

mimoza

Įdaryti kiaušiniai – Mimoza

(3)

Gaminame: Kiaušinius išilgai perpjauname pusiau ir atsargiai išimame trynius. Trynius pertriname per sietelį. Ridikėlių daigus susmulkiname peiliu ir beriame prie trynių. Į trynių masę beriame… Daugiau…

kiaulienos_vyniotinis

Kiaulienos vyniotinis su obuolių sūriu ir karamelizuotais svogūnais

(6)

Gaminame: Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir pakepiname ant keptuvės apie 20 minučių kol suminkštės, truputį paruduos ir iškeps. Kiaulienos išpjovas pabarstome druska ir pipirais. Kumpį ištiesiam… Daugiau…

Velykų boba_Beatos virtuvė

Velykų boba

(45)

Džiovintus vaisius nuplauname ir užpilame karštu vandeniu, kad šiek tiek pabrinktų. Šiek tiek pašildome pieną. Iš 2/3 miltų ir šilto pieno išsukame košelę. Į ją… Daugiau…

Velykų pynė_Beatos virtuvė

Velykų pynė

(8)

Ši mano Velykų pynė gavosi taip: aš pradžioje norėjau kepti brioche, bet paskui tiesiog pritrūkau laiko, nes brioche – tradicinis prancūziškas mielinės tešlos kepinys su… Daugiau…

Įrašas

Lėtai keptas kiaulės kumpis su blyneliais ir rytietiškomis salotomis

(6)

  Ruošiame kiaulienos kumpį: Grūstuve sutriname stambius prieskonius, vėliau įberiame cinamono bei įdedame kelis šaukštus rudojo cukraus. Šiuo prieskonių mišiniu įtriname kumpį. Mėsą dosniai pasūdome… Daugiau…

Beatos vištienos vyniotinis

Įdarytos vištos vyniotinis su briuselinių kopūstų garnyru

(0)

Gaminame vyniotinį: Ryžius nuplauname, užpilame šaltu vandeniu, įmetame kelis stiebelius šafrano ir pastatome virti. Kol ryžiai verda, atskiriame vištos kaulus nuo mėsos. Perpjauname vištos odą… Daugiau…

Beatos sausainiai Brutti ma buoni

Brutti ma Buoni

(47)

  Lazdyno riešutus beriame į orkaitę ir paskrudiname 7-10 minučių 200 laipsnių orkaitėje. Kol skrunda riešutai, atskiriame 8  kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus plakame elektriniu… Daugiau…

Beatos vištiena, troškinta raudoname vyne a la coq ou vin su šokolado padažu

Vištiena, troškinta raudoname vyne a la coq ou vin su šokolado padažu

(15)

Nauja nata suskambantys minkštutėliai vištienos gabalėliai.

Beatos šventinė višta

Višta Kalėdoms

(41)

Gardi, kvapni šventinė višta ir nemažiau puikūs priedai – mėsos kukulaičiai, kepti burokėliai. Ne gėda bet kuriai šeimininkei.

Beatos kiaulienos sprandinė puode

Sprandinė puode

(8)

  Šiuo atveju puodas veikia beveik kaip orkaitė, tiesa, gana drėgna, beveik garų principu veikianti orkaitė. Didelis mėsos šmotas sėdi sau ant svogūnų ir morkų,… Daugiau…

Beatos sprandinės kepsnys su peperonata

Kiaulienos kepsnys su bazilikais ir peperonata

(5)

Peperonata yra itališkos kilmės dalykas, jis gali būti įvairiai paruoštas ir skirtingai naudojamas. Galima dėti daug svogūnų ir ilgai troškinį naudoti kaip padažą makaronams ar… Daugiau…

Beatos Viktorijos pyragas

Viktorijos sumuštinis (Victoria Sandwich)

(33)

  Gali prireikti pieno vieno ar dviejų šaukštų, jei bet per tiršta tešla, turi būti drimbančios konsistencijos. Svarbu labai gerai ištrinti sviestą su cukrumi ir… Daugiau…

Beatos skanioji kalakuto koja

Kalakuto koja

(13)

Skaniausia kalakuto koja mano gyvenime!

Beatos plikytas tortas su vyšnių kremu

Elžbietos plikytas tortas su kriaušių kremu

(8)

Pagaminti tortą tikrai nėra sudėtinga. Aišku, aš nepažadu, kad tokie papuošimai gausis iš pirmo karto. Bet labai dažnai vadovaujuosi principu – akys bijo, rankos daro…. Daugiau…

Beatos vištienos kepenėlių paštetas

Šventinis vištienos kepenėlių paštetas su spanguolėmis ir romu

(25)

Valgosi ir tepasi skaniausiai ne tiesiai iš šaldytuvo, o šiek tiek pastovėjęs kambario temperatūroje…

Beatos burokėlių salotos su ožkos sūriu

Burokėlių salotos su ožkos sūriu ir gardžiu padažu pagal Viktoriją

(11)

Receptas 4-5 asmenims:   Aš česnaką smulkinu ir dedu į dar šiltą medų – jo tuomet nesijaucia, jei kas mano, kad nemėgsta, bet skonį atiduoda…. Daugiau…

Beatos marinuoti grybai

Marinuoti Marijos baravykai žiemai

(8)

Tokie baravykai yra geriausi ne tik per Kūčias, bet ir per gimtadienį, savaitgalį, kai užeina draugų, arba nori “kažko skanaus”, bet niekaip nesupranti ko. Labai… Daugiau…

Beatos kepta višta su žolelėmis

Kepta višta su trim prieskoniniais žalumais

(17)

Kai aš nežinau ką gaminti, svečiams ar sau visada renkuosi keptą vištą, nes tai garantuota šimtaprocentinė sėkmė ir suaugusių, ir vaikų akyse. Namai ir namų… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.