8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 4-5 vidutinio dydžio obuolių
  • 120-150g cukraus (galima naudoti ir rudąjį)
  • 200 ml pieno
  • 200 ml grietinėlės 13%
  • Apie 70ml obuolių sulčių (arba vyno), skiesto 70ml gazuoto vandens
  • .....

Obuolių blyneliai su vaniliniu kremu

(0)

Oras toks, kad norisi dar jaukumo, bet jau tuoj tuoj, sužydės kaštonai ir obelys. Obuolių manau galima rast namuose dar ir žieminių, gerai išsilaikiusių, todėl valgykime juos, maišykite į blynus.  O šie blyneliai kiek kitokie, kur daugiausiai dėmesio ir gauna ponas obuolys. Garantuoju, jog šie purūs obuolių blyneliai gali drąsiai varžytis su pačiais skaniausiais blynais, kai… Daugiau…

Pyragaičiai ant pagaliuko

(5)

Nepaisant to, kad pyragaičiai ant pagaliuko jau senokai įlėkė į madingų kepinių orbitą, jie sukasi ten iki šiol. Yra keli šio kepinio ruošimo būdai. Sudėtingesnis… Daugiau…

Šokoladinė suflė, arba lava cake

(8)

Kai lyja ir kiek niūru, pasikvieskite šilumą ir šokolado aromatą į namus. Šie klasikiniai pyragaičiai tiks bet kuriai progai. Gaminame: orkaitę įkaitiname iki 200 °C…. Daugiau…

Bananų ir kokosų pyragas be gliuteno ir cukraus

(4)

Lengvai ir greitai pagaminimas pyragas be gliuteno ir be gramo pridėto cukraus. Ar įmanoma? Taip. Saldumu jį apdovanoja bananai bei riešutų sviestas, o kokosų drožlės… Daugiau…

Pastarnokų pyragas-tortas

(2)

Gaminame: Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Išklojame kepimo popieriumi dvi apvalias kepimo formas (20-22cm). Ištirpiname sviestą su cukrumi ir medumi keptuvėje ant vidutinės kaitros ir… Daugiau…

Vaisinis pyragas Kalėdoms ir kitoms žiemos progoms

(16)

Didžiosios žiemos šventės jau čia pat, per jas malonu prisiminti tradicinius kepinius ir išbandyti kažką naujo. Aš šįkart jums siūlau išsikepti tradicinį kalėdinį anglišką vaisių… Daugiau…

Šokoladinis burokėlių pyragas

(12)

Labai šokoladinis, tamsus, sodraus skonio ir tekstūros pyragas. Burokėliai šokoladinį skonį ir jo saldumą dar padidina, nuo jų sulčių pyragas tampa drėgnas ir minkštas. Pabandykite,… Daugiau…

Šakočio pyragas

(25)

Ieškojau ir galvojau, kaip čia atkartojus šakotį namuose. Aišku, kad tokio volo ir pečiaus namuose nėra ir nebus, bet šakočio tai norisi. Kąži ką darydavo… Daugiau…

Rugelach sausainiai su slyvų uogiene

(3)

Rugelach yra žydiškos kilmės ragelis, populiarus Amerikoje. Kai sužinojau apie šį kepinį, pamaniau, kad labai jau jis panašus į lietuviškus varškės sausainius. Ir šio skanumyno… Daugiau…

Gliumzinis (varškės) pyragas

(20)

Oi, tas gliumzinis pyragas. Susižavėjimas akimirksniu ir, atrodo, nieko nėra už jį geresnio. Švelnus it pūkas ir saldus, nukelia tikrai, atrodo, prie vokiškų lietuvininkų stalų,… Daugiau…

Moliūgų ir varškės apkepas su morengų plutele

(9)

Gražuolis rudens spalvų apkepas. Jį laisvai galite vadinti pyragu ar net tortu. Tik čia visai nėra kvietinių miltų, o formą ir tvirtumo suteikia migdolų miltai…. Daugiau…

Apelsininis perlinių kruopų pudingas

(6)

Tai ryžių pudingo giminaitis, tik lietuviškesnis, skanesnis, macnesnis. Labai rekomenduoju išmėginti, ypač, jei jūsų patiekalų – favoritų sąraše ryžių pudingas užima garbingą vietą. Šis, apelsininis… Daugiau…

Blyneliai be kiaušinių

(8)

Jei nėra kiaušinių – nebus ir blynų? Kas taip sakė, matyt, nėra valgęs šių nuostabių, minkštučių blynelių su sėmenimis ir bananu. Šis receptas iš mano… Daugiau…

Sluoksniuoti (pertepti) sausainiai

(10)

Pagardintus saldžiu kremu, trapius ir tirpstančius burnoje – tokius sausainius rekomenduoju situacijose „kai norisi ko nors skanaus“, bet eiti į parduotuvę tingisi – ingredientus įmanoma… Daugiau…

Chalvos keksas

(7)

Šio kekso grynumas ir gerumas pasireiškia, kai nors ir privalgęs esi, bet ranka tiesias paiimti dar ir dar vieną gabaliuką. Visi ragavę tik galvomis lingavo… Daugiau…

Nekeptas šokoladinis varškės tortas

(34)

Puikus, bet paprastas gardėsis. Ir dar labai skanus. Gaivus ir įspūdingas. Nieko kepti nereikia, tik sumaišyti. Pagrindas iš šokoladinių sausainių, jie dar smagiau kibs, jei… Daugiau…

Varškės apkepas su vyšniomis ir kokosais

(41)

Šį apkepą sumaniau, kai turėjau varškės ir 5 minutes laiko, ir visai nenorėjau dėti jokių miltų. Bus šlapias, įdomios tekstūros kepinys. Gaminame: 1. Varškę su… Daugiau…

Krembriulė

(0)

Krembriulė – klasikinis prancūziškas desertas, kuris yra daugelio restoranų desertų meniu. Jis tooooks skanus ir tikrai nesudėtinga jį pasidaryti namuose. Na, tik reikėtų iš anksto… Daugiau…

Blynų tortas su varškės kremu ir uogomis

(15)

Blynų tortą galite iškepti bet kada ir bet kur. Jį maloniai sutinka ir vaikai, ir suaugusieji. Kai aplink gausu įvairiausių uogų – blynų tortas yra… Daugiau…

Riešutų tortas su vyšniomis ir šokoladu (be gliuteno)

(58)

Pavasaris ar ne, dieta ar sportas, vis tiek jei ne kasdien, tai tikrai bent kartą per savaitę visi nusipelno gabaliuko torto. Kada mums reikia torto?… Daugiau…

Sūriai saldūs sausainiai su šokolado gabaliukais

(7)

Kai norisi labai greito ir skanaus užkandžio – šis pasirinkimas gali būti geriausia išeitis! Ryškus saldumas ir sūrumas puikiai susijungia, o iškeptus sausainius taip ir… Daugiau…

Klasikinis kreminio sūrio pyragas

(83)

Toks sūrio pyragas – lengvai paruošiamas, prabangus ir išraiškingo skonio. Labai dažnai juo gardžiuotis turbūt būtų per didelis savęs lepinimas, ypač – pavasariui artėjant, tačiau… Daugiau…

Švelnūs ir purūs rikotos blyneliai su braškėmis

(26)

Neįtikėtinai purūs ir minkšti blyneliai, puikiai tinkantys valgyti su braškėmis. Itališką rikotą galite keisti lietuviška varške, tik ją gerai pertrinkite per sietelį ir išplakite maisto… Daugiau…

Aguonų pyragas tortas

(26)

Originaliame recepte, kuris po Lietuvą pasklido iš Nijolės Marcinkevičienės knygos „Metai už stalo“, buvo ir džiūvėsėlių, ir daugiau kiaušinių. Panašų receptą rastumėte ir mano knygoje… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.