8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 1 l šviežių voveraičių
  • 1/2 svogūno
  • 30 g lydyto sviesto
  • 200 ml grietinėlės (12–13 proc.)
  • 50 g gorgoncolos
  • žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
  • .....

Grybai grietinėlės ir sūrio padaže

(3)

Kai grybų sezonas įpusėjęs, visi tik ir čirškiname grybus smagiausiai ant keptuvių. Siūlau jums naują mintį – pamėginkite ne kilmingus grybus, kurių šiais metais pilna, pasiruošti šiek tiek kitaip: su mėlynųjų pelėsių sūriu ar minkštąja itališka gorgoncola. Jei mėgstate pikantiškesnį skonį, sūrio galite įdėti daugiau ar keletą gabaliukų palikite patiekalui karūnuoti jau lėkštėje. Ruošiame: grybus ar… Daugiau…

Makaronai su moliūgų kremu

(1)

Švelnus moliūgas puikiai dera su makaronais – lengva vakarienė ar pietūs. O taip pasiruošę moliūgą galite ir sriubą pasidaryti.

Brusketos ir salotos su varškės užtepėle

(1)

Jau ir anksčiau mėgau pomidorą valgyti su varške, bet ši užtepėlė šiame deriny yra kažkas genialaus. Nes kaip ten bebūtų, pipiras yra virtuvės karalius ir… Daugiau…

Mažų makaronų ir varškės apkepas

(2)

Varškės apkepą mėgsta visi, makaronus taip pat. Tai tikras komforto maistas. Makaroniukus rinkitės kuo smulkesnius ir jų nepervirkite. Bananai suteiks saldumo, taigi galite atsisakyti cukraus…. Daugiau…

Greita daržovių pilna naminė pica

(7)

Kam ta šaldyta pica, kai gali pasigaminti naminę picą vos per 15 minučių? O ir visus reikalingus produktus jai tikriausiai rasite savo šaldytuve. Ši picos… Daugiau…

Pusryčių kokteilis su avietėmis

(7)

Oi, jei aš jau valgau ryte, tai tik tai, ko iš tiesų tuo metu labai noriu. Kartais noriu kumpio, kartais banano, kartais skrebučio, kartais sumuštako… Daugiau…

Aromatingas daržovių troškinys

(0)

Gaminame: išverdame ryžius, vadovaudamiesi instrukcijomis ant pakuotės. Paprikas nuskutame daržovių skustuku (nebūtinai) ir supjaustome stambiais gabaliukais. Pievagrybius nulupame arba tik švariai nuplauname ir supjaustome ketvirčiais…. Daugiau…

Negaliu be silkės, arba Visada mėgstamiausi: burokėliai, obuoliai, silkė, avinžirniai

(5)

Aš dievinu silkę, ir nieko negaliu padaryti su savimi, o gal ir nenoriu ką nors keisti. Silkę galiu valgyti dažnai ir visaip paruoštą, bet labiausiai… Daugiau…

Labai skanus bulvių apkepas su grybų įdaru

(4)

Viskas, kas nauja, yra pamiršta sena. Man apie panašų valgį pasakojo mano vaikų auklė Vanda, kai gyvenau Londone. Vėliau panašų receptą aptikau mėgstamoje Nijolės Marcinkevičienės… Daugiau…

Silkės užkandis su marinuotomis bulvėmis ir burokėliais

(2)

Kas nemėgsta silkės? Aš tai mėgstu. Ir labai. Manau, kad nei viena svarbi tautos šventė ar didesnis giminės susiėjimas negali apsieiti be silkės, na dar… Daugiau…

Birūs rudieji ryžiai su krevetėmis ir žirneliais

(1)

Toks įprastas ingredientas kaip baltieji ryžiai turi daug maistingesnių giminių. Rudieji ryžiai virs ilgiau, bet ir dovanos daugiau mums skaidulų, riebiųjų rūgščių ir geležies. Šis… Daugiau…

Rytinė kiaušinienė

(0)

Kiaušinienė be kiaušinių? Taip, gali būti ir tokia. Tofu yra lengvai virškinamas bei maistingas sūris, pagamintas iš sojų pupelių. Šiame sūryje gausu baltymų, kurie prilygsta… Daugiau…

Daržovių blynai

(3)

Jei mėgstate bulvinius blynus, šie irgi taps mėgstamiausiais. Sotūs, maistingi, praturtinti daržovėmis, pilni gerųjų skaidulų. Pamaitins visą minią. Naudokite daržoves, kurias turite ir kurias mėgstate… Daugiau…

Cinamoniniai bananiniai speltos miltų blynai

(1)

Oi, nuostabūs šie blynai, ir tiek, gal labiau pusrytiniai. Bet jei išsikepsite neštis į darbą ir pasidarysite greitą „sumuštinį“ su, pavyzdžiui, varške per vidurį –… Daugiau…

Bulvės huankajietiškai

(0)

Bulvių tėvynėje Peru šis patiekalas vadinasi Papa a la huancaína. Apie Peru rašo mano draugė, pasaulio pilietė, keliautoja ir rašytoja Jurga. Tiesiai iš ten ji… Daugiau…

Mieliniai blynai (arba Mielinis pyragas…)

(85)

Gaminame: Mieles dėkite į dubenėlį, įpilkite šaukštą vandens ir šaukštą kondensuoto pieno, išmaišykite. Įpilkite dar šiek tiek vandens, kad masė būtų kaip tyrelė. Tyrelę verskite… Daugiau…

Lietiniai blynai

(135)

Gaminame: 1. Šiuos visus ingredientus (išskyrus miltus ir vandenį) sumaišykite. 2. Tada berkite persijotus miltus ir sumaišykite tirštą tirštą tešlą. 3. Dabar jau pilkite 400… Daugiau…

Kanapiniai pyragiukai

(4)

Čia buvo atradimas, padaryti taip, kaip senovėje buvo daroma – mielinės bandelės su grūstų kanapių įdaru, o kitaip – kanapiniai pyragiukai. Skonis pasakiškas, tikrai, jei… Daugiau…

Virtinukai su varške ir peletrūnu

(0)

Virtinukų pasaulyjeeeeee….arba Lietuvoje, Sirutiškyje, Kėdainių rajone, yra tokia vieta su labai aiškia kryptimi: gaminti rankų darbo, kokybiškus virtinius iš vietinių produktų. Tiksliau 17 rūšių virtinių/koldūnų…. Daugiau…

Perlinių kruopų plovas

(2)

Štai tokia mano interpreracija grucės tematika. Perlinės kruopos visai dera mūsuose, o kadangi su laida „Keliauk ir ragauk. Lietuva“ svečiavausi Dzūkijoje, tai neapsieita ir be… Daugiau…

Kastinys ir spirginė

(8)

Namie pasigaminti tikro, žemaitiško kastinio buvo mano sena svajonė. Kai labai svajoji, būtinai išsipildo. Tai ir įvyko – filmavome Žemaitijoje mano laidą „Keliauk ir ragauk.Lietuva“ ir… Daugiau…

Daugiaryžis su moliūgais

(4)

Moliūgai jau ryškūs, subrendę ir pačiam įkarštyje, todėl siūlau dar vieną būdą juos skaniai sunaudoti. Jaukus, švelnus ir šventiškas daugiaryžis su moliūgo kubeliais ir viską… Daugiau…

Odetos Cukinijų Apkepas iš Vasaros žurnalo

(47)

Vasaros Žurnale susikovėm su cukinijom, nes šio gėrio tikrai netrūksta vasara. Ten trys skirtingi virėjai profesionalas, giminė ir BV bendruomenės  narė gamino savo patiekalus su… Daugiau…

Varškiniai kniedliai su braškėmis

(14)

Labai paprasta, bet ypatingai gardu. Tai vienas tų pavyzdžių, kai mažiau yra daugiau, arba kai paprasti dalykai yra skaniausi. Įvairiausi kniedliai iš bulvių, vaisių ar… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.