8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 10 filo tešlos lakštų
  • 160 g sviesto
  • Aguonų įdarui:
  • 150 g aguonų sėklų
  • 80 g cukraus
  • žiupsnio cinamono
  • 100 ml karšto pieno
  • Obuolių įdarui:
  • .....

Šimtalapio pusbrolis iš Slovėnijos

(18)

Prekmurska gibanica, kepinys, kilęs iš Slovėnijos, Prekmurje regiono. Tai Vidurio Europoje gan dažnai sutinkamas pyragas, kuris gaminamas sluoksniuojant ploną tešlą su aguonomis, įvairiais vaisiais ar uogienėmis, varške ir riešutais. O man jis kažkiek primena mūsų visų mėgstamą šimtalapį. Reikia tik sulaukti savaitgalio, pasirūpinti  reikiamais produktais, gera kepimo forma ir nerti į šį gaminimo malonumą. Šiam… Daugiau…

Begliutenis pyragas su persikais

(2)

Greitai užmaišomas ir be galo skanus. Labai tinkamas pyragas tiems, kurie nevartoja miltų ar yra alergiški gliutenui. Receptas  – „viens, du, trys“, kuris sulaukia begalę klausimų:  kas?… Daugiau…

Lengvas kaip pūkas braškių tortas

(18)

Nuostabus, vasara alsuojantis tortas – tikra braškės karalienės scena. Neišsigąskite ilgo ingredientų bei gaminimo sąrašo, nes tikrai nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti. Svarbiausia suprasti,… Daugiau…

Tortas per penkias minutes

(4)

Viską reikia daryti greitai. Aną dieną žiūrėjau savo mėgstamą TV laidą, na, nepasikuklinusi pasakysiu, kad mėgstamiausią, nes ją visada pasižiūriu ne tik TV, bet ir… Daugiau…

Pyragaičiai ant pagaliuko

(7)

Nepaisant to, kad pyragaičiai ant pagaliuko jau senokai įlėkė į madingų kepinių orbitą, jie sukasi ten iki šiol. Yra keli šio kepinio ruošimo būdai. Sudėtingesnis… Daugiau…

Šokoladinė suflė, arba lava cake

(15)

Kai lyja ir kiek niūru, pasikvieskite šilumą ir šokolado aromatą į namus. Šie klasikiniai pyragaičiai tiks bet kuriai progai. Gaminame: orkaitę įkaitiname iki 200 °C…. Daugiau…

Bananų ir kokosų pyragas be gliuteno ir cukraus

(7)

Lengvai ir greitai pagaminimas pyragas be gliuteno ir be gramo pridėto cukraus. Ar įmanoma? Taip. Saldumu jį apdovanoja bananai bei riešutų sviestas, o kokosų drožlės… Daugiau…

Pastarnokų pyragas-tortas

(2)

Gaminame: Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Išklojame kepimo popieriumi dvi apvalias kepimo formas (20-22cm). Ištirpiname sviestą su cukrumi ir medumi keptuvėje ant vidutinės kaitros ir… Daugiau…

Kanapiniai pyragiukai

(4)

Čia buvo atradimas, padaryti taip, kaip senovėje buvo daroma – mielinės bandelės su grūstų kanapių įdaru, o kitaip – kanapiniai pyragiukai. Skonis pasakiškas, tikrai, jei… Daugiau…

Vaisinis pyragas Kalėdoms ir kitoms žiemos progoms

(16)

Didžiosios žiemos šventės jau čia pat, per jas malonu prisiminti tradicinius kepinius ir išbandyti kažką naujo. Aš šįkart jums siūlau išsikepti tradicinį kalėdinį anglišką vaisių… Daugiau…

Šokoladinis burokėlių pyragas

(13)

Labai šokoladinis, tamsus, sodraus skonio ir tekstūros pyragas. Burokėliai šokoladinį skonį ir jo saldumą dar padidina, nuo jų sulčių pyragas tampa drėgnas ir minkštas. Pabandykite,… Daugiau…

Šakočio pyragas

(27)

Ieškojau ir galvojau, kaip čia atkartojus šakotį namuose. Aišku, kad tokio volo ir pečiaus namuose nėra ir nebus, bet šakočio tai norisi. Kąži ką darydavo… Daugiau…

Rugelach sausainiai su slyvų uogiene

(3)

Rugelach yra žydiškos kilmės ragelis, populiarus Amerikoje. Kai sužinojau apie šį kepinį, pamaniau, kad labai jau jis panašus į lietuviškus varškės sausainius. Ir šio skanumyno… Daugiau…

Nekeptas šokoladinis varškės tortas

(34)

Puikus, bet paprastas gardėsis. Ir dar labai skanus. Gaivus ir įspūdingas. Nieko kepti nereikia, tik sumaišyti. Pagrindas iš šokoladinių sausainių, jie dar smagiau kibs, jei… Daugiau…

Riešutų tortas su vyšniomis ir šokoladu (be gliuteno)

(61)

Pavasaris ar ne, dieta ar sportas, vis tiek jei ne kasdien, tai tikrai bent kartą per savaitę visi nusipelno gabaliuko torto. Kada mums reikia torto?… Daugiau…

Klasikinis kreminio sūrio pyragas

(85)

Toks sūrio pyragas – lengvai paruošiamas, prabangus ir išraiškingo skonio. Labai dažnai juo gardžiuotis turbūt būtų per didelis savęs lepinimas, ypač – pavasariui artėjant, tačiau… Daugiau…

Aguonų pyragas tortas

(26)

Originaliame recepte, kuris po Lietuvą pasklido iš Nijolės Marcinkevičienės knygos „Metai už stalo“, buvo ir džiūvėsėlių, ir daugiau kiaušinių. Panašų receptą rastumėte ir mano knygoje… Daugiau…

Šokoladinis tortas ir kakaviniai sausainiai su grietininiu kremu

(6)

Šiandien ryte pasižiūrėjau į savo virtuvės grindis ir palingavau galvą. Na, ką darysi – dviejų dienų pasekmė: trupiniai ir šokolado gabaliukai, nors su šluota buvo… Daugiau…

Prancūziškas obuolių tartas

(2)

Labai paprastas paruošti, turintis daugiau nei 100 metų istoriją, pyragas. Pyrago legenda pasakoja, kad dvi seserys Tatin, valdžiusios šeimos viešbutį Prancūzijoje, yra šio pyrago kūrėjos…. Daugiau…

Grynas kriaušių pyragas su šokoladu

(16)

Superinis pyragas – dingsta nuo stalo žaibo greičiu. Tikrai. Toks pilnas, turtingas ir rimtas šokoladinis gardėsis, pilnas riešutų taurumo ir šokolado mielumo. O kepti galite… Daugiau…

Jaunojo šefo Deivido sūrio pyragas

(20)

Parodykite jūs man bent vieną žmogų, kuris nevalgo tortų, juo labiau tokių gardžių ir nuostabiai papuoštų kaip vadinamasis cheesecke’as arba sūrio pyragas. Jei pažįstate tokį žmogų… Daugiau…

Riešutinis braškių tartas

(3)

Taigi, įkvėpimu šiam tartui  tapo nuo kitų patiekalų likę riešutai. Taip, liko maltų lazdyno riešutų ir graikiškų riešutų, stovėjo sau dubenėliai pas mane studijoje. Vienas… Daugiau…

Sūrus pyragas su rikota ir pavasariniais svogūnėliais

(1)

Šis pyragas ypač geras pavasarį ir vasarą, kai yra šviežių svogūnėlių, kai kartais norisi kažko tokio. Pasiruošite per 15 minučių, na, dar valandėlę teks palaukti, kol… Daugiau…

Sbrisolona – itališkas sausainis, apsimetantis pyragu

(8)

Sbrisolona  – itališkas paprastas pyragas, kepamas vos iš kelių ingredientų. Kilęs iš Lombardijos regiono, Mantuvos miesto, įsikūrusio netoli Gardos ežero. Žodis  „sbrisolona“ reiškia „sutrupinti ir… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.