8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 1 kg vanilinių ledų
  • 4 šaukštų „Obelių“ moliūgų sėklų aliejaus
  • žiupsnio druskos
  • saujos kepintų moliūgų sėklų
  • šlakelio citrinų ar žaliųjų citrinų sulčių
  • .....

Ledai su moliūgų sėklų aliejumi

(2)

Ledai su aliejumi gal ir skamba keistai, bet užteks vieną kartą paragauti, kad įsitikintumėte, kaip puikiai glotnūs vaniliniai ledai dera su sodriu, tamsiai žaliu moliūgų sėklų aliejumi. Šaltai spaustas „Obelių“ moliūgų sėklų aliejus desertams suteikia paslaptingo, gilaus riešutinio skonio ir pagyvina bet kurį patiekalą – nuo salotų, kruopų iki žuvies ar mėsos valgių. Citrina suteikia… Daugiau…

Kiauliena su nektarinais

(3)

Galiu atostogauti negamindama maisto, bet kartais taip užsinoriu pati pagaminti vakarienę šeimai… Šis patiekalas iš vienų mūsų šeimos atostogų, kai vaisių buvo apsčiai. Man labai… Daugiau…

Vištienos tandoori vėrinukai su daržovėmis ir grikių tabbouleh

(1)

Tabbouleh yra tradicinės rytietiškos salotos, kuriose dalyvauja truputis skaldytų kviečių kruopų ir labai labai daug žalumynų: petražolių, svogūnų, agurkų, pomidorų. Mes pateikiame skanią lietuvišką interpretaciją… Daugiau…

Cukinijų blynai su kiaušiniais ir šonine

(3)

Blynai pusryčiams yra klasika, bet nebūtinai jie turi būti saldūs. Man cukinijos niekada nepabosta, galiu jas valgyti visada. Siūlau labai mėgstamą patiekalą – cukinijų blynus…. Daugiau…

Mažų makaronų ir varškės apkepas

(1)

Varškės apkepą mėgsta visi, makaronus taip pat. Tai tikras komforto maistas. Makaroniukus rinkitės kuo smulkesnius ir jų nepervirkite. Bananai suteiks saldumo, taigi galite atsisakyti cukraus…. Daugiau…

Vištienos sparneliai „Tulpės“ traškia plutele

(2)

Galite taip ruošti ir paprastas blauzdeles… ir net vištienos ar kalakutienos krutinėlės gabalėlius Įjungiame kaitiname orkaitę iki 190 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Sviestą ištirpiname. Kitame… Daugiau…

Challah arba baltos duonos pynė

(2)

Challah yra tradicinė žydų pinta balta duona. Ji įvairiose virtuvėje turi skirtingus pavadinimus, bet jos esmė viena – tai minkšta, puri, mielinė balta duona, o… Daugiau…

Lėtai kepta rytietiška ėriuko mentė

(0)

Šitaip paruošta mentė man skaniausia, todėl visada ją taip ir gaminu: kaskart keisdama prieskonių derinius mėgaujuosi vis kitokiu rezultatu, bet mėsa visada minkšta ir sultinga…. Daugiau…

Pyragaičiai ant pagaliuko

(7)

Nepaisant to, kad pyragaičiai ant pagaliuko jau senokai įlėkė į madingų kepinių orbitą, jie sukasi ten iki šiol. Yra keli šio kepinio ruošimo būdai. Sudėtingesnis… Daugiau…

Avienos tadžinas su slyvomis ir bulvėmis

(3)

Pradedame Velykinę savaitę, o ją labai gerai pradėti planu, ką gaminsite šventinį savaitgalį. Man aviena ir ėriena labai patinka, o ir labai tinkama mėsa Velykoms…. Daugiau…

Šokoladinė suflė, arba lava cake

(10)

Kai lyja ir kiek niūru, pasikvieskite šilumą ir šokolado aromatą į namus. Šie klasikiniai pyragaičiai tiks bet kuriai progai. Gaminame: orkaitę įkaitiname iki 200 °C…. Daugiau…

Enčilados

(3)

Tai dar vienas artėjančio savaitgalio projektas, kai turite virtos ar keptos vištienos ir norite ją kitoniškiau sunaudoti. Šis variantas greitas ir itin skanus. Orkaitę įkaitiname… Daugiau…

Kalakutienos maltinukai su gaiviomis salotomis

(0)

Labai greiti pirmadienio pietūs arba vakarienė visai šeimai. Orkaitę įkaitiname iki 190 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Smulkiai supjaustome svogūnus. Į dubenį sukrečiame maltą mėsą,… Daugiau…

Savaitgalio projektas. Pavasarinė vištienos sriuba

(3)

Siūlome jums šio savaitgalio projektą su viena višta: išsiverdame sultinį, nukauliname vištieną ir mėsą atsidedame, o ją sunaudojame sriuboje ir pasigaminame enčiladas. O pirmiausia, atgaivinanti,… Daugiau…

Kiaulienos kepsnys su šalavijais ir keptomis daržovėmis

(1)

Rimtai lengva vakarienė italijos ritmu, palepinti save ir artimuosius. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C ir paruošiame daržoves, nes jos keps ilgiausiai. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Kiekvieną… Daugiau…

Baltos žuvies troškinys su pomidorų padažu

(7)

Šis troškinys man kvepia atostogomis ir Italija, prinokusiais pomidorais ir viduržemio jūros regiono sodriais aromatais. Lengvai pagaminama, tik žuvį atlaisdinkite arba naudokite šviežią. Orkaitę įkaitiname… Daugiau…

Aromatingas daržovių troškinys

(0)

Gaminame: išverdame ryžius, vadovaudamiesi instrukcijomis ant pakuotės. Paprikas nuskutame daržovių skustuku (nebūtinai) ir supjaustome stambiais gabaliukais. Pievagrybius nulupame arba tik švariai nuplauname ir supjaustome ketvirčiais…. Daugiau…

Keptų batatų ir grikių salotos su abrikosais ir kalakutiena

(2)

Derinys turėtų patikti tiems, kurie mėgsta bent truputėlį planuoti iš anksto, nes reikės išsivirti grikius, išsikepti batatus ir kalakutieną. Batatai yra labai vertinga daržovė, konsistencija… Daugiau…

Perlotas su kalakutiena, mangų ir garstyčių padažu

(1)

Pavadinimas tikrai įmantrus – kaip rizotas, taip ir perlotas. Ir šis pavadinimas iškart sufleruoja, iš ko bus pagamintas patiekalas. Perlines kruopas mėgstu nuo vaikystės. Man… Daugiau…

Granola su jogurtu ir keptais obuoliais

(1)

Ne paslaptis, kad jogurto indelis dažnai yra išsigelbėjimas per pusryčius, kai reikia paskubėti ar ieškome, ką tinkamo nusinešti valgyti prie darbo stalo. Ilgai visi save… Daugiau…

Negaliu be silkės, arba Visada mėgstamiausi: burokėliai, obuoliai, silkė, avinžirniai

(5)

Aš dievinu silkę, ir nieko negaliu padaryti su savimi, o gal ir nenoriu ką nors keisti. Silkę galiu valgyti dažnai ir visaip paruoštą, bet labiausiai… Daugiau…

Žiediniai kopūstai, batatai ir vištienos kepsnys su gremolata

(0)

Jau rašiau, kokį renesansą pasaulio šefų virtuvėse išgyvena žiediniai kopūstai, tad nesikartosiu. Gal tik užsiminsiu, kad šiame patiekale žiediniai kopūstai skanesni yra kepti, o ne… Daugiau…

Duonos skrebutis, kiaušinis, avokadas

(0)

Greita, sotu ir skanu. Be to, su tokiu sumuštiniu gausite visko, ko reikia gerai dienos pradžiai: skaidulų iš juodos duonos su sėklomis, gerųjų riebalų iš… Daugiau…

Kukurūzų miltų penne makaronai su pankoliu

(0)

Kukurūzų miltų makaronai yra geriausias pakaitalas netoleruojantiesiems glitimo arba tiesiog tiems, kurie renkasi mitybą be kviečių miltų. Pankolis vis dar mūsuose retokai vartojama daržovė, bet… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.