8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 00–500 g virtos vištienos
  • 3 svogūnų laiškų
  • 1 didelės paprikos
  • 2 šaukštų grietinės
  • 2 šaukštų pomidorų padažo
  • 30–50 g fermentinio sūrio
  • 8 tortilijų
  • saujelės kalendrų
  • .....

Enčilados

(0)

Tai dar vienas artėjančio savaitgalio projektas, kai turite virtos ar keptos vištienos ir norite ją kitoniškiau sunaudoti. Šis variantas greitas ir itin skanus. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Paprikas supjaustome kubeliais. Susmulkiname žoleles. Smulkiai sutarkuojame sūrį. Vištieną suplėšome arba supjaustome smulkesniais gabaliukais ir suberiame į dubenį. Ten pat sudedame smulkintus svogūnų laiškus, kalendras, paprikas. Suberiame… Daugiau…

Kalakutienos maltinukai su gaiviomis salotomis

(0)

Labai greiti pirmadienio pietūs arba vakarienė visai šeimai. Orkaitę įkaitiname iki 190 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Smulkiai supjaustome svogūnus. Į dubenį sukrečiame maltą mėsą,… Daugiau…

Savaitgalio projektas. Pavasarinė vištienos sriuba

(0)

Siūlome jums šio savaitgalio projektą su viena višta: išsiverdame sultinį, nukauliname vištieną ir mėsą atsidedame, o ją sunaudojame sriuboje ir pasigaminame enčiladas. O pirmiausia, atgaivinanti,… Daugiau…

Kiaulienos kepsnys su šalavijais ir keptomis daržovėmis

(0)

Rimtai lengva vakarienė italijos ritmu, palepinti save ir artimuosius. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C ir paruošiame daržoves, nes jos keps ilgiausiai. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Kiekvieną… Daugiau…

Baltos žuvies troškinys su pomidorų padažu

(0)

Šis troškinys man kvepia atostogomis ir Italija, prinokusiais pomidorais ir viduržemio jūros regiono sodriais aromatais. Lengvai pagaminama, tik žuvį atlaisdinkite arba naudokite šviežią. Orkaitę įkaitiname… Daugiau…

Aromatingas daržovių troškinys

(0)

Gaminame: išverdame ryžius, vadovaudamiesi instrukcijomis ant pakuotės. Paprikas nuskutame daržovių skustuku (nebūtinai) ir supjaustome stambiais gabaliukais. Pievagrybius nulupame arba tik švariai nuplauname ir supjaustome ketvirčiais…. Daugiau…

Keptų batatų ir grikių salotos su abrikosais ir kalakutiena

(1)

Derinys turėtų patikti tiems, kurie mėgsta bent truputėlį planuoti iš anksto, nes reikės išsivirti grikius, išsikepti batatus ir kalakutieną. Batatai yra labai vertinga daržovė, konsistencija… Daugiau…

Perlotas su kalakutiena, mangų ir garstyčių padažu

(1)

Pavadinimas tikrai įmantrus – kaip rizotas, taip ir perlotas. Ir šis pavadinimas iškart sufleruoja, iš ko bus pagamintas patiekalas. Perlines kruopas mėgstu nuo vaikystės. Man… Daugiau…

Granola su jogurtu ir keptais obuoliais

(1)

Ne paslaptis, kad jogurto indelis dažnai yra išsigelbėjimas per pusryčius, kai reikia paskubėti ar ieškome, ką tinkamo nusinešti valgyti prie darbo stalo. Ilgai visi save… Daugiau…

Negaliu be silkės, arba Visada mėgstamiausi: burokėliai, obuoliai, silkė, avinžirniai

(2)

Aš dievinu silkę, ir nieko negaliu padaryti su savimi, o gal ir nenoriu ką nors keisti. Silkę galiu valgyti dažnai ir visaip paruoštą, bet labiausiai… Daugiau…

Žiediniai kopūstai, batatai ir vištienos kepsnys su gremolata

(0)

Jau rašiau, kokį renesansą pasaulio šefų virtuvėse išgyvena žiediniai kopūstai, tad nesikartosiu. Gal tik užsiminsiu, kad šiame patiekale žiediniai kopūstai skanesni yra kepti, o ne… Daugiau…

Duonos skrebutis, kiaušinis, avokadas

(0)

Greita, sotu ir skanu. Be to, su tokiu sumuštiniu gausite visko, ko reikia gerai dienos pradžiai: skaidulų iš juodos duonos su sėklomis, gerųjų riebalų iš… Daugiau…

Kukurūzų miltų penne makaronai su pankoliu

(0)

Kukurūzų miltų makaronai yra geriausias pakaitalas netoleruojantiesiems glitimo arba tiesiog tiems, kurie renkasi mitybą be kviečių miltų. Pankolis vis dar mūsuose retokai vartojama daržovė, bet… Daugiau…

Daržovių sriuba su kalakutienos frikadelėmis

(1)

Nostalgiška sriuba su frikadelėmis. Jei iki šiol mėsos kukulius gaminote iš kiaulienos ar vištienos, pabandykit su malta kalakutiena. Kalakutų krūtinėlių mėsa yra balta ir pati… Daugiau…

Birūs rudieji ryžiai su krevetėmis ir žirneliais

(0)

Toks įprastas ingredientas kaip baltieji ryžiai turi daug maistingesnių giminių. Rudieji ryžiai virs ilgiau, bet ir dovanos daugiau mums skaidulų, riebiųjų rūgščių ir geležies. Šis… Daugiau…

Bananų ir kokosų pyragas be gliuteno ir cukraus

(1)

Lengvai ir greitai pagaminimas pyragas be gliuteno ir be gramo pridėto cukraus. Ar įmanoma? Taip. Saldumu jį apdovanoja bananai bei riešutų sviestas, o kokosų drožlės… Daugiau…

Rytinė kiaušinienė

(0)

Kiaušinienė be kiaušinių? Taip, gali būti ir tokia. Tofu yra lengvai virškinamas bei maistingas sūris, pagamintas iš sojų pupelių. Šiame sūryje gausu baltymų, kurie prilygsta… Daugiau…

Rytinis kokteilis

(3)

Tikras baltymų ir skaidulų užtaisas gerai dienos pradžiai ar jėgų atstatymui po treniruotės. Gausus gerųjų riebalų, ne itin saldus, tačiau maistingas ir veganiškas, nes naudojamas… Daugiau…

QUESADILLOS SU VIŠTIENA

(3)

Justina ir Rimantė (apie kurias rašau naujame Žiemos žurnale) gan dažnai gamina quesadilijas, bet jos ir nepabosta, nes įdarus galite keisti, varijuoti ir sukurti vis… Daugiau…

Aštrus jautienos troškinys iš Balio arba jautiena rendang

(0)

Šiuo receptu pasidalino mūsų draugė Ninie. Ji gyvena Balio saloje, Indonezijoje, dievina Lietuvą ir gerą maistą. Apie Ninie daugiau galite perskaityti mano Žiemos žurnale, ir… Daugiau…

Kanapiniai pyragiukai

(4)

Čia buvo atradimas, padaryti taip, kaip senovėje buvo daroma – mielinės bandelės su grūstų kanapių įdaru, o kitaip – kanapiniai pyragiukai. Skonis pasakiškas, tikrai, jei… Daugiau…

Avižinis kisielius

(4)

Avižinis kisielius turi beveik magišką reikšmę senose Lietuvos Kūčių tradicijose, kaip rašoma N. Marcinkevičienės Metuose, avižinis kisielius, iki XX amžiaus vidurio buvo privalomas  Kūčių vakarienės… Daugiau…

Raudonieji kopūstai šventėms

(3)

Raudonuosius kopūstus panašiai troškina ir anglai, ir vokiečiai. O aš rekomenduoju dar ir burokėlių pridėti – šių daržovių ir spalvos giminingos, ir vienas kito skonį… Daugiau…

Šokoladinis burokėlių pyragas

(10)

Labai šokoladinis, tamsus, sodraus skonio ir tekstūros pyragas. Burokėliai šokoladinį skonį ir jo saldumą dar padidina, nuo jų sulčių pyragas tampa drėgnas ir minkštas. Pabandykite,… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.