8241
Beatos virtuvė
kastinis
Reikės:
  • 200 g sviesto 82%
  • 450 ml šaltibarščių kefyro ar rūgštaus pieno
  • česnako, kmynų, kvapiųjų pipirų
  • druskos
  • spirginei:
  • 80 g linų sėmenų
  • .....

Kastinys ir spirginė

(8)

Namie pasigaminti tikro, žemaitiško kastinio buvo mano sena svajonė. Kai labai svajoji, būtinai išsipildo. Tai ir įvyko – filmavome Žemaitijoje mano laidą „Keliauk ir ragauk.Lietuva“ ir su Mantu Stonkum svečiavomės pas Laimutę. Laimutė yra tikra žemaitė, dargi muziejininkė Žemaitės memorialiniame muziejuje ir žemaičių tradicijų puoselėtoja. Stalą nukrovė puikiausiais skanėstais – silke su cibuliu ir grietine, kepta… Daugiau…

grikiai

Dzūkiški grikiniai blynai

(1)

Šiuos blynus pirmąsyk paragavau filmuodama savo laidą „Keliauk ir ragauk. Lietuva“. Važiavom su Vyteniu Pauliukaičiu į Dzūkiją atradimų ir skonių ieškoti. Ir radom! Užsukom pas… Daugiau…

desreles_santa maria

BBQ dešrelės – mėgsta visi

(0)

Ne visi iš ryto spėjame pagalvoti, ką valgysime vakare. O kai saulė ilgai danguje džiugina, tai kojos net ir po eilinės darbo dienos pačios neša… Daugiau…

zalgiris_lasisos-salotos

Rūkytos lašišos salotos

(8)

Greitos salotos, kai nesinori mėsos, bet ir vien žalių lapelių nepakanka… Dar vienas šių salotų įdomumas – pieno šlakelis salotų pagarde, jis ne tik suteiks… Daugiau…

IMG_2249

Greitas saldžių bulvių, rūkytos vištos ir cukinijų karis

(2)

Šis karis yra stebuklingai skanus ir greitas, ir čia labai svarbūs trys ingredientai, kurie yra iš prieskonių lentynėlės ir šaldytuvo. Tai mano padažas „Daržo choras“… Daugiau…

_L0A0079

Savojinis kopūstas troškintas su grietinėle, žirneliais ir šonine

(6)

Net jei kopūstas nebus savojinis, tai yra labai gudrus būdas ypatingai paruošti paprastą kopūstą. Kaip ir gaminant bet kurį daržovių patiekalą, svarbu neperkepti. Gaminame: Savojinį… Daugiau…

pupeliu tikras italas

Itališka pupelių sriuba su padažu „Tikras Italas“

(1)

Itališka pupelių sriuba, mano išbandyta ne kartą ir, užpuolus šalčiams, tinkanti pietums ar šeimos vakarienei. Soti ir šildanti sriuba. Pilna daržovių ir jaukumo. Valgyti kaip tik… Daugiau…

Beatos virtuve_lasisa_darzo choras

Kepta lašiša su padažu „Daržo choras“

(12)

Valgyti galima vien akimis, o šį patiekalą tai jau tikrai: spalvotas, gaivus, traukiantis ir vaizdu, ir kvapu. Puiki vakarienė šeimai. Gilią ir didelę keptuvę įkaitiname,… Daugiau…

suktinukai2

Sluoksniuotos tešlos suktinukai su padažu „Tikras Italas“

(8)

Šie suktinukai – paprastumo viršūnė ir išsigelbėjimas, kai užgriūna svečiai ar reikia kokių nors greitų užkandžių prie alaus, vyno… Viens, du – ir simpatiškas gardėsis ant… Daugiau…

darzoviu curry

Daržovių karis Daržo choro pagardintas

(9)

Daržovių karį labai mėgstu ir gan dažnai gaminu. Jis tinka su visokiomis daržovėmis, o dar – labai mėgiamas dideliuose susibūrimuose, kai reikia minią pamaitinti. Tikrai… Daugiau…

anties krutinele su vysniu padazu

Anties krūtinėlė su vyšnių padažu

(12)

Tai tikrai ne kasdienė vakarienė, tačiau juk kartais jaučiamės nusipelnę ir tokių. Šis padažas tinka ne tik su antiena. Keptas vištos ar kiaulienos šmotelis tikrai… Daugiau…

Beatos virtuve_sudytas lasisa_gravlax_kucios

Gravlax arba sūdyta lašiša

(11)

Receptas tiems, kuriems maistas turi būti ne tik skanus, bet ir gražus.

Beatos virtuve_nauji trintu pomidoru padazai_plovas_darzo choras

Keptas plovas

(25)

Plovą galima ir orkaitėje pasigaminti. Šio esmė – truputį paskrudinti ryžius ir daržoves. Paskui jau tik supilat cukinijų, morkų, paprikų, porų, krapų, petražolių pripildytą trintų… Daugiau…

Beatos virtuvė. Obuolių ir cukinijų pagardas
pikantiskas spanguoliu ir kriausiu pagardas

Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas

(6)

Šis kriaušių ir spanguolių pagardas idealiai tinka kalėdinėms dovanoms, taip pat sėkmingai jis pagardins sekmadienį šeimai iškeptą vištą ar tiks prie sūrių.

Beatos virtuvė. Editos daržovių mišrainė
pikantiskas spanguoliu ir kriausiu pagardas
Beatos virtuvė. Cukinijų ir obuolių uogienė
IMG_2629

Rūgštynių pesto

(7)

Ideali proga išnaudoti rugštynes ir įvilkti jas į naujus vakarėlio rūbus. Šiek tiek atskiedę su citrinos sultimis ar aliejumi galite naudoti kaip padažą keptoms riebesnėms… Daugiau…

Beatos virtuvė. Marokietiškus baklažanus
Beatos virtuvė. Burokėlių ir obuolių pagardas
Kepti ridikėliai su mangų padažu01_Beatos virtuve

Kepti ridikėliai su mangų padažu

(11)

Praėjusiais metais pirmą kartą užmačiau ar tai žurnale, ar užsienio bloge keptus ridikėlius. Aišku stambesnius objektus kepti yra patogiau nei visai mažučius ridikėlius, bet kodėl… Daugiau…

gardzioji vistiena

Vištienos kepsneliai su gardžiuoju marinatu

(11)

Vasara, ateik čia! Klasikinis marinatas mėsai su ruduoju drėgnuoju cukrumi “Farinas”. Marinatas išbandytas su vištiena, bet kepti galite ir kiaulieną, kalakutieną, veršieną, jautieną.

Beatos virtuvė. Bulvės su trimis pagardais


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.