8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 2 kg kiaulienos sprandinės
  • naminių obuolių arba naminių vynuogių sulčių
  • druskos
  • mėgstamų pipirų

Natūraliose sultyse rauginti šašlykai

(11)

Mano tėtis Jonas jaunystėje su draugais išbandė daugybę šašlykų receptų: su actu, vien tik su prieskoniais, majoneze ir kitaip raugtų. Ir vis dėlto jis sako, kad šie – rauginti natūraliose sultyse – yra patys pačiausi, skaniausi ir sveikiausi. Tik jiems paruošti reikia šiek tiek laiko. Šašlykai gerai išsimarinuoja kone per 2 paras. Juk skaniems dalykams reikia… Daugiau…

Karklės mėsainis pagal Rolandą

(1)

Su šiuo fantastišku mėsainiu Rolandas dalyvavo pernai, mano vasaros žurnale, „Barbekiu kovose“. Mano tėtis Jonas ten kepė savo firminius šašlykus, Jonas Jonušas vaišino karštai rūkyta… Daugiau…

Lavašo suktinis su vištiena

(1)

Įvairių rūšių plokščiaduonė yra puiki alternatyva sumuštinių duonai. Šis derinys su obuoliais ir salierais – gaivus ir šventiškas. Puikiausiai tiks pirmosioms (ir antrosioms) iškyloms ant… Daugiau…

BBQ dešrelės – mėgsta visi

(0)

Ne visi iš ryto spėjame pagalvoti, ką valgysime vakare. O kai saulė ilgai danguje džiugina, tai kojos net ir po eilinės darbo dienos pačios neša… Daugiau…

Rūgštynių pesto

(7)

Ideali proga išnaudoti rugštynes ir įvilkti jas į naujus vakarėlio rūbus. Šiek tiek atskiedę su citrinos sultimis ar aliejumi galite naudoti kaip padažą keptoms riebesnėms… Daugiau…

Vasaros desertas: keptas ananasas su graikišku jogurtu ir riešutais

(2)

Štai taip pakeptas ananasas (jų tikrai yra pirkti visus metus) su keletu priedų yra nuostabios vakaro pabaigtuvės: elegantiška, lengva, vasariška – epitetų rasti galiu visokių… Daugiau…

Kepenėlės yakitori

(3)

Yakitori yra japoniškas kepimo būdas, kuris reiškia ant mažų iešmelių užmautus ir iškeptus dažniausiai vištienos gabaliukus, kepant palaistomus arba valgomus su sojos ar mirin (saldus… Daugiau…

Kepti šparagai su sezamais

(1)

Na aš esu pamišus dėl šparagų, tikrai taip. Nežinau, iš kur tas pamišimas, bet manau, greičiausiai dėl to, kad juos labai sėkmingai augina mano anytos… Daugiau…

Kiaulienos ir ananasų vėrinukai su gruziniškais prieskoniais

(3)

Man asmeniškai vaisiai ir mėsa yra visai neprastas derinys, kiauliena mūsuose labiausiai vartojama ir derinama su obuoliu, bet va ananasas ir saldumo daugiau turi, yra… Daugiau…

Kepti ridikėliai su mangų padažu

(11)

Praėjusiais metais pirmą kartą užmačiau ar tai žurnale, ar užsienio bloge keptus ridikėlius. Aišku stambesnius objektus kepti yra patogiau nei visai mažučius ridikėlius, bet kodėl… Daugiau…

Vištienos kepsneliai su gardžiuoju marinatu

(11)

Vasara, ateik čia! Klasikinis marinatas mėsai su ruduoju drėgnuoju cukrumi “Farinas”. Marinatas išbandytas su vištiena, bet kepti galite ir kiaulieną, kalakutieną, veršieną, jautieną.

Jautienos didkepsnis arba tiesiog naminis steikas

(31)

Taigi kokios yra to stebuklingo jautienos didkepsnio stebuklingos kepimo taisyklės? Atsiminkite tik vieną taisyklę – mažiau yra daugiau. Mažiau kepimo laiko, labai labai karšta keptuvė,… Daugiau…

Kalakutienos kepsnys su brokolių kuskusu ir vaisių salsa

(2)

Kepsnį lengvai iškepsite tiek keptuvėje, tiek ant grotelių. O prie kuskuso itin tinka smulkiai supjaustyti vaisiai arba iš jų paruoštas padažas. Pastarajam naudoju mangus, nektarinus… Daugiau…

Jautienos mėsainiai su naminiu barbekiu padažu

(30)

  1. Smulkiai supjaustome svogūnus. Suberiame juos į maltą mėsą. 2. Įmušame du kiaušinius ir du trynius (baltymų prireiks ruošiant mėsainių bandeles!), supilame padažus bei… Daugiau…

Kalakutienos mėsainiai su naminiu barbekiu padažu

(4)

1. Smulkiai supjaustome svogūną, o bulves ir morkas sutarkuojame burokine tarka. 2. Į mėsą įmušame kiaušinius, suberiame daržoves ir prieskonius, gerai išmaišome. 3. Suformuojame plokščius… Daugiau…

Balzaminis kepsnys

(7)

Šis marinatas labai tinka jautienai, bet gardu ir aviena. Net ir kumpį galite taip marinuoti, tik reikėtų supjaustyti plonais gabalėliais, o kepti labai greitai. O… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.