8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 2 paprikų
  • 2 cukinijų
  • 250 g pievagrybių
  • 250 g vyšninių pomidorų
  • 3 skiltelių česnako
  • 2–3 cm ilgio imbiero šaknies
  • kepintų sezamų arba rapsų aliejaus kepti
  • .....

Aromatingas daržovių troškinys

(0)

Gaminame: išverdame ryžius, vadovaudamiesi instrukcijomis ant pakuotės. Paprikas nuskutame daržovių skustuku (nebūtinai) ir supjaustome stambiais gabaliukais. Pievagrybius nulupame arba tik švariai nuplauname ir supjaustome ketvirčiais. Cukiniją supjaustome stambiais gabaliukais, pomidorus – pusiau. Susmulkiname česnakus, o imbierą nuskutame ir smulkiai sutarkuojame. Į puodą įpilame šlakelį aliejaus, suberiame česnakus ir imbierus, truputį juos pašildome, kol pradės sklisti… Daugiau…

Aštrus jautienos troškinys iš Balio arba jautiena rendang

(0)

Šiuo receptu pasidalino mūsų draugė Ninie. Ji gyvena Balio saloje, Indonezijoje, dievina Lietuvą ir gerą maistą. Apie Ninie daugiau galite perskaityti mano Žiemos žurnale, ir… Daugiau…

Raudonieji kopūstai šventėms

(3)

Raudonuosius kopūstus panašiai troškina ir anglai, ir vokiečiai. O aš rekomenduoju dar ir burokėlių pridėti – šių daržovių ir spalvos giminingos, ir vienas kito skonį… Daugiau…

Žemaitiškas šiupinys

(2)

Šiupinys yra tradicinis Užgavėnių patiekalas iš Žemaitijos. Seniau vietoj kiaulienos šoninės dėdavo kiaulės kojeles, riebią mėsą nuo kiaulės galvos ir būtinai kiaulės uodegas į šiupinį… Daugiau…

Meksiketiškas kalakutienos troškinys

(3)

Meksikietišką čili troškinį esame įpratinti gaminti su jautiena, o štai čia ją kuo puikiausiai pavaduoja smulkinta „Arvi kalakutai“  kalakutienos mėsa, kurioje lygiomis dalimis sumaišoma šviesi… Daugiau…

Perlinių kruopų plovas

(2)

Štai tokia mano interpreracija grucės tematika. Perlinės kruopos visai dera mūsuose, o kadangi su laida „Keliauk ir ragauk. Lietuva“ svečiavausi Dzūkijoje, tai neapsieita ir be… Daugiau…

Savojinis kopūstas troškintas su grietinėle, žirneliais ir šonine

(7)

Net jei kopūstas nebus savojinis, tai yra labai gudrus būdas ypatingai paruošti paprastą kopūstą. Kaip ir gaminant bet kurį daržovių patiekalą, svarbu neperkepti. Gaminame: Savojinį… Daugiau…

Šonkauliai su troškintais kopūstais ir obuoliais

(7)

Čia susitinka viskas, ką nesunkiai rasite bet kurioje parduotuvėje ar turguje. Žinoma, šis patiekalas užtikrintai atstovauja Lietuvai. Kopūstas yra nuostabi daržovė, kurią nebrangiai nusipirkę ir… Daugiau…

Kepti aguročiai su įdaru

(2)

Agurotis –gražuolis ir nepelnytai truputį apleistas cukinijos pusbrolis. O veltui. Toks pats puikus. Mėgsta česnako ir kitų stipresnių prieskonių draugiją. O jei nežinote, ką gi gardaus… Daugiau…

Daržovių troškinys, beveik „Ratatouille“

(16)

Daržovės yra gerai. Ir greitai jas pasiruošti keptuvėje naudojant „kepk ir maišyk” metodą visada gerai. Čia klasikinio Pietų Prancūzijos daržovių troškinio interpretacija. Tinka prie virtų… Daugiau…

Ėriuko papilvė (šoninė) skanioji

(2)

Na, o dabar pakalbėsiu apie mažiau populiarią ėriuko dalį, papilvę (šoninę)… Man Jūratė iš Gegio Stalui apie ją užsiminė ir sako: „Tai ką padaryt su… Daugiau…

Daržovių karis Daržo choro pagardintas

(9)

Daržovių karį labai mėgstu ir gan dažnai gaminu. Jis tinka su visokiomis daržovėmis, o dar – labai mėgiamas dideliuose susibūrimuose, kai reikia minią pamaitinti. Tikrai… Daugiau…

Vištiena Cacciatore arba labai greitas itališkas vištienos troškinys

(41)

Paskutinį kartą kai dariau šį patiekalą, gaminimui turėjau lygiai 10 minučių. Pašoviau į orkaitę ir išskubėjau į mokyklą susirinkti vaikų, o grįžę ant stalo jau… Daugiau…

Sultingas kiaulienos kepsnys

(27)

Prašmatnaus skonio kepsnys – tikrai šventinis.

Vištiena abrikosų ir slyvų padaže su bulvių-morkų koše

(19)

Vištiena mėgsta saldžius priedus, tiesa? Todėl dabar ji giminiuojasi su džiovintomis slyvomis ir abrikosais grietinėlės padaže. O liaudiškai žinoma ‘jažynka’ arba bulvių-morkų košė tiesiog prašyte… Daugiau…

Kokosinis daržovių karis

(9)

Indų virtuvės spalvoms, aromatams ir skoniams – visos mano simpatijos. O daržovių karis yra vienas mano dažniausiai gaminamų daržovių patiekalų. Šis labai sotus ir spalvingas,… Daugiau…

Jautienos troškinys: ilgai ir lėtai su obuolių sultimis, sojos padažu ir muskatiniu moliūgu

(3)

Sojos padažas – sūrumas, skonio gelmė ir stebuklingasis umami skonis… drumstos obuolių sultys saldumui ir rūgštelei… Ir ką jus sau galvojate, derinys super geras, rezultatas:… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.