8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 1 nedidelės saujelės mėtų
  • 1 žaliųjų citrinų sulčių ir žievelių
  • 1,5 šaukšto tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto medaus
  • žiupsnio druskos
  • 1 nedidelio agurko
  • .....

Salotos stiklainyje su avokadais

(0)

Laimingos tos, kurios mėgsta avokadus. O nemėgstančioms siūlau pamėginti, nes tikrai labai skanu ir labai sveika. Šios salotos stiklainyje yra tobulos, nes jos labai gražios, o ingredientai vienas kitą papildo. Viskas, ką reikia padaryti, tai nusipirkti produktų, supjaustyti juos į paruoštą erdvų stiklainį ir užpilti padažu. O kai ateis laikas pietauti, tik apversite stiklainį – padažas… Daugiau…

Lietuviškas sumuštinis su burokėlių paštetu, silke, figų džemu ir krapais

(6)

Dailūs kąsneliai iš įprasto produktų derinio šventėms, tik patiekti netikėta forma. Burokėlių pašteto saldumą pastiprina pikantiškas figų džemas, o duonoje esančių sėklų ir grūdų traškumui… Daugiau…

Nuogas kišas

(0)

Kodėl nuogas? Nes jis be tešlos. Dėl tikslumo kišą be tešlos galima būtų vadinti ir omletu, bet aš pasilieku prie kišo, nes pavadinimas gražesnis. O… Daugiau…

Kesadilijos su moliūgų, avinžirnių ir fetos įdaru

(3)

Avinžirniai tėra kitokios pupelės. Jie sotūs ir turi daug baltymų. Jei nenorite kasdien valgyti mėsos, tai avinžirniai labai sėkmingai ją pakeis. Norint juos išsivirti reikia… Daugiau…

Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną

(0)

Gydytojas Darius, farmacininkė Karolina ir trys jų dukterys: Filomena, Liudvika bei Liucija – nuostabi šeima, su kuria susipažinau rašydama „Mamų knygą“. Jau ketverius metus jie… Daugiau…

Žalias kugelis su špinatais ir rūkytu varškės sūriu

(7)

Graži, skani ir žalia bulvinio blyno draugystė su špinatais ir sūriu. Kepame orkaitėje, tad riebalų kiekis sumažėja iki minimumo, o juos pakeičia žali maistingi špinatai,… Daugiau…

Grybai grietinėlės ir sūrio padaže

(3)

Kai grybų sezonas įpusėjęs, visi tik ir čirškiname grybus smagiausiai ant keptuvių. Siūlau jums naują mintį – pamėginkite ne kilmingus grybus, kurių šiais metais pilna, pasiruošti… Daugiau…

Pusryčiai Huevos Rancheros

(0)

Fermerių pusryčiai – pomidorai, prieskoniai, čorisas ir ant jų išleisti ir iškepti kiaušiniai. Tikrai verta pabandyti. Tokius pusryčius ruošiu dažnai, nes visada turiu padažo „Daržo… Daugiau…

Keksiukai su uogomis

(6)

Vasarą tikrai netrūksta gimtadienių ir švenčių – štai greiti vasariški keksiukai.O geriausias puošimas su uogomis. Kepame keksiukus: įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Sudedame popierines keksiukų… Daugiau…

Duonos ir uogų pudingas

(2)

Kai prasideda uogų pikas, tik ir noris jų atsivalgyti, kimšti pilnus žandus. O dar vienas variantas kaip gardžiausiomis uogomis pasidžiaugti, tai pasigaminti šį labai tradicinį… Daugiau…

Nekeptas graikiško jogurto tortas su mėlynėmis

(15)

O buvo taip: vos pasidalijome idėjomis su Ievute, koks galėtų ir turėtų būti tobulas graikiško jogurto ir mėlynių pyragas, ir ji, tikra virtuvės meistrė, ėmė… Daugiau…

Salotos su vištiena ir šilauogėmis

(1)

Šilauogių vasarą dėkime ne tik į pieną, semkime delnais, bet ir berkime į salotas. O jei jų dar nėra, puikiai tik mėlynės ar vyšnios. Ruošiame… Daugiau…

Trys vasaros užkandžiai

(0)

Savaitgalis jau čia pat, todėl keletas idėjų, jei jų trūksta. Vasaros iškylų užkandžiai, kai norisi užkrimst.. Daržovių lazdelės su sūreliais Eiga: Daržoves nuskutame, supjaustome šiaudeliais, dažome… Daugiau…

Meksikiečių valgių įkvėpti mėsainiai su įdarytomis paprikomis

(1)

Nebūtinai mėsainis turi būti su gabalu duonos, galite jį vynioti ir į salotos lapą, o kaip garnyrą paruošti ryžiais ir pupelėmis įdarytų paprikų. Ir sotu,… Daugiau…

Šalta graikiška sriuba

(0)

Tikrai visi mokame pasigaminti lietuviškus šaltibarščius. O dabar pristatome graikų kilmės šaltibarščių giminaitį dzadzikį, pagardą su daug mėtų, agurkais ir graikišku jogurtu. Šį patiekalą lengva… Daugiau…

Citrininis kefyro ir braškių sluoksniuotinis

(9)

Kas sugalvojo, kad tortas būtinai turi stovėti? Vasarą visi nori pagulinėti, aš taip pat neįsivaizduoju vasaros be gero pagulėjimo ant žemės – ant smėlio, žolės,… Daugiau…

Ledai su moliūgų sėklų aliejumi

(4)

Ledai su aliejumi gal ir skamba keistai, bet užteks vieną kartą paragauti, kad įsitikintumėte, kaip puikiai glotnūs vaniliniai ledai dera su sodriu, tamsiai žaliu moliūgų… Daugiau…

Kiauliena su nektarinais

(5)

Galiu atostogauti negamindama maisto, bet kartais taip užsinoriu pati pagaminti vakarienę šeimai… Šis patiekalas iš vienų mūsų šeimos atostogų, kai vaisių buvo apsčiai. Man labai… Daugiau…

Vištienos tandoori vėrinukai su daržovėmis ir grikių tabbouleh

(1)

Tabbouleh yra tradicinės rytietiškos salotos, kuriose dalyvauja truputis skaldytų kviečių kruopų ir labai labai daug žalumynų: petražolių, svogūnų, agurkų, pomidorų. Mes pateikiame skanią lietuvišką interpretaciją… Daugiau…

Cukinijų blynai su kiaušiniais ir šonine

(5)

Blynai pusryčiams yra klasika, bet nebūtinai jie turi būti saldūs. Man cukinijos niekada nepabosta, galiu jas valgyti visada. Siūlau labai mėgstamą patiekalą – cukinijų blynus…. Daugiau…

Mažų makaronų ir varškės apkepas

(2)

Varškės apkepą mėgsta visi, makaronus taip pat. Tai tikras komforto maistas. Makaroniukus rinkitės kuo smulkesnius ir jų nepervirkite. Bananai suteiks saldumo, taigi galite atsisakyti cukraus…. Daugiau…

Vištienos sparneliai „Tulpės“ traškia plutele

(2)

Galite taip ruošti ir paprastas blauzdeles… ir net vištienos ar kalakutienos krutinėlės gabalėlius Įjungiame kaitiname orkaitę iki 190 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Sviestą ištirpiname. Kitame… Daugiau…

Challah arba baltos duonos pynė

(2)

Challah yra tradicinė žydų pinta balta duona. Ji įvairiose virtuvėje turi skirtingus pavadinimus, bet jos esmė viena – tai minkšta, puri, mielinė balta duona, o… Daugiau…

Lėtai kepta rytietiška ėriuko mentė

(0)

Šitaip paruošta mentė man skaniausia, todėl visada ją taip ir gaminu: kaskart keisdama prieskonių derinius mėgaujuosi vis kitokiu rezultatu, bet mėsa visada minkšta ir sultinga…. Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.