8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • Pagrindui:
  • 100–110 g trapių migdolinių sausainių (arba kitokių prieskoninių)
  • 50 g minkšto sviesto arba kokosų aliejaus
  • 50 g baltojo šokolado
  • Įdarui:
  • .....

Nekeptas graikiško jogurto tortas su mėlynėmis

(6)

O buvo taip: vos pasidalijome idėjomis su Ievute, koks galėtų ir turėtų būti tobulas graikiško jogurto ir mėlynių pyragas, ir ji, tikra virtuvės meistrė, ėmė ir padarė. Tą dieną turėjau daug reikalų mieste, todėl tortą pamačiau tik kitą rytą. Kadangi privalau visko paragauti, labai ir neatidėliojau – sulig pirmuoju kąsniu ėmiau vos ne balsu šaukti:… Daugiau…

Lengvas kaip pūkas braškių tortas

(17)

Nuostabus, vasara alsuojantis tortas – tikra braškės karalienės scena. Neišsigąskite ilgo ingredientų bei gaminimo sąrašo, nes tikrai nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti. Svarbiausia suprasti,… Daugiau…

Tortas per penkias minutes

(4)

Viską reikia daryti greitai. Aną dieną žiūrėjau savo mėgstamą TV laidą, na, nepasikuklinusi pasakysiu, kad mėgstamiausią, nes ją visada pasižiūriu ne tik TV, bet ir… Daugiau…

Moliūginiai Bonbon sausainiai

(0)

Bonbon yra mūsų šeimos narys. Jei visi gauna valgomų ar nevalgomų dovanų, nepamirštame ir jo. Pavyzdžiui, per Kalėdas Bonbon paprastai sulaukia kokios nors mielos smulkmenos… Daugiau…

Challah arba baltos duonos pynė

(2)

Challah yra tradicinė žydų pinta balta duona. Ji įvairiose virtuvėje turi skirtingus pavadinimus, bet jos esmė viena – tai minkšta, puri, mielinė balta duona, o… Daugiau…

Pyragaičiai ant pagaliuko

(7)

Nepaisant to, kad pyragaičiai ant pagaliuko jau senokai įlėkė į madingų kepinių orbitą, jie sukasi ten iki šiol. Yra keli šio kepinio ruošimo būdai. Sudėtingesnis… Daugiau…

Šokoladinė suflė, arba lava cake

(10)

Kai lyja ir kiek niūru, pasikvieskite šilumą ir šokolado aromatą į namus. Šie klasikiniai pyragaičiai tiks bet kuriai progai. Gaminame: orkaitę įkaitiname iki 200 °C…. Daugiau…

Speltų miltų duona su linų sėmėnimis, saulėgrąžomis ir kmynais

(3)

Jei jau imiesi kepti naminę duoną, tai žinoma, jos turi pakakti visiems, todėl rinkitės tinkamo dydžio kepimo formą. Namuose šviežiai iškeptos duonos laukia ir valgo… Daugiau…

Bananų ir kokosų pyragas be gliuteno ir cukraus

(6)

Lengvai ir greitai pagaminimas pyragas be gliuteno ir be gramo pridėto cukraus. Ar įmanoma? Taip. Saldumu jį apdovanoja bananai bei riešutų sviestas, o kokosų drožlės… Daugiau…

Pastarnokų pyragas-tortas

(2)

Gaminame: Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Išklojame kepimo popieriumi dvi apvalias kepimo formas (20-22cm). Ištirpiname sviestą su cukrumi ir medumi keptuvėje ant vidutinės kaitros ir… Daugiau…

Kanapiniai pyragiukai

(4)

Čia buvo atradimas, padaryti taip, kaip senovėje buvo daroma – mielinės bandelės su grūstų kanapių įdaru, o kitaip – kanapiniai pyragiukai. Skonis pasakiškas, tikrai, jei… Daugiau…

Gražuolis šventinis keksas su žvaigžde

(6)

Per Kalėdas – kiekvienam po valgomą žvaigždę prie arbatos. Tai tikrai nuostabu! Visų ir visais laikais mėgstamas skonis, tik šventinė ir prašmatni išvaizda! O ir darbo… Daugiau…

Vaisinis pyragas Kalėdoms ir kitoms žiemos progoms

(16)

Didžiosios žiemos šventės jau čia pat, per jas malonu prisiminti tradicinius kepinius ir išbandyti kažką naujo. Aš šįkart jums siūlau išsikepti tradicinį kalėdinį anglišką vaisių… Daugiau…

Šokoladinis burokėlių pyragas

(12)

Labai šokoladinis, tamsus, sodraus skonio ir tekstūros pyragas. Burokėliai šokoladinį skonį ir jo saldumą dar padidina, nuo jų sulčių pyragas tampa drėgnas ir minkštas. Pabandykite,… Daugiau…

Šakočio pyragas

(27)

Ieškojau ir galvojau, kaip čia atkartojus šakotį namuose. Aišku, kad tokio volo ir pečiaus namuose nėra ir nebus, bet šakočio tai norisi. Kąži ką darydavo… Daugiau…

Rugelach sausainiai su slyvų uogiene

(3)

Rugelach yra žydiškos kilmės ragelis, populiarus Amerikoje. Kai sužinojau apie šį kepinį, pamaniau, kad labai jau jis panašus į lietuviškus varškės sausainius. Ir šio skanumyno… Daugiau…

Aukštaitiškos Gasčiūnų mielinės bandelės

(6)

Šiomis įstabaus skonio bandelėmis, tiksliau – jų stirtomis, mane pasitiko puikioji Gasčiūnų kaimo bendruomenė. Ten važiavom aukštaitiškų patiekalų ragauti ir tradicinių amatų pažiūrėti, kai filmavome laidą… Daugiau…

Gliumzinis (varškės) pyragas

(20)

Oi, tas gliumzinis pyragas. Susižavėjimas akimirksniu ir, atrodo, nieko nėra už jį geresnio. Švelnus it pūkas ir saldus, nukelia tikrai, atrodo, prie vokiškų lietuvininkų stalų,… Daugiau…

Juodos duonos sumuštinis su brie sūriu bei smidrais

(4)

Nieko nepasakysi, pavasarį norisi visai kitokių sumuštinių – pavyzdžiui, su smidrais. Ir su juoda tikra duona, sviestu plonai aptepta. O dar, jei rastumėt šaldytuve brie… Daugiau…

Sluoksniuoti (pertepti) sausainiai

(10)

Pagardintus saldžiu kremu, trapius ir tirpstančius burnoje – tokius sausainius rekomenduoju situacijose „kai norisi ko nors skanaus“, bet eiti į parduotuvę tingisi – ingredientus įmanoma… Daugiau…

Chalvos keksas

(7)

Šio kekso grynumas ir gerumas pasireiškia, kai nors ir privalgęs esi, bet ranka tiesias paiimti dar ir dar vieną gabaliuką. Visi ragavę tik galvomis lingavo… Daugiau…

Nekeptas šokoladinis varškės tortas

(34)

Puikus, bet paprastas gardėsis. Ir dar labai skanus. Gaivus ir įspūdingas. Nieko kepti nereikia, tik sumaišyti. Pagrindas iš šokoladinių sausainių, jie dar smagiau kibs, jei… Daugiau…

Blynų tortas su varškės kremu ir uogomis

(15)

Blynų tortą galite iškepti bet kada ir bet kur. Jį maloniai sutinka ir vaikai, ir suaugusieji. Kai aplink gausu įvairiausių uogų – blynų tortas yra… Daugiau…

Riešutų tortas su vyšniomis ir šokoladu (be gliuteno)

(58)

Pavasaris ar ne, dieta ar sportas, vis tiek jei ne kasdien, tai tikrai bent kartą per savaitę visi nusipelno gabaliuko torto. Kada mums reikia torto?… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.