8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 1,7 litro stiklainiui:
  • nedidelio kopūsto
  • 4 vidutinio dydžio kuo saldesnių morkų
  • kupino šaukštelio smulkios druskos (tinka pilka, rožinė ar balta)
  • šaukšto kmynų
  • .....

Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną

(0)

Gydytojas Darius, farmacininkė Karolina ir trys jų dukterys: Filomena, Liudvika bei Liucija – nuostabi šeima, su kuria susipažinau rašydama „Mamų knygą“. Jau ketverius metus jie maitinasi veganiškai. Daugybę metų valgė ir mėsą, ir žuvį, ir kiaušinius, kol sykį Darius suprato, kad jei nori dar ilgai jaustis sveikas ir žvalus, turi atsisakyti gyvūninės kilmės produktų, dėl… Daugiau…

Vištiena, ridikėliai, burokėliai ir tahini – mano naujos sezoninės salotos iš JD meniu

(5)

Ši porcija dviems, vienam bus gerokai per daug. Aš kažkaip pasistengsiu koncentruotai pasakyti, ką noriu, nesileisdama į ilgus pasakojimus, kuriuos labai mėgstu. Apie tai, kaip… Daugiau…

Brusketos ir salotos su varškės užtepėle

(1)

Jau ir anksčiau mėgau pomidorą valgyti su varške, bet ši užtepėlė šiame deriny yra kažkas genialaus. Nes kaip ten bebūtų, pipiras yra virtuvės karalius ir… Daugiau…

Valdorfo salotos pagal Beatą

(0)

Yra pasaulyje keletas klasikinių salotų, išvardinsiu kada prie progos. Šiandien apie vadinamąsias Valdorfo salotos, kurios yra sukurtos prašmatniame Niujorko viešbutyje tokiu pat pavadinimu. Esmė jų… Daugiau…

Salotos su skumbre iš serijos „Viskas suskaičiuota“

(2)

Pasidalinsiu šiandien su jumis vienomis naujomis savo salotomis. Kartais labai gailiuos, kad tik kartą pasigaminu ir kitą kartą vėl puolu ką nors naujo daryt, nes… Daugiau…

Vištienos, grikių ir moliūgų salotos

(2)

Keletą mėnesių skraidžiau maršrutu Vilnius-Londonas, Londonas-Vilnius. Kodėl prisigalvojau, kad man reikia? Todėl, kad jei nesurikiuosi savęs, visi tie savarankiški mokymaisi, bent jau man, neturi jokio… Daugiau…

Rūkytos žuvies salotos

(0)

Tai mano vienos mėgstamiausų rūkytos žuvies salotų su tikrai puikiausiais lietuviškais ingredientais – bulvėmis, burokėliais, obuoliais. Na, o salieras gal kiek ir naujadaras, bet labai… Daugiau…

Saulėgrąžų daigų salotos su virtais be lukštų kiaušiniais ir moliūgų sėklomis

(0)

Kiaušinis man yra tikrasis greitasis maistas, pagerinantis bet kokias salotas. Aišku, jei juos mėgstate. Čia jį siūlau išvirti be marškinėlių, bet tiks ir minkštai virtas… Daugiau…

Rūkytos lašišos salotos

(8)

Greitos salotos, kai nesinori mėsos, bet ir vien žalių lapelių nepakanka… Dar vienas šių salotų įdomumas – pieno šlakelis salotų pagarde, jis ne tik suteiks… Daugiau…

Salotos su kriaušėmis ir kietuoju sūriu

(0)

Bet kuris patiekalas bus daug skanesnis, jei jame derės įvairiausi skoniai. Saldžios kriaušės, švelnaus skonio kietasis sūris „Prussia“ ir netikėtas užpilas su aguonomis – smagiai… Daugiau…

Šiltos salotos su kepta lašiša

(12)

Tai tokie geri pietūs ar vakarienė, kad sunku ir patikėti. Ir sotūs, ir maistingi, dar sveiki, o jau skanūs… Visos mes, kai valgėme, tik lingavome… Daugiau…

Kimči

(8)

Pasaulį užkariavęs korėjietiškasis kimči – su prieskoniais fermentuoti pekininiai kopūstai (ar kitos daržovės). Kimči – tikras lietuviškojo rauginto kopūsto giminaitis, tik gerokai ugningesnio būdo, nes… Daugiau…

Traškios bei gaivios obuolių ir salierų salotos su rūgštynių padažu

(1)

Na štai tokie pietūs ar vakarienė man labai patinka. Toks gaivumas užburia, o dar ir kynva kruopos su savo maistingumu tikrai padeda geriau jaustis. Valgai… Daugiau…

Salotos su rūkytu unguriu

(2)

Praėjusią vasarą susipažinau su žveju Rimu. Jei būsite Neringoje, tai Rimas Preiloje turi labai geros žuvies. Visa Rimo istorija yra mano vasaros žurnale. Tai va,… Daugiau…

Gražgarsčių, jaunų burokėlių ir žaliavalgiško anakardžių sūrio salotos

(1)

Šios Ievos (ji sveiko gyvenimo būdo mylėtoja, tinklaraštininkė, čia mano bloge jau pasakojo apie kombučią ir cukinijų spagečius) salotos, dėl savo spalvų, labai tinka svečiams… Daugiau…

Rabarbarų ir burokėlių salotos

(1)

Rabarbai!.. Koks jų lapų grožis. Ir pastebėjote, kad pasirodo rabarbarai ir tada jau braškių užgultis?? Braškės ir rabarbarai labai draugauja. Tačiau pastabėjau, kad daugeliui dar… Daugiau…

Šiltos šparagų ir lašišos salotos

(4)

Tiesiog nuostabiai skanu. Šias salotas gaminau Tymo turguje, smidrų festivalyje. Buvo pageidavimas recepto. Tai štai jis ateina. Galite pasirinkti, kaip noríte paruošti smidrus – pakepti… Daugiau…

Gaivios salotos su putpelių kiaušiniais

(5)

Pavasaris už lango! Jaučiate? Kur jau čia ir valgyti taip sunkiai nesinori vakare. Tačiau vis vien kažko norisi. O putpelių kiaušiniai, jei nesuvalgėte iš ryto,… Daugiau…

Super sočios salotos

(8)

Moliūgas! Jis tikrai dar turėjo išgyventi? O gal jau ir prie pabaigos? Tada ta atsisveikinimo proga siūlau labai skanias, sočias salotas ar pietums ar vakarienei…. Daugiau…

Pupelių ir keptos duonos mišrainė

(9)

Soti ir šventiška mišrainė. Pagaminta su sėklų pilna juoda duona „Beatos virtuvė“ ji bus dar turtingesnė ir išraiškingesnė. Tiks savaitgalio šeimos meniu paįvairinimui ar šventiniam… Daugiau…

Žiedinių kopūstų salotos

(6)

Žiediniai kopūstai – sotūs ir gražūs savo žiedynais, be to ir labai maistingi. Nors šiaip jų yra ir geltonų, ir violetinių, tūlas lietuvis žino, kad kalafioras… Daugiau…

Truputį rytietiškos morkų salotos

(10)

O jau šitos salotos tai ‘turbo’ galėčiau sakyti, jog yra. Tokios gaivios nuo mėtų, pilnos skonio, prieskonių ir saldumo, ir traškumo ir aštrumo šiek tiek…. Daugiau…

Lašišos salotos su persimonais

(12)

Oj šitos salotos, įkvėptos mano kulinarinių atostogų iš Portugalijos, sulaukė tiek pagyrimų iš filmavimo komandos dėl skonio bei išvaizdos. O pasigamina lengvai ir greitai. Pirmyn… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.