8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 320 g miltų
  • 200 g sviesto
  • 300 g grietinėlės sūrio (pvz.: „Philadelphia“)
  • 80 g cukraus
  • 200–300 g slyvų uogienės (rūgštesnės)
  • kiaušinio patepti

Rugelach sausainiai su slyvų uogiene

(3)

Rugelach yra žydiškos kilmės ragelis, populiarus Amerikoje. Kai sužinojau apie šį kepinį, pamaniau, kad labai jau jis panašus į lietuviškus varškės sausainius. Ir šio skanumyno yra įvairių variacijų. Aš esu gaminusi juos su varške, bet jeigu norite tikrų tikriausio tradicinio, tai tešlą reikia daryti iš grietinėlės sūrio (vadinamojo cream cheese). Įdaras irgi gali būti labai… Daugiau…

Apelsinų ir obuolių uogienė

(5)

Apelsinų marmeladas, obuolių purumas ir prieskonių žaismas vienoje uogienėje. Apelsinų kartumas puikiai susigiminiuoja su obuolių rūgštele. Tiks ir lietiniams, ir ledams pagardinti. Nuplaukite, nulupkite ir… Daugiau…

Slyvų ir aviečių uogienė

(2)

Avietes valgom iš rankų ir nuo krūmo, bet kaip smagu jas suporuoti su prisirpusiomis slyvomis. Citrinų gaivumas paryškina aviečių saldumą. Tokia tekstūrinė uogienė, saldi saldi… Daugiau…

Vyšnių ir raudonųjų serbentų uogienė

(3)

Serbentų ar vyšnių perteklius puikiai realizuojasi puode su žvaigždiniais anyžiais. Vyšnios tokios universalios ir skanios uogos, kurios puikiai atsiskleidžia uogienėse savo unikalia rūgštele. Ši uogienė… Daugiau…

Braškių uogienė su bazilikais

(11)

Braškės ir baziliko sąjunga senokai žinoma gastronomijos sluoksniuose, o dabar ją galima išbandyti ir savo virtuvėse. Skonis nustebina citrinos gaiva ir subtiliu bazilikų aromatu. Tačiau… Daugiau…

Citrusų marmeladas

(6)

Ar žinojote, kad sausis ir vasaris yra pats marmeladų virimo sezonas? Viduržiemį prasideda Sevilijos apelsinų sezonas, o būtent šios rūšies apelsinai tradiciškai yra pagrindinė statybinė… Daugiau…

Migdolų riešutais gardinta džiovintų abrikosų ir kriaušių uogienė

(10)

Ar ilgais žiemos vakarais nepasiilgstat uogienių virimo malonumo? Aš tikrai pasiilgstu, tad praėjusią savaitę nusprendžiau sunaudoti savo virtuvės spintelių turinį ir ką gi – gavosi… Daugiau…

Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas

(6)

Šis kriaušių ir spanguolių pagardas idealiai tinka kalėdinėms dovanoms, taip pat sėkmingai jis pagardins sekmadienį šeimai iškeptą vištą ar tiks prie sūrių.

Obuolių ir cukinijų uogienė

(5)

Cinamonas ir obuoliai – beveik neišskiriamas duetas. Dar labiau šį duetą paryškina citrinų žievelės, cukinijos suteikia malonios skonio pusiausvyros, tad ši uogienė niekada neatrodys per… Daugiau…

Slyvų ir juodojo šokolado uogienė

(61)

Nežinau, kas pirmas į slyvų uogienę sugalvojo įmaišyti šokolado, bet derinys, be abejonės, labai vykęs. Man ši uogienė yra nuostabus atradimas – rodos, šokolado, palyginti… Daugiau…

Aviečių ir persikų uogienė

(2)

Avietės tikriausiai laimėtų populiariausios uogienės konkursą. Ši kiek kitokia – švelni ir netikėta, užsienietį persiką į svečius pasikvietusi.

Trupininis pyragas su uogiene

(37)

Uogienė buvo sutverta trupininiam pyragui, ar gi ne? Gero trupininio pyrago receptas visada pravers. Jei norisi dar daugiau skonio, ant viršaus užberkite migdolų skiedrelių. Aš… Daugiau…

Vyšnių ir uogų uogienė

(1)

Paslapčių kupina uogienė. Paragavę jos ne iš karto atspėtumėt, kas čia per prieskonis, nes žvaigždinio anyžio beveik nesijaučia, jis lyg pradingsta paryškindamas vyšnios ir vyšnios… Daugiau…

Braškių ir rabarbarų uogienė

(9)

Jei to dar nepadarėte, tai dabar pats laikas suporuoti braškę su rabarbaru. Braškė ir rabarbaras uogienėje tiesiog skirti vienas kitam. Žinau, kad daugelis be ilgesio prisimena… Daugiau…

Braškių ir nektarinų uogienė

(3)

Neseniai skaičiau, kad per pastaruosius metus Europoje uogienių virimo populiarumas šoktelėjejo kokius du šimtus procentų. Kodėl? Todėl kad uogienę virti ir smagu, ir gera. Ir… Daugiau…

Uogienė su cukinijomis

(1)

Geras ir garbingas būdas naikinti vasarą ir rudenį klestinčias cukinijas.

Uogienė „Asorti“

(7)

Nuostabi, gardi, tiršta uogienė

Obuolių ir cukinijų pagardas (chutney)

(18)

Tai pikantiškas padažas, puikiai tinkantis mėsos, sūrio patiekalams gardinti ar tiesiog tepti ant skrebučio. Tikras vasariškų spalvų gražumas!

Beatos svogūnų padažas

Svogūnų uogienė

(25)

Tai ne kas kitas, kaip lėtai ištroškinti ir vėliau pasaldinti bei parūgštinti svogūnai. Jie puikiausiai tinka prie sūrio ar šaltos mėsos.



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.