8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 200 g visų grūdo dalių speltų miltų „Malsena“
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos
  • 2 kiaušinių
  • 120 g cukraus
  • 50 g sviesto ar aliejaus
  • 60 ml pieno
  • .....

Speltų miltų kriaušių pyragas

(1)

Sodrus, drėgnas ir kvapus kriaušių pyragas, kuriuo norisi mėgautis kuo dažniau. Drąsiai kepkite su visų grūdo dalių speltų miltais „Malsena“ – jie  suteiks malonaus riešutinio skonio. Gaminame: orkaitę įkaitiname iki 200 oC. Speltų miltus „Malsena“ sumaišome su kepimo milteliais, druska. Sviestą ištirpiname. Kiaušinius iki purumo suplakame su cukrumi. Supilame ištirpintą sviestą, pieną, suberiame miltų mišinį… Daugiau…

Šimtalapio pusbrolis iš Slovėnijos

(18)

Prekmurska gibanica, kepinys, kilęs iš Slovėnijos, Prekmurje regiono. Tai Vidurio Europoje gan dažnai sutinkamas pyragas, kuris gaminamas sluoksniuojant ploną tešlą su aguonomis, įvairiais vaisiais ar… Daugiau…

Traškūs sausainiai su uogiene

(9)

Oi mielas draugas majonezas, vos ne kiekvienas laikom jo stiklainėlį apypilnį šaldytuve. Tik nesu tikra, ar kiekviena šeimininkė žino, kad jei namie baigėsi ir sviestas,… Daugiau…

Keksiukai su uogomis

(4)

Vasarą tikrai netrūksta gimtadienių ir švenčių – štai greiti vasariški keksiukai.O geriausias puošimas su uogomis. Kepame keksiukus: įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Sudedame popierines keksiukų… Daugiau…

Duonos ir uogų pudingas

(2)

Kai prasideda uogų pikas, tik ir noris jų atsivalgyti, kimšti pilnus žandus. O dar vienas variantas kaip gardžiausiomis uogomis pasidžiaugti, tai pasigaminti šį labai tradicinį… Daugiau…

Nekeptas graikiško jogurto tortas su mėlynėmis

(10)

O buvo taip: vos pasidalijome idėjomis su Ievute, koks galėtų ir turėtų būti tobulas graikiško jogurto ir mėlynių pyragas, ir ji, tikra virtuvės meistrė, ėmė… Daugiau…

Lengvas kaip pūkas braškių tortas

(18)

Nuostabus, vasara alsuojantis tortas – tikra braškės karalienės scena. Neišsigąskite ilgo ingredientų bei gaminimo sąrašo, nes tikrai nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti. Svarbiausia suprasti,… Daugiau…

Citrininis kefyro ir braškių sluoksniuotinis

(9)

Kas sugalvojo, kad tortas būtinai turi stovėti? Vasarą visi nori pagulinėti, aš taip pat neįsivaizduoju vasaros be gero pagulėjimo ant žemės – ant smėlio, žolės,… Daugiau…

Ledai su moliūgų sėklų aliejumi

(4)

Ledai su aliejumi gal ir skamba keistai, bet užteks vieną kartą paragauti, kad įsitikintumėte, kaip puikiai glotnūs vaniliniai ledai dera su sodriu, tamsiai žaliu moliūgų… Daugiau…

Obuolių blyneliai su vaniliniu kremu

(1)

Oras toks, kad norisi dar jaukumo, bet jau tuoj tuoj, sužydės kaštonai ir obelys. Obuolių manau galima rast namuose dar ir žieminių, gerai išsilaikiusių, todėl… Daugiau…

Pyragaičiai ant pagaliuko

(7)

Nepaisant to, kad pyragaičiai ant pagaliuko jau senokai įlėkė į madingų kepinių orbitą, jie sukasi ten iki šiol. Yra keli šio kepinio ruošimo būdai. Sudėtingesnis… Daugiau…

Šokoladinė suflė, arba lava cake

(15)

Kai lyja ir kiek niūru, pasikvieskite šilumą ir šokolado aromatą į namus. Šie klasikiniai pyragaičiai tiks bet kuriai progai. Gaminame: orkaitę įkaitiname iki 200 °C…. Daugiau…

Bananų ir kokosų pyragas be gliuteno ir cukraus

(7)

Lengvai ir greitai pagaminimas pyragas be gliuteno ir be gramo pridėto cukraus. Ar įmanoma? Taip. Saldumu jį apdovanoja bananai bei riešutų sviestas, o kokosų drožlės… Daugiau…

Pastarnokų pyragas-tortas

(2)

Gaminame: Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Išklojame kepimo popieriumi dvi apvalias kepimo formas (20-22cm). Ištirpiname sviestą su cukrumi ir medumi keptuvėje ant vidutinės kaitros ir… Daugiau…

Vaisinis pyragas Kalėdoms ir kitoms žiemos progoms

(17)

Didžiosios žiemos šventės jau čia pat, per jas malonu prisiminti tradicinius kepinius ir išbandyti kažką naujo. Aš šįkart jums siūlau išsikepti tradicinį kalėdinį anglišką vaisių… Daugiau…

Šokoladinis burokėlių pyragas

(15)

Labai šokoladinis, tamsus, sodraus skonio ir tekstūros pyragas. Burokėliai šokoladinį skonį ir jo saldumą dar padidina, nuo jų sulčių pyragas tampa drėgnas ir minkštas. Pabandykite,… Daugiau…

Šakočio pyragas

(27)

Ieškojau ir galvojau, kaip čia atkartojus šakotį namuose. Aišku, kad tokio volo ir pečiaus namuose nėra ir nebus, bet šakočio tai norisi. Kąži ką darydavo… Daugiau…

Rugelach sausainiai su slyvų uogiene

(3)

Rugelach yra žydiškos kilmės ragelis, populiarus Amerikoje. Kai sužinojau apie šį kepinį, pamaniau, kad labai jau jis panašus į lietuviškus varškės sausainius. Ir šio skanumyno… Daugiau…

Gliumzinis (varškės) pyragas

(21)

Oi, tas gliumzinis pyragas. Susižavėjimas akimirksniu ir, atrodo, nieko nėra už jį geresnio. Švelnus it pūkas ir saldus, nukelia tikrai, atrodo, prie vokiškų lietuvininkų stalų,… Daugiau…

Moliūgų ir varškės apkepas su morengų plutele

(11)

Gražuolis rudens spalvų apkepas. Jį laisvai galite vadinti pyragu ar net tortu. Tik čia visai nėra kvietinių miltų, o formą ir tvirtumo suteikia migdolų miltai…. Daugiau…

Apelsininis perlinių kruopų pudingas

(6)

Tai ryžių pudingo giminaitis, tik lietuviškesnis, skanesnis, macnesnis. Labai rekomenduoju išmėginti, ypač, jei jūsų patiekalų – favoritų sąraše ryžių pudingas užima garbingą vietą. Šis, apelsininis… Daugiau…

Blyneliai be kiaušinių

(13)

Jei nėra kiaušinių – nebus ir blynų? Kas taip sakė, matyt, nėra valgęs šių nuostabių, minkštučių blynelių su sėmenimis ir bananu. Šis receptas iš mano… Daugiau…

Sluoksniuoti (pertepti) sausainiai

(10)

Pagardintus saldžiu kremu, trapius ir tirpstančius burnoje – tokius sausainius rekomenduoju situacijose „kai norisi ko nors skanaus“, bet eiti į parduotuvę tingisi – ingredientus įmanoma… Daugiau…

Chalvos keksas

(7)

Šio kekso grynumas ir gerumas pasireiškia, kai nors ir privalgęs esi, bet ranka tiesias paiimti dar ir dar vieną gabaliuką. Visi ragavę tik galvomis lingavo… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.