8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 3 kiaušinių
  • 1 šaukšto cukraus
  • žiupsnio druskos
  • 300 ml kefyro
  • 250–280 g miltų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 30 g sviesto
  • 1,5 banano
  • .....

Dideli blynai su šokoladiniu riešutiniu kremu ir bananais

(1)

Tai mano Izabelė pasiprašė šių saldžių ir ypač sočių blynų. Abu su Jurgiu po du blynus suvalgė. Tokius blynus kepu tik per atostogas arba šventiniais savaitgaliais. Gaminame: dubenyje kiaušinius išplakame su cukrumi. Supilame kefyrą ir išmaišome. Kitame dubenyje miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Kefyro ir kiaušinių masę pilame į miltus ir maišome. Sviestą… Daugiau…

Smidrai su šonine ir kiaušiniu

(0)

Taip ruošti man juos patinka labiausiai – lengvai pakepinu smidrus keptuvėje su alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis. Dažnai net nespėju jų paragauti, nes labai greitai… Daugiau…

Pikantiška mišrainė su kietuoju sūriu

(5)

Tik nesakykite, kad jums nemiela pasimėgauti vaikystės maistu. Žinoma, kasdien tokios mišrainės nevalgysi, bet manau, jog daugeliui ji siejasi su jaukumu, namais ir vaikystės šventėmis…. Daugiau…

Nuogas kišas

(0)

Kodėl nuogas? Nes jis be tešlos. Dėl tikslumo kišą be tešlos galima būtų vadinti ir omletu, bet aš pasilieku prie kišo, nes pavadinimas gražesnis. O… Daugiau…

Pusryčiai Huevos Rancheros

(0)

Fermerių pusryčiai – pomidorai, prieskoniai, čorisas ir ant jų išleisti ir iškepti kiaušiniai. Tikrai verta pabandyti. Tokius pusryčius ruošiu dažnai, nes visada turiu padažo „Daržo… Daugiau…

Mažų makaronų ir varškės apkepas

(6)

Varškės apkepą mėgsta visi, makaronus taip pat. Tai tikras komforto maistas. Makaroniukus rinkitės kuo smulkesnius ir jų nepervirkite. Bananai suteiks saldumo, taigi galite atsisakyti cukraus…. Daugiau…

Pusryčių kokteilis su avietėmis

(7)

Oi, jei aš jau valgau ryte, tai tik tai, ko iš tiesų tuo metu labai noriu. Kartais noriu kumpio, kartais banano, kartais skrebučio, kartais sumuštako… Daugiau…

Granola su jogurtu ir keptais obuoliais

(1)

Ne paslaptis, kad jogurto indelis dažnai yra išsigelbėjimas per pusryčius, kai reikia paskubėti ar ieškome, ką tinkamo nusinešti valgyti prie darbo stalo. Ilgai visi save… Daugiau…

Negaliu be silkės, arba Visada mėgstamiausi: burokėliai, obuoliai, silkė, avinžirniai

(5)

Aš dievinu silkę, ir nieko negaliu padaryti su savimi, o gal ir nenoriu ką nors keisti. Silkę galiu valgyti dažnai ir visaip paruoštą, bet labiausiai… Daugiau…

Duonos skrebutis, kiaušinis, avokadas

(0)

Greita, sotu ir skanu. Be to, su tokiu sumuštiniu gausite visko, ko reikia gerai dienos pradžiai: skaidulų iš juodos duonos su sėklomis, gerųjų riebalų iš… Daugiau…

Baltųjų grikių granola

(4)

Baltieji grikiai yra tos pačios kruopos, tiksliau – sėklos, tik neskrudintos. Jų galite nusipirkti ekologiškų prekių parduotuvėse ar rasti didesnių parduotuvių sveikų produktų skyriuose. Buvau… Daugiau…

Migdolų ir ryžių miltų vafliai be glitimo

(9)

Šiuos vaflius išmokė kepti Kristina Pozingytė, knygos „Gyvenimas be gliuteno“ autorė. Vis dažniau girdžiu, kad vienas ar kitas žmogus netoleruoja glitimo, bet tai tikrai nereiškia,… Daugiau…

Cinamoniniai bananiniai speltos miltų blynai

(6)

Oi, nuostabūs šie blynai, ir tiek, gal labiau pusrytiniai. Bet jei išsikepsite neštis į darbą ir pasidarysite greitą „sumuštinį“ su, pavyzdžiui, varške per vidurį –… Daugiau…

Apelsininis perlinių kruopų pudingas

(6)

Tai ryžių pudingo giminaitis, tik lietuviškesnis, skanesnis, macnesnis. Labai rekomenduoju išmėginti, ypač, jei jūsų patiekalų – favoritų sąraše ryžių pudingas užima garbingą vietą. Šis, apelsininis… Daugiau…

Blyneliai be kiaušinių

(13)

Jei nėra kiaušinių – nebus ir blynų? Kas taip sakė, matyt, nėra valgęs šių nuostabių, minkštučių blynelių su sėmenimis ir bananu. Šis receptas iš mano… Daugiau…

Panini su kumpiu ir mocarela, pagardintos persikais

(1)

Kas prieš dešimtmetį pas mus buvo girdėjęs itališką žodį panini (lietuviškai „bandelės“)? Niekas? Dabar tokį paskrudintą itališkos duonos sumuštinį savo virtuvėje gali pasigaminti kiekvienas. Šis… Daugiau…

Pyragas su grikiais, pomidorais ir sūriu

(3)

Grikių košė, salotos su grikiais, grikių maltinukai, grikių blynai – viskas išbandyta? Tikrai ne. Šios maistingos kruopos naujai atsiskleidžia ir puikiai asistuoja kitiems atviro pyrago… Daugiau…

Fritata su smidrais

(1)

Smidrai – mano meilė. Šis pusryčių omletas – geras būdas jų užvalgyti nuo pat ryto. Dabar, kai prasidėjo jų sezonas, galėčiau juos valgyti ryte, perpiet… Daugiau…

Saulėgrąžų daigų salotos su virtais be lukštų kiaušiniais ir moliūgų sėklomis

(0)

Kiaušinis man yra tikrasis greitasis maistas, pagerinantis bet kokias salotas. Aišku, jei juos mėgstate. Čia jį siūlau išvirti be marškinėlių, bet tiks ir minkštai virtas… Daugiau…

Sveikuolių keksiukai su daržovėmis

(4)

Natūraliai saldūs keksiukai su morkomis arba cukinijomis ir obuoliais. Saldumas juose ne agresyvus, o subtilus – tik iš daržovių ir džiovintų vaisų. Keksiukuose bus visko:… Daugiau…

Vištienos ir daržovių kesadilijos

(6)

Sotus, beveik sumuštinis, atkeliavęs iš Meksikos, bet kitoks. Tinka patupdyti vištieną ar kalakutieną, bet niekas nenukentės, jei čia įsikurs ir vakarykštis kotletas. Galite dar įdėti… Daugiau…

Rimtas sumuštinis

(7)

Šis sumuštinis su rugine duona patiks ir mėgstantiesiems sočiai pavalgyti, ir vegetarams. Sviestą ir majonezą drąsiai keičiame pupelių paštetu ir minkštu, glotniu avokadu, o rūkytas… Daugiau…

Keksiukai „Sveikata“

(9)

Keksiukų pasaulyje galima ir sveikesniais būti. Pridėti sėlenų, sėmenų, pakeisti kvietinius miltus kitokiais ir valgome be sąžinės graužaties. O ir smagu, kad keksiukai labai greit… Daugiau…

Prancūziškas cinamoninis skrebutis su uogomis

(9)

Atostogų pusryčiai, kai dar nebūtinai baigėsi braškių sezonas, bet jau noksta vyšnios, avietės, šilauogės, mėlynės. Kiaušinio ir pieno plakinyje išmirkyta duona, pavoliota skrudintų lazdynų riešutų… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.