8241
Beatos virtuvė
kanapiniai pyrageliai
Reikės:
  • 350 g kvietinių miltų
  • 200 g pilno grūdo kvietinių miltų
  • 1,5 stiklinės pieno
  • 15 g mielių
  • 1-2 šaukštų cukraus
  • žiupsnio druskos
  • 1 šaukštelio kmynų
  • .....

Kanapiniai pyragiukai

(4)

Čia buvo atradimas, padaryti taip, kaip senovėje buvo daroma – mielinės bandelės su grūstų kanapių įdaru, o kitaip – kanapiniai pyragiukai. Skonis pasakiškas, tikrai, jei nežinotum, galėtum spėlioti, koks čia tas įdaras – ar grybai, ar mėsa, ar riešutai. Skanu ir karštas bandeles valgyti ir atvėsusias skanauti. Iš šio kiekio išeina didelei šeimai Kūčioms ir… Daugiau…

stalas_4_BV Winter1711315 (1)

Avižinis kisielius

(4)

Avižinis kisielius turi beveik magišką reikšmę senose Lietuvos Kūčių tradicijose, kaip rašoma N. Marcinkevičienės Metuose, avižinis kisielius, iki XX amžiaus vidurio buvo privalomas  Kūčių vakarienės… Daugiau…

mazintoss 51

Virtinukai su varške ir peletrūnu

(0)

Virtinukų pasaulyjeeeeee….arba Lietuvoje, Sirutiškyje, Kėdainių rajone, yra tokia vieta su labai aiškia kryptimi: gaminti rankų darbo, kokybiškus virtinius iš vietinių produktų. Tiksliau 17 rūšių virtinių/koldūnų…. Daugiau…

patiekalai

Žemaitiškas šiupinys

(2)

Šiupinys yra tradicinis Užgavėnių patiekalas iš Žemaitijos. Seniau vietoj kiaulienos šoninės dėdavo kiaulės kojeles, riebią mėsą nuo kiaulės galvos ir būtinai kiaulės uodegas į šiupinį… Daugiau…

Keliauk&Ragauk-136

Rūkytos žuvies salotos

(0)

Tai mano vienos mėgstamiausų rūkytos žuvies salotų su tikrai puikiausiais lietuviškais ingredientais – bulvėmis, burokėliais, obuoliais. Na, o salieras gal kiek ir naujadaras, bet labai… Daugiau…

perliniu kruopu plovas

Perlinių kruopų plovas

(2)

Štai tokia mano interpreracija grucės tematika. Perlinės kruopos visai dera mūsuose, o kadangi su laida „Keliauk ir ragauk. Lietuva“ svečiavausi Dzūkijoje, tai neapsieita ir be… Daugiau…

sakocio pyragas

Šakočio pyragas

(22)

Ieškojau ir galvojau, kaip čia atkartojus šakotį namuose. Aišku, kad tokio volo ir pečiaus namuose nėra ir nebus, bet šakočio tai norisi. Kąži ką darydavo… Daugiau…

Keliauk ir ragauk_Aukstaitija

Rugelach sausainiai su slyvų uogiene

(3)

Rugelach yra žydiškos kilmės ragelis, populiarus Amerikoje. Kai sužinojau apie šį kepinį, pamaniau, kad labai jau jis panašus į lietuviškus varškės sausainius. Ir šio skanumyno… Daugiau…

Gasciunu bandele_Keliauk ir ragauk_Aukstaitija

Aukštaitiškos Gasčiūnų mielinės bandelės

(5)

Šiomis įstabaus skonio bandelėmis, tiksliau – jų stirtomis, mane pasitiko puikioji Gasčiūnų kaimo bendruomenė. Ten važiavom aukštaitiškų patiekalų ragauti ir tradicinių amatų pažiūrėti, kai filmavome laidą… Daugiau…

pristatymaskeliaukirragauk

Gliumzinis (varškės) pyragas

(18)

Oi, tas gliumzinis pyragas. Susižavėjimas akimirksniu ir, atrodo, nieko nėra už jį geresnio. Švelnus it pūkas ir saldus, nukelia tikrai, atrodo, prie vokiškų lietuvininkų stalų,… Daugiau…

grikiai

Dzūkiški grikiniai blynai

(1)

Šiuos blynus pirmąsyk paragavau filmuodama savo laidą „Keliauk ir ragauk. Lietuva“. Važiavom su Vyteniu Pauliukaičiu į Dzūkiją atradimų ir skonių ieškoti. Ir radom! Užsukom pas… Daugiau…

Beatos virtuvė. Blyneliai su krevetėmis

Blyneliai su krevetėmis

(3)

Vytaro Radzevičiaus, kuris ir knygą išleidęs yra iš visų savo kelionių, puikieji blyneliai su krevetėmis – tikrai nepakartojami. Ir labai lengvai pagaminami – jachote jis… Daugiau…

Beatos daržovių pyragas kaip ispaniška “Tortilla”

Daržovių pyragas kaip ispaniška “Tortilla”

(14)

Macnus ir drūtas pyragas iš daržovių.

Beatos dvieju rusiu sumustiniai

Dviejų rūšių sumuštiniai – su silke, juoda duona, avokadu, varške

(5)

Nežinote, ką pagaminti draugams ar sau, o šaldytuvas beveik tuščias? Manau, kad šie tautiški sumuštiniai nepaliks abejingų. Vienintelė išimtis – jei kas iš valgytojų jaučia… Daugiau…

Beatos virtuvė. Sultingas kiaulienos kepsnys

Sultingas kiaulienos kepsnys

(27)

Prašmatnaus skonio kepsnys – tikrai šventinis.

Beatos virtuvė. Imbierinė eglutė

Imbierinė eglutė

(0)

Imbierinė eglutė – gamyba ir statymas- tikras džiaugsmas su vaikais.

Beatos virtuvė. Aguonų pyragas

Aguonų pyragas

(72)

Pasakiškas aguonų pyragas – nepaliks abejingų jam..

Beatos virtuve_ypatingai skani silke_kucios

Ypatingai skani silkė

(17)

Šiais metais tai mano mėgstamiausias silkės receptas. Su džiovintais grybais, moliūgu ir viską į visumą sujungiančiu daržovingu padažu „Daržo choras“.  „Daržo choro“ ir kitų „Beatos… Daugiau…

Beatos virtuvė. Perliniu kruopu blyneliai su lasisa

Perlinių kruopų blyneliai su lašiša

(25)

Jaunojo šefo Martyno pasiūlytas, mano išgirtas receptas, kuris įtiks kiekvienam pavargusiam nuo mėsos ir kasdieninio meniu.

Beatos virtuve_sudytas lasisa_gravlax_kucios

Gravlax arba sūdyta lašiša

(11)

Receptas tiems, kuriems maistas turi būti ne tik skanus, bet ir gražus.

Beatos virtuvė. Kūčia

Kūčia

(13)

Mano šeimos receptas, tradicinis Kūčių patiekalas ir geriausiais šios šventės desertas su grūdais, spanguolėm, medum ir aguonų pienu.

Beatos virtuvė. Raugintų agurkų sriuba

Raugintų agurkų sriuba

(8)

Vaikystę primenanti sriuba.

Beatos virtuvė. Greita lazanija

Greita lazanija

(30)

Ypatingai skani ir pagaminama per 15 minučių!

Beatos virtuvė. Omleto keksiukai

Omleto keksiukai

(19)

Gražiuosieji omleto keksiukai su daržovėmis – labai tinkantys pusryčiams (juos gali pasigaminti ir patys vaikai)…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.