8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 8 didžiųjų krevečių
  • 1000 ml vandens
  • 3–4 gabaliukų šviežio galangalo (imbierinių šeimos augalas)
  • 1 stiebo šviežios citrinžolės
  • 2–3 kafiro laimo lapų (nebūtinai)
  • 8-12 pievagrybių
  • .....

Tailandietiška aštri krevečių sriuba

(0)

Tradicinėje Tom Yum sriuboje buvo tik sauja paprastų ingredientų, tačiau ilgainiui tailandiečiai pradėjo eksperimentuoti su kitais ingredientais, kaip antai: pomidorais, kokosu, grietine, čili pasta ir net baziliku, kuris buvo laikomas šventąja žole! Taip, galite eksperimentuoti, bet pirma paragaukite tikrosios Tom Yum sriubos. Šią sriubą galima virti su kitokia mėsa ar jūros gėrybėmis. Svarbu nepamiršti, kad… Daugiau…

Savaitgalio projektas. Pavasarinė vištienos sriuba

(3)

Siūlome jums šio savaitgalio projektą su viena višta: išsiverdame sultinį, nukauliname vištieną ir mėsą atsidedame, o ją sunaudojame sriuboje ir pasigaminame enčiladas. O pirmiausia, atgaivinanti,… Daugiau…

Daržovių sriuba su kalakutienos frikadelėmis

(3)

Nostalgiška sriuba su frikadelėmis. Jei iki šiol mėsos kukulius gaminote iš kiaulienos ar vištienos, pabandykit su malta kalakutiena. Kalakutų krūtinėlių mėsa yra balta ir pati… Daugiau…

Greita ir skani pomidorų ir cukinijų sriuba

(8)

Pomidorus nuplaunu ir trinu su blenderiu, gaunasi apie 600-700 ml skysčio. Tada tiesiog perkošiu per sietelį, tai mažiau odelių ir sėklyčių lieka. Alyvuogių aliejaus ir česnako… Daugiau…

Ryški morkų sriuba su kokosų drožlėmis

(5)

Pirmiausia, supjaustome svogūnus smulkiais kubeliais, česnaką susmulkiname. Imbiero šaknį nuskutame šaukštuku ir sutarkuojame smulkia tarka. Įkaitiname puode aliejų ir sviestą, suberiame svogūnus, česnaką, imbierą bei… Daugiau…

Gruziniška charčio sriuba

(11)

Klasikinė charčio sriuba visuomet verdama iš jautienos. Net jos pavadinimas, išvertus iš gruzinų kalbos, reiškia „jautienos sriuba“. Tai rūgštoka, aštroka ir aromatinga sriuba. Ją itin… Daugiau…

Kokosų pieno sriuba su vištiena

(0)

Kartais taip norisi visai kitokių, dar neatrastų skonių… Ši kokosinė vištienos sriuba nustebins netikėtu prieskonių deriniu ir bent mintimis nukels į Tolimuosius Rytus. Pasigaminkime! Užverdame… Daugiau…

Itališka pupelių sriuba su padažu „Tikras Italas“

(1)

Itališka pupelių sriuba, mano išbandyta ne kartą ir, užpuolus šalčiams, tinkanti pietums ar šeimos vakarienei. Soti ir šildanti sriuba. Pilna daržovių ir jaukumo. Valgyti kaip tik… Daugiau…

Citrininė sriuba – Sopa de lima

(3)

Aitriosios paprikos, žaliosios citrinos ir tortilijos – kas galėtų geriau atspindėti sombrerų, kaktusų, Sikejroso ir Kalo paveikslų kraštą? Aistros verda ne tik meksikietiškuose serialuose, bet… Daugiau…

Gaivi lengva brokolių, bolivinių balandų kruopų ir citrinų sriuba

(5)

Yra tokia garsi grakiška siurba, kurioje daug kiaušinių. Ji panaši į mūsų rūgštynių, tik mes dedame rūgštynes ir paskui įleidžiame kiaušinį, o graikai pila citrinų… Daugiau…

Sriuba „Crema Conde”

(3)

Užkaičiame puodą vandens ir išverdame pupeles. Jau išvirusias kartu su vandeniu pilame į trintuvą arba sutriname maisto smulkintuvu puode, kur jos virė. Svogūną ir česnaką… Daugiau…

Super greita, nerealiai skani cukinijų, pupelių ir pomidorų sriuba

(12)

Kokoso aliejus į puodą patenka pirmas ir ištirpsta, tada ten keliauja smulkiai supjaustytas poras. Pasitroškina 5-7 minutes.  Dabar jau greitai dedame cukiniją (jai tik sušilti… Daugiau…

Raugintų agurkų sriuba

(8)

Vaikystę primenanti sriuba.

Vištienos sultinys

(1)

Virti 4-6 valandas, vis nugriebiant putas.

Morkų ir pomidorų sriuba su kokosu pienu

(26)

Morkų sriubos – vienos mano mėgstamiausių. Ir saldumo turi, rūgštumo nuo pomidorų, o kokosų pienas suteikia neįprastą skonį. Smagu ir kukurūzus pakramtyt radus sriuboje. Druskos… Daugiau…

Morkų, brokolių ir pupelių sriuba

(5)

Sriubos esmė paprasta: svogūnas, morkos ir obuolys, salieras (paskui išimtas) ir pupelės, o pabaigoje brokolis. OI, jau skanumas! Obuolio pamiršti nereikia. Nes saldumo suteikia. Geras… Daugiau…

Šalta vyšnių sriuba

(3)

Tai tradicinė vengriška sriuba. Galima rasti asociacijų su mums iš vaikystės puikiai pažįstama saldžia sriuba iš džiovintų ir šviežių vaisių. Sriubai malonaus poskonio suteikia vynas,… Daugiau…

Šalta rūgštynių sriuba

(5)

Supikite kefyrą į didesnį dubenį ir, jei pageidaujate „lengvesnės“ sriubos, atskieskite jį vandeniu iki pageidaujamos konsistencijos. Įspauskite česnako skiltelę. Ridikėlius ir agurkus susmulkinkite kubeliais. Jei… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.