8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 200 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 200 g 72 proc. juodojo šokolado
  • 4 kiaušinių
  • 100 g sviesto
  • 60 g miltų
  • 1 šaukšto kavos pupelių
  • 1 žiupsnio druskos
  • .....

Šokoladinis pyragas su kavos pupelėmis ir šokoladiniu glajumi

(2)

Kas mėgstate šokoladinius šokoladiškiausius kepinius, tiems tikrai norėsis šio pyrago. Sodriam ir drėgnam kepiniui dar daugiau skonio suteiks grūstos kavos pupelės ir nerafinuoto cukranendrių cukraus glajus. Beje, šis glajus labai universalus, jis puikiausiai tinka ne tik įvairiausiems pyragams ir tortams puošti, bet ir ispaniškoms spurgoms (churros) ar lietuviškiems žagarėliams, skruzdėlyno lapeliams mirkyti. Gaminame: kiaušinius išplakame su… Daugiau…

Pikantiška mišrainė su kietuoju sūriu

(5)

Tik nesakykite, kad jums nemiela pasimėgauti vaikystės maistu. Žinoma, kasdien tokios mišrainės nevalgysi, bet manau, jog daugeliui ji siejasi su jaukumu, namais ir vaikystės šventėmis…. Daugiau…

Varškės skarelės su obuoliais

(4)

Šios tešlos receptas atkeliavo dar iš tarpukario Lietuvos – jei turite knygą „Didžioji virėja“, pavartykite, tikrai rasite panašų receptą. Tokius sausainius kepdavo ir mūsų močiutės,… Daugiau…

Šokoladinis majonezo tortas

(3)

Nustebote? Nesistebėkite – majonezą tobulam šokoladiniam biskvitui pagaminti siūlo naudoti ne vienas garsus prancūzų konditeris. Juk majonezas – tai kiaušiniai ir aliejus, dar šlakelis acto… Daugiau…

Šventinis karpis laimo ir daržovių draugijoje

(4)

Turbūt jau nei vienas lietuvis neįsivaizduoja šventinio  stalo be jo didenybės karpio. Dažniausiai jį ruošiame su įvairiais padažais, drebučiuose ar keptą keptuvėje. Bet šioms šventėms… Daugiau…

Lietuviškas sumuštinis su burokėlių paštetu, silke, figų džemu ir krapais

(6)

Dailūs kąsneliai iš įprasto produktų derinio šventėms, tik patiekti netikėta forma. Burokėlių pašteto saldumą pastiprina pikantiškas figų džemas, o duonoje esančių sėklų ir grūdų traškumui… Daugiau…

Įvairios mėsos vyniotinis šoninės apvalkale

(1)

Sąžiningai pasninkavusiesiems per adventą šis įvairios mėsos rinkinys, pagardintas džiovintomis spanguolėmis ir riešutais, gali pasirodyti tikras dievų maistas. Ypatingai tiks, kai norisi ir paukštienos, ir… Daugiau…

Upėtakio suktinukai su grybais grietinėlės ir česnakų padaže

(0)

Visi turbūt sutiksite su manimi, kad mes, lietuviai, valgome per mažai žuvies. Dažniausiai tai nutinka tik lankantis restoranuose ar per didžiąsias metų šventes, tad dabar… Daugiau…

Šimtalapio pusbrolis iš Slovėnijos

(18)

Prekmurska gibanica, kepinys, kilęs iš Slovėnijos, Prekmurje regiono. Tai Vidurio Europoje gan dažnai sutinkamas pyragas, kuris gaminamas sluoksniuojant ploną tešlą su aguonomis, įvairiais vaisiais ar… Daugiau…

Keksiukai su uogomis

(8)

Vasarą tikrai netrūksta gimtadienių ir švenčių – štai greiti vasariški keksiukai.O geriausias puošimas su uogomis. Kepame keksiukus: įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Sudedame popierines keksiukų… Daugiau…

Duonos ir uogų pudingas

(2)

Kai prasideda uogų pikas, tik ir noris jų atsivalgyti, kimšti pilnus žandus. O dar vienas variantas kaip gardžiausiomis uogomis pasidžiaugti, tai pasigaminti šį labai tradicinį… Daugiau…

Nekeptas graikiško jogurto tortas su mėlynėmis

(20)

O buvo taip: vos pasidalijome idėjomis su Ievute, koks galėtų ir turėtų būti tobulas graikiško jogurto ir mėlynių pyragas, ir ji, tikra virtuvės meistrė, ėmė… Daugiau…

Lengvas kaip pūkas braškių tortas

(18)

Nuostabus, vasara alsuojantis tortas – tikra braškės karalienės scena. Neišsigąskite ilgo ingredientų bei gaminimo sąrašo, nes tikrai nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti. Svarbiausia suprasti,… Daugiau…

Kiauliena su nektarinais

(5)

Galiu atostogauti negamindama maisto, bet kartais taip užsinoriu pati pagaminti vakarienę šeimai… Šis patiekalas iš vienų mūsų šeimos atostogų, kai vaisių buvo apsčiai. Man labai… Daugiau…

Tortas per penkias minutes

(4)

Viską reikia daryti greitai. Aną dieną žiūrėjau savo mėgstamą TV laidą, na, nepasikuklinusi pasakysiu, kad mėgstamiausią, nes ją visada pasižiūriu ne tik TV, bet ir… Daugiau…

Challah arba baltos duonos pynė

(6)

Challah yra tradicinė žydų pinta balta duona. Ji įvairiose virtuvėje turi skirtingus pavadinimus, bet jos esmė viena – tai minkšta, puri, mielinė balta duona, o… Daugiau…

Mandras zuikis su džiovintais pomidorais

(6)

Gyvendama Anglijoje įpratau sekmadienį kepti tokį didesnį patiekalą, ir visi susėsdavome prie stalo bendrų pietų. Neseniai vieną sekmadienio rytą šaldytuve suradusi parduotuvėje „Arvi kalakutai“ pirktos smulkintos… Daugiau…

Lėtai kepta rytietiška ėriuko mentė

(2)

Šitaip paruošta mentė man skaniausia, todėl visada ją taip ir gaminu: kaskart keisdama prieskonių derinius mėgaujuosi vis kitokiu rezultatu, bet mėsa visada minkšta ir sultinga…. Daugiau…

Pyragaičiai ant pagaliuko

(7)

Nepaisant to, kad pyragaičiai ant pagaliuko jau senokai įlėkė į madingų kepinių orbitą, jie sukasi ten iki šiol. Yra keli šio kepinio ruošimo būdai. Sudėtingesnis… Daugiau…

Avienos tadžinas su slyvomis ir bulvėmis

(5)

Pradedame Velykinę savaitę, o ją labai gerai pradėti planu, ką gaminsite šventinį savaitgalį. Man aviena ir ėriena labai patinka, o ir labai tinkama mėsa Velykoms…. Daugiau…

Šokoladinė suflė, arba lava cake

(15)

Kai lyja ir kiek niūru, pasikvieskite šilumą ir šokolado aromatą į namus. Šie klasikiniai pyragaičiai tiks bet kuriai progai. Gaminame: orkaitę įkaitiname iki 200 °C…. Daugiau…

Silkės užkandis su marinuotomis bulvėmis ir burokėliais

(2)

Kas nemėgsta silkės? Aš tai mėgstu. Ir labai. Manau, kad nei viena svarbi tautos šventė ar didesnis giminės susiėjimas negali apsieiti be silkės, na dar… Daugiau…

Pastarnokų pyragas-tortas

(2)

Gaminame: Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Išklojame kepimo popieriumi dvi apvalias kepimo formas (20-22cm). Ištirpiname sviestą su cukrumi ir medumi keptuvėje ant vidutinės kaitros ir… Daugiau…

Kanapiniai pyragiukai

(4)

Čia buvo atradimas, padaryti taip, kaip senovėje buvo daroma – mielinės bandelės su grūstų kanapių įdaru, o kitaip – kanapiniai pyragiukai. Skonis pasakiškas, tikrai, jei… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.