8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 2 morkų
  • 2 agurkų
  • 2 avokadų
  • 350 g antienos filė
  • 100 g ryžių popieriaus
  • kelių šaukštų sezamų sėklų
  • Padažui:
  • 2 šaukštų sojų padažo
  • .....

„Summer rolls“ su antiena

(2)

Azijos skoniai  vis dažniau atkeliauja ir ant mūsų stalų. Labai gaivus, lengvas užkandis. Galite gaminti ir su krevetėmis ar tik daržovėmis. Morkas nuskutame ir sutarkuojame vidutinio dydžio nelabai plonais šiaudeliais. Agurkus taip pat supjaustome šiaudeliais, avokadus – skiltelėmis. Antienos filė odele žemyn apkepame sausoje keptuvėje iki norimo minkštumo. Supjaustome griežinėliais. Į dubenį ar keptuvę įpilame… Daugiau…

Varškės skarelės su obuoliais

(4)

Šios tešlos receptas atkeliavo dar iš tarpukario Lietuvos – jei turite knygą „Didžioji virėja“, pavartykite, tikrai rasite panašų receptą. Tokius sausainius kepdavo ir mūsų močiutės,… Daugiau…

Brusketos ir salotos su varškės užtepėle

(1)

Jau ir anksčiau mėgau pomidorą valgyti su varške, bet ši užtepėlė šiame deriny yra kažkas genialaus. Nes kaip ten bebūtų, pipiras yra virtuvės karalius ir… Daugiau…

Labai skanus bulvių apkepas su grybų įdaru

(8)

Viskas, kas nauja, yra pamiršta sena. Man apie panašų valgį pasakojo mano vaikų auklė Vanda, kai gyvenau Londone. Vėliau panašų receptą aptikau mėgstamoje Nijolės Marcinkevičienės… Daugiau…

Juodos duonos sumuštinis su brie sūriu bei smidrais

(4)

Nieko nepasakysi, pavasarį norisi visai kitokių sumuštinių – pavyzdžiui, su smidrais. Ir su juoda tikra duona, sviestu plonai aptepta. O dar, jei rastumėt šaldytuve brie… Daugiau…

Smidrų pyragas

(16)

Šį pyragą pagaminti gali kiekvienas, sudėtinės dalys prieinamos visiems, o rezultatas – tikras gardumynas. Iškočioji pirktinę tešlą, ištepi ją minkšta feta, išdėlioji apvirtus smidrus, pagardini… Daugiau…

Bulvės su traškia plutele ir česnakiniu petražolių sviestu

(11)

Šitaip ruošti bulves mėgsta mūsų kaimynai estai. Puikiausias pavyzdys, kaip paprastą bulvę dar paprastesnėmis priemonėmis paversti rafinuotu užkandžiu. Bulvių griežinėliai minkšti, pasidengę traškia plutele, o… Daugiau…

Žalias kugelis su špinatais ir rūkytu varškės sūriu

(5)

Graži, skani ir žalia bulvinio blyno draugystė su špinatais ir sūriu. Kepame orkaitėje, tad riebalų kiekis sumažėja iki minimumo, o juos pakeičia žali maistingi špinatai,… Daugiau…

Brusketa su persikais, pomidorais, ožkų pieno sūriu ir citrininiais čiobreliais

(8)

Žvaigždėto dangaus, šilčiausio Baltijos vandens ir Lietuvos šiltnamiuose skaniausiai prinokusių pomidorų mėnuo – tegul vasara tęsiasi visu pajėgumu. Pomidorai nenusakomai gardžiai dera su minkštu ožkų… Daugiau…

Silkė karalienė ne pataluose, o menėje: su burokėliais, grybais ir obuoliais

(14)

Man labai patinka tradiciniai silkės patiekalai. Jų laukiu visus metus. Šis – su įprastomis „silkės pataluose“ sudedamosiomis dalimis, bet kitaip patiektas, o gardumas dar pastiprintas… Daugiau…

Varškės pyragas su karamelizuotais bananais ir riešutais

(51)

Pirmiausiai, pasidarysime padą: sausainius ir riešutus sumalame kombainu. Sviestą ištirpiname ir supilame ant trupinių. Suspaudžiame į kepimo formos dugną. Šauname į orkaitę, įkaitintą iki 190C,… Daugiau…

Lašišos salotos su persimonais

(12)

Oj šitos salotos, įkvėptos mano kulinarinių atostogų iš Portugalijos, sulaukė tiek pagyrimų iš filmavimo komandos dėl skonio bei išvaizdos. O pasigamina lengvai ir greitai. Pirmyn… Daugiau…

Tolvaidos La Parmigiana

(5)

Daržovės yra jėga, turėtume jų valgyti kuo daugiau! Labai įdomi daržovė yra baklažanas – tokia, sakyčiau, Pietų Italjos bulvė. Panašumai tokie: nevalgoma žalia ir skani,… Daugiau…

Virgin mary su „Vytautu“

(4)

Gaivus ir tikras, mėgstantiems sodrius gėrimus. Lengva „Vytauto“ druskelė tiesiog skirta šiam kokteiliui, o tabasko aitrumas – nepamainomas. Geriausias ir madingas rudens gėrimas – patys… Daugiau…

Fetos sūrio salotos su morkomis, burokėliais ir migdolų riešutais

(9)

Daugiau termiškai neapdorotų daržovių, kurias malonu kramtyti ir maistingų kruopų! Fetos tipo sūris „Fetuva” salotoms suteikia sotumo ir malonaus sūrumo.

Sultenių salotos su avokadais ir pomidorais

(10)

Kiek daug reiškia žodis. Štai pagalvojau, jei sultenės vadintųsi sausenėmis, tai visai kitaip apie jas galvotum. Sultenės yra gana nauja salotų rūšis mums čia, Lietuvoje…. Daugiau…

Uogų ir varškės kremo desertas, beveik tiramisu su uogomis

(5)

Lengvas, malonus ir labai skanus. Kas nemėgsta tiramisu? Visi mėgsta, ir kas atranda šito dalyko džiaugsmą, tai jau nebesidairo daugiau niekur… O štai čia noriu… Daugiau…

Brusketa pagardinta žuvų taukais

(2)

Gal kiek ir netradicinis, bet puikus būdas, kaip paįvairinti savo mitybą…

Bronės mieliniai vafliai iš vakaro

(47)

Mieliniai blynai dažniausiai kepami progai. Nes ir pasiruošimo reikia proginio: mielės juk imlios laikui, ir kitaip jų iškilti gi nepriversi… Tad šis receptas – tikras… Daugiau…

Špinatų ir fetos sūrio pyragas

(41)

Tai vienas iš mano favoritų, kurio receptą blogo gimtadienio proga atsiuntė Kristina – ačiū jai. Kristina pyrago pagrindą gamina iš picos tešlos, o įdarą –… Daugiau…

Meksikietiški sumuštiniai

(2)

Gaminame: Iš kiekvienos sumuštinių duonos riekės vidurio stikline išspaudžiame po apskritimą. Apskritas riekeles sudedame į skardą ir šiek tiek padžioviname 180 laipsnių karščio orkaitėje. Cukiniją… Daugiau…

Sūrio lazdelės

(12)

Puikus užkandis bet kokia proga. Geriausia alternatyva pirktiniams dalykams, skirtiems pakramsnoti.

Sūrio lėkštė

(3)

Ruošiame sūrio lėkštę: Ant pjaustymo lentelės ar erdvios lėkštės dėliojame škotiškus avižinius sausainius, gabaliukais pjaustytą obuolių sūrį, gabalėliais sulaužytą kietąjį sūrį, pabarstome džiovintų vaisių. Šalia… Daugiau…

Grikiai su daržovėmis, arba Sočios salotos

(16)

Sočios salotos su keptomis morkomis, arba grikiai su klasikinėmis daržovėmis. Tinka ir užkąsti, ir pavalgyti.



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.