8241
Beatos virtuvė
keksas su zvaigzdee
Reikės:
  • Baltam keksui:
  • 220 g miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos
  • 240 ml natūralaus jogurto
  • 180 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus
  • .....

Gražuolis šventinis keksas su žvaigžde

(5)

Per Kalėdas – kiekvienam po valgomą žvaigždę prie arbatos. Tai tikrai nuostabu! Visų ir visais laikais mėgstamas skonis, tik šventinė ir prašmatni išvaizda! O ir darbo nėra tiek daug, kiek gali pasirodyti. Tiesa, orkaite namus šildyti teks du kartus: pirmiausia išsikepsite baltą keksą, išspausite žvaigždutes, eglutes, angeliukus ar ką tik norėsite, tada šausite kepti dar kartą… Daugiau…

blyneliai be kiausiniu

Blyneliai be kiaušinių

(4)

Jei nėra kiaušinių – nebus ir blynų? Kas taip sakė, matyt, nėra valgęs šių nuostabių, minkštučių blynelių su sėmenimis ir bananu. Šis receptas iš mano… Daugiau…

BV_kalendorius6354_birzelis_maza

Varškiniai kniedliai su braškėmis

(14)

Labai paprasta, bet ypatingai gardu. Tai vienas tų pavyzdžių, kai mažiau yra daugiau, arba kai paprasti dalykai yra skaniausi. Įvairiausi kniedliai iš bulvių, vaisių ar… Daugiau…

zuvies pirsteliai

Naminiai žuvų piršteliai

(7)

Žuvų piršteliai labai mėgstami vaikų, todėl dažnai atsiduria mūsų pirkinių krepšeliuose. Bet, jei norisi natūralumo ir namų prieskonio – pasigaminkite pirštelius patys. Ypač gerai, kad… Daugiau…

visagrude su sumustinukais du

„Roboto akis“ arba savaitgalio sumuštinis

(2)

Sumuštiniai gali būti va štai tokie linksmi, o sumuštinių duona gali būti kepama ir su viso grūdo dalių miltais. Būtent tokią sumuštinių duoną neseniai pradėjo… Daugiau…

Varskes apkepas su kokosais ir vysniomis_Beatos virtuve

Varškės apkepas su vyšniomis ir kokosais

(39)

Šį apkepą sumaniau, kai turėjau varškės ir 5 minutes laiko, ir visai nenorėjau dėti jokių miltų. Bus šlapias, įdomios tekstūros kepinys. Gaminame: 1. Varškę su… Daugiau…

sveicaru_mesainiai

Vištienos mėsainiai su „Šveicarų“ sūriu

(6)

Šituos tai galiu valgyti kasdien. Pavasarį aš juos truputį palengvinu, nes valgau mėsainį be bandelės, hahaha. Bet ir be, ir su bandele – labai skanu…. Daugiau…

Beatos virtuve_padazai_lazanija

Greita lazanija su padažu „Tikras italas“

(41)

Lazaniją maniškiai gali valgyti nuolatos, Tik bėda viena – ją pagaminti reikia laiko. Bet va su „Tikru italu“ – manuoju padažu maistui gaminti –  viską… Daugiau…

Beatos virtuve_rikotos blyneliai su braskemis

Švelnūs ir purūs rikotos blyneliai su braškėmis

(23)

Neįtikėtinai purūs ir minkšti blyneliai, puikiai tinkantys valgyti su braškėmis. Itališką rikotą galite keisti lietuviška varške, tik ją gerai pertrinkite per sietelį ir išplakite maisto… Daugiau…

riesutinis braskiu tartas

Riešutinis braškių tartas

(3)

Taigi, įkvėpimu šiam tartui  tapo nuo kitų patiekalų likę riešutai. Taip, liko maltų lazdyno riešutų ir graikiškų riešutų, stovėjo sau dubenėliai pas mane studijoje. Vienas… Daugiau…

Beatos virtuve_naminiai ledai

Patys geriausi naminiai ledai

(104)

Šis receptas prasideda nuo to, kad išsitraukiame iš spintelės gerą plaktuvą ir nusiperkame ar darže prisirenkame braškių. Mano kulinarijos studijoje karaliauja Electrolux prietaisai, tai traukiu… Daugiau…

Beatos virtuve_cukiniju spageciai_Ieva Alvidovna

Cukinijų spagečiai su kreminiu avokadų padažu ir vyšniniais pomidorais

(17)

Šį receptą atsiuntė Ieva – ta pati sveiką gyvenimą ir maistą mylinti mergina, kuri rašė mano žurnale apie daiginimą, o bloge – apie kombučią. Šį… Daugiau…

pusrytis kose2

Skrudintų avižinių dribsnių „pusrytis“

(8)

Kaip gerai, kai gali pasidaryti pusryčius greit, kai žinai, kad turi visko po ranka, tada tik vienas du – ir valgai, o trys keturi –… Daugiau…

Raminta_chalvos sausainiai su kukuruzu miltais

Chalvos sausainiai su kukurūzų miltais

(8)

Sveiki, esu Raminta, gyvenu netoli Kėdainių, mokausi vienoje Kėdainių gimnazijoje. Rudenį būsiu abiturientė. Mano svajonių profesija – konditerija. Kol kas nežinau, ar ši svajonė išsipildys (nes… Daugiau…

Beatos virtuve

Vištiena abrikosų ir slyvų padaže su bulvių-morkų koše

(19)

Vištiena mėgsta saldžius priedus, tiesa? Todėl dabar ji giminiuojasi su džiovintomis slyvomis ir abrikosais grietinėlės padaže. O liaudiškai žinoma ‘jažynka’ arba bulvių-morkų košė tiesiog prašyte… Daugiau…

Beatos virtuvė. Vieno jogurto indelio pyragas
Beatos virtuvė. Traškios vištienos kojelės
Beatos virtuvė. Varškėtukai kitaip
IMG_3085

Šalta vyšnių sriuba

(3)

Tai tradicinė vengriška sriuba. Galima rasti asociacijų su mums iš vaikystės puikiai pažįstama saldžia sriuba iš džiovintų ir šviežių vaisių. Sriubai malonaus poskonio suteikia vynas,… Daugiau…

Vafliai ant pagaliuku

Gražieji vafliai ant pagaliuko

(14)

Šie vafliai iškepti elektrinėje vaflių keptuvėje – jie pakankamai tvirti, kad išlaikytų formą, bet kartu minkšti ir saldūs. Prikepę tokių vaflių galite leistis į didžiausias… Daugiau…

IMG_3132

Virtinukai su mėlynėmis (šaltanosiai)

(18)

Daugeliui šie virtinukai yra pažįstami iš vaikystės, tačiau tikrai žinau žmonių, kurie jų nei matę, nei girdėję. Tradiciškai jie verdami būtent su mėlynių įdaru, tačiau… Daugiau…

Beatos virtuvė. Makaronai su pomidorų padažu
photo 4-7

Izabelės sausainiai geri

(6)

Sausainiai minkšti ir skanūs, mano Izabelės sugalvoti ir labai mėgstami. Lengvai pagaminami su vaikais, viens du ir baigta – smagumas!!!

bananu braskiu kokteilis ledai

Braškinis ledų kokteilis vaikams

(13)

Čia ledai – kokteilis vaikams, pasakiško skonio, ir be papildomo cukraus, skonis kaip fantastiškiausių ledų.



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.