8241
Beatos virtuvė

Sausainiai Kalėdų seneliui

(9)

Jei nelabai esate tikri, ar esate įrašyti į Kalėdų Senio Šaunuolių Knygą, visada galite bandyti jo širdį suminkštyti sausainiais… ar net kokia taurele tauraus gėrimo :))

Reikės:
  • 150 g sviesto
  • 200 g graikiškų riešutų
  • 250 g cukraus bei šiek tiek pabarstymui
  • 250 g + 100 g ir gal dar trupučio miltų
  • 2 kiaušinių
  • cinamono nemažai
  • šokolado, jei norisi (čia tiems, kuriuos iš karto padarėme)

 

Kaip paruošti:
1. Susmulkiname riešutus su virtuviniu kombainu ar kavamale.
2. Sudedame šaltą sviestą, supjaustytą kubeliais, į dubenį kartu su riešutais ir sukame, kol pasidaro trupiniai.
3. Truputį suplakame kiaušinius ir supilame ant sviesto ir riešutų.
4. Sudedame miltus ir suminkome tešlą. Ji turi būti minkšta.
5. Iš tešlos formuojame rutuliukus, apvoliojame juos cukruje ir cinamone, pirštu įspaudžiame viduriukus ir ten dedame šokolado.
6. Kepame iki 190˚C įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių.
7. Jei liko tešlos, iškočiojame ją į dešras, apvoliojame cukruje ir cinamone, ir, įvynioję į maistinę plėvelę, padedame į šaldytuvą. Vėliau beliks tik supjaustyti ir iškepti.

Tikiuosi, geri ir geros buvote šiais metais? Ir senelis jūsų nepamirš…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 4,50 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (9)
Komentarai
  1. Emili parašė:

    Kepiau šiuos sausainius jau iš naujos knygos. Turėjau vilties, kad tai tokie pat , kuriuos gaunu iš vienos vokietės Šv.Kalėdoms. Gaila, recepto jos neturiu, šiems man tikrai trūko saldumo ir kažkokio stipresnio skonio. Nesu didelė super saldžių produktų mėgeja, tiesiog noriu atkreipti dėmesį, jei kepsite, tai gal pravers . Knygoje jie rekomenduojami kepti su žemės riešutais. Uždėjau ant viršaus žemės riešutų sviesto, o ant kitų Nutellos. Su Nutella skaniau.

  2. Vilma parašė:

    Vakar kepiau siuos sausainius is naujos knygos, visai neblogi gavosi 😉 Saldumo man uzteko.

  3. Emili parašė:

    Kepiau šiuos sausanius antrą kartą: buvau maloniai nustebinta – gavosi tokie skanūs, traškūs…ir jau tada atrodo ir visko užtenka. Galbūt anąkart per mažai įdėjau meilės… o dabar kai artėja Šv. Kalėdos viską užmaišiau kaip reikiant. Neperkepiau, todėl tokie puikūs ir kalėdų Seneliui patiks :). Dabar galiu tik pasakyti, kad kepkite ir Jūs, nenusivilsite 🙂

  4. Gintare parašė:

    as kepiau jau ne viena karta. gana paprasta padaryti, o skonis visus nustebina. as ant virsaus uzdedu RUDUDU kremo ir uzbrastau siek tiek rudojo cukraus. Riesutus naudoju migdolus, nes zemes nemegstu. Tai pagal mano varianta saldumo tikrai uztenka. o rudasis cukrus ant virsaus ir papuosia ir traskumo suteikia. Skanaus ! tikrai labai saunus receptas 🙂

  5. Lin parašė:

    Nerealiai SKANŪS SAUSAINUKAI!!!!!

  6. Agnė parašė:

    Ponia Beata, manau šiame receptą yra klaidų, nes sąraše yra cukraus 250g, o gamyboje nėra. Pagaminsi su cukrumi ir visus sausainius teko išmesti i kibira. Ateityje sulau būti tiklslesniems spausdinanant receptus. Šeimyna likome be pusryčių 🙁

  7. Mantas parašė:

    Labai skanus gavosi.
    Aciu.:)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.