8241
Beatos virtuvė
bulves_peru
Reikės:
  • 1kg geltonų bulvių
  • 400g rikotos arba feta sūrio
  • 1 geltonos aštriosios paprikos
  • 1 kiaušinio
  • 0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus
  • kelių juodųjų alyvuogių
  • salotų lapo
  • druskos

Bulvės huankajietiškai

(0)

Bulvių tėvynėje Peru šis patiekalas vadinasi Papa a la huancaína. Apie Peru rašo mano draugė, pasaulio pilietė, keliautoja ir rašytoja Jurga. Tiesiai iš ten ji atsiuntė šį receptą, kaip pasigaminti bulves huankajietiškai. Rinktis reiktų įprastas, geltonas bulves, nes jos tokios labiau sviestinės, o baltos sukrenta, todėl šiam patiekalui netiks. Bulves nuplauname, išverdame, tuomet nulupame ir… Daugiau…

tortilijos_D.Jakstaite

QUESADILLOS SU VIŠTIENA

(1)

Justina ir Rimantė (apie kurias rašau naujame Žiemos žurnale) gan dažnai gamina quesadilijas, bet jos ir nepabosta, nes įdarus galite keisti, varijuoti ir sukurti vis… Daugiau…

kanapiniai pyrageliai

Kanapiniai pyragiukai

(4)

Čia buvo atradimas, padaryti taip, kaip senovėje buvo daroma – mielinės bandelės su grūstų kanapių įdaru, o kitaip – kanapiniai pyragiukai. Skonis pasakiškas, tikrai, jei… Daugiau…

mazintoss 51

Virtinukai su varške ir peletrūnu

(0)

Virtinukų pasaulyjeeeeee….arba Lietuvoje, Sirutiškyje, Kėdainių rajone, yra tokia vieta su labai aiškia kryptimi: gaminti rankų darbo, kokybiškus virtinius iš vietinių produktų. Tiksliau 17 rūšių virtinių/koldūnų…. Daugiau…

perliniu kruopu plovas

Perlinių kruopų plovas

(2)

Štai tokia mano interpreracija grucės tematika. Perlinės kruopos visai dera mūsuose, o kadangi su laida „Keliauk ir ragauk. Lietuva“ svečiavausi Dzūkijoje, tai neapsieita ir be… Daugiau…

kastinis

Kastinys ir spirginė

(8)

Namie pasigaminti tikro, žemaitiško kastinio buvo mano sena svajonė. Kai labai svajoji, būtinai išsipildo. Tai ir įvyko – filmavome Žemaitijoje mano laidą „Keliauk ir ragauk.Lietuva“ ir… Daugiau…

BV_Xmas15_1736

Daugiaryžis su moliūgais

(4)

Moliūgai jau ryškūs, subrendę ir pačiam įkarštyje, todėl siūlau dar vieną būdą juos skaniai sunaudoti. Jaukus, švelnus ir šventiškas daugiaryžis su moliūgo kubeliais ir viską… Daugiau…

FullSizeRender (4)

Odetos Cukinijų Apkepas iš Vasaros žurnalo

(42)

Vasaros Žurnale susikovėm su cukinijom, nes šio gėrio tikrai netrūksta vasara. Ten trys skirtingi virėjai profesionalas, giminė ir BV bendruomenės  narė gamino savo patiekalus su… Daugiau…

BV_kalendorius6354_birzelis_maza

Varškiniai kniedliai su braškėmis

(14)

Labai paprasta, bet ypatingai gardu. Tai vienas tų pavyzdžių, kai mažiau yra daugiau, arba kai paprasti dalykai yra skaniausi. Įvairiausi kniedliai iš bulvių, vaisių ar… Daugiau…

makaronai_capresse_su mocarela ir bazilikais

Makaronai a’la Caprese arba Farfalle su pomidorais, mocarela ir bazilikais

(3)

Capresse reiškia tai, kas pagaminta su šviežia mocarela, bazilikų lapeliais, alyvuogių aliejumi ir pomidorais. Vasarą tikrai valgysime tokias salotas. Siūlau paskanauti greičiausiai paruošiamų makaronų capresse… Daugiau…

agotos duona_smidrai_sumustinis

Juodos duonos sumuštinis su brie sūriu bei smidrais

(4)

Nieko nepasakysi, pavasarį norisi visai kitokių sumuštinių – pavyzdžiui, su smidrais. Ir su juoda tikra duona, sviestu plonai aptepta. O dar, jei rastumėt šaldytuve brie… Daugiau…

saulegrazu daigu salotos_zurnalas pavasario 2015

Saulėgrąžų daigų salotos su virtais be lukštų kiaušiniais ir moliūgų sėklomis

(0)

Kiaušinis man yra tikrasis greitasis maistas, pagerinantis bet kokias salotas. Aišku, jei juos mėgstate. Čia jį siūlau išvirti be marškinėlių, bet tiks ir minkštai virtas… Daugiau…

Beata_kalafioru salotos

Keptų kalafiorų, lęšių ir ridikėlių salotos su mango čatnio užpilu

(1)

Šios salotos gimė kalafiorų „skandalo“ įkarštyje, bet nieko bendra su juo neturi. Na, nebent kalafiorą. Bet jau tuoj tuoj ateis jų sezonas, užaugs vietiniai, tikrai visi… Daugiau…

BV_Xmas15_1830

Makaronai su sūriu, pomidorais ir pupelėmis

(0)

Makaronai su pupelėmis nukelia į Italiją, Ligurijos regioną, iš kur ir kilęs sotus makaronų ir pupelių patiekalas. Tai soti ir jauki vakarienė arba pietūs, nes… Daugiau…

zuvies pirsteliai

Naminiai žuvų piršteliai

(7)

Žuvų piršteliai labai mėgstami vaikų, todėl dažnai atsiduria mūsų pirkinių krepšeliuose. Bet, jei norisi natūralumo ir namų prieskonio – pasigaminkite pirštelius patys. Ypač gerai, kad… Daugiau…

Varskes apkepas su kokosais ir vysniomis_Beatos virtuve

Varškės apkepas su vyšniomis ir kokosais

(39)

Šį apkepą sumaniau, kai turėjau varškės ir 5 minutes laiko, ir visai nenorėjau dėti jokių miltų. Bus šlapias, įdomios tekstūros kepinys. Gaminame: 1. Varškę su… Daugiau…

Kerbedziui sriuba morku

Ryški morkų sriuba su kokosų drožlėmis

(5)

Pirmiausia, supjaustome svogūnus smulkiais kubeliais, česnaką susmulkiname. Imbiero šaknį nuskutame šaukštuku ir sutarkuojame smulkia tarka. Įkaitiname puode aliejų ir sviestą, suberiame svogūnus, česnaką, imbierą bei… Daugiau…

pievagrybiu_makaronu_apkepas_Beatos virtuve

Makaronų ir pievagrybių apkepas

(6)

Greita, soti ir džiuginanti vakarienė visai šeimai. Patarimas – pažiūrėti ant pakuotės, kiek minučių patariama virti jūsų pasirinktus makaronus ir nuimti juos nuo ugnies  dviem minutėmis… Daugiau…

salotos

Salotos su kriaušėmis ir kietuoju sūriu

(0)

Bet kuris patiekalas bus daug skanesnis, jei jame derės įvairiausi skoniai. Saldžios kriaušės, švelnaus skonio kietasis sūris „Prussia“ ir netikėtas užpilas su aguonomis – smagiai… Daugiau…

falafeliai

Burokėlių falafeliai

(3)

Falafeliai šiais laikais jau visiems girdėti ir ne tokia jau naujiena. Tačiau galima ir kiek juos paįvairinti, pridėjus mums visiems patinkančių, žalių burokėlių. Siūlau paekspermentuoti… Daugiau…

prusiia_kvadrateliai su grybais_teslos_beatos_virtuve

Sluoksniuotos tešlos kvadratėliai su grybais

(5)

Greitas užkandis, kai norisi kažko skanaus. Paruošimas užtruks vos 10 minučių, o dar po 15 minučių ir maži, ir dideli mėgausis šiltu užkandžiu. Beje, patiektas… Daugiau…

Beatos virtuve_makaronai su brokoliais

Makaronai su brokoliais ir saldžiomis bulvėmis, arba valgo net ir tie, kurie nemėgsta brokolių

(3)

Neseniai buvau Vaikų ligoninėje, kvietė mane Rasa, ji ten užsiima su vaikais ergoterapija – lavina jų smulkiąją motoriką, paprasčiau pasakius, padeda vaikams sustiprėti ir sveikti. Penktadieniais… Daugiau…

pupeliu tikras italas

Itališka pupelių sriuba su padažu „Tikras Italas“

(1)

Itališka pupelių sriuba, mano išbandyta ne kartą ir, užpuolus šalčiams, tinkanti pietums ar šeimos vakarienei. Soti ir šildanti sriuba. Pilna daržovių ir jaukumo. Valgyti kaip tik… Daugiau…

BV_Summer5656

Rimo keptas karšis

(5)

Genialu tai, kas paprasta. Rimas iš Preilos mums papasakojo receptą, mes pagal jį pagaminome. Aš tikrai nesu valgiusi puikesnio karšio. Skanumynas. Taigi belieka laukti vasaros,… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.