8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 2 bananų
  • 2 šaukštų ispaninio šalavijo (chia) sėklų
  • stiklinės šaldytų aviečių
  • 1 nedidelio greipfruto
  • 1 avokado
  • .....

Pusryčių kokteilis su avietėmis

(7)

Oi, jei aš jau valgau ryte, tai tik tai, ko iš tiesų tuo metu labai noriu. Kartais noriu kumpio, kartais banano, kartais skrebučio, kartais sumuštako su dešra, o kartais noriu kokteilio. Kokteilio privalumas toks, kad jį galima patogiai neštis, o dar jis yra gražus ir į jį reikia dėti tai, ką turi. Man atrodo, kad… Daugiau…

Granola su jogurtu ir keptais obuoliais

(1)

Ne paslaptis, kad jogurto indelis dažnai yra išsigelbėjimas per pusryčius, kai reikia paskubėti ar ieškome, ką tinkamo nusinešti valgyti prie darbo stalo. Ilgai visi save… Daugiau…

Negaliu be silkės, arba Visada mėgstamiausi: burokėliai, obuoliai, silkė, avinžirniai

(5)

Aš dievinu silkę, ir nieko negaliu padaryti su savimi, o gal ir nenoriu ką nors keisti. Silkę galiu valgyti dažnai ir visaip paruoštą, bet labiausiai… Daugiau…

Duonos skrebutis, kiaušinis, avokadas

(0)

Greita, sotu ir skanu. Be to, su tokiu sumuštiniu gausite visko, ko reikia gerai dienos pradžiai: skaidulų iš juodos duonos su sėklomis, gerųjų riebalų iš… Daugiau…

Baltųjų grikių granola

(4)

Baltieji grikiai yra tos pačios kruopos, tiksliau – sėklos, tik neskrudintos. Jų galite nusipirkti ekologiškų prekių parduotuvėse ar rasti didesnių parduotuvių sveikų produktų skyriuose. Buvau… Daugiau…

Migdolų ir ryžių miltų vafliai be glitimo

(7)

Šiuos vaflius išmokė kepti Kristina Pozingytė, knygos „Gyvenimas be gliuteno“ autorė. Vis dažniau girdžiu, kad vienas ar kitas žmogus netoleruoja glitimo, bet tai tikrai nereiškia,… Daugiau…

Cinamoniniai bananiniai speltos miltų blynai

(1)

Oi, nuostabūs šie blynai, ir tiek, gal labiau pusrytiniai. Bet jei išsikepsite neštis į darbą ir pasidarysite greitą „sumuštinį“ su, pavyzdžiui, varške per vidurį –… Daugiau…

Apelsininis perlinių kruopų pudingas

(6)

Tai ryžių pudingo giminaitis, tik lietuviškesnis, skanesnis, macnesnis. Labai rekomenduoju išmėginti, ypač, jei jūsų patiekalų – favoritų sąraše ryžių pudingas užima garbingą vietą. Šis, apelsininis… Daugiau…

Blyneliai be kiaušinių

(8)

Jei nėra kiaušinių – nebus ir blynų? Kas taip sakė, matyt, nėra valgęs šių nuostabių, minkštučių blynelių su sėmenimis ir bananu. Šis receptas iš mano… Daugiau…

Panini su kumpiu ir mocarela, pagardintos persikais

(0)

Kas prieš dešimtmetį pas mus buvo girdėjęs itališką žodį panini (lietuviškai „bandelės“)? Niekas? Dabar tokį paskrudintą itališkos duonos sumuštinį savo virtuvėje gali pasigaminti kiekvienas. Šis… Daugiau…

Fritata su smidrais

(1)

Smidrai – mano meilė. Šis pusryčių omletas – geras būdas jų užvalgyti nuo pat ryto. Dabar, kai prasidėjo jų sezonas, galėčiau juos valgyti ryte, perpiet… Daugiau…

Saulėgrąžų daigų salotos su virtais be lukštų kiaušiniais ir moliūgų sėklomis

(0)

Kiaušinis man yra tikrasis greitasis maistas, pagerinantis bet kokias salotas. Aišku, jei juos mėgstate. Čia jį siūlau išvirti be marškinėlių, bet tiks ir minkštai virtas… Daugiau…

Sveikuolių keksiukai su daržovėmis

(4)

Natūraliai saldūs keksiukai su morkomis arba cukinijomis ir obuoliais. Saldumas juose ne agresyvus, o subtilus – tik iš daržovių ir džiovintų vaisų. Keksiukuose bus visko:… Daugiau…

Vištienos ir daržovių kesadilijos

(6)

Sotus, beveik sumuštinis, atkeliavęs iš Meksikos, bet kitoks. Tinka patupdyti vištieną ar kalakutieną, bet niekas nenukentės, jei čia įsikurs ir vakarykštis kotletas. Galite dar įdėti… Daugiau…

Rimtas sumuštinis

(7)

Šis sumuštinis su rugine duona patiks ir mėgstantiesiems sočiai pavalgyti, ir vegetarams. Sviestą ir majonezą drąsiai keičiame pupelių paštetu ir minkštu, glotniu avokadu, o rūkytas… Daugiau…

Keksiukai „Sveikata“

(8)

Keksiukų pasaulyje galima ir sveikesniais būti. Pridėti sėlenų, sėmenų, pakeisti kvietinius miltus kitokiais ir valgome be sąžinės graužaties. O ir smagu, kad keksiukai labai greit… Daugiau…

Prancūziškas cinamoninis skrebutis su uogomis

(8)

Atostogų pusryčiai, kai dar nebūtinai baigėsi braškių sezonas, bet jau noksta vyšnios, avietės, šilauogės, mėlynės. Kiaušinio ir pieno plakinyje išmirkyta duona, pavoliota skrudintų lazdynų riešutų… Daugiau…

Kepti rabarbarai su jogurtu ir pistacijomis

(0)

Dar viena odė rabarbarams ir ši – jau beveik klasikinė, nes rabarbarai kepti ir saldūs. Ir taip smagi man ta jų rūgštelė! Jogurtas viską apkloja… Daugiau…

Skrudintų avižinių dribsnių „pusrytis“

(8)

Kaip gerai, kai gali pasidaryti pusryčius greit, kai žinai, kad turi visko po ranka, tada tik vienas du – ir valgai, o trys keturi –… Daugiau…

Smidrai belgiškai

(2)

Belgija yra mano mėgstama šalis, o belgai vertina gerą, kokybišką maistą. Jie dievina smidrus, bet ne tuos mums įprastus žalius, o baltus. Tokie smidrai su… Daugiau…

Omletas su smidrais

(2)

Šis pusryčių omletas – geras būdas jų užvalgyti nuo pat ryto. Cukiniją supjaustome mažais kubeliais, susmulkiname porą ir prieskonines žoleles. Įkaitiname orkaitę iki 190 oC. Įkaitintoje keptuvėje išlydome… Daugiau…

Sbrisolona – itališkas sausainis, apsimetantis pyragu

(8)

Sbrisolona  – itališkas paprastas pyragas, kepamas vos iš kelių ingredientų. Kilęs iš Lombardijos regiono, Mantuvos miesto, įsikūrusio netoli Gardos ežero. Žodis  „sbrisolona“ reiškia „sutrupinti ir… Daugiau…

Avokaduose kepti putpelių kiaušiniai

(3)

Vis dar kepate kiaušinius duonoje? Idėja išbandymui: kepkite avokaduose – rytinis omega 3 paketas garantuotas! Skonis avokado šiek tiek pasikeičia, bet į gerąją pusę, o… Daugiau…

Kepti sumuštiniai su putpelių kiaušiniais

(9)

Į darbą, į mokyklą ar tingiems pusryčiams… Sumuštiniai neveltui yra daugelio mėgstamiausias pusryčių ar pavakarių patiekalas. Traški duona, išsilydęs sūris, kumpis…Mmm. O vaikams toks užkandis irgi… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.