8241
Beatos virtuvė
15178273_10154774600181306_4077965879702380560_n
Reikės:
  • 170 g sviesto
  • 200 g rudojo cukraus
  • 2 šaukštų medaus
  • 3 kiaušinių (L)
  • 250 g speltos miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 2 šaukštelių meduolių prieskonių
  • .....

Pastarnokų pyragas-tortas

(1)

Gaminame: Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Išklojame kepimo popieriumi dvi apvalias kepimo formas (20-22cm). Ištirpiname sviestą su cukrumi ir medumi keptuvėje ant vidutinės kaitros ir paliekame atvėsti. Dubenyje išplakame kiaušinius. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir prieskoniais. Miltus per kelis kartus įmaišome į kiaušinius. Pastarnokus ir obuolius nulupame bei sutarkuojame burokine tarka. Apelsiną gerai… Daugiau…

kanapiniai pyrageliai

Kanapiniai pyragiukai

(4)

Čia buvo atradimas, padaryti taip, kaip senovėje buvo daroma – mielinės bandelės su grūstų kanapių įdaru, o kitaip – kanapiniai pyragiukai. Skonis pasakiškas, tikrai, jei… Daugiau…

stalas_4_BV Winter1711315 (1)

Avižinis kisielius

(4)

Avižinis kisielius turi beveik magišką reikšmę senose Lietuvos Kūčių tradicijose, kaip rašoma N. Marcinkevičienės Metuose, avižinis kisielius, iki XX amžiaus vidurio buvo privalomas  Kūčių vakarienės… Daugiau…

_L0A0112

Raudonieji kopūstai šventėms

(3)

Raudonuosius kopūstus panašiai troškina ir anglai, ir vokiečiai. O aš rekomenduoju dar ir burokėlių pridėti – šių daržovių ir spalvos giminingos, ir vienas kito skonį… Daugiau…

keksas su zvaigzdee

Gražuolis šventinis keksas su žvaigžde

(6)

Per Kalėdas – kiekvienam po valgomą žvaigždę prie arbatos. Tai tikrai nuostabu! Visų ir visais laikais mėgstamas skonis, tik šventinė ir prašmatni išvaizda! O ir darbo… Daugiau…

BV_Nutrition_14385

Vaisinis pyragas Kalėdoms ir kitoms žiemos progoms

(16)

Didžiosios žiemos šventės jau čia pat, per jas malonu prisiminti tradicinius kepinius ir išbandyti kažką naujo. Aš šįkart jums siūlau išsikepti tradicinį kalėdinį anglišką vaisių… Daugiau…

_L0A0079

Savojinis kopūstas troškintas su grietinėle, žirneliais ir šonine

(7)

Net jei kopūstas nebus savojinis, tai yra labai gudrus būdas ypatingai paruošti paprastą kopūstą. Kaip ir gaminant bet kurį daržovių patiekalą, svarbu neperkepti. Gaminame: Savojinį… Daugiau…

BV_xmas_2495

Aguonų pyragas tortas

(26)

Originaliame recepte, kuris po Lietuvą pasklido iš Nijolės Marcinkevičienės knygos „Metai už stalo“, buvo ir džiūvėsėlių, ir daugiau kiaušinių. Panašų receptą rastumėte ir mano knygoje… Daugiau…

BV_xmas_2481

Silkė su agurkų ir mangų salsa bei juodos duonos trupiniais

(2)

Kūčioms visuomet ruošiu bent vieną silkės patiekalą kitaip. Ne vienus metus ant stalo karaliavo aštri citrinų sultyse marinuota silkė, o šiemet gaminsiu šią. Saldus mangas… Daugiau…

BV_xmas_2557

Aromatinga kepta višta su cinamonu ir muskatais

(6)

Kepta višta skanu ir paprastą metų sekmadienį šeimai, ir per mažesnių ar didesnių progų minėjimus. Ši – lengvai šventinė ir nuostabiai dera su briuseliniais kopūstais,… Daugiau…

kalakutas_Beatos virtuve

Keptas kalakutas ir bulvės su žąsų taukais

(14)

Šis derinys ant mano kalėdinio stalo puikuojasi nuo tada, kai susipažinau su savo vyru Tomu. Dabar kalakutas man savas kaip pusbrolis, nors neneigsiu, kad reikėjo… Daugiau…

BV_xmas_2623

Antelė, įdaryta raugintais kopūstais ir džiovintomis slyvomis

(36)

Tai mūsų Ievos šeimos receptas. Nors ji pati mėsos nevalgo, bet prisiekia, kad tai skaniausias keptos anties variantas ir jos mamytės pasididžiavimas. Paragavusi šios antelės… Daugiau…

Beatos virtuve_spalvoto meduolio diena

Spalvoto meduolio dienos imbieriniai meduoliai

(24)

Spalvoto meduolio diena – linksmas reikalas. Meduolio dieną vaikai ir suaugusieji visoje Lietuvoje gali pabūti kartu, pamarginti miestų kepyklėlėse keptų meduolių, pajusti bendrumo džiaugsmą ir… Daugiau…

Beatos virtuve_kuciukai

Bemieliai mažučiai greitučiai

(10)

Kepame kūčiukus: Miltus persijojame ir sumaišome su aguonomis, druska bei kepimo milteliais. Kiaušinį su cukrumi gerai išplakame elektriniu plakikliu. Supilame aliejų ir dar kartą gerai… Daugiau…

Beatos virtuve_vaikai_kuciukai

Tradiciniai mieliniai kūčiukai

(31)

Šia kūčiukai – tradiciniai, iš purios mielinės tešlos. Jie gerai laikosi kelias savaites, šiek tiek padžiūvę nesukiūžta pamerkti į aguonų pieną.

Beatos virtuvė. Sultingas kiaulienos kepsnys

Sultingas kiaulienos kepsnys

(27)

Prašmatnaus skonio kepsnys – tikrai šventinis.

Beatos virtuvė. Imbierinė eglutė

Imbierinė eglutė

(0)

Imbierinė eglutė – gamyba ir statymas- tikras džiaugsmas su vaikais.

Beatos virtuvė. Aguonų pyragas

Aguonų pyragas

(72)

Pasakiškas aguonų pyragas – nepaliks abejingų jam..

Beatos virtuvė. Kūčia

Kūčia

(13)

Mano šeimos receptas, tradicinis Kūčių patiekalas ir geriausiais šios šventės desertas su grūdais, spanguolėm, medum ir aguonų pienu.

Beatos_imbierinio_namelio_breziniai

Imbierinis namelis (su brėžiniais)

(24)

Aš visai nesistebiu, kodėl imbierinį namelį patinka kepti, statyti ir puošti mažiems bei dideliems šeimos nariams. Tai tarsi mažo stebuklo kūrimas, o kam gi nepatinka… Daugiau…

pikantiskas spanguoliu ir kriausiu pagardas

Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas

(6)

Šis kriaušių ir spanguolių pagardas idealiai tinka kalėdinėms dovanoms, taip pat sėkmingai jis pagardins sekmadienį šeimai iškeptą vištą ar tiks prie sūrių.

Izabelės sausainiai

Izabelės sausainiai

(20)

Sekmadienis – gera diena būti namuose ir kepti sausainius. Žinoma, juos galima kepti ir visomis kitomis savaitės dienomis. Žinote, kai aš mokiausi Leith kulinarijos mokykloje… Daugiau…

Beatos virtuvė. Silkės vyniotinis
Beatos virtuvė. Kalakuto koja


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.