Beatos virtuvė
Kerbedziui sriuba morku
Reikės:
  • 2 svogūnų
  • 1 česnako skiltelės
  • 15-20 cm ilgio imbiero šaknies
  • 2 šaukštų Santa Maria „Mango curry"
  • 8 -10 morkų
  • 1 citrinos sulčių
  • .....

Ryški morkų sriuba su kokosų drožlėmis

(3)

Pirmiausia, supjaustome svogūnus smulkiais kubeliais, česnaką susmulkiname. Imbiero šaknį nuskutame šaukštuku ir sutarkuojame smulkia tarka. Įkaitiname puode aliejų ir sviestą, suberiame svogūnus, česnaką, imbierą bei Santa Maria „Mango curry“ prieskonius. Kepiname ant vidutinės kaitros, kol suminkštėja svogūnai. Visi namai pakvips šiuo momentu. Morkas galite smulkiai supjaustyti griežinėliais arba sutarkuoti. Jei sutarkuosite, sriuba greičiau išvirs. Suberiame morkas… Daugiau…

charcio_gruzija_beatos virtuve

Gruziniška charčio sriuba

(2)

Klasikinė charčio sriuba visuomet verdama iš jautienos. Net jos pavadinimas, išvertus iš gruzinų kalbos, reiškia „jautienos sriuba“. Tai rūgštoka, aštroka ir aromatinga sriuba. Ją itin… Daugiau…

kokoso sriuba_su vistiena

Kokosų pieno sriuba su vištiena

(0)

Kartais taip norisi visai kitokių, dar neatrastų skonių… Ši kokosinė vištienos sriuba nustebins netikėtu prieskonių deriniu ir bent mintimis nukels į Tolimuosius Rytus. Pasigaminkime! Užverdame… Daugiau…

pupeliu tikras italas

Itališka pupelių sriuba su padažu „Tikras Italas“

(1)

Itališka pupelių sriuba, mano išbandyta ne kartą ir, užpuolus šalčiams, tinkanti pietums ar šeimos vakarienei. Soti ir šildanti sriuba. Pilna daržovių ir jaukumo. Valgyti kaip tik… Daugiau…

sopa de limo_citrinine sriuba_Beatos virtuve

Citrininė sriuba – Sopa de lima

(3)

Aitriosios paprikos, žaliosios citrinos ir tortilijos – kas galėtų geriau atspindėti sombrerų, kaktusų, Sikejroso ir Kalo paveikslų kraštą? Aistros verda ne tik meksikietiškuose serialuose, bet… Daugiau…

FullSizeRender_1

Gaivi lengva brokolių, bolivinių balandų kruopų ir citrinų sriuba

(3)

Yra tokia garsi grakiška siurba, kurioje daug kiaušinių. Ji panaši į mūsų rūgštynių, tik mes dedame rūgštynes ir paskui įleidžiame kiaušinį, o graikai pila citrinų… Daugiau…

sriuba_crema conde

Sriuba „Crema Conde”

(3)

Užkaičiame puodą vandens ir išverdame pupeles. Jau išvirusias kartu su vandeniu pilame į trintuvą arba sutriname maisto smulkintuvu puode, kur jos virė. Svogūną ir česnaką… Daugiau…

cukiniju, pupeliu ir pomidoru sriuba

Super greita, nerealiai skani cukinijų, pupelių ir pomidorų sriuba

(8)

Kokoso aliejus į puodą patenka pirmas ir ištirpsta, tada ten keliauja smulkiai supjaustytas poras. Pasitroškina 5-7 minutes.  Dabar jau greitai dedame cukiniją (jai tik sušilti… Daugiau…

Beatos virtuvė. Raugintų agurkų sriuba

Raugintų agurkų sriuba

(6)

Vaikystę primenanti sriuba.

Beatos virtuvė. Vištienos sultinys

Vištienos sultinys

(0)

Virti 4-6 valandas, vis nugriebiant putas.

IMG_0668
Beatos virtuve, morku pomidoru sriuba

Morkų ir pomidorų sriuba su kokosu pienu

(22)

Morkų sriubos – vienos mano mėgstamiausių. Ir saldumo turi, rūgštumo nuo pomidorų, o kokosų pienas suteikia neįprastą skonį. Smagu ir kukurūzus pakramtyt radus sriuboje. Druskos… Daugiau…

Beatos virtuve - mazieji virtuves sefai Danielius vistienos sriuba su suriu
Beatos virtuve - Italijos darzoviu turgus

Morkų, brokolių ir pupelių sriuba

(3)

Sriubos esmė paprasta: svogūnas, morkos ir obuolys, salieras (paskui išimtas) ir pupelės, o pabaigoje brokolis. OI, jau skanumas! Obuolio pamiršti nereikia. Nes saldumo suteikia. Geras… Daugiau…

IMG_3085

Šalta vyšnių sriuba

(3)

Tai tradicinė vengriška sriuba. Galima rasti asociacijų su mums iš vaikystės puikiai pažįstama saldžia sriuba iš džiovintų ir šviežių vaisių. Sriubai malonaus poskonio suteikia vynas,… Daugiau…

Beatos virtuvė. Grybų sriuba
salta rugstyniu sriuba

Šalta rūgštynių sriuba

(5)

Supikite kefyrą į didesnį dubenį ir, jei pageidaujate „lengvesnės“ sriubos, atskieskite jį vandeniu iki pageidaujamos konsistencijos. Įspauskite česnako skiltelę. Ridikėlius ir agurkus susmulkinkite kubeliais. Jei… Daugiau…

Beatos virtuvė. Trinta žirnelių sriuba
Beatos virtuvė. Čili sriuba
Beatos virtuvė. Lęšių ir pomidorų sriuba
Smidru sriuba_Beatos virtuve

Šparagų sriuba

(7)

Jau anksčiau, kalbėdama apie šparagus, sakiau, kad viršūnėlės yra gardžiausios minkštos ir sultingos, apačios tuo tarpu, tai yra viena trečioji, yra truputį kietesnės, tai, pvz.,… Daugiau…

Beatos virtuvė. Prūsiška bulvienė
Beatos virtuvė. Egzotiška žuvienė
lengva darzoviu sriuba_Beatos virtuve

Sriuba daržovių, greita ir glostanti – sugrįžimams namo ir atgaivai

(16)

Ką jūs pirmiausia darote, kai grįžtate iš kelionės? Išsikraunate lagaminus? Aš tai ne, lagaminai kažkaip pastovi truputį, o aš puolu iš karto į virtuvę virti… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.