8241
Beatos virtuvė
tortilijos_D.Jakstaite
Reikės:
  • 400 g virtos (ar keptos) vištienos, suplėšytos
  • 1 didelio svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 4 pomidorų
  • 200 g čederio (galima maišyti kartu su kitais sūriais, pvz. manchego ar mozzarella)
  • .....

QUESADILLOS SU VIŠTIENA

(0)

Justina ir Rimantė (apie kurias rašau naujame Žiemos žurnale) gan dažnai gamina quesadilijas, bet jos ir nepabosta, nes įdarus galite keisti, varijuoti ir sukurti vis naujų. Šios quesadilijos puikuojasi ir mūsų studijoje per Meksikos pamokas. Tai puikus užkandis draugų kompanijoje ar sotūs pietūs į darbą. Taigi, svogūną ir česnaką susmulkinkite ir pakepinkite. Tuomet dėkite susmulkintus… Daugiau…

beef_radang_aut. Vygaile Sukuryte

Aštrus jautienos troškinys iš Balio arba jautiena rendang

(0)

Šiuo receptu pasidalino mūsų draugė Ninie. Ji gyvena Balio saloje, Indonezijoje, dievina Lietuvą ir gerą maistą. Apie Ninie daugiau galite perskaityti mano Žiemos žurnale, ir… Daugiau…

kanapiniai pyrageliai

Kanapiniai pyragiukai

(4)

Čia buvo atradimas, padaryti taip, kaip senovėje buvo daroma – mielinės bandelės su grūstų kanapių įdaru, o kitaip – kanapiniai pyragiukai. Skonis pasakiškas, tikrai, jei… Daugiau…

stalas_4_BV Winter1711315 (1)

Avižinis kisielius

(4)

Avižinis kisielius turi beveik magišką reikšmę senose Lietuvos Kūčių tradicijose, kaip rašoma N. Marcinkevičienės Metuose, avižinis kisielius, iki XX amžiaus vidurio buvo privalomas  Kūčių vakarienės… Daugiau…

_L0A0112

Raudonieji kopūstai šventėms

(3)

Raudonuosius kopūstus panašiai troškina ir anglai, ir vokiečiai. O aš rekomenduoju dar ir burokėlių pridėti – šių daržovių ir spalvos giminingos, ir vienas kito skonį… Daugiau…

BV Ruduo7850

Šokoladinis burokėlių pyragas

(9)

Labai šokoladinis, tamsus, sodraus skonio ir tekstūros pyragas. Burokėliai šokoladinį skonį ir jo saldumą dar padidina, nuo jų sulčių pyragas tampa drėgnas ir minkštas. Pabandykite,… Daugiau…

BV_Autumn_6013

Moliūgų ir varškės apkepas su morengų plutele

(9)

Gražuolis rudens spalvų apkepas. Jį laisvai galite vadinti pyragu ar net tortu. Tik čia visai nėra kvietinių miltų, o formą ir tvirtumo suteikia migdolų miltai…. Daugiau…

FullSizeRender (4)

Odetos Cukinijų Apkepas iš Vasaros žurnalo

(42)

Vasaros Žurnale susikovėm su cukinijom, nes šio gėrio tikrai netrūksta vasara. Ten trys skirtingi virėjai profesionalas, giminė ir BV bendruomenės  narė gamino savo patiekalus su… Daugiau…

saslykai_beatos_tecio

Natūraliose sultyse rauginti šašlykai

(11)

Mano tėtis Jonas jaunystėje su draugais išbandė daugybę šašlykų receptų: su actu, vien tik su prieskoniais, majoneze ir kitaip raugtų. Ir vis dėlto jis sako,… Daugiau…

karkles_mesainis_h

Karklės mėsainis pagal Rolandą

(1)

Su šiuo fantastišku mėsainiu Rolandas dalyvavo pernai, mano vasaros žurnale, „Barbekiu kovose“. Mano tėtis Jonas ten kepė savo firminius šašlykus, Jonas Jonušas vaišino karštai rūkyta… Daugiau…

BV15_1422_panini_06 (1)

Panini su kumpiu ir mocarela, pagardintos persikais

(0)

Kas prieš dešimtmetį pas mus buvo girdėjęs itališką žodį panini (lietuviškai „bandelės“)? Niekas? Dabar tokį paskrudintą itališkos duonos sumuštinį savo virtuvėje gali pasigaminti kiekvienas. Šis… Daugiau…

BV_kalendorius6354_birzelis_maza

Varškiniai kniedliai su braškėmis

(14)

Labai paprasta, bet ypatingai gardu. Tai vienas tų pavyzdžių, kai mažiau yra daugiau, arba kai paprasti dalykai yra skaniausi. Įvairiausi kniedliai iš bulvių, vaisių ar… Daugiau…

makaronai_capresse_su mocarela ir bazilikais

Makaronai a’la Caprese arba Farfalle su pomidorais, mocarela ir bazilikais

(3)

Capresse reiškia tai, kas pagaminta su šviežia mocarela, bazilikų lapeliais, alyvuogių aliejumi ir pomidorais. Vasarą tikrai valgysime tokias salotas. Siūlau paskanauti greičiausiai paruošiamų makaronų capresse… Daugiau…

citrinine vistiena su spinatais

Citrininė vištiena su kreminiais špinatais

(3)

Galiu sakyti, kad tai mano šių metų atradimas toms dienoms, kai vakarienei paruošti tėra dvidešimt minučių. Šaldiklyje visada turiu šaldytų špinatų, o vištiena – taip… Daugiau…

saulegrazu daigu salotos_zurnalas pavasario 2015

Saulėgrąžų daigų salotos su virtais be lukštų kiaušiniais ir moliūgų sėklomis

(0)

Kiaušinis man yra tikrasis greitasis maistas, pagerinantis bet kokias salotas. Aišku, jei juos mėgstate. Čia jį siūlau išvirti be marškinėlių, bet tiks ir minkštai virtas… Daugiau…

nekeptas_varskes_tortas_pavasario_zurnalas

Nekeptas šokoladinis varškės tortas

(24)

Puikus, bet paprastas gardėsis. Ir dar labai skanus. Gaivus ir įspūdingas. Nieko kepti nereikia, tik sumaišyti. Pagrindas iš šokoladinių sausainių, jie dar smagiau kibs, jei… Daugiau…

keksiukai

Sveikuolių keksiukai su daržovėmis

(4)

Natūraliai saldūs keksiukai su morkomis arba cukinijomis ir obuoliais. Saldumas juose ne agresyvus, o subtilus – tik iš daržovių ir džiovintų vaisų. Keksiukuose bus visko:… Daugiau…

BV_xmas_2495

Aguonų pyragas tortas

(26)

Originaliame recepte, kuris po Lietuvą pasklido iš Nijolės Marcinkevičienės knygos „Metai už stalo“, buvo ir džiūvėsėlių, ir daugiau kiaušinių. Panašų receptą rastumėte ir mano knygoje… Daugiau…

BV_xmas_2557

Aromatinga kepta višta su cinamonu ir muskatais

(6)

Kepta višta skanu ir paprastą metų sekmadienį šeimai, ir per mažesnių ar didesnių progų minėjimus. Ši – lengvai šventinė ir nuostabiai dera su briuseliniais kopūstais,… Daugiau…

kalakutas_Beatos virtuve

Keptas kalakutas ir bulvės su žąsų taukais

(14)

Šis derinys ant mano kalėdinio stalo puikuojasi nuo tada, kai susipažinau su savo vyru Tomu. Dabar kalakutas man savas kaip pusbrolis, nors neneigsiu, kad reikėjo… Daugiau…

BV_xmas_2649

Skrudinti karamelizuoti riešutai ir vaisiai

(8)

Užsienyje maisto parduotuvės man beveik kaip muziejai. Aš viską fotografuoju, ragauju, o grįžusi namo bandau pagaminti. Štai dėl šio recepto buvo verta vykti į Ameriką…. Daugiau…

tatin

Prancūziškas obuolių tartas

(2)

Labai paprastas paruošti, turintis daugiau nei 100 metų istoriją, pyragas. Pyrago legenda pasakoja, kad dvi seserys Tatin, valdžiusios šeimos viešbutį Prancūzijoje, yra šio pyrago kūrėjos…. Daugiau…

kimchi

Kimči

(8)

Pasaulį užkariavęs korėjietiškasis kimči – su prieskoniais fermentuoti pekininiai kopūstai (ar kitos daržovės). Kimči – tikras lietuviškojo rauginto kopūsto giminaitis, tik gerokai ugningesnio būdo, nes… Daugiau…

BV_Autumn_6000

Bulvės su traškia plutele ir česnakiniu petražolių sviestu

(11)

Šitaip ruošti bulves mėgsta mūsų kaimynai estai. Puikiausias pavyzdys, kaip paprastą bulvę dar paprastesnėmis priemonėmis paversti rafinuotu užkandžiu. Bulvių griežinėliai minkšti, pasidengę traškia plutele, o… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.