8241
Beatos virtuvė
15178273_10154774600181306_4077965879702380560_n
Reikės:
  • 170 g sviesto
  • 200 g rudojo cukraus
  • 2 šaukštų medaus
  • 3 kiaušinių (L)
  • 250 g speltos miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 2 šaukštelių meduolių prieskonių
  • .....

Pastarnokų pyragas-tortas

(1)

Gaminame: Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Išklojame kepimo popieriumi dvi apvalias kepimo formas (20-22cm). Ištirpiname sviestą su cukrumi ir medumi keptuvėje ant vidutinės kaitros ir paliekame atvėsti. Dubenyje išplakame kiaušinius. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir prieskoniais. Miltus per kelis kartus įmaišome į kiaušinius. Pastarnokus ir obuolius nulupame bei sutarkuojame burokine tarka. Apelsiną gerai… Daugiau…

kanapiniai pyrageliai

Kanapiniai pyragiukai

(4)

Čia buvo atradimas, padaryti taip, kaip senovėje buvo daroma – mielinės bandelės su grūstų kanapių įdaru, o kitaip – kanapiniai pyragiukai. Skonis pasakiškas, tikrai, jei… Daugiau…

stalas_4_BV Winter1711315 (1)

Avižinis kisielius

(4)

Avižinis kisielius turi beveik magišką reikšmę senose Lietuvos Kūčių tradicijose, kaip rašoma N. Marcinkevičienės Metuose, avižinis kisielius, iki XX amžiaus vidurio buvo privalomas  Kūčių vakarienės… Daugiau…

_L0A0112

Raudonieji kopūstai šventėms

(3)

Raudonuosius kopūstus panašiai troškina ir anglai, ir vokiečiai. O aš rekomenduoju dar ir burokėlių pridėti – šių daržovių ir spalvos giminingos, ir vienas kito skonį… Daugiau…

keksas su zvaigzdee

Gražuolis šventinis keksas su žvaigžde

(6)

Per Kalėdas – kiekvienam po valgomą žvaigždę prie arbatos. Tai tikrai nuostabu! Visų ir visais laikais mėgstamas skonis, tik šventinė ir prašmatni išvaizda! O ir darbo… Daugiau…

BV_Nutrition_14385

Vaisinis pyragas Kalėdoms ir kitoms žiemos progoms

(16)

Didžiosios žiemos šventės jau čia pat, per jas malonu prisiminti tradicinius kepinius ir išbandyti kažką naujo. Aš šįkart jums siūlau išsikepti tradicinį kalėdinį anglišką vaisių… Daugiau…

BV Ruduo7850

Šokoladinis burokėlių pyragas

(9)

Labai šokoladinis, tamsus, sodraus skonio ir tekstūros pyragas. Burokėliai šokoladinį skonį ir jo saldumą dar padidina, nuo jų sulčių pyragas tampa drėgnas ir minkštas. Pabandykite,… Daugiau…

sakocio pyragas

Šakočio pyragas

(24)

Ieškojau ir galvojau, kaip čia atkartojus šakotį namuose. Aišku, kad tokio volo ir pečiaus namuose nėra ir nebus, bet šakočio tai norisi. Kąži ką darydavo… Daugiau…

Keliauk ir ragauk_Aukstaitija

Rugelach sausainiai su slyvų uogiene

(3)

Rugelach yra žydiškos kilmės ragelis, populiarus Amerikoje. Kai sužinojau apie šį kepinį, pamaniau, kad labai jau jis panašus į lietuviškus varškės sausainius. Ir šio skanumyno… Daugiau…

pristatymaskeliaukirragauk

Gliumzinis (varškės) pyragas

(20)

Oi, tas gliumzinis pyragas. Susižavėjimas akimirksniu ir, atrodo, nieko nėra už jį geresnio. Švelnus it pūkas ir saldus, nukelia tikrai, atrodo, prie vokiškų lietuvininkų stalų,… Daugiau…

vilkyskiu surio verinukai

Spalvingi sūrių vėrinukai

(0)

Šis patiekalas neturi vieno  konkretaus recepto – kiekvienas galime sukurti savo tobulą variantą. Tai tiesiog būdas gražiai ir efektingai patiekti sūrius, papuošti stalą ir gal… Daugiau…

_MG_5460 copy

Riešutų tortas su vyšniomis ir šokoladu (be gliuteno)

(53)

Pavasaris ar ne, dieta ar sportas, vis tiek jei ne kasdien, tai tikrai bent kartą per savaitę visi nusipelno gabaliuko torto. Kada mums reikia torto?… Daugiau…

_L0A0079

Savojinis kopūstas troškintas su grietinėle, žirneliais ir šonine

(7)

Net jei kopūstas nebus savojinis, tai yra labai gudrus būdas ypatingai paruošti paprastą kopūstą. Kaip ir gaminant bet kurį daržovių patiekalą, svarbu neperkepti. Gaminame: Savojinį… Daugiau…

kreminio_surio_pyragas

Klasikinis kreminio sūrio pyragas

(79)

Toks sūrio pyragas – lengvai paruošiamas, prabangus ir išraiškingo skonio. Labai dažnai juo gardžiuotis turbūt būtų per didelis savęs lepinimas, ypač – pavasariui artėjant, tačiau… Daugiau…

BV_xmas_2495

Aguonų pyragas tortas

(26)

Originaliame recepte, kuris po Lietuvą pasklido iš Nijolės Marcinkevičienės knygos „Metai už stalo“, buvo ir džiūvėsėlių, ir daugiau kiaušinių. Panašų receptą rastumėte ir mano knygoje… Daugiau…

BV_xmas_2481

Silkė su agurkų ir mangų salsa bei juodos duonos trupiniais

(2)

Kūčioms visuomet ruošiu bent vieną silkės patiekalą kitaip. Ne vienus metus ant stalo karaliavo aštri citrinų sultyse marinuota silkė, o šiemet gaminsiu šią. Saldus mangas… Daugiau…

BV_xmas_2557

Aromatinga kepta višta su cinamonu ir muskatais

(6)

Kepta višta skanu ir paprastą metų sekmadienį šeimai, ir per mažesnių ar didesnių progų minėjimus. Ši – lengvai šventinė ir nuostabiai dera su briuseliniais kopūstais,… Daugiau…

kalakutas_Beatos virtuve

Keptas kalakutas ir bulvės su žąsų taukais

(14)

Šis derinys ant mano kalėdinio stalo puikuojasi nuo tada, kai susipažinau su savo vyru Tomu. Dabar kalakutas man savas kaip pusbrolis, nors neneigsiu, kad reikėjo… Daugiau…

BV_xmas_2623

Antelė, įdaryta raugintais kopūstais ir džiovintomis slyvomis

(36)

Tai mūsų Ievos šeimos receptas. Nors ji pati mėsos nevalgo, bet prisiekia, kad tai skaniausias keptos anties variantas ir jos mamytės pasididžiavimas. Paragavusi šios antelės… Daugiau…

Beatos virtuve_spalvoto meduolio diena

Spalvoto meduolio dienos imbieriniai meduoliai

(24)

Spalvoto meduolio diena – linksmas reikalas. Meduolio dieną vaikai ir suaugusieji visoje Lietuvoje gali pabūti kartu, pamarginti miestų kepyklėlėse keptų meduolių, pajusti bendrumo džiaugsmą ir… Daugiau…

ievos cukiniju tortas_sveikas

Ievos cukinijų tortas

(0)

Na ka gi čia ir pasakius? Ievos cukinijų tortas su avietiniu varškės ir ispaninio šalavijo kremu yra ir skaniausias, ir sveikiausias tortas, kuris taip greit… Daugiau…

keksiukai liepai

Šokoladiniai keksiukai su šilauogėmis ir maskarponės kremu

(22)

Pam pa ram pam, nelabai jau lepino šiluma mus liepa, bet va gėrybėmis tai tikrai. Ir mėlynes šaukštais valgėm ir šilauoges. O kai vaikai nori… Daugiau…

Beatos virtuve_turkiski sausainiai su kokoso drozlem

Şekerpare – turkiški sausainiai su manų kruopomis ir kokoso drožlėmis

(12)

Šį kartą linkėjimai nuo Jolitos Koruklu iš Stambulo (ji parašė nuostabią knygą apie Turkijos virtuvę) – turkiškų sausainių „şekerpare“ receptas. Pavadinimas reiškia „cukraus gabalėlis“. Tradicinis šių… Daugiau…

Beatos virtuve_naminiai ledai

Patys geriausi naminiai ledai

(104)

Šis receptas prasideda nuo to, kad išsitraukiame iš spintelės gerą plaktuvą ir nusiperkame ar darže prisirenkame braškių. Mano kulinarijos studijoje karaliauja Electrolux prietaisai, tai traukiu… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.