8241
Beatos virtuvė
mazintoss 51
Reikės:
  • 750 g kvietinių miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 1,5 stiklinės vandens
  • 2 šaukštų aliejaus
  • Įdarui:
  • 500 g varškės
  • 1 kiaušinio
  • .....

Virtinukai su varške ir peletrūnu

(0)

Virtinukų pasaulyjeeeeee….arba Lietuvoje, Sirutiškyje, Kėdainių rajone, yra tokia vieta su labai aiškia kryptimi: gaminti rankų darbo, kokybiškus virtinius iš vietinių produktų. Tiksliau 17 rūšių virtinių/koldūnų. Rekomenduoju nuvažiuoti ir patiems įsitikinti.  Taigi, miltus sumaišome su druska, vandenį sumaišome su aliejumi ir supilame po truputį į miltus. Suminkome tešlą ir leidžiame jai pastovėti, uždengtai švariu rankšluošiu ar įsuktai… Daugiau…

patiekalai

Žemaitiškas šiupinys

(2)

Šiupinys yra tradicinis Užgavėnių patiekalas iš Žemaitijos. Seniau vietoj kiaulienos šoninės dėdavo kiaulės kojeles, riebią mėsą nuo kiaulės galvos ir būtinai kiaulės uodegas į šiupinį… Daugiau…

sakocio pyragas

Šakočio pyragas

(22)

Ieškojau ir galvojau, kaip čia atkartojus šakotį namuose. Aišku, kad tokio volo ir pečiaus namuose nėra ir nebus, bet šakočio tai norisi. Kąži ką darydavo… Daugiau…

kastinis

Kastinys ir spirginė

(8)

Namie pasigaminti tikro, žemaitiško kastinio buvo mano sena svajonė. Kai labai svajoji, būtinai išsipildo. Tai ir įvyko – filmavome Žemaitijoje mano laidą „Keliauk ir ragauk.Lietuva“ ir… Daugiau…

Gasciunu bandele_Keliauk ir ragauk_Aukstaitija

Aukštaitiškos Gasčiūnų mielinės bandelės

(5)

Šiomis įstabaus skonio bandelėmis, tiksliau – jų stirtomis, mane pasitiko puikioji Gasčiūnų kaimo bendruomenė. Ten važiavom aukštaitiškų patiekalų ragauti ir tradicinių amatų pažiūrėti, kai filmavome laidą… Daugiau…

FullSizeRender (4)

Odetos Cukinijų Apkepas iš Vasaros žurnalo

(42)

Vasaros Žurnale susikovėm su cukinijom, nes šio gėrio tikrai netrūksta vasara. Ten trys skirtingi virėjai profesionalas, giminė ir BV bendruomenės  narė gamino savo patiekalus su… Daugiau…

balandeliai2

Balandėliai su kalakutiena ir avižų kruopomis

(3)

Tradiciniai, nostalgiški balandėliai. Tik įdaras su malta kalakutiena ir daugiau daržovių, žalumos ir avižų kruopomis. O mano padažas gaminimui „Daržo choras“ čia yra tikras pagalbininkas,… Daugiau…

Beatos virtuve_bulviniai blynai_bulve ir bulve

Bulviniai blynai „Bulvė ir Bulvė“ (paprastos ir saldžiosios bulvės)

(5)

Na, ką aš jums pasakysiu, man nė kiek ne gėda ir aš galiu tikrai bulvinius blynus valgyti ir vasarą, ir žiemą. Tiesą sakant, mūsų namuose… Daugiau…

Beatos virtuve_kuciukai

Bemieliai mažučiai greitučiai

(10)

Kepame kūčiukus: Miltus persijojame ir sumaišome su aguonomis, druska bei kepimo milteliais. Kiaušinį su cukrumi gerai išplakame elektriniu plakikliu. Supilame aliejų ir dar kartą gerai… Daugiau…

Beatos virtuve_vaikai_kuciukai

Tradiciniai mieliniai kūčiukai

(31)

Šia kūčiukai – tradiciniai, iš purios mielinės tešlos. Jie gerai laikosi kelias savaites, šiek tiek padžiūvę nesukiūžta pamerkti į aguonų pieną.

Beatos virtuvė. Kūčia

Kūčia

(13)

Mano šeimos receptas, tradicinis Kūčių patiekalas ir geriausiais šios šventės desertas su grūdais, spanguolėm, medum ir aguonų pienu.

Beatos virtuve_silke karaliene_kucios

Silkė karalienė ne pataluose, o menėje: su burokėliais, grybais ir obuoliais

(14)

Man labai patinka tradiciniai silkės patiekalai. Jų laukiu visus metus. Šis – su įprastomis „silkės pataluose“ sudedamosiomis dalimis, bet kitaip patiektas, o gardumas dar pastiprintas… Daugiau…

Beatos virtuvė. Kepta višta su baravykais
Beatos virtuve atostogos ikvepia maista kelioniu laida Aiste Baltusyte zagareliai

Aistės žagarėliai

(10)

Jaunosios virtuvės šefės Aistės žagarėliai nepaprastai minkšučiai, nostalgiškai skanūs, trapūs ir lengvi. Kaip mat dingsta iš lėkštės.

Beatos virtuve - varskes apkepas

Varškės apkepas

(115)

Gaminimo eiga: Išvirke manų košę. Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite kiaušinio trynius, išvirtas manų kruopas, supilkite pieną bei tirpintą, pravėsusį sviestą. Baltymus išplakite iki standžių putų… Daugiau…

Beatos virtuve_duonos
Beatos virtuvė. Daržovinis kugelis
Beatos virtuve - bulviniai blynai

Skaniausi bulviniai blynai

(23)

Eiga: Bulves ir svogūną smulkiai sutarkuokite rankine tarka ar mašina. Supilkite į sietelį, kad nuvarvėtų skystis. Kiaušinius labai gerai (kaip kokiam pyragui) išplakite su žiupsniu… Daugiau…

Beatos virtuve - varskes apkepas keptuveje

Varškės apkepas keptuvėje

(4)

Šis apkepas tik įrodo, kad be orkaitės gyventi galima labai skaniai. Beveik kaip varškės pyragas. Valgo, kas su kuo nori. Kad ir su tirpintu šokoladu… Daugiau…

Beatos virtuve - pilno grudo eziukai

Pilno grūdo ežiukai

(17)

Galima aikčiot iš nuostabos, kokie gardūs yra naminiai, ką tik išvirti „ežiukai“. Visiškai „comfort food“, nes patinka ir mažam, ir dideliam. Šie yra sveikesni ir… Daugiau…

Beatos virtuvė. Tarkuotų bulvių virtinukai
Beatos virtuvė. Orkaitėje kepti cepelinai
Beatos virtuvė. Studentiški cepelinai
Beatos virtuvė. Tradiciniai cepelinai


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.