8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 300 g virtų bulvių
  • stiklinės kvietinių miltų
  • žiupsnelio druskos
  • vieno didesnio kiaušinio
  • 400 ml „Obelių“ sviesto skonio rapsų aliejaus kepti
  • Padažui:
  • .....

Kepti bulviniai ežiukai su varškės ir peletrūnų padažu

(8)

Jau ne kartą kepėme, virėme, degustavome patiekalus su „Obelių“ rapsų aliejumi, o šįkart išbandėme „Obelių“ sviesto skonio rapsų aliejų. Sutikite, sviesto skonis ir kvapas mielas kiekvieno lietuvio širdžiai, juk sviestu vaikystėje mama gardindavo mums košes. Ar pamenate, kaip užkasdavome gabalėlį sviesto karštuose makaronuose ir laukdavome, kol prasidės sviesto potvynis? Turbūt dėl šios priežasties dauguma lietuvių… Daugiau…

Lietuviškas sumuštinis su burokėlių paštetu, silke, figų džemu ir krapais

(6)

Dailūs kąsneliai iš įprasto produktų derinio šventėms, tik patiekti netikėta forma. Burokėlių pašteto saldumą pastiprina pikantiškas figų džemas, o duonoje esančių sėklų ir grūdų traškumui… Daugiau…

Grybai grietinėlės ir sūrio padaže

(3)

Kai grybų sezonas įpusėjęs, visi tik ir čirškiname grybus smagiausiai ant keptuvių. Siūlau jums naują mintį – pamėginkite ne kilmingus grybus, kurių šiais metais pilna, pasiruošti… Daugiau…

Salotos su vištiena ir šilauogėmis

(1)

Šilauogių vasarą dėkime ne tik į pieną, semkime delnais, bet ir berkime į salotas. O jei jų dar nėra, puikiai tik mėlynės ar vyšnios. Ruošiame… Daugiau…

Vištienos tandoori vėrinukai su daržovėmis ir grikių tabbouleh

(1)

Tabbouleh yra tradicinės rytietiškos salotos, kuriose dalyvauja truputis skaldytų kviečių kruopų ir labai labai daug žalumynų: petražolių, svogūnų, agurkų, pomidorų. Mes pateikiame skanią lietuvišką interpretaciją… Daugiau…

Vištienos sparneliai „Tulpės“ traškia plutele

(2)

Galite taip ruošti ir paprastas blauzdeles… ir net vištienos ar kalakutienos krutinėlės gabalėlius Įjungiame kaitiname orkaitę iki 190 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Sviestą ištirpiname. Kitame… Daugiau…

Kiaulienos kepsnys su šalavijais ir keptomis daržovėmis

(1)

Rimtai lengva vakarienė italijos ritmu, palepinti save ir artimuosius. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C ir paruošiame daržoves, nes jos keps ilgiausiai. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Kiekvieną… Daugiau…

Kastinys ir spirginė

(8)

Namie pasigaminti tikro, žemaitiško kastinio buvo mano sena svajonė. Kai labai svajoji, būtinai išsipildo. Tai ir įvyko – filmavome Žemaitijoje mano laidą „Keliauk ir ragauk.Lietuva“ ir… Daugiau…

Dzūkiški grikiniai blynai

(2)

Šiuos blynus pirmąsyk paragavau filmuodama savo laidą „Keliauk ir ragauk. Lietuva“. Važiavom su Vyteniu Pauliukaičiu į Dzūkiją atradimų ir skonių ieškoti. Ir radom! Užsukom pas… Daugiau…

BBQ dešrelės – mėgsta visi

(0)

Ne visi iš ryto spėjame pagalvoti, ką valgysime vakare. O kai saulė ilgai danguje džiugina, tai kojos net ir po eilinės darbo dienos pačios neša… Daugiau…

Rūkytos lašišos salotos

(9)

Greitos salotos, kai nesinori mėsos, bet ir vien žalių lapelių nepakanka… Dar vienas šių salotų įdomumas – pieno šlakelis salotų pagarde, jis ne tik suteiks… Daugiau…

Greitas saldžių bulvių, rūkytos vištos ir cukinijų karis

(2)

Šis karis yra stebuklingai skanus ir greitas, ir čia labai svarbūs trys ingredientai, kurie yra iš prieskonių lentynėlės ir šaldytuvo. Tai mano padažas „Daržo choras“… Daugiau…

Savojinis kopūstas troškintas su grietinėle, žirneliais ir šonine

(7)

Net jei kopūstas nebus savojinis, tai yra labai gudrus būdas ypatingai paruošti paprastą kopūstą. Kaip ir gaminant bet kurį daržovių patiekalą, svarbu neperkepti. Gaminame: Savojinį… Daugiau…

Itališka pupelių sriuba su padažu „Tikras Italas“

(1)

Itališka pupelių sriuba, mano išbandyta ne kartą ir, užpuolus šalčiams, tinkanti pietums ar šeimos vakarienei. Soti ir šildanti sriuba. Pilna daržovių ir jaukumo. Valgyti kaip tik… Daugiau…

Kepta lašiša su padažu „Daržo choras“

(13)

Valgyti galima vien akimis, o šį patiekalą tai jau tikrai: spalvotas, gaivus, traukiantis ir vaizdu, ir kvapu. Puiki vakarienė šeimai. Gilią ir didelę keptuvę įkaitiname,… Daugiau…

Sluoksniuotos tešlos suktinukai su padažu „Tikras Italas“

(9)

Šie suktinukai – paprastumo viršūnė ir išsigelbėjimas, kai užgriūna svečiai ar reikia kokių nors greitų užkandžių prie alaus, vyno… Viens, du – ir simpatiškas gardėsis ant… Daugiau…

Daržovių karis Daržo choro pagardintas

(9)

Daržovių karį labai mėgstu ir gan dažnai gaminu. Jis tinka su visokiomis daržovėmis, o dar – labai mėgiamas dideliuose susibūrimuose, kai reikia minią pamaitinti. Tikrai… Daugiau…

Anties krūtinėlė su vyšnių padažu

(12)

Tai tikrai ne kasdienė vakarienė, tačiau juk kartais jaučiamės nusipelnę ir tokių. Šis padažas tinka ne tik su antiena. Keptas vištos ar kiaulienos šmotelis tikrai… Daugiau…

Gravlax arba sūdyta lašiša

(11)

Receptas tiems, kuriems maistas turi būti ne tik skanus, bet ir gražus.

Keptas plovas

(25)

Plovą galima ir orkaitėje pasigaminti. Šio esmė – truputį paskrudinti ryžius ir daržoves. Paskui jau tik supilat cukinijų, morkų, paprikų, porų, krapų, petražolių pripildytą trintų… Daugiau…

Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas

(6)

Šis kriaušių ir spanguolių pagardas idealiai tinka kalėdinėms dovanoms, taip pat sėkmingai jis pagardins sekmadienį šeimai iškeptą vištą ar tiks prie sūrių.



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.